Autentiškas filipiniečių vaisių salotų receptas (visi natūralūs ingredientai) | „Rice Life Foodie“

Autentiškas filipiniečių vaisių salotų receptas (visi natūralūs ingredientai) | „Rice

Šios natūralios filipiniečių vaisių salotos yra viena mylimiausių desertų, patiekiamų šeimos susibūrimuose, fiestose ir atostogose. Jis yra kreminis, spalvingas ir supakuotas su atogrąžų skoniais, kurie suteikia komforto ir džiaugsmo kiekviename kąsnyje. Pagal šį receptą mes laikomės natūralesnio požiūrio, naudodamiesi viso maisto ingredientais-neprarandant to autentiško skonio ir kreminės vaisių salotų tekstūros, kurią mes visi žinome ir mėgstame.

Kodėl jums patiks natūralios filipiniečių vaisių salotos

Skonis yra saldus, kreminis ir gaivus, pasižymintis tobulu atogrąžų vaisių, sodraus kremingumo ir linksmų faktūrų pusiausvyra.

Tekstūra daro ją nepamirštamą: sultingi vaisiai, pakabinami vešliame, kreminiu padažu.

Naudojant ekologiškus, šviežius ar pasirinktus ingredientus, šios autentiškos filipiniečių vaisių salotos padidėja sumažinant perdirbtus ingredientus, esančius kai kuriuose stalo kremo prekės ženkluose, kurie paprastai naudojami šiam receptui.

Šiek tiek istorijos

Kreminės vaisių salotos dešimtmečius buvo filipiniečių švenčių dalis. Jis išpopuliarėjo Filipinuose XX amžiaus viduryje, kai amerikiečiai plačiai pristatė konservuotas prekes, tokias kaip vaisių kokteilis ir kondensuotas pienas.

Filipinai visa širdimi apkabino, darydami tai savo, pakoreguodami saldumo lygius, pridėdami vietinių vaisių ir patiekdami atšaldytus dideliuose dubenyse susibūrimuose. Kartais rasite filipiniečių vaisių salotas su vėsia plakta arba joje su sūrio gabaliukais.

Šiandien beveik kiekviena filipiniečių šeima turi savo filipiniečių vaisių salotų versiją, kuri tarnauja kaip kalėdinis desertas ar gimtadienio potlucko receptas – kai kurie tradiciškesni, kiti – moderniai, sveikiau.

Tikiuosi, kad ši natūralių filipiniečių vaisių salotų versija privers ją prie jūsų stalo. Tai užtrunka tik šiek tiek daugiau laiko, tačiau rezultatas yra kreminis, spalvingas ir natūraliai saldus ir įdomus gėrio dubuo.

Ingredientai

  • 1 puodelis Švieži arba konservuoti ananasai (supjaustytos) – atneša natūralų saldumą, aštrų kraštą ir sultingumą nei konservuoti ananasai.
  • 1 puodelis Švieži ar konservuoti Persikai – kubinis
  • 1 puodelis Švieži ar konservuoti Kriaušė – kubinis
  • 1 puodelis Šviežios žalios vynuogės – supjaustytas per pusę
  • 7 uncijos Švieži ar konservuoti Vyšnios – Parašo spalva ir saldus gydymas vaisių mišinyje. Supjaustytas per pusę.
  • 3/4 puodelis Švelnus Jauna kokosų mėsa (susmulkinta) – suteikia autentišką filipiniečių skonį.
  • 3/4 puodelis Nata de coco – kramtoma ir gaivinanti.
  • 2 puodeliai Ekologiškas sunkių plaktų kremas arba kokosų kremas (1 puodelis) – Pūsanti bazė, dėl kurios vaisių salotos yra nuolaidžios.
  • 1 puodelis Kondensuotas pienas (arba sub su kokosu su kondensuotu pienu, be pieno produktų) – Parašo saldumas, kuris visa tai suriša.
  • žiupsnelis druskos

Pasirenkami ingredientai (bet ne tradiciniai)

  • 2 skardinės Ekologiškų vaisių kokteilis (jei norite prilipti prie tradicijos) – Galima rasti natūralaus maisto parduotuvėse su tikromis sultimis, o ne sirupu.
  • Cukraus palmių sėklos – Rasta daugumoje Azijos maisto prekių parduotuvių.
  • Švelnus čederio sūris Atneša a Pikantiškas kontrastas, kuris labai gerai poruojasi su vaisių ir kremo tekstūra ir saldumu.
  • Ekologiški obuoliai (1 puodelis, kubinis) – Pateikite traškumą, kad būtų galima subalansuoti kreminį padažą.
  • Razinos

