Padarykite geriausią braškių matcha latte, kad pradėtumėte dieną

Braškių matcha latte yra nuostabus žemiškos matcha, kreminio pieno ir saldžiųjų braškių mišinys. Šis skanus, pavaizduotas gėrimas nėra pernelyg saldus, o braškės su „matcha“ poromis tokios Yummy! Gražūs marmuriniai raudonos rožinės, baltos ir žalios spalvos sluoksniai sukuria tobulą ledinių braškių matcha latte receptą. Su šiuo vadovu taip paprasta padaryti.
Kodėl jums patiks braškių matcha latte
- Vizualiai stulbinantis: Ryškiai žalios matcha ir raudonos rožinės braškių tyrės kontrastas sukuria gražų sluoksniuotą vaizdą. Mes valgome savo akimis … taigi šis gėrimas yra tas, kuris patiko bet kam.
- Nauda sveikatai: „Matcha“ supakuota su antioksidantais, o braškės yra puikus vitamino C šaltinis C.
- Pritaikomas: Galite pataisyti saldumą, pieno tipą ir „matcha“ stiprumą, kad tiktų jūsų skoniui. Galite pasigaminti šį veganą, jei mėgstate augalų paremtus receptus.
- Ne per miela: Tai labai pritaikomas receptas, skirtas sureguliuoti saldumą. „Matcha“ žemiškas skonis yra tikrai gerai su braškėmis! Rezultatas yra švelniai saldus mišinys, kuris yra subalansuotas.



„Braškių matcha latte“ ingredientai
Norėdami gauti 16 uncijų patiekalų „matcha braškių latte“, jums reikės:
Braškių tyrės sluoksnis
- 1 puodelis šviežių arba šaldytų braškių
- 2 šaukštai cukraus (arba jūsų pasirinktas saldiklis)
- 2 šaukštai vandens
- Neprivaloma: 1/4 šaukštelio citrinos sulčių (siekiant sustiprinti braškių skonį)
Pieno sluoksnis
- 1 puodelis jūsų pasirinkto pieno (Pieno, migdolų, avižų, sojų ar kokosų)
- Ledo kubeliai (neprivaloma, jei norite apledėti versija)
„Matcha“ sluoksnis
- 2 šaukšteliai aukštos kokybės matcha milteliai (geriausia, kad būtų geriausio skonio ceremoninis laipsnis); Pridėkite daugiau ar mažiau pagal savo skonį
- 2 uncijos karštas vanduo (apie 175 ° F/80 ° C)
- 1 šaukštelis medaus ar saldiklio (neprivaloma)
Įranga
Norėdami pagaminti braškių matcha latte, jums reikės šios įrangos:
- Puodis: Braškių tyrei virti.
- Maišytuvas ar panardinimo trintuvas (neprivaloma): Braškių mišinį sumaišyti į lygią tyrę.
- Mažas dubuo: Už plakimą „Matcha“.
- Šluotelės ar rankinės: Norėdami išplakti matcha miltelius ir vandenį iki vientisos masės. Galite būti tradiciškesni ir naudoti chaseną (bambuko matcha plakimas).
- Stiklas: Už surinkimą ir patiekimą jūsų latte.
- Šaukštas: Padėti sluoksniuoti pieną ir matcha, nesumaišant jų per greitai.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Paruoškite braškių tyrę
- Braškes, cukrų ir vandenį sumaišykite nedideliame puode ant vidutinės ugnies (arba mikrobangų krosnelę, kad būtų galima greičiau paruošti)
- Virkite 5-7 minutes, retkarčiais maišydami, kol braškės bus minkštos, o mišinys-sirupas.
- Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Mišinį sumaišykite į sklandų tyrę, naudodami maišytuvą ar panardinimo trintuvą.
- Neprivaloma: ištieskite tyrę per smulkią akių sietą, kad pašalintumėte sėklas, kad būtų galima atlikti papildomą lygią ir rafinuotą tekstūrą.
Išplakite matchą
- Išjunkite „Matcha“ miltelius į nedidelį dubenį, kad pašalintumėte bet kokius gabalėlius.
- Įpilkite karšto vandens ir energingai išplakite naudodami bambuko šluotelę (Chasen) arba nešiojamąjį fretą, kol „Matcha“ bus lygi ir putoja.
- Įmaišykite medų arba, jei norite, pageidaujamą saldiklį.
Surinkite latte
- 1 sluoksnis: Supilkite braškių tyrę į stiklinės dugną.
- 2 sluoksnis: Įpilkite ledo kubelių, jei padarykite ledinį latte, tada lėtai užpilkite pieną ant šaukšto galo, kad sukurtumėte antrąjį sluoksnį. Tai padeda išlaikyti atskirus sluoksnius.
- 3 sluoksnis: Švelniai supilkite matchą ant pieno sluoksnio. Jei pienas yra ne toks tankus nei „Matcha“ mišinys, galite tikėtis, kad „Matcha“ pateks į pieną. Naudojant šaukšto užpakalinę dalį arba užpildami „Matcha“ ant ledo kubelio, o ne tiesiai į tikrąjį pieną, padėsite jį šiek tiek labiau sluoksniuoti.
Pastabos
- Naudokite šviežius ingredientus: Šviežios braškės ir aukštos kokybės matcha padidins jūsų latte skonį.
- Pasiekti sluoksnius: Pilant kiekvieną sluoksnį lėtai ir virš šaukšto galo, užtikrinsite, kad sluoksniai nesimaišytų per greitai.
- Pasaldinkite pagal skonį: Sureguliuokite braškių tyrės ir matcha saldumą pagal savo skonį.
- Vėsę ingredientai: Jei gaminate ledinį latte, įsitikinkite, kad visi komponentai (matcha, pienas ir tyrė) yra atšaldyti iš anksto, kad būtų geriausi rezultatai. Jei naudojate mažiau šaltų ingredientų, tai praskiedžia ledą.
Sluoksnių kūrimas

Šį braškių matcha latte receptą lengva sukurti ir puikus būdas pradėti savo dieną. Neleiskite, kad sluoksnių darytumėte!
Svarbiausia, kad tankesni ir sunkesni skysčiai bus apačioje, taigi, jei norite, kad „Matcha“ sluoksnis plūduriuotų, naudokite tankesnį pieną, pavyzdžiui, pilną pieną ar pasaldintą kokosą.
„Matcha“ sluoksnis kartais mėgsta plūduriuoti, todėl nesijaudinkite ir mėgaukitės marmuriniu kūriniu!
Priedai ir variantai
- Padarykite tai veganą: Naudokite augalinį pieną ir veganišką saldiklį, pavyzdžiui, agavą ar klevų sirupą.
- Pridėkite viršų: Plakta grietinėlė, braškių griežinėliai, kondensuotas pienas ar pabarstytas „matcha“ milteliai gali perkelti jūsų gėrimą į kitą lygį.
- Padidinkite skonį: Į pieną įpilkite vanilės ekstrakto purslų arba į „Matcha“ įmaišykite šiek tiek braškių tyrės, kad gautumėte vieningą skonį.
- Tekstūra: Įpilkite žandikaulio, pavyzdžiui, tapijokos perlų, „Nata de Coco“, „Boba“ rutulių, arba naudokite „Hokaido“ pieną, kad gautumėte super kreminės ir aksominės pieno tekstūros.
Ar galiu tai padaryti karšta?
Paprastai braškės yra tikrai malonios, kai atšaldyta, o ši latte patiekiama apledėti. ICED leidžia labiau pamatyti sluoksnius. Galite išbandyti ir pamatyti, kuri versija jums labiau patinka!

Sukurti braškių matcha latte namuose yra lengviau, nei jūs manote, ir siūlo skanų būdą sujungti žemiškus „Matcha“ tonus su vaisiniu braškių saldumu.
Būtinai užfiksuokite savo gražų latte nuotrauką ir mėgaukitės! Ar jūs tai padarėte? Prašome pakomentuoti, pasidalyti, prispausti, pavyzdžiui, arba duoti žvaigždes žemiau. Ačiū už meilę!

