Itališkas Bruschetta Caprese sumuštinis – europietiškas patiekalas
Itališka Bruschetta Caprese sumuštinis ant ciabatta duona – tiesiog kepama orkaitėje. Skanu, greita ir paprasta sumuštinis receptas garsiosios Bruschetta Caprese su seiles vertas pesto (arba ajvar) kaip pagrindas, mocarelos sūris ir švieži pomidorai.
Visi žinome itališką Bruschetta Caprese su šviežiu mocarelos sūriu, pomidorais ir baziliku. Tačiau šiandien pasidalinsiu puikia sumuštinių idėja mocarelos ir pomidorų derinių mėgėjams. Šis paprastas sumuštinių receptas gali būti patiekiamas kaip užkandis ar net pagrindinis patiekalas karštą vasaros dieną. Greitai, lengvai pagaminamas ir tikrai skanus. Galite naudoti arba ciabatta duoną, arba net batoną.
Įdomūs FAKTAI: Bruschetta Caprese yra modernus dviejų klasikinių itališkų patiekalų posūkis. bruschetta ir caprese salotos. Kiekvienas iš jų turi skirtingą italų virtuvės istoriją, nors jų sintezė yra naujesnė plėtra.
Bruschetta kilęs iš Italijos kaip būdas ūkininkams gelbėti pasenusią duoną. Žodis „Bruschetta“ kilęs iš itališko žodžio „bruscare“, kuris gali būti išverstas kaip „duonos skrudinimas“. Taigi, bruschetta greitai tapo įprastu valstiečių užkandžiu su paprastais priedais, tokiais kaip alyvuogių aliejus, česnakai ir druska. IstoriškaiBruschetta kilęs iš etruskų civilizacijos Centrinėje Italijoje, galbūt net XV a.
Caprese salotos (Caprese salotos) turi šaknis Kaprio saloje, prie Amalfio pakrantės Italijoje. Manoma, kad salotos atsirado XX amžiaus pradžioje, kaip patriotinis patiekalas su Italijos vėliavos spalvomis: raudona (pomidorai), balta (mocarela) ir žalia (bazilikas). Jis išpopuliarėjo tarp italų aukštuomenės ir turistų, ieškančių lengvo, šviežio patiekalo, atspindinčio itališką kultūrą.
Kaip virti Bruschetta Caprese?
1: Naminę arba parduotuvėje pirktą čiabatos duoną perpjaukite išilgai ir kiekvieną gabalėlį aptepkite pesto.
2: Išdėliokite iš anksto supjaustytas pomidorų ir mocarelos griežinėlius ir kepkite keletą minučių įkaitintoje orkaitėje. Pabarstykite šviežiu baziliku, supjaustykite ir iškart patiekite.
PASTABA: Bruschetta sumuštinius geriausia skanauti iš karto po kepimo.
Ką patiekti su Bruschetta Caprese sumuštiniu?
Keletas lengvų pasiūlymų iš mano virtuvės:
Itališkas Bruschetta Caprese sumuštinis
Skanus, greitas ir paprastas itališko Bruschetta Caprese sumuštinio receptas, užpiltas skanaus pesto (arba ajvaro), mocarelos sūriu ir šviežiais pomidorais.
- 1 ciabatta duona, didelis
- 300 g (10 uncijų) šviežio mocarelos sūrio, supjaustyti
- 2-3 dideli pomidorai
- 100 g (3,5 uncijos) Itališkas pesto arba Ajvaras
- 2 a.š. šviežio baziliko, malta
-
Iškirpti ciabatta duonos dvi lygias dalis išilgai. Kiekvieną gabalėlį aptepkite itališku pesto (žr. pastabas) arba Ajvar.
-
Iškirpti pomidorus plonais griežinėliais, supjaustyti mocarelos sūriu (jei nėra išpjautas). Išdėliokite pomidorus ir mocarelą vieną ant kito, kad matytumėte kiekvieno sluoksnio viršų.
-
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių ar mažiau, kol mocarelos sūris išsilydys ir duonos kraštai pradės ruduoti.
-
Pašalinti iš orkaitės, švelniai supjaustykite duonos peiliu ir pabarstykite šviežiu maltu baziliku. Patiekite iš karto.
DUONA CIABATTA: Ciabatta duoną galima pakeisti batonais, papločiais ar bet kokia jūsų pageidaujama duona.
Priklausomai priklausomai nuo duonos dydžio, ingredientų kiekis gali skirtis. Gaminimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės. Bruschettas galima kepti tradicinėje, skrudintuvo orkaitėje ar net picų keptuvėje.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.