Reikalinga įranga

  • Didelis maišymo dubuo
  • Medinė šaukšta ar silikoninė menta
  • Pjaustymo lenta ir peilis
  • Elektrinis maišytuvas arba rankinis maišytuvas
  • Matavimo puodeliai

Instrukcijos

  1. Nuplaukite ir paruoškite visus vaisius, supjaustykite juos į kąsnio dydžio kubelius arba nusausinkite konservuotus sirupo/sulčių vaisius, kad mišinys nebūtų pernelyg saldus (nenuplaukite konservuotų vaisių).
  2. Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite visus vaisius, švelnią kokosų mėsą ir „Nata de Coco“ ir atidėkite šaldytuve.
  3. Į dubenį įpilkite sunkaus plakimo kremo ir plakite su elektriniu maišytuvu aukštai, kol jis sutirštės, tačiau vis tiek bus sloga. Tai neturėtų prilipti prie maišymo šnabždesio.
  4. Į plakimo grietinėlę įpilkite kondensuoto pieno ir žiupsnelio druskos ir švelniai sulankstykite arba greitai išplakite ant žemos.
  5. Į vaisius įpilkite grietinėlės mišinio ir švelniai sulankstykite. Nepermeskite!
  6. Vėsę šaldytuve 2 valandas (per naktį dar geriau), tada patiekite. Patiekite šaltą, tiesiai iš šaldytuvo, mažuose desertų dubenyse, gražų perforatorių su kotle ar puodeliais.

Pastabos ir geriausi patarimai

  • Prieš patiekdami visada atšaldykite kreminės vaisių salotos – jos skonio geriausiai šalta. Tai turėtų būti tikrai šalta! Patiekite dubenį ant ledo, jei gaminate savitarnos desertų stalą.
  • Be to, nepraleiskite plakimo kremą, kad jis šiek tiek sutirštės.
  • Sureguliuokite saldumą sumažindami ar padidindami kondensuotą pieną arba sureguliuodami sultis/sirupą iš konservuotų vaisių.
  • Naudokite kokosų kremą pieno, salų įkvėptam vingiui.
  • Be to, naudokite švelnią kokosų mėsą, kad gautumėte geriausią rezultatą su kokosu. Tai minkšta tekstūra, skirtingai nei susmulkinta kokosų mėsa. Tai vadinama „jauna kokosų mėsa“.
Filipinų vaisių salotos kokosų dubenyje

Priedai ir variantai

  • Sūrio kubeliai – Filipinų vingis, pridedantis sūrų kontrastą saldžiam kremui.
  • Kaong (palmių vaisiai) – Tradicinis ingredientas, suteikiantis spalvą ir kramtytą.
  • AI Yu Jelly – galite rasti raudonų ir žalių spalvų kalėdinėms šventinėms nuojautai.
  • Tapijokos perlai – kramtomiems kontrastams.
  • Gražus pristatymas – Puošnūs perforatorių, tikrų kokosų dubenėlių ar net atogrąžų stiliaus dubenėlio ar atskirų stiklinių dubenėlių su stiebais pristatymas daro rafinuotą ir kviečiantį.

Kaip patiekti kreminių vaisių salotų

Filipinų vaisių salotos paprastai patiekiamos atšaldytos mažuose desertų dubenyse ypatingomis progomis.

Potlucksui ar kaip kalėdiniam desertui jis dažnai dedamas į didelį stiklinį dubenį prie stalo centro. Padėkite dubenį ant ledo.

Užšaldykite likusių kreminių vaisių salotų „Popsicle“ formose, kad būtų saldus, ledinis patiekalas, kuris yra draugiškas vaikams.

Bendri klausimai

Ar galiu naudoti šaldytus vaisius, o ne šviežius ar konservus?

Ne. Šaldyti vaisiai atima iš šių vaisių salotų esmės ir dažnai būna minkšti.

Kiek laiko galiu laikyti likusius vaisių salotas šaldytuve?

Likusius vaisių salotas šaldytuve galima laikyti iki 2 dienų. Tiesiog laikykite jį stikliniame hermetiškame inde, kad išlaikytumėte šviežumą. Ta dalis yra labai svarbi, kitaip ji truks labai gerai!

