Isobeyaki Mochi su sūriu Isobe Yaki Mochi • Tiesiog viena kulinarijos knyga

Suteikite „Pain Mochi“ skanų „Umami“ perforatorių su mano lengvai „Isobeyaki Mochi“ su sūriu. Įmerktas į sojos padažą ir suvyniotą į „Nori“ jūros dumblius, tai yra populiarus būdas mėgautis glotnių ryžių pyragais kaip patenkinančiu užkandžiu Japonijos naujaisiais metais ar bet kuriuo metu.
Japonai turi daugybę skanių būdų paruošti paprastą mochi. Šiandien aš jums parodysiu, kaip aš gaminu „Pan-Grill“ japoniškus glijų ryžių pyragus, įdarytus sūriu Isobeyaki mochi su sūriu receptas. Jis yra traškus, kramtomas, tirpus ir pikantiškas – ir tai gali tapti jūsų naujuoju mėgstamiausiu „Mochi“.
Jei jums patinka japoniški ryžių pyragaičiai, išbandykite mano „Ozoni“, „Udon“ makaronų sriubos receptus su skrudintu mochi (Chikara Udon) ir Zenzai (saldžios raudonos pupelių sriuba su mochi)!
Kas yra Isobeyaki Mochi?
Isobeyaki Mochi yra kepami ant grotelių ar keptų keptų japoniškų ryžių pyragų, vadinamų Yakimochi kad mes mirkome sojos padaže ir apvyniojame Nori (džiovintų Laver jūros dumblių). Iš kranto pagaminti patiekalai, pagaminti iš „Nori“ ir iš ingredientų, yra pavadinti Isobe, O tai reiškia „pajūrio“ japonų kalba. Rytų Japonijoje populiaru yra jakimochi paruošti sojos padažu ir Nori, o sojos padažas su cukrumi yra labiau paplitęs Vakarų Japonijoje.
Kodėl man patinka šis receptas
- Tai sprogo su Umami. Aš mėgstu sodrų ir sūrų skonį iš sūrio, sojos padažo ir nori. Kartu jie pristato pikantišką perforatorių 1-2-3!
- Kramtomos ir moliaus tekstūros yra tokios patenkinamos. Karštas mochi ištirpdo sūrio įdarą, kad ištrauktų elastingą sūrį!
- Tai greita ir lengva padaryti. Aš naudoju stabilią lentyną Kiri Mochi (Žr. Žemiau), kad aš visada turiu savo sandėliuką, todėl jis yra paruoštas vos per kelias minutes.
Isobeyaki mochi ingredientai
Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Pakaitalai
- Mochi: Šis receptas reikalauja patogaus Kiri Mochi (Taip pat supjaustykite pyragą Kirimochi) Tai supjaustytas, džiovinamas ir atskirai suvyniotas. Jį galite rasti japonų maisto prekių parduotuvėse ir „Amazon“. Tai gerai parduotuvėje „Cut Mochi“ ir yra tai, ką Japonijos namų ūkiai naudoja ruošdami „Mochi“ namuose. Tai taip lengva naudoti, ir tai yra kitas geriausias dalykas šviežiam. Jei jums patinka gaminti šviežią „Mochi“ namuose, vykdykite mano vadovą, kaip pasigaminti „Mochi“ su stendo maišytuvu.
- Nori: Aš naudojau traškią Ajitsuke Nori (味付け海苔) Tai pagardinta sojos padažu, cukrumi ir druska. Jei jo neturite, galite supjaustyti paprastų jūros dumblių lakštų gabalus, kurie paprastai naudojami suši ritiniams. Jei jums nepatinka jūros dumbliai, eikite į priekį ir praleiskite jį.
- Sūris: Galite naudoti bet kokį supjaustytą sūrį. Japonijoje įprasta naudoti perdirbtą sūrį, rastą bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Šiame recepte aš naudojau supjaustytą mocarelą, tačiau jūs galite naudoti Šveicarijos, „Provolone“, „Muenster“, „Brie“ … Pasirinkimo galimybės yra begalinės.
- Aš esu padažas: Naudokite „Tamari“ sojos padažą be glitimo.
Kaip padaryti Isobeyaki mochi
Paruošimas
1 žingsnis – Padarykite saldų sojos padažą. Į stiklinį dubenį įpilkite sojos padažo ir cukraus ir įkaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol cukrus ištirps. Gerai išmaišykite, kad ištirpintumėte.
Virimas
2 žingsnis – pradėkite kepti „Mochi“. Išjunkite šaltą keptuvę su pergamento popieriumi ir padėkite „Mochi“ gabalus ant viršaus. Įjunkite ugnį iki vidutinio ir žemo ir uždenkite dangčiu.
3 žingsnis – paspauskite Mochi, kai jis pūtė apačioje. Tai paskatins skrudinimo žymes apatiniame paviršiuje. Tada kepkite juos iš kitos pusės, kol viduryje bus puls ir minkšta.
Surinkti
4 žingsnis – sutriuškinkite skrudintą mochi ir sezoną. Palyginkite delną supjaustytą mochi. Tada dosniai padėkite į saldų sojos padažą.
5 žingsnis – apvyniokite Nori aplink patyrusią Mochi. Džiovintų jūros dumblių lapas prilips prie sudrėkinto mochi. Patiekite su lazdelėmis ir mėgaukitės!
6 žingsnis – (neprivaloma) įdarykite jį sūriu. Po prieskonių, patraukite, kad ištiestumėte karštą mochi, tada sulenkite jį ant supjaustyto sūrio. Apvyniokite nori ir patiekite.
Nami recepto patarimai
- Virkite mochi, kol jis bus minkštas viduryje – Jūs žinosite, kad tai padaryta, kai mochi pūtė. Jei norite minkšti iš vidaus ir traškiai išorėje, reikėtų užtrukti apie 5–6 minutes iš vienos pusės.
- Patiekite, kol karšta – Kai jis šildomas ir skonio, iš karto mėgaukitės. Ant grotelių keptas ryžių pyragas pradės kietėti, todėl jis vėsta, todėl patiekite karštą, kad būtų geriausia kramtoma tekstūra!
Variacijos ir pritaikymai
- Pabarstykite japonų septynis prieskonius. Norėdami gauti papildomos šilumos, įpilkite japoniškų čili prieskonių miltelių, vadinamų Shichimi Togarashi Paragauti.
- Padarykite sviesto sojos padažą. Įkaitinkite sviesto paglostymą su sojos padažu ir cukraus mikrobangų krosnelėje. Papildomas turtingumas taip gerai dera su sūrus ir Umami skonius.
- Įdarykite jį kitu užpildu. Vietoj sūrio pabandykite užpildyti mochi natto (japonų fermentuotų sojų pupelių).
- Vietoj „Mochi“ naudokite tvirtą tofu. Sumušinkite šiek tiek sūrio tarp dviejų tvirto tofu riekelių. Kepkite abi puses aliejuje, kol paruduos, pasinerkite į sojos padažą ir įvyniokite nori. Taip pat galite pasigaminti „Isobeyaki“ su žuvies pyragu, šukutėmis, bulvėmis ir bulvėmis Mochi!
Ką tarnauti su Isobeyaki mochi
- Su karštu gėrimu – Sužinokite, kaip pasigaminti japonišką žaliąją arbatą jaukiam gėrimui, kad jis lydėtų jūsų „Isobeyaki Mochi“!
- Su kitais mochi – Aš užaugau valgydamas paprastą mochi Naujųjų metų dieną trimis skirtingais skoniais ir „Ozoni“ sriuboje! Pažiūrėkite, kaip pasigaminti saldžios raudonos pupelių pastos (Anko) Mochi kartu su Kinako Mochi mano įraše, kaip mėgautis japonišku mochi.
Sandėliavimo patarimai
Saugoti: Geriausia „Mochi“ virti prieš pat jums patiekiant, nes jis sukietės, nes vėsus. Aš rekomenduoju paruošti tik tiek Isobeyaki Mochi, kiek galite vartoti.
Dažnai užduodami klausimai
Galite, jei norite. Paprastas sojos padažas iš tikrųjų yra populiari „Isobeyaki“ versija rytinėje Japonijoje. Arba galite pritaikyti jį su medumi arba savo pageidaujamu saldikliu.
Tai nėra būtina ar tradicinė. Japonijoje mes laikome paprastus dalykus, kai kalbame apie „Isobeyaki“!
Daugiau „Mochi“ receptų
Jei jums patinka tai „Isobeyaki Mochi“ su sūriu, esate gydomi su šiais kitais nenugalimais „Mochi“ receptais.
Neleiskite savo ekranui tamsėti
Norėdami pasigaminti saldaus sojos padažą
Kepti ir skrudinti mochi
Įdėkite pergamento popieriaus lapą į šaltą keptuvę. Tolygiai erdvė 4 japonų ryžių pyragas (Kiri Mochi) viršuje.
Įjunkite ugnį iki vidutinio ir žemo ir uždenkite dangčiu. Virkite kiekvieną pusę maždaug 5–6 minutėsarba tol, kol jis supyks ir skrudina rudą. Patarimas: Dangtis yra neprivalomas, tačiau manau, kad naudinga naudoti pradžioje, kad pagreitintų procesą ir palengvintų virimą. Kai mochi pradės pūsti, jis taps per aukštas, todėl mes negalime jo uždengti.
Atidarykite dangtį ir kelis kartus patikrinkite. Kai mochi pradeda kelti aukštyn, švelniai paspauskite juos pirštais vieną kartąTaigi jie turi gražų skrudintą žymę apatiniame paviršiuje.
Kai paruduos, apverskite jį ir skrudinkite kitą pusę 5–6 minutes arba kol suputys ir paruduos. Vėlgi, iš pradžių švelniai paspauskite jį net rudai. Kai viduryje pūtė ir minkštas, perkelkite į plokštelę.
Padaryti Isobeyaki
Klasikinė versija: Norėdami ją išlyginti, paspauskite ant pūsto mochi. Tada susukite jį į saldžią sojos padažą, kad visiškai padengtumėte. Apvyniokite jį Nori (džiovintų laverio jūros dumbliai). Patarimas: Aš paprastai naudoju du „Ajitsuke Nori“ gabalus už mochi.
Mano šeimos versija su sūriu: Supjaustyti 2 griežinėliai sūris per pusę. Sulenkite juos trečdaliais.
Naudokite ranką, kad nuspaustumėte ir išlygintumėte pūstą mochi. Tada susukite jį į saldžią sojos padažą, kad visiškai padengtumėte. Tada ištraukite „Mochi“, kad jį išplėstumėte.
Įdėkite sūrį į vidų ir užlenkite mochi ant jo, kad uždengtumėte. Apvyniokite jį Nori (džiovintų laverio jūros dumbliai).
© „JustoneCookbook.com“ turinys ir nuotraukos yra apsaugotos autorių teisėmis. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.