Klasikinis Bulgarijos Moussaka – Europos patiekalas

Klasikinis Bulgarijos Moussaka - Europos patiekalas

Klasikinis Bulgarijos Moussakos receptas – Paprastas Balkanų vakarienės patiekalas su bulvėmis, maltos (Žemė) Mėsa (kaip kiauliena ar jautiena)morkos, kiaušiniai ir paprastas jogurtas. Tradicinis Bulgarijos receptas siūlo kvapnų ir jaukų alternatyva į plačiau žinomą Graikijos Moussaka. Įtrauktos žingsnis po žingsnio instrukcijos.

Klasikinis Bulgarijos Moussaka

Už įkandimų

Bulgarijos Moussaka yra klasikinis nacionalinis patiekalas, daugiausia pagamintas su bulvėmis, malta mėsa (paprastai kiauliena ar jautiena), svogūnai, kiaušiniai ir jogurtas. Nors ji dalijasi vardu ir bendrąja koncepcija su Graikijos Moussaka, Bulgarijos versija ypač skiriasi tiek ingredientuose, tiek paruošime. Balkanams, įskaitant Bulgariją, Osmanų valdymas buvo valdomas beveik 500 metų. Per tą laiką daugybė regioninių patiekalų, tokių kaip Mounsaka– buvo pritaikytas ir pasklidęs visoje imperijoje skirtingais variantais.

Ingredientai ir pakeitimai

  1. Krakmolingos bulvės – supjaustykite mažuose kubeliuose
  2. Malta mėsa – mišinys tarp kiaulienos ir jautienos
  3. Morka
  4. Svogūnas
  5. Pomidorai – kubeliuose, švieži ar iš skardinės
  6. Daržovių aliejus – arba alyvuogių aliejus
  7. Prieskoniai: pikantiškas prieskonis, šviežios petražolių, druskos ir juodųjų pipirų
  8. Vanduo
  9. Viršus: kiaušiniai, paprastas jogurtas, miltai

Kaip virti bulgarų moussaką?

1 -asis: Dideliame padaže kepkite svogūną, morką ir bulves kelioms minutėms aliejuje. Įpilkite pomidorų kepimo indo apačioje. Įpilkite daržovių ir vandens. Kepkite orkaitėje.

2 -asis: Tame pačiame padažo keptuvėje įpilkite aliejaus ir maltos mėsos, tada pakepinkite, kol ji pakeis spalvą.

3 -asis: Sumaišykite bulves ir maltą mėsą. Tada maišymo dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltus ir jogurtą ir gerai išmaišykite. Uždenkite sumaišytą jogurtą ant viršaus ir kepkite keletą papildomų minučių, kol iškeps.

Ką tarnauti su Bulgarijos Moussaka?

Klasikinis Bulgarijos Moussaka
Klasikinis Bulgarijos Moussaka

Klasikinis Bulgarijos Moussaka

Europos patiekalas

Skanus tradicinio bulgarų moussakos su bulvėmis, pomidorais, maltos jautienos ir kiaulienos receptas. Su paprastu kiaušinio ir graikiško jogurto užpilu, šis „Moussaka“ receptas puikiai tinka vakarienei.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

Moussaka

  • 800 g (28oz) krakmolingos bulvės, Nuluptas ir supjaustytas mažuose kubeliuose
  • 500 g (17oz) maltos jautienos ir kiaulienos mišinys
  • 1 didelis morkos, supjaustykite kubeliais
  • 1 didelis svogūnas, maltas
  • 6-8 kasas. maži pomidorų kubeliai, Švieži ar konservuoti
  • 4-6 kasas. daržovių aliejus
  • 1 kasas. pikantiškas prieskonis
  • 1 kasas. maltos šviežios petražolių
  • 150 ml vanduo
  • Jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Viršus

  • 3 Vidutinis Kiaušiniai
  • 2-3 kasas. balti nebalinę miltai
  • 300 g (10oz) Paprastas graikų jogurtas
  • žiupsnelis kepimo sodos
  • Dideliame (Geriausia nelipniai) keptuvėje įpilkite pusės augalinio aliejaus ir maltų svogūnų, bulvių ir morkų-supjaustykite mažuose kubeliuose.

  • Pakepinti Kelias minutes ant vidutinės iki silpnos ugnies iki minkštos ir šiek tiek auksinės kraštuose.

  • Tadauždenkite kepimo indo dugną pomidorais ir paskirstykite tolygiai, kad uždengtumėte visą paviršių.

  • Perduoti Bulvės nuo keptuvės iki kepimo indo (ant pomidorų viršaus). Supilkite vandenį ir virkite orkaitėje () 180c/360f), kol vanduo išgaruos beveik visiškai (Bet bulvės atrodo drėgnos) ir daržovės suminkštės.

  • Tuo tarpuNaudodami tą pačią keptuvę ir likusią augalinio aliejaus dalį, pakepinkite maltą mėsos mišinį, kol jis pakeis spalvą.

  • Vieną kartą Bulvės yra minkštos, sumaišykite maltoje mėsoje ir gerai išmaišykite, kad sujungtumėte. Įpilkite druskos, pipirų, petražolių ir pikantiškų prieskonių.

  • TadaParuoškite viršų. Dideliame maišymo dubenyje įpilkite paprasto graikiško jogurto ir kepimo sodos, maišykite, kol jogurtas suspaustas.

  • Kitasįpilkite kiaušinio prie jogurto, kartu su keturiais ir gerai išmaišykite. Užpilkite viršų ant bulvių mėsos mišinio ir paskirstykite, kad padengtumėte visus.

  • PagaliauKepkite dar 10-15 minučių 180 ° C/360F, kol užpilas taps auksinis. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su paprastu jogurtu šone.

Vanduo: Jei virimo metu bulvių metu išdžiūvę, į kepimo indą įpilkite šiek tiek daugiau vandens ir gerai išmaišykite. Įpilant bulvių viršūnę, bulvės neturėtų atrodyti sausos ir visiškai iš vandens. Prieš užpildami, įpilkite nedidelio kiekio vandens, jei mišinys atrodo per sausas.
Malta mėsa: Tradiciškai naudojamas jautienos ir kiaulienos mišinys, tačiau „Moussaka“ galima paruošti su visokiomis maltos mėsos rūšimis.

Prep laikas 30 minutės

Virkite laikas 30 minutės

Bendras laikas 1 valanda

Kursas Pagrindinis patiekalas

Virtuvė Bulgarijos ,, Europos

Šiame įraše gali būti filialų nuorodos, skaitykite visišką atskleidimą čia.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -