Greitas kefyro jogurto blynai (Oladyi Na Kefire)

Greiti kefyro blynai su šaldytomis laukinėmis mėlynėmis – Paprastas Variacija iš tradicinių rusų blynų (Oladyi), bet paruoštas su paprastu Kefyras Jogurtas (Blynai ant kefyro) ir užšaldytos laukinės mėlynės. Super pūkuotas Ir skanu, šie blynai puikiai tinka PusryčiaiAr priešpiečiai Arba kaip užkandis kelionėje.

Pūrus, skanus ir labai greitas blynai, pagaminti iš kefyro jogurto ir užšaldytų laukinių mėlynių! Šie lengvi blynai yra panašūs į rusų ir ukrainiečių Oladyi (arba gaus), kurie paprastai gaminami iš pieno ar net pasukų šiuolaikiniais laikais.
Slavų gaminimo metu „Oladyi“ gali reikšti bet kokius mažus blynus ar trintuvus, nesvarbu, ar tai saldus, ar pikantiškas. Jie taip pat gali apimti tokius ingredientus kaip razinos, obuoliai ar net bananai. Tradiciškai su medumi, uogiene ar smetana (grietinė) Šie lengvi pusryčių blynai dingsta iš lėkštės dar prieš tai, kai aš ruošiuosi gaminti visą partiją.
Jei esate blynų gerbėjas, būtinai patikrinkite mano receptą Lengvai graikų jogurto kalnų blynai (žinomi kaip „Rodopa“ blynai).
Ingredientai ir pakeitimai
- Kefyro jogurtas – Reikėtų naudoti storą kefyrą
- Miltai – Gali būti naudojami visų tikslų miltai, 00 tipo itališki miltai arba nesmulkintų kviečių miltai
- Kepimo soda – arba kepimo milteliai
- Kiaušinis – viena terpė
- Laukinės mėlynės – Geriausios yra mažos laukinės šaldytos mėlynės arba šviežios laukinės mėlynės. Taip pat galima naudoti sušaldytas susmulkintas avietes
Kaip virti kefyro blynus?


1 -asis: Kartu išplakite kefyro jogurtą ir kepimo soda. Įpilkite į kiaušinį, tada miltus ir mėlynes.


2 -asis: Įkaitinkite keptuvę ir tepkite aliejumi ar sviestu. Supilkite tešlą į mažus blynus ir virkite iš abiejų pusių. Padėkite vienas ant kito ir mėgaukitės.
Kuo skiriasi Kefyras ir jogurtas?
Kefyras ir jogurtas yra abu fermentuoti pieno produktai, tačiau kefyras tradiciškai gaminamas tiek su bakterijomis, tiek su mielėmis. kadangi paprastas jogurtas gaminamas tik iš pradinės kultūros (pagalvokite apie žarnas draugiškas bakterijas). Kefyras turi ploną, geriamą tekstūrą, o jogurtas yra storas ir lengvai valgomas su šaukštu. Kadangi kefyras fermentuoja ilgiau, jis turi tanger skonį ir mažiau laktozės, palyginti su paprastu jogurtu. Abu dažniausiai naudojami gaminant, kepant ar mėgaujasi savarankiškai. Trumpai tariant, pagalvokite apie kefyrą kaip į tangerą, geriamą jogurto versiją, turinčią unikalų skonį ir tekstūrą, panašią į Ayraną.


Pūrusi kefyro blynai su laukinėmis mėlynėmis
Pūkuotos kefyro blynai su laukinėmis mėlynėmis, vadinamomis „Oladyi“ arba „Oladi“ su kefyro skaniais ir labai greitais kefyro blynais, kuriuos visiems patiks.
Neleiskite savo ekranui tamsėti
- 250 ml kefyro jogurtas, turėtų būti storas
- 120 g balti miltai, kaip 00 tipas itališkas
- 1 Vidutinis kiaušinis
- 6 kasas. Šaldytos laukinės mėlynės
- Kepimo soda
- Augalinio aliejaus ar sviesto keptuvei
Užpilkite Kefyro jogurtas dideliame dubenyje ir ant viršaus pabarstykite kepimo soda. Gerai išmaišykite, kol kefyras šiek tiek pučiamas.
Kitasįpilkite į kiaušinį ir plakite su kefyru. Įpilkite miltų ir gerai įtraukite. Tada įpilkite į šaldytas mėlynes ir leiskite sėdėti į šalį, kol keptuvė įkais.
PagaliauKai jūsų keptuvė įkaista, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite į mažą aliejaus/sviesto kiekį (kad uždengtumėte keptuvės dugną).
Užpilkite Kai kurie blynų mišiniai ir virkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Pakartokite likusiai tešlą. Padėkite blynus vienas ant kito ir patiekite su mėgstamu viršūne.
Blyno dydis: Rusijos blynų dydis yra gana mažas, palyginti su, pavyzdžiui, amerikiečiu. Todėl jie prireiktų apytiksliai. 1/3 – 1/4 keptuvės. Kartais aš juos darau dar mažesnius ir sugebu padaryti 3 blynus 24 cm plokštėje/9 colio/.
Mėlynės: Man labiau patinka šaldytos laukinės mėlynės, nes jos yra mažesnės ir lengviau virti. Jau nekalbant apie skanesnius. Blynai taip pat gali būti paruošti su šviežiomis mėlynėmis. Arba susmulkintos užšaldytos avietės.
Variacijos: Vietoj kefyro jogurto pasukų galima naudoti arba kepimo miltelius, o ne kepti soda.
Kefyro pienas: „Kefir“ jogurtas turėtų būti storas ir burbuliuojantis, tačiau skirtingas prekės ženklas turi įvairius „Kefir“ preparatas. Taigi, jei jūsų kefyras yra šiek tiek vandens, dar kai kurie miltai gali būti naudingi. Tikslas yra turėti storą, bet vis tiek lengva užpilti keptuvės tešlą.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodos, skaitykite visišką atskleidimą čia.