Ar įmanoma gaminti šį filipiniečių vaisių salotų veganą?

Absoliučiai! Norėdami padaryti šias salotas visiškai veganiškas, galite naudoti kokosų kremą ir pieno pieną be pieno.

Ar galiu iš anksto paruošti šias vaisių salotas?

Taip, vaisių salotas galite paruošti prieš dieną iš anksto. Geriausia tai atsipalaiduoti per naktį, kad sustiprintumėte skonius. Uždenkite jį be oro kišenių!

Kokius dar vaisius galiu pridėti prie salotų?

Norėdami gauti daugiau skonio ir spalvų, galite pridėti įvairių vaisių, tokių kaip bananai, mangai ar net uogos. Atitinkamai sureguliuokite saldumą. Uogos dažys kremą, todėl atminkite, kad tai atminkite. Nenaudokite melionų! Melionai veikia kremo baltymus, o jūsų vaisių salotos nėra gero skonio.

Kaip aš galiu padaryti salotas mažiau saldžias?

Norėdami subalansuoti saldumą, galite sumažinti kondensuoto pieno kiekį. Be to, apsvarstykite galimybę praleisti bet kokį pridėtą cukrų. Vaisiai jau yra labai saldūs, todėl net pusė kondensuoto pieno gali veikti.

Natūralios filipiniečių vaisių salotos
  • Didelis maišymo dubuo

  • Medinė šaukšta ar silikoninė menta

  • Pjaustymo lenta ir peilis

  • Elektrinis maišytuvas arba rankinis maišytuvas

  • 1 puodelis Švieži arba konservuoti ananasai supjaustytas
  • 1 puodelis Švieži ar konservuoti persikai kubinis
  • 1 puodelis Šviežia ar konservuota kriaušė kubinis
  • 1 puodelis Šviežios žalios vynuogės supjaustytas per pusę
  • 7 oz Šviežios ar konservuotos vyšnios supjaustytas per pusę
  • 3/4 puodelis Švelni jauna kokosų mėsa susmulkinti
  • 3/4 puodelis Kokosų kremas
  • 2 puodeliai Sunkus plakimo kremas arba kokosų kremas 1 puodelis
  • 1 puodelis Kondensuotas pienas arba sub
  • žiupsnelis iš druskos

Pasirenkami ingredientai

  • 2 Didelės skardinės ekologiškų vaisių kokteilis Jei norite priartėti prie tradicijos
  • Kaong cukraus palmių sėklos
  • Švelnus čederio sūris
  • Ekologiški obuoliai
  • 1 brūkšnys Vanilės ekstraktas Įpilkite į kremo mišinį
  • Nuplaukite ir paruoškite visus vaisius, supjaustykite juos į kąsnio dydžio kubelius arba nusausinkite konservuotus sirupo/sulčių vaisius, kad mišinys nebūtų pernelyg saldus (nenuplaukite konservuotų vaisių).

  • Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite visus vaisius, švelnią kokosų mėsą ir „Nata de Coco“ ir atidėkite šaldytuve.

    1 puodelis šviežių arba konservuotų ananasų, 1 puodelis šviežių ar konservuotų persikų, 1 puodelis šviežios ar konservuotos kriaušės, 1 puodelis šviežių žalių vynuogių, 7 uncijos šviežios ar konservuotos vyšnios, 3/4 puodelis švelnus jaunas kokosų mėsa, 3/4 puodelio „coco coco“

  • Į dubenį įpilkite sunkaus plakimo kremo ir plakite su elektriniu maišytuvu aukštai, kol jis sutirštės, tačiau vis tiek bus sloga. Tai neturėtų prilipti prie maišymo šnabždesio.

    2 puodeliai sunkaus plakimo kremo

  • Į plakimo grietinėlę įpilkite kondensuoto pieno ir žiupsnelio druskos ir švelniai sulankstykite arba greitai išplakite ant žemos.

    1 puodelis kondensuotas pienas, žiupsnelis druskos

  • Į vaisius įpilkite grietinėlės mišinio ir švelniai sulankstykite. Nepermeskite!

  • Vėsę šaldytuve 2 valandas (per naktį dar geriau), tada patiekite. Patiekite šaltą, tiesiai iš šaldytuvo, mažuose desertų dubenyse, gražų perforatorių su kotle ar puodeliais.

Mitybos faktai

Natūralios filipiniečių vaisių salotos

Suma už porciją

% Dienos vertė*

* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -