Fusilli makaronai su žirneliais ir grybais
Lengva fusilli makaronai su žirniai ir kreminės grybas padažas. Skanus naminis vakarienė receptas su italų makaronai ir grietinėlė, apvirti žirneliai ir rudieji grybai. Puikiai tinka įtemptą darbo dieną. Vegetaras. Vaikinas– draugiškas.
Šiandien gaminame paprastą receptą su fusilli makaronais, žirneliais ir kreminiu grybų padažu. Lengvas ir skanus receptas, kuris gali patikti vaikams. Makaronų gerbėjas? Peržiūrėkite mano Viduržemio jūros Marry Me vištienos makaronų ir grietinėlės orzo su grybais ir pomidorais receptą.
Įdomūs riebumai: Sklando gandai, kad fusilli makaronai kilę iš Pietų Italijos, manoma, kad jie datuojami mažiausiai XVI amžiuje, kai buvo gaminami rankomis. Manoma, kad „fusilli“ kilęs iš italų kalbos žodžio ištirporeiškiantis „verpstę“, nes jis tradiciškai buvo sukamas makaronų tešlą sukant aplink nedidelį strypą, kad būtų sukurta išskirtinė spiralės forma. Iš pradžių italai gamindavo fusilli sukdami makaronų sruogelius aplink mezgimo adatas ar plonas verpstes, suteikdami jiems tvirtas garbanas, padedančias padažams prilipti. Kai XX amžiuje makaronų gamyba tapo pramoniniu būdu, fusilli tapo plačiai prieinama ir populiari už Italijos ribų.
Ingredientai ir pakaitalai
- Fusilli pasirinkimo makaronai -asmeniškai man patinka itališkas prekės ženklas Rummo
- Vanduo makaronams virti
- Žirniai – iš skardinės ar stiklainio, geriausia ekologiška
- Rudas mygtukas grybaikubeliais
- Svogūnaimalta
- Alyvuogių aliejus
- italų prieskoniųar daugiau – arba mėgstamų prieskonių
- Virimo kremas – tas, kurį naudoju, vadinasi Sterilgrada Cooking cream. Jį galima pakeisti riebia grietinėle / grietine.
Kaip virti fusilli makaronus su žirneliais?
1: Svogūnus ir grybus pakepinkite alyvuogių aliejuje, sudėkite grietinėlę, prieskonius ir žirnelius. Atidėkite į šalį.
2: Makaronus išvirkite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir sumaišykite su žirnelių ir grybų padažu. Voila, vakarienė patiekta.
Ką patiekti su Fusilli makaronais ir žirneliais?
Keletas pasiūlymų, kurių galbūt niekada anksčiau negirdėjote:
Neleiskite ekranui užtemti
Fusilli makaronai su žirneliais ir grybais
Lengvi fusilli makaronai su kreminiais žirneliais ir grybais, į kuriuos patiekiant galima įdėti šoninės, pancetta ar prosciutto.
- 300 g (7 uncijos) fusilli makaronai pasirinktinai
- vandens makaronams virti
- 200 g (1 skardinė) žirniai
- 200 g (0,45 svaro) rudieji grybai, kubeliais
- 1 svogūnas, malta
- 2-4 a.š. alyvuogių aliejaus
- 2 a.š. Itališkas prieskonis, ar daugiau
- 200 ml (7 uncijos) Itališkas kepimo kremas
-
Dideliame sriubos puode užvirinkite vandenį, sudėkite fusilli makaronus ir leiskite virti, kol visiškai išvirs. Prieš maišydami su padažu iš karto nusausinkite, kitaip makaronai išdžius.
-
Tuo tarpususmulkinkite svogūną ir pakepinkite alyvuogių aliejuje ant mažos ugnies iki skaidrumo.
-
Kitassuberkite grybus ir dar patroškinkite kelias minutes. Sudėkite nusausintus žirnelius ir kepimo grietinėlę. Tada pabarstykite itališkais prieskoniais ir išmaišykite. Leiskite virti ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Jei reikia, išmaišykite.
-
Pagaliausumaišykite nusausintus fusilli makaronus su žirnelių ir grybų padažu ir gerai įmaišykite. Patiekite iš karto.
-
Neprivaloma: Patiekdami patiekalą pabarstykite smulkiai pjaustyta šonine, pancetta arba prosciutto.
ITALiški prieskoniai: Galima pakeisti jūros druska, čiobreliais, rozmarinais, džiovintais pomidorais, raudonėliais ir (arba) bet kokiais kitais jūsų pageidaujamais prieskoniais.
MAkaronai: Mano naudojamas makaronų prekės ženklas vadinamas . Palaikykite makaronus vandenyje (maks. 10 min.), kol susimaišysite su padažu, antraip gali išdžiūti. (arba per ilgai laikant vandenyje tampa per drėgna).
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.