„NO-BAKE“ Kalėdų eglutės sausainiai – europietiškas patiekalas

„NO-BAKE“ Kalėdų eglutės sausainiai – europietiškas patiekalas

Kalėdų eglutės sausainiai be kepimo, dar vadinamiMažos uolos“ arba „Skalički“ bulgariškai). A tradicinis Bulgariškas deserto be kepimo receptas mėgavosi apie Kalėdas arba visus metus. Paruošta su susmulkinti arbatos sausainiai (arba pagrindiniai Graham krekeriai), riešutai, sviestas, pienas, šokoladas ir sauja kvapiųjų medžiagųbus šie paprasti nekepami desertai mylėjo visų.

NEBAKE Kalėdų eglutės sausainiai

Greitai artėjant Kalėdų laikui, norėčiau su jumis pasidalinti paprastu receptu (kepti nereikia) vaikystėje mylimam desertui. Kiekvieną kartą, kai tik turėdavau progą, pirkdavau grįžęs namo iš mokyklos (kišenėje skaitydavau keletą monetų). Šios Kalėdų eglutės, kaip mes jas vadiname namuose, iš tikrųjų vadinamos „скалички“, ty „mažos uolos“ dėl panašumo į Bulgarijos regionus. Pagal skonį jie stovėti gana arti į Amerikietiški pyragaičiai, šokoladinis saliamis arba Rusiška kartoška.

Įdomūs FAKTAI: Nors istorija žingsniai (skalichki) nėra gerai dokumentuoti, jie laikomi a tradicinis naminis desertas, kuris greičiausiai išsivystė iš paprastų, praktiškų receptų neturtinguose Bulgarijos namų ūkiuose. Desertas Bulgarijoje išpopuliarėjo XX amžiaus viduryje, kai šalis, kaip ir daugelis kitų Rytų Europos šalių, patyrė ekonominių sunkumų. Šio paprasto deserto idėja – naudoti bet kokius tuo metu turimus ingredientus, nepažeidžiant banko. Laikui bėgant į receptą buvo įtraukti riešutai ir įvairių rūšių prieskoniai, todėl šiandien dauguma namų ūkių turi savo variantus. Taigi, čia mano.

Ingredientai ir pakaitalai

  1. Paprasti arbatos sausainiai – panašūs į šiuos – arba graham krekeriai, digestive sausainiai ar paprasti vaniliniai sausainiai
  2. Smulkiai sukapoti graikiniai riešutai – arba lazdyno riešutai
  3. Ištirpęs sviesto
  4. Ruda cukraus
  5. kakavos pudra – ši man labiau patinka
  6. Pienas, drungnas arba veganiškas avižų pienas ar net šviežios apelsinų sultys intensyviam pojūčiui
  7. Susmulkinta tamsaus šokolado
  8. Apelsinų žievelė – iš ekologiškos apelsino žievelės
  9. Apelsinų esencija kepiniams, neprivaloma – panaši į šią

Kaip nekepti Kalėdų eglutės sausainių?

1: Smulkiai supjaustykite arbatinius sausainius ir graikinius riešutus. Sudėkite visus sausus ingredientus (pvz., kakavos miltelius, cukrų, juodąjį šokoladą, apelsinų žievelę ir esenciją. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų.

2: Įpilkite ištirpinto sviesto ir pieno. Gerai išmaišykite šaukštu, kad viskas puikiai susimaišytų. Tada rankomis pradėkite spausti ir „minkyti“ tešlą, kad sausainiai taptų drėgni ir gerai susimaišytų su visais ingredientais.

3: Formuokite sausainius rankomis ir padėkite ant lėkštės. Palikite šaldytuve 20-30 minučių, kad sutvirtėtų. Tada paruoškite šokoladinį ganašą ir virtuviniu šepetėliu aptepkite sausainių viršūnes. Patiekite.

PATARIMAS: Formuojant sausainius, tešla iš pradžių gali atrodyti trupanti. Prieš nuspręsdami įpilti daugiau skysčio, keletą kartų suspauskite tešlą rankose. Jei pradeda gerai formuotis, nepilkite daugiau, nes jis tampa vandeningas ir gana sunku išlaikyti formą.

Daugiau bulgarų receptų:

Keletas, kurių galbūt niekada nesate matę:

NEBAKE Kalėdų eglutės sausainiai
NEBAKE Kalėdų eglutės sausainiai

NEBAKE Kalėdų eglutės sausainiai

Europos patiekalas

Labai paprasti ir greiti NE BAKE Kalėdų eglutės sausainiai (bulgariškai vadinama „uolomis“.) – paruošta su digestive sausainiais (graham krekeriai) arba trapios tešlos sausainiai/arbatos sausainiai JKapelsinų žievelės, graikiniai riešutai, sviestas ir kakavos milteliai. Puikus lengvas kalėdinis desertas, kuris patiks visiems.

Paruošimo laikas 20 minučių

poilsio laikas 30 minučių

Bendras laikas 50 minučių

Kursas Desertas

Virtuvė bulgarų, europiečių

Slapukai

  • 260 g (10 uncijų) paprasti arbatos sausainiai*
  • 90 g (3 uncijos) smulkiai pjaustytų graikinių riešutų
  • 110 g (4 uncijos) lydyto sviesto
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 4 a.š. kakavos milteliai
  • 100 ml (14 šaukštų) pieno, drungnas
  • 2 a.š. susmulkinto juodojo šokolado
  • apelsino žievelė iš vieno vidutinio apelsino, ekologiškas
  • 1-2 lašai apelsinų esencija kepimui, neprivaloma

Šokoladinis Ganache

  • 50 g tamsus šokoladas, šokoladiniam ganašui
  • 1 a.š. sviestas, šokoladiniam ganašui
  • Virtuviniame kombaine suberkite sausainius ir graikinius riešutus. Pulsuokite, kol smulkiai supjaustysite. Perkelkite į didelį maišymo dubenį.
  • Pridėti cukrus, kakavos milteliai, susmulkintas šokoladas, apelsino žievelė ir apelsinų esencija. Gerai sumaišykite kartu.
  • Tadasupilkite pieną ir ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Jei reikia, pakoreguokite skysčio kiekį. Gerai išmaišykite rankomis. Tešla turi būti minkšta, darbinga ir nelipni.
  • Padalinti į 10 lygių dalių ir rankomis pradėkite formuoti konusą kaip sausainius. Dėkite ant lėkštės ir palikite šaldytuve 20-30 minučių, kad sustingtų.
  • Pagaliauišimkite iš šaldytuvo ir paruoškite šokoladinį ganašą. Ant viryklės supilkite šokoladą ir sviestą ir leiskite ištirpti ant silpnos ugnies. Visą laiką maišykite. Virtuviniu šepečiu nuvalykite medžių viršūnes ir patiekite.
VARIACIJAS:

  • Pienas galima pakeisti veganišku avižų pienu arba šviežiomis apelsinų sultimis
  • Arbatos sausainiai gali būti pakeistas virškinimo sausainiais, graham krekeriais, paprastais trapiais sausainiais ar net pyrago likučiais.

BISKVITAI: Šis receptas dažniausiai ruošiamas su bulgariškais paprastais sausainiais (panašiais į šiuos arbatinius sausainius). Priklausomai nuo naudojamų sausainių tipo, gali tekti įpilti daugiau/mažiau pieno!
TEŠLA: Tešla turi būti minkštas, nelipnus ir lengvai naudojamas. Jei reikia, įpilkite pieno šaukštai. po valg. kad jos per daug nesudrėkintumėte.

Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -