Šis kiniškas tofu yra skanus, paprastas Beb Vuyk receptas ir veganiškas. Atsitiktinai šiandien yra ir kinų Naujieji metai. 恭喜发财 Drakono metai prasidėjo! Pasak Bebo, šis kiniškas tofu yra indo-kinų receptas. Tai porų, svogūnų ir česnakų mišinys su sojos padažu ir visos citrinos sultimis. Šiame recepte taip pat naudojamas vetsinas arba mononatrio glutamatas. Šiuo metu neturiu, bet puikiai tinka pridėti prie jūsų patiekalo. Tai skonio stipriklis. Vietoj jos naudoju šiek tiek papildomos druskos. Šio kiniško tofu patiekalo saldžiarūgštis išeina labai gerai, o dėl traškiai kepto tofu jis yra visiškai skanus. Mėgaukitės šiuo!


Kinų tofu (indo-kinų k.) Nr. 347 išversta iš Beb Vuyk's Groot Indonesisch Kookboek, 288 psl.

Ingredientai

  • 1 blokas tofu
  • 100 gramų labai smulkiai pjaustytų porų
  • 150 gramų pupelių daigų
  • 8 šaukštai aliejaus
  • 1 citrinos sultys

Prieskoniai

  • 3 šaukštai pjaustytų svogūnų
  • 3 susmulkintos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai ketjapo
  • žiupsnelis vetsino (mononatriumglutamaat)
  1. Tofu supjaustykite +/- 2 cm storio griežinėliais ir kiekvieną griežinėlį vėl supjaustykite į ketvirčius.
  2. Kepkite juos aliejuje iki auksinės rudos spalvos; leiskite jiems nutekėti.
  3. Tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, tada porą ir galiausiai pupelių daigus.
  4. Užbaikite šį padažą su sojos padažu, citrinos sultimis ir vetinu ir įmaišykite tofu gabaliukus.

Pažvelgus į sudedamąsias dalis, atrodo, kad nieko ypatingo. Įdomu, ar gali būti skanu?! Taip bus! Beje, aš naudoju saldų ketjapą (kecap manis iš ABC). Manau, kad tai čia labai tinka, nes citrina tikrai suteikia skanios saldžiarūgštės natos. Pradedu nuo tofu kepimo gausiame (saulėgrąžų) aliejaus kiekyje.

Svarbu leisti jiems gerai nuvarvėti, kitaip visas patiekalas taps riebus ir tai nėra būtina. Todėl leidžiu jiems sėdėti virtuvėje; kad veikia puikiai.

Dabar į aliejų galima įdėti svogūną, česnaką ir porą. Dabar gerai patroškinkite, kol viskas bus graži ir minkšta. Pupelių daigus dedu pačioje pabaigoje, kitaip jie taps per minkšti.

Tada viską supilu į dubenį ir ant viršaus uždedu keptą tofu. Tada užpilu citrinos sultimis ir sojų padažu ir leidžiu įsigerti apie 5 minutes. Tai puikiai veikia!

Viskas trašku, bet sojos padažas ir citrina puikiai susigeria. Taip apačioje susidaro saldžiarūgštis padažas. Puikiai tinka sušlapinti ryžius valgant ;-). Iš tikrųjų jums nereikia nieko daugiau valgyti. Kiniško tofu su ryžiais yra daugiau nei pakankamai! Skaniai paprasta ir sveika. Selamat makan.



Source link

Parašykite komentarą

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės - Pranešimai spaudai