Puodis
mažas dubuo Už plakimą „Matcha“.
Šluotelės ar rankinės
Stiklas
Šaukštas pagalbos sluoksnis
Braškių tyrės sluoksnis
- 1 puodelis Šviežios ar šaldytos braškės
- 2 kasas cukrus arba jūsų pasirinktas saldiklis
- 2 kasas vanduo
- Pasirenkama: 1/4 šaukštelio citrinos sulčių Norėdami sustiprinti braškių skonį
Pieno sluoksnis
- 1 puodelis Jūsų pasirinktas pienas Pieno, migdolų, avižų, sojų, kokosų, hokkaido pieno arba išgarinta įprastu pieno mišiniu
- Ledo kubeliai Neprivaloma, jei norite apledėti versija
„Matcha“ sluoksnis
- 2 TSP Aukštos kokybės matcha milteliai Pageidautina, kad geriausio skonio ceremoninis laipsnis; Pridėkite daugiau ar mažiau pagal savo skonį
- 2 oz Karštas vanduo apie 175 ° F/80 ° C.
- 1 TSP Medus ar saldiklis neprivaloma
Paruoškite braškių tyrę
Braškes, cukrų ir vandenį sumaišykite nedideliame puode ant vidutinės ugnies (arba mikrobangų krosnelę, kad būtų galima greičiau paruošti)
1 puodelis šviežios arba užšaldytos braškės, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai vandens, Pasirenkama: 1/4 šaukštelio citrinos sulčių
Virkite 5-7 minutes, retkarčiais maišydami, kol braškės bus minkštos, o mišinys-sirupas. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Mišinį sumaišykite į sklandų tyrę, naudodami maišytuvą ar panardinimo trintuvą.Neprivaloma: ištieskite tyrę per smulkią akių sietą, kad pašalintumėte sėklas, kad būtų galima atlikti papildomą lygią ir rafinuotą tekstūrą.
Išplakite matchą
Išjunkite „Matcha“ miltelius į nedidelį dubenį, kad pašalintumėte bet kokius gabalėlius.
2 šaukšteliai aukštos kokybės matcha milteliai, 2 uncijos karštas vanduo, 1 šaukštelis medaus ar saldiklio
Įpilkite karšto vandens ir energingai išplakite naudodami bambuko šluotelę (Chasen) arba nešiojamąjį fretą, kol „Matcha“ bus lygi ir putoja. Įmaišykite medų arba, jei norite, pageidaujamą saldiklį.
Surinkite latte
1 sluoksnis: užpilkite braškių tyrę į stiklo dugną.
2 sluoksnis: Įpilkite ledo kubelių, jei pagamintumėte ledinį latte, tada lėtai supilkite pieną ant šaukšto galo, kad sukurtumėte antrąjį sluoksnį. Tai padeda išlaikyti atskirus sluoksnius.
Ledo kubeliai, 1 puodelis jūsų pasirinkto pieno
3 sluoksnis: švelniai supilkite matchą ant pieno sluoksnio. Jei pienas yra ne toks tankus nei „Matcha“ mišinys, galite tikėtis, kad „Matcha“ pateks į pieną. Naudojant šaukšto užpakalinę dalį arba užpildami „Matcha“ ant ledo kubelio, o ne tiesiai į tikrąjį pieną, padėsite jį šiek tiek labiau sluoksniuoti.
- Padarykite tai veganą: Naudokite augalinį pieną ir veganišką saldiklį, pavyzdžiui, agavą ar klevų sirupą.
- Pridėkite viršų: Plakta grietinėlė, braškių griežinėliai, kondensuotas pienas ar pabarstytas „matcha“ milteliai gali perkelti jūsų gėrimą į kitą lygį.
- Padidinkite skonį: Į pieną įpilkite vanilės ekstrakto purslų arba į „Matcha“ įmaišykite šiek tiek braškių tyrės, kad gautumėte vieningą skonį.
- Tekstūra: Įpilkite žandikaulio, pavyzdžiui, tapijokos perlų, „Nata de Coco“, „Boba“ rutulių, arba naudokite „Hokaido“ pieną, kad gautumėte super kreminės ir aksominės pieno tekstūros.
Source link