Filipinų Menudo – filipiniečių keksiukai
Šį skanų receptą jums atnešė mano partnerystė su Maggi. Visos nuomonės yra mano.
Padarykite klasiką Filipinų Menudo vakarienei šį vakarą! Šis kiaulienos ir kepenų troškinys sodriame pomidorų padaže yra pagrindinis šeimos patiekalų ir ypatingos progos patiekalas dėl rimtos priežasties. Jis sotus, skanus ir lengvai pamaitina minią.
Aš visada savo kiaulienos meniu gaminau su šviežiais pomidorais ir galiu didžiuotis, kad niekada neturėjau nusiskundimų. Tai sotus ir skanus ir yra vienas iš mano populiariausių receptų tinklaraštyje. Tačiau neseniai lankydamasis Filipinuose išbandžiau toliau pateiktą tetos versiją ir turiu pasakyti, kad ji paliko manąją dulkėse.
Mėsą pirmiausia pamarinavus sojos padaže ir šviežiai spaustose kalamansių sultyse, o po to troškinus pomidorų padaže ir pomidorų pastoje, mūsų klasikinis filipiniečių troškinys pakyla. Gautas sodrus, tirštas padažas pats yra patiekalas. Ir, žinoma, pabarsčius Maggi Magic Sarap prieskonių, kiekvienas šaukštas tampa magiškesnis.
H
Atkreipkite dėmesį į ingredientus
- Bulvės ir morkos– šakniavaisiai suteikia patiekalui tūrio
- Paprikos– raudonos ir žalios spalvos derinys suteikia spalvą, tekstūrą ir papildomą maistingumą
- Dešrainiai– ekonomiškai pailginkite porcijas ir pridėkite dūminį skonio sluoksnį. Vienos dešra taip pat yra geras pasirinkimas.
- Kepenys– Mėgstu naudoti vištienos kepenėles, o ne tradicines kiaulienos kepenėles, nes ilgiau verdamos jos ne taip kietėja.
- Kiauliena– receptas reikalauja kiaulienos mentės (kasim), bet galite naudoti ir kiaulienos pilvą (liempo) arba abiejų mišinį, jei norite riebesnio gabalo. Ne kiaulienos gerbėjas? Išbandykite mano vištienos meniu receptą!
- Sojos padažas ir kalamanų sultys– marinatas, sudarytas iš sojos padažo, suteikiančio umami ir šviežiai spaustų citrusinių vaisių, kad pagerintų skonį
- aliejus- Kepimui tinka rapsų, avokadų ar alyvuogių aliejus. Norėdami išlyginti sodrumą, dalį aliejaus galite pakeisti sviestu.
- Svogūnai ir česnakai– pagrindinės aromatinės medžiagos troškintas patiekalai
- Pomidorų padažas – skysto pagrindo padažui. Jei norite šviežių, pakeiskite maždaug keturiais dideliais pjaustytais pomidorais.
- Pomidorų pasta– padeda sutirštinti padažą ir sustiprinti pomidorų skonį.
- Vanduo– įpilkite ½ puodelio, jei padažas išdžiūsta, kol mėsa dar pakankamai minkšta.
- Garbanzo pupelės ir žalieji žirneliai– Šios ankštinės daržovės prailgina porcijas ir yra papildomas baltymų šaltinis
- Maggi Magic Delicious– pagardinimas, pagamintas iš šviežių aromatinių medžiagų ir prieskonių.
Virimo procesas
Šiame filipiniečių meniu naudojamas paprastas troškinimo būdas. Kepant lėtai ir lėtai, mėsa tampa minkšta, o skanus padažas, kuris jums patiks prie ryžių. Žemiau esančioje recepto kortelėje pateikiamos išsamios instrukcijos ir sudedamųjų dalių sąrašas.
- Marinuokite su sojos padažu, kalmanų / citrinos sultimis ir pipirais dubenyje. Gerai nusausinkite, palikdami marinatą.
- Bulves ir morkas apkepkite keptuvėje. Nukelkite nuo ugnies ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Paprikas pakepinkite, kol švelniai apskrus, tada atidėkite į šalį.
- Kepkite dešrainius, kol švelniai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį. Kepenėles pakepinkite, kol lengvai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Suminkštintus pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite marinuotą kiaulieną ir kepkite, kol švelniai apskrus.
- Įpilkite pomidorų pastos ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys. Įpilkite rezervuoto marinato, pomidorų padažo ir vandens. Išmaišykite, kad pasiskirstytų, ir užvirkite, nugriebdami ant viršaus plūduriuojančias nuosėdas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 35–45 minutes arba tol, kol kiauliena suminkštės ir padažas šiek tiek sumažės.
- Įdėkite bulvių, morkų, dešrainių, garbanzų, razinų ir žaliųjų žirnelių. Virkite, kol bulvės ir morkos suminkštės. Įpilkite kepenėlių ir palikite kelias sekundes pastovėti prieš maišydami. Toliau troškinkite, kol iškeps. Sudėkite paprikas.
- Pagardinkite Maggi magic skaniai.
- Virkite toliau, kol padažas sumažės ir šiek tiek sutirštės.
Pro patarimas
- Mėsą ir kitus ingredientus supjaustykite vienodais meniu dydžiais, kad iškeptumėte tolygiai.
- Kepenėles pakepinkite, kol švelniai apskrus, nes jos ir toliau keps, kai bus pridėtos prie troškinio. Perkepimas taps kietas ir sausas.
Serviravimo pasiūlymai ir saugojimo instrukcijos
- Filipiniečių meniu skanus pietums ar vakarienei su garuose virtais ryžiais. Tai taip pat puikus įdaras pandesal vyniotiniams ar empanados pyragams.
- Troškinys gerai saugomas ir iš tikrųjų skanesnis po dienos ar dviejų. Perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldykite iki 2 mėnesių.
- Įkaitinkite puode ant vidutinės ugnies iki 165 F, prireikus įpilkite daugiau vandens arba sultinio, kad sušvelnintumėte konsistenciją. Arba mikrobangų krosnelėje kas 2–3 minutes, kol visiškai įkaista, tarpais gerai išmaišydami, kad šiluma pasiskirstytų tolygiai.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
Pagaminkite šį klasikinį filipiniečių menudo vakarienei šį vakarą! Šis kiaulienos ir kepenų troškinys sodriame pomidorų padaže yra pagrindinis šeimos patiekalų ir ypatingos progos patiekalas dėl rimtos priežasties. Jis sotus, skanus ir lengvai pamaitina minią.
Kursas: Pagrindinis užkandis
porcijos
Ingredientai
- 2 svarų kiaulienos mentės, supjaustytos ½ colio kubeliais
- ¼ puodelis Aš esu gluosnis
- 2 šaukštai calamansi sultys
- ½ šaukštelis pipirų
- aliejus
- 3 vidutinis bulvės, nuluptos ir supjaustytos ½ colio kubeliais
- 2 didelis morkos, nuluptos ir supjaustytos ½ colio kubeliais
- 1 vidutinis raudonoji paprika, išskobta, išimama šerdimi ir supjaustoma kubeliais
- 1 vidutinis žalioji paprika, išskobta, išimama šerdimi ir supjaustoma kubeliais
- 3 dešrainiai, supjaustyti įstrižai
- ½ svaras vištienos kepenėlės, supjaustytos 1 colio kubeliais
- 1 svogūnas, nuluptas ir susmulkintas
- 3 gvazdikėliai česnako, nulupto ir susmulkinto
- 1 šaukštas pomidorų pasta
- 1 puodelis pomidorų padažas
- 1 ½ puodeliai vandens
- 1 puodelis garbanzo pupelės, nusausintos
- 1 puodelis šaldytų žaliųjų žirnelių, atšildytų
- ¼ puodelis razinų
- 1 paketą (8 gramai) Maggi Magic Pikantiškas prieskonis
Instrukcijos
-
Dubenyje sumaišykite kiaulieną, sojos padažą, kalamanų/citrinų sultis ir pipirus. Marinuoti 10–15 minučių.
-
Didelėje keptuvėje įkaitinkite apie ¼ puodelio aliejaus. Sudėkite bulves ir morkas ir kepkite, kol švelniai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
-
Pašalinkite aliejaus perteklių, išskyrus maždaug du šaukštus. Suberkite paprikas ir virkite ant stiprios ugnies apie 30–40 sekundžių. Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
-
Sudėkite dešrainius ir kepkite, kol švelniai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
-
Jei reikia, į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus. Kepenėles pakepinkite, kol švelniai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
-
Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus pagal poreikį. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.
-
Marinuotą kiaulieną gerai nusausinkite, palikdami marinatą. Sudėkite į keptuvę ir kepkite, kol švelniai apskrus.
-
Įpilkite pomidorų pastos ir virkite apie 1 minutę, maišydami, kol tolygiai pasiskirstys.
-
Įpilkite rezervuoto marinato, pomidorų padažo ir vandens. Išmaišykite, kad pasiskirstytų, ir užvirkite, nugriebdami ant viršaus plūduriuojančias nuosėdas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 35–45 minutes arba tol, kol kiauliena suminkštės ir padažas šiek tiek sumažės.
-
Įdėkite bulvių, morkų, dešrainių, garbanzų, razinų ir žaliųjų žirnelių. Kepkite toliau, kol bulvės ir morkos suminkštės.
-
Įpilkite kepenėlių ir palikite kelias sekundes pastovėti prieš maišydami. Toliau troškinkite, kol iškeps.
-
Sudėkite paprikas. Pagardinkite Maggi magic sarapu.
-
Virkite toliau, kol padažas sumažės ir šiek tiek sutirštės.
Pastabos
Kepenėles pakepinkite, kol švelniai apskrus, nes jos toliau keps, kai bus pridėtos prie troškinio. Perkepimas taps kietas ir sausas.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 470kcal, Angliavandeniai: 45g, Baltymai: 34g, Riebalai: 18g, Sotieji riebalai: 5g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 8g, Transriebalai: 0,04g, Cholesterolis: 202mg, Natris: 1113mg, Kalis: 1393 mmg, Pluoštas: 8g, Cukrus: 8g, Vitaminas A: 9307TV, Vitaminas C: 88mg, Kalcis: 81mg, Geležis: 8mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.