Slyvų padažas Vištienos ledinukai – Kawaling Pinoy

Slyvų padažas Vištienos ledinukai yra labai smagūs ir skanūs užkandžiai, kurie tikrai patiks miniai. Kepti saldžiame ir pikantiškame padaže, jie laižosi pirštais, glosto lūpas skanūs!
Pirmą kartą bandydamas vištienos ledinukus filipiniečių restorane, maniau, kad jie yra 100% Pinoy koncepcija. Kaip medaus bagoong viščiukų sparneliai, kažkas panašaus į vištienos segmentą, suformuotą į ledinuką, mūsų kūrybiškumui neatrodė labai tinkamas.
Tačiau šiandien atlikęs tyrimą internete sužinojau, kad šios prancūziškos būgninės yra kilusios iš Indijos kinų virtuvės, kuri yra populiari kaip užkandis. Bet originali idėja ar ne, jie tapo nuolatiniu filipiniečių maisto atrama ir buvo labai pritaikyti vietiniam skoniui.
Atkreipkite dėmesį į ingredientus


- Vištienos ledinukai – tai vištienos sparneliai (būgnai ir plokščiai), kuriuose mėsa nupjaunama nuo kaulo galo ir nustumiama žemyn, kad primintų ledinuką. Taip pat galite naudoti kojas nuoširdesniems gabalams.
- Saldus, pikantiškas ir šiek tiek aštrus marinatas gaminamas su slyvų padažu, sojos padažu, medumi arba ruduoju cukrumi, ryžių actu, čili aliejumi, imbieru, česnaku ir sezamo sėklomis. Dažniausiai tai yra sandėliuko kabės, kurias nesunkiai rasite Azijos prekybos centre. Norėdami sustiprinti šilumą, vietoj čili aliejaus galite naudoti sezamų aliejų ir džiovintus raudonųjų čili dribsnius arba visai jo praleisti, kad pasirinktumėte vaikams pritaikytą variantą.
Kaip gaminti vištienos ledinukus su slyvų padažu


- Nupjaukite odą ir sausgysles aplink vištienos būgnelio pagrindą žirklėmis arba peiliu. Laikydami atvirą būgnelio kaulą, švelniai stumkite mėsą žemyn priešingu galu, suformuodami mėsos gumbą kaip „ledinuką“. Pakartokite su likusiais būgnais.
- Tradiciškai ledinukai apkepami su pagardinta tešla ir kepami karštame aliejuje, kol taps traškūs. Atidengtas kaulas kartais įvyniojamas į aliuminio foliją, kad būtų lengva tvarkyti. Šiame recepte aš praleidau kepimą ir kepimą, o per naktį marinavau būgnus saldaus, sūraus ir šiek tiek aštraus slyvų padažo mišinyje. Tada aš juos iškepiau iki sultingo tobulumo.
- Taip pat galite kepti vištienos sparnelius ant grotelių, kol jie gražiai sudegs, o termometras, įkištas į storiausią mėsos vietą, rodys 165 F. Kad ir kaip ruoštumėte šiuos slyvų padažo vištienos ledinukus, jie laižosi pirštais ir dvelkia lūpomis – nuostabūs!


Maisto gaminimo patarimas
Nepraleiskite marinato virimo! Tai pašalins visas bakterijas, padarys jį saugiu ir sumažins skystį, koncentruojantį skonį.
Dažnai užduodami klausimai
Ar vištienos ledinukai sveiki?
Praleidus kepimą ir ledinukų kepimą, o ne gruzdinant, šie smagūs užkandžiai labiau tinka juosmeniui. Vienoje porcijoje jie turi 282 Kcal kalorijų ir 13 g riebalų.
Kaip patiekti ir laikyti


- Vištienos ledinukai su slyvų padažu yra skanus vakarėlių maistas, kurį pamėgs visa minia! Jie puikiai tiks su lediniu alumi ar mėgstamais gaiviaisiais gėrimais. Jie taip pat pagamins lengvą, tačiau sočiųjų pietų ar vakarienės patiekalą kartu su makaronais, tokiais kaip „Instant Pot“ spagečiai, arba sumaišytas salotas, pavyzdžiui, tailandietiškas salotas su žemės riešutų padažu.
- Likusius produktus pašildykite orkaitėje 350 F temperatūroje 8–10 minučių arba 375 F temperatūroje orkaitėje po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės. Taip pat galite kaitinti mikrobangų krosnelėje HIGH režimu 30–40 sekundžių intervalais, tačiau šis metodas gali sukelti šlapią tekstūrą.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!


Slyvų padažas Vištienos ledinukai
Reikia linksmo ir skanaus užkandžio? Šie slyvų padažo vištienos ledinukai, kepti saldžiame, pikantiškame padaže, tikrai susilauks visiško hito!
Kursas: Užkandis
Porcijos
Ingredientai
- 1 svaras vištienos sparnelių būgneliai
- ½ puodelis slyvų padažas
- 3 šaukštai kalmanų arba citrinų sulčių
- 2 šaukštai Aš esu gluosnis
- 2 šaukštai medus
- 1 šaukštas ryžių actas
- 1 šaukštas čili aliejus
- 1 nykščio dydžio imbiero, nulupto ir sutarkuoto
- 3 gvazdikėliai česnako, nulupto ir sutarkuoto
- 1 šaukštelis druskos
- ¼ šaukštelis pipirų
- sezamo sėklų, skrudintų
Instrukcijos
Peiliu arba žirklėmis nupjaukite odą ir sausgysles aplink vištienos būgnelio pagrindą. Laikydami atvirą būgnelio kaulą, švelniai stumkite mėsą iki galo į priešingą galą, suformuodami mėsos gumbą kaip „ledinuką“. Pakartokite su likusiomis būgninėmis.
Dubenyje sumaišykite slyvų padažą, kalamanų arba citrinų sultis, sojų padažą, medų, ryžių actą, čili aliejų, imbierą, česnaką, raudonuosius čili dribsnius, druską ir pipirus. Plakite kartu, kol gerai susimaišys.
Į slyvų padažo mišinį įpilkite prancūziškų būgnų ir marinuokite šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba per naktį, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
Nusausinkite vištieną, palikite marinatą. Apvyniokite kiekvieno būgno atvirą kaulą aliuminio folijos juostele.
Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite marinatą apie 5 minutes arba kol visiškai įkais ir sumažės.
Ant lengvai riebalais išteptos kepimo skardos išdėliokite vištieną vienu sluoksniu. Kepkite 350 F orkaitėje, kas 10 minučių aptepdami marinatu, maždaug 30–35 minutes arba tol, kol paruduos ir termometras, įkištas į storiausią mėsos vietą, parodys 165 F.
Išimkite iš orkaitės ir pabarstykite sezamo sėklomis. Patiekite karštą.
Pastabos
- Jei nerandate čili aliejaus, pakeiskite jį sezamų aliejumi ir raudonaisiais čili dribsniais.
- Nepraleiskite marinato virimo! Tai pašalins visas bakterijas, padarys jį saugiu ir sumažins skystį, koncentruojantį skonį.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 282kcal, Angliavandeniai: 27g, Baltymai: 12g, Riebalai: 13g, Sotieji riebalai: 3g, Cholesterolis: 47mg, Natris: 1335 mmg, Kalis: 233mg, Cukrus: 9g, Vitaminas A: 105TV, Vitaminas C: 5.4mg, Kalcis: 16mg, Geležis: 1.4mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.