Lašiša ir Ikura Dashi Chazuke Salmon Iruma Dashi Chazuke • Tiesiog viena kulinarijos knyga

Mano galvoje, Pokalbis yra pagrindinis japonų komforto maistas. Tai eliksyras, kuris mane ramina, kai aš išsekęs po ilgos dienos, šiek tiek po orais ar jaučiuosi namuose Japonijoje. Šis pikantiškas ir lengvas lašišos bei „Ikura Dashi Chazuke“ receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių paėmimų, ir tai taip lengva padaryti per 10 minučių!
Trokšdami daugiau lašišos patiekalų? Išbandykite mano miso lašišą, teriyaki lašišą ir lašišą „Foil Next“!
Kas yra (O) Chazuke?
Pokalbis (お茶漬け) yra vienos dubenėlių žaliosios arbatos arba japoniškos sriubos patiekalas (DASHI), pilamas virš garuose esančių ryžių, ant kurių yra įvairių pikantiškų ingredientų. Vietoj tinkamo patiekalo maisto, tai labiau greitas naminio stiliaus patiekalas ar vėlyvo vakaro užkandis, kurį traukiame kartu su sandėliuko kabėmis ir (arba) likučiais. Mes dažnai valgome ochazuke, kai esame ore, nes jis yra švelnus, šiltas ir ramina skrandį.
Lašišos ir Ikura Dashi Chazuke ingredientai
- Sashimi klasės lašiša
- užaugti (Lašišos svirtis)
- virti japonų trumpo grūdo ryžiai
- Patyręs Dashi sultinis:
- „Dashi“ paketas ir vanduo – Arba padarykite „Awase Dashi“ nuo nulio
- MIRINAS – Jei jo neturite, naudokite 3 dalis (arba vandens) iki 1 cukraus
- Aš padažas – Arba naudokite „Usukuchi“ sojos padažą šviesesnei sultinio spalvai
- druska Neprivaloma pagal skonį
- Pasirenkami priedai – susmulkinti nori jūros dumbliai (Kizaki Nori), Shio Kombuir Mitsuba (Japonijos petražolės)
Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Kaip pasigaminti lašišą ir ikura dashi chazuke
Paruošimas
- Padaryk Dashi. Verkite vandenį ir „Dashi“ paketą vidutiniame puode 2–3 minutes per vidutinę ugnį. Išspauskite skystį ir išmeskite paketą.
- Sezonas. Į atsargas įpilkite mirin ir sojos padažo (ir druskos, jei naudojate).
- Maišykite ir perkelkite. Sumaišykite, tada supilkite patyrusį sultinį į arbatinuką. Uždenkite ir atidėkite.
Surinkti
- Supjaustykite lašišą. Į didelį ryžių dubenį (Donburi) įpilkite garintų ryžių ir pabarstykite susmulkintu Nori. Aštriu peiliu supjaustykite lašišos sashimi.
- Pridėkite antpilą ir „Dashi“. Slepite lašišą viršuje, tada pridėkite „Ikura“, „Shio Kombu“ ir „Mitsuba Sprig“ garnyrui. Patiekite prie stalo, užpilkite „Dashi“, kad padengtumėte ryžius pusiaukelėje ir mėgaukitės!
Nami recepto patarimai
- Garinkite ryžius iš anksto – Įsitikinkite, kad japoniški ryžiai yra paruošti ir paruošti eiti. Čia taip pat veikia pakartotinai sušaldyti ryžiai!
- Naudokite „Sashimi“ klasės lašišą ir „ikura“- Norėdami gauti patikimą kokybę, apsilankykite jūros gėrybių prekystalyje iš japonų maisto prekių parduotuvės. Taip pat galite užsisakyti per Japonijos ir Azijos ingredientų parduotuves internete, kuriose prekiaujama sashimi ir jūros gėrybėmis.
- Sustokite „Sashimi“ šaldiklyje – Lašišos bloką įdėkite į šaldiklį 5–10 minučių prieš pjaustydami. Tai sustiprins kūną, todėl lengviau supjaustyti.
- Naudokite aštrų peilį – Jums nereikia specialaus „Sashimi“ peilio, tačiau įsitikinkite, kad jūsų peilis yra labai aštrus. Nenaudokite vieno su dantytu kraštu, kad supjaustytumėte Sashimi.
- Supjaustyti vertikaliai – Paprasčiausias būdas supjaustyti Sashimi yra tiesiai žemyn. Pradėkite nuo peiliuko kulno ir patraukite peilį link savęs, pasibaigdami ant galiuko. Šis metodas vadinamas Hira-Zukuri.
- Supilkite „Dashi“ prie stalo – Palaukite, kol būsite pasiruošę valgyti, prieš pridėdami sultinį į savo dubenį. Tokiu būdu, kai kasate!
Variacijos ir pritaikymai
Kalbant apie „Ochazuke“, yra begalė variantų. Galite išlaikyti paprastą, naudodamiesi likusiais ryžiais ir viskuo, ką turite iš šaldytuvo! Taip pat galite išbandyti šiuos linksmus variantus:
- Naudokite virtą lašišą. Vietoj Sashimi pakeiskite japonų sūdytą lašišos ar lašišos dribsnius. Taip pat galite virti įprastą lašišos filė su žiupsneliu druskos arba naudoti likusius lašišas.
- Perjunkite ROE. Pollock/Cod Roe (Tarako ir Mentaiko) yra populiarus Japonijoje.
- Naudokite populiarius priedus. Išbandykite supjaustytus žalius svogūnus/šukutes, skrudintas sezamo sėklas, furikake, Umeboshi (japoniška marinuota slyva) ir (arba) Wasabi.
- Išbandykite žaliąją arbatą. Keiskite japonų žaliosios arbatos atsargas (O-cha) Kaip ir Sencha, Genmaicha ar mažai kofeino Hojicha.
- Patiekite šaltai. Kodėl gi nepadarę gaivinančio šalto Ochazuke vasarą? Naudokite šaltą „Dashi“ sultinį arba atšaldytą, be kofeino „Mugicha“ (miežių arbata).
- Padarykite ryžių rutulį. Norėdami įdomių variantų, išbandykite jį su ant grotelių keptu ryžių rutuliu mano „Yaki Onigiri Chazuke“ recepte.
Ką tarnauti su lašiša ir ikura dashi chazuke
Sandėliavimo ir pakartotinio pašildymo patarimai
Saugoti: Lašišos „Sashimi“, atvėsintą „Dashi“ ir virtus ryžius laikykite atskiruose hermetiškuose induose. Neapdorotą lašišą laikykite šaldytuve su susmulkinto ledo maišu ir per 1–2 dienas suvartokite. Ryžiai geriausiai laikosi šaldiklyje iki mėnesio. „Dashi“ šaldytuve laikysis 3–5 dienas arba 2 savaites šaldiklyje.
Pakartotinai pašildyti: Pakartotinai pašildykite šaldytus ryžius mikrobangų krosnelėje. Švelniai įkaitinkite „Dashi“ puode, kol karšta, bet nevirs.
Neleiskite savo ekranui tamsėti
Už patyrusį Dashi sultinį
Už pasirenkamus padažus
Padaryti patyrusią „Dashi“ (japoniškos sriubos atsargos)
Pridėti 2 puodeliai vandens ir 1 „Dashi“ paketas į vidutinį puodelį ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Troškinkite 2–3 minutes. Išspauskite skystį ir paketą.
Pagardink Dashi su 2 šaukšteliai mirin ir 2 šaukšteliai aš padažas. Paragaukite ir pridėkite ¼ šaukštelio druskosjei reikia.
Išmaišykite viską kartu ir išjunkite ugnį. Supilkite karštą pagardintą „Dashi“ į arbatinuką, uždenkite ir atidėkite.
Surinkti ryžių dubenį
Tarnauti
- Ant stalo nustatykite paruoštą ryžių dubenį ir karštą pagardintą „Dashi“. Supilkite „Dashi“, kol ryžiai bus pusiaukšti, ir mėgaukitės. Aš tarnavau su wasabi, Buba Arare (Traškūs pūstų ryžių užpilas – aš paprastai juos perku Japonijoje), Shio Kombu ir susmulkintus „Nori“ jūros dumblius.
Saugoti
- Surenkite lašišos sashimi, atvėsintą pagardintą „Dashi“ ir virtus ryžius atskirose hermetiškuose induose. Neapdorotą lašišą laikykite šaldytuve su susmulkinto ledo maišu ir per 1–2 dienas suvartokite. Ryžiai geriausiai laikosi šaldiklyje iki mėnesio; Norėdami pakartotinai pašildyti, pažiūrėkite, kaip laikyti virtus ryžius. „Dashi“ šaldytuve laikysis 3–5 dienas arba 2 savaites šaldiklyje.
Ar pagaminote šį receptą?
Tag @justonecookbook „Instagram“, kad galėtume pamatyti jūsų skanų kūrinį!