Lengva lenkiška baltųjų barščių sriuba
Lengva Lenkiška baltųjų barščių sriuba receptas (vadinamas Baltuoju Hogweed) su kiaulienos lenkiška dešra (Polska Kielbasa (dešra)), bulvių, virti kiaušiniai ir grietinėlė (arba raugo užkandis). Skani sriuba su lengvo rūgštumo pojūčiu tradiciškai mėgavosi Velykų laiku.
Šiandien gaminame puikų sriubos receptą (kurią mėgstu ne tik per Velykas) su Polska kielbasa (Lenkiška balta kiaulienos dešra). Jei esate europietiškų receptų gerbėjas, būtinai išbandykite mano austriškos kreminės česnakų sriubos (Knoblauchcremesuppe) receptą ir mano visų laikų mėgstamiausią lenkiškos kiaulienos ir raugintų kopūstų sriubos receptą.
Baltųjų barščių ingredientai
- Balta kiaulienos lenkiška dešra (arba lenkiška kielbasa) – tradiciškai naudojama tik kiaulienos dešra, tačiau skaniai sriubai tiks bet kokia.
- Svogūnai – geltona arba balta
- Česnakai – arba česnako pasta/ česnako milteliai
- Bulvės – geriausiai tinka senos rusvosios bulvės
- Grietine – arba naudokite raugo užkandį, riebią grietinėlę ar net crème fraiche. Taip pat galima naudoti raugintų kopūstų sultis arba net šaukštą. obuolių sidro acto (patiekiant).
- Sviestas – arba augalinis aliejus troškinimui
- Viso grūdo kvietiniai miltai – rūgščiai baltai grietinėlei gaminti
- Prieskoniai: mairūnai, druska, pipirai, lauro lapai, petražolės
TRADICINIS RECEPTAS: Tradicinis receptas reikalauja baltųjų barščių užkandžio (gaminamas iš fermentuotų kvietinių miltų karštame vandenyje laikui bėgant), naminis ar net parduotuvėje pirktas Lenkijoje. Tačiau galite įdėti raugo starterio (vietoj arba kartu su kepimo grietinėle) arba išmeskite raugą, kad gautumėte tą patį rūgštus efektas sriubai. Naudokite 1/2 puodelio raugo starterio (arba daugiau, jei reikia) pradžiai.
VARIACIJAS: Recepte gali būti rūkyta šoninė arba kumpis, taip pat šakninės daržovės, pavyzdžiui, morkos ir pastarnokai, ir žiupsnelis krienų.
Baltieji barščiai prieš zureko sriubą
Šie du lenkiškų sriubų skanėstai yra beveik identiški, o pagrindinis skirtumas yra naudojamas užkandis. Baltajai barščių sriubai reikalingas nesmulkintų kviečių užkandis, o Zurek sriubai reikia ruginio užkandžio (todėl jis gerokai rūgštesnis nei baltieji barščiai).
Kaip virti lenkiškus baltuosius barščius?
1: Dešrą pakepinkite svieste, suberkite svogūnus, česnaką ir troškinkite toliau. Tada sudėkite bulves ir troškinkite 2-4 minutes. Dažnai maišykite.
2: Įpilkite vandens ir užvirinkite. Leiskite virti, kol visiškai iškeps. Nukelkite nuo viryklės ir supilkite grietinę, miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišykite, kad susimaišytų ir patiekite iš karto.
Ką patiekti su lenkiškais baltais barščiais?
Užkandis ar salotos prie šono, keli pasiūlymai iš mano virtuvės:
Lengvi lenkiški baltieji barščiai (Bialy Barszcz)
Lenkiškų baltųjų barščių (Bialy Barszcz) receptas su balta kiaulienos dešra, bulvėmis ir grietine. Pagardinta kai kuriomis tradicinėmis žolelėmis, ši sriuba Lenkijoje skanaujama apie Velykas arba ištisus metus.
- 3 vidutinis kiaušiniai, virti
- 400 g (0,8 svaro) balta lenkiška dešra (lenkiška kielbasa), rūkė
- 2 a.š. sviesto
- 1 svogūnas, malta
- 1 česnako skiltelės, malta
- 4 vidutinės rudos spalvos bulvės, susmulkinti
- 2 lauro lapai
- 1/2 puodelis grietinės (arba riebios grietinėlės)
- 2 a.š. kvietinių miltų
- 1 a.š. mairūnas
- 1 a.š. petražolės, smulkiai sumalti
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 8 puodeliai vandens arba sultinio sriubai, daugiau ar mažiau pagal poreikį
-
Iškirpti rūkytos dešros smulkesniais gabalėliais, į keptuvę supilkite sviestą ir patroškinkite 2-3 minutes (kol dešra pakeis spalvą išorėje).
-
Tadasuberkite smulkintą svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytas bulves. Dar keletą minučių patroškinkite. Dažnai maišykite, nes bulvės lengvai prilimpa prie keptuvės.
-
Kitasįpilkite vandens (sandarumo) ir lauro lapų ir užvirinkite. Leiskite virti, kol bulvės visiškai išvirs.
-
Tadaį nedidelį dubenį supilkite grietinę, miltus ir šiek tiek skysčio iš sriubos. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų, neturėtų matytis miltų nuospaudų. Nuimkite sriubą nuo viryklės ir lėtai įpilkite grietinės.
-
Pagardinkite sriuba su druska, pipirais, mairūnais ir petražolėmis. Leiskite troškintis dar 5-10 minučių. Išimkite lauro lapus ir patiekite su kietai virtais supjaustytais kiaušiniais.
PAKEITIMAI: Naudokite grietinės arba riebi grietinėlė vietoj grietinės. Įdėkite kelis šaukštus. iš raugintų kopūstų sultys jei norite, kad sriuba būtų rūgštesnė.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.