Vokiška kalnų lęšių ir šveicariškų mangoldų sriuba (Berglinsen Suppe)
vokiško stiliaus kalnų lęšis ir šveicariškų mangoldų sriuba (Taigi kalnų lęšių sriuba) – lengva, soti ir skani sriuba su šveicariniais mangoldais, vokiškais kalnų lęšiais ir sauja žolelių bei prieskonių. Vegetaras. Vaikų patvirtinta.
Čia, Pietryčių Europoje, artėjant rudens sezonui, aš svajoju apie artėjančią žiemą ir sniegą. Su tuo ateina sočios ir sočios sriubos ir troškiniai. Kai pirmą kartą gaminau šią sriubą, ji buvo minkšta iš to, ką turėjau sandėliuke ir šaldytuve. Mano nuostabai, mano vaikams jis patiko, todėl jis tapo nuolatiniu meniu (kai ingredientai yra sezono metu).
Įdomūs FAKTAI: Vokietijoje „Kalnų lęšiai“ („Berglinsen“ vokiškai) nurodo konkrečią lęšių veislę kad dažnai auginami didesniuose aukščiuosedažniausiai kalnuotuose regionuose. Jie yra mažesni ir tvirtesni, palyginti su kitomis lęšių veislėmis, ir yra žinomi dėl savo žemiško, riešutų skonio. Kalnų lęšiai yra populiarūs Švabijoje, pietų Vokietijos regione, kur jie naudojami tradiciniams patiekalams gaminti Lęšiai su spaetzle (lęšiai su švabiškais makaronais), kurie dažnai patiekiami su dešrelėmis ar rūkyta mėsa.
Šie lęšiai gali geriau išlaikyti formą po virimo, todėl puikiai tinka salotoms, troškiniams ar sočioms sriuboms. Dėl savo tvirto skonio jie dažniausiai mėgaujasi kaimiškos, namų stiliaus vokiečių virtuvės patiekalais.
Ingredientai ir pakaitalai
- Kalnų lęšiai (Berglinsen) – mano naudojamas prekės ženklas vadinasi Alnatura Berglinsen. Lęšius galite naudoti kokius tik mėgstate, bet geriau rinkitės veislę su kietesniu išoriniu sluoksniu, kad verdant nesutrupėtų.
- Šveicariškas mangoldasmalta
- Morkossusmulkinti
- Svogūnaimalta
- Raudonoji paprikasusmulkinti
- Ploni kiaušinių makaronaiar daugiau
- Augalinis aliejus – alyvuogių aliejaus ar bet ko, ką turi po ranka
- Prieskoniai: Kmynų milteliai, saldžioji paprika, ciberžolės milteliai, šviežios petražolės, maltos
- jūra druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- Vanduo (sultinio) sriubai, galima koreguoti
Kaip virti kalnų lęšių sriubą?
1: Supjaustykite daržoves, susmulkinkite morkas ir pakepinkite aliejuje.
2: Supilkite vandenį (sultinį), lęšius ir makaronus. Užvirinkite, tada troškinkite, kol beveik išvirs. Pagardinkite prieskoniais.
Ką patiekti su „Swiss Chard“ lęšių sriuba?
Salotos ar daržovių garnyras visada atrodo patraukliai:
Vokiška kalnų lęšių ir šveicariškų mangoldų sriuba (Berglinsen Suppe)
Soti vokiško stiliaus kalnų lęšių ir šveicariškų mangoldų sriuba su kiaušininiais makaronais, sauja prieskonių.
- 1 puodelis kalnų lęšiai (Berglinsen)
- 1 puodelis šveicariškas mangas, malta
- 1 morkos, susmulkinti
- 1 svogūnas, malta
- 1 raudonoji paprika, susmulkinti
- 2 a.š. ploni kiaušinių makaronai, ar daugiau
- 1 litras vandens (sultinio) sriubai, galima reguliuoti
- 3 a.š. augalinis aliejus
Prieskoniai
- 1 a.š. kmynų miltelių
- 1 a.š. saldžiosios paprikos
- 1 a.š. ciberžolės milteliai
- 2 a.š. šviežios petražolės, malta
- jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- Dideliame sriubos puode supilkite augalinį aliejų, maltas daržoves ir patroškinkite 5-10 minučių ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Uždenkite dangtį ir, jei reikia, dažnai maišykite.
- Kitasnuplaukite lęšius po šaltu vandeniu, tada sudėkite į puodą. Įpilkite vandens ir užvirinkite. Tadasudėkite kiaušinių makaronus. Leiskite troškinkite, kol lęšiai ir makaronai visiškai išvirs. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
- Tadasuberkite visus prieskonius, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Leiskite sriubai virti dar 5-7 minutes ir nukelkite nuo viryklės. Leiskite atvėsti ir tarnauti.
ALIEJAI IR RIEBALAI: Šis receptas gali būti gaminamas su augaliniu aliejumi arba gyvuliniais riebalais (pvz., taukais, lajais ir kt.).
VANDUO: Vandenį galima pakeisti sultiniu, o kiekį koreguoti pagal savo skonį.
Prieskoniai: Prieskonių kiekis turi būti derinamas pagal asmeninius pageidavimus.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.