Azijietiška vištienos lęšių sriuba: lengva ir skanu | Rice Life Foodie

Tai Lengva azijietiška vištienos lęšių sriuba receptas yra geriausias…su trinktelėjusiu lūpas skoniu, švelniausiai krenta nuo kaulų vištiena, yra daug baltymų, sveika, įkvepianti ir yra tobulas vieno puodo stebuklas. Turėdami vos kelis ingredientus pamatysite, kaip išsipildo svajonės apie baltymus, gausu skaidulų ir stiprus pikantiškas skonis. yra su– Vis dėlto kiekviename šaukšte jaučiamas patogus maistas ir visa tai yra toks geras maistas. Jei trokštate ko nors jaukaus, maitinančio ir sotumo teikiančio, bet vis tiek lengvo ir lengvai pagaminamo, ši azijietiška vištienos lęšių sriuba yra pati tinkamiausia!

Šis imbierinių vištienos lęšių receptas, pagamintas iš kelių naudingų ingredientų (visų ingredientų nesunkiai galite įsigyti Trader Joe's arba bet kurioje bakalėjos parduotuvėje). nustatyk-ir-pamiršk-tai paprasta: švelnūs baltymai, pilvą patenkinantys lęšiai ir auksinis, užpiltas sultinys, kurio skonis tarsi troškintų visą dieną.
Esu didžiulis vištienos sriubos gerbėjas, bet mano mėgstamiausios yra (atspėjote) azijietiškos sriubos, tokios kaip vištienos sinigangas, vištienos imbierinė ryžių sriuba, gyoza sriuba su vištienos lipdukais, taip pat sviestinis moliūgas su vištiena. Taigi azijietiška vištienos lęšių sriuba yra daug labiau mano stilius ir mano skonio receptoriai, kai kalbama apie šią populiarią sriubą.

Gaminu tai, kai žaidžia mano vaikai, ir galiu lengvai prie jų prisijungti, nes tai tikrai yra receptas, kuriame nėra šurmulio, netvarkinga ir nereikia pjaustyti, smulkinti ar medžioti bakalėjos prekes. Lęšiai iškepa labai greitai (puiku, kai neturiu laiko mungo pupelių sriubai).
Tai labai naminė ir su meile pagaminta vištienos lęšių sriuba, kuri yra unikali ir jaudinančio skonio. Jau nekalbant, jūs netgi galite tai paruošti kaip azijietiškos sriubos receptą, kai jaučiatės blogai.
Taip pat turiu jums pasakyti, kad tai stebėtinai labai sveika, o man patinka baltymai, kurie palaiko mano raumenų stiprumą! Tačiau skonis nėra nuobodus.
Pasinerkime.
Kodėl jums patiks azijietiška vištienos lęšių sriuba
- Lengvas vieno puodo receptas: Minimalus valymas, maksimalus komfortas.
- Skanu, skanu, skanu: Įdėjus imbiero, pagrindinė vištienos lęšių sriuba paverčiama azijietiška versija, kuri tiesiog suteikia šiam receptui skonį, aromatą ir gėrį.
- Maistingas ir subalansuotas: Baltymai iš vištienos, skaidulos iš lęšių ir imunitetą stiprinanti ciberžolė bei imbieras.
- Mažai kaloringas, bet patenkinamas: Puikiai tinka ruošiant maistą ar lengvoms vakarienėms.
- Tinka šeimai: Švelnus, bet kvapnus – lengva pritaikyti prieskonių lygį.
- Tinka šaldikliui: Kitą dieną dar skanesnis.

Ingredientai
Kiekvienas Azijos įkvėptos vištienos lęšių sriubos ingredientas suteikia skonio ir maistingo sluoksnių neapsunkindamas jūsų gaminimo.
- 1,25 svaro vištienos kulšelės: Kaulu įdėta / oda; Natūraliai sultingas ir kvapnus. Blauzdelės sultiniui suteikia sodrumo ir kolageno, kad būtų sodrios tekstūros. Patiekiant vištieną galima labai lengvai nuimti nuo kaulo be odos, todėl šis receptas yra labai sveikas ir turtingas baltymų.
- 7 puodeliai mažai natrio vištienos arba daržovių sultinio: Sriubos pagrindas. Naudojant mažai natrio sultinys leidžia kontroliuoti druskos kiekį, išlaikant jį lengvą ir drėkinantį.
- ½ baltojo svogūno (supjaustyto į tris): Supjaustyti stambiai; Prideda gylio ir natūralaus saldumo, kuris subalansuoja pikantišką sultinį. Vėliau jį pašalinus, sultinys išlieka lygus ir rafinuotas.
- 1 valgomasis šaukštas imbiero (supjaustytas stambiai): Suteikia šilumą, švelnų prieskonį ir priešuždegiminę naudą. Išėmus jį užvirus, skonis nepalieka įkandimo.
- Druska pagal skonį: Pagerina natūralų skonį – palaipsniui pridėkite pagal savo pageidavimus.
- ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių: Suteikia subtilaus žemiškumo ir auksinės spalvos, palaikydama sąnarių ir imuninės sistemos sveikatą.
- 1 arbatinis šaukštelis gochujang (nebūtina): Korėjietiška čili pasta, suteikianti umami, švelnaus prieskonio ir gilumo, nepersistengdama. Tai labai, labai švelnus. Gražus šio ingrediento gylis suteikia nedidelį potraukį, kuris puikiai dera su azijietiško stiliaus vištienos lęšių sriuba.
- ½ arbatinio šaukštelio avokadų aliejaus: Padeda žydėti aromatinėms medžiagoms ir suteikia sodresnį skonį.
- 3/4 puodelio raudonųjų lęšių: Greitai paruošiami, daug baltymų ir skaidulų turintys ankštiniai augalai, kurie natūraliai sutirština sultinį ir padaro jį sotu.
- Truputis pipirų pagal skonį: Paskutinis šilumos sluoksnis sustiprina skonį.
- Svogūnėliai garnyrui: Pridėkite šviežią, traškų užbaigimą, kuris pakelia visą patiekalą.
Įranga, kurios jums prireiks
- Olandiška orkaitė su dangčiu: Tolygiai išlaiko šilumą, todėl puikiai troškina ir vištiena nukrenta nuo kaulų.
- Sriubos skiedinys: Pašalina putų perteklių ir nešvarumus, kad sultinys būtų skaidrus, švarus.
- Kaušas: Norėdami tolygiai patiekti sultinį ir lęšius.
- Šakė: Prieš patiekiant nuimti vištieną nuo kaulo.
- Sriubos dubenys ir šaukštai: Nes svarbu pateikimas – patiekite garuojančius karštus.
Instrukcijos
1. Troškinkite aromatines medžiagas
Olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite avokadų aliejų. Pridėti svogūną ir imbierą. Troškinkite už 1 minutę išlaisvinti kvapą ir skonį.
2. Sudėkite vištieną
Įdėkite blauzdeles ir švelniai išmaišykite, kad gautumėte kitą minutępadengdami juos aromatinėmis medžiagomis.
3. Supilkite sultinį ir užvirinkite
Supilkite 7 puodelius sultinio. Atneškite į a aukštai troškinti maždaug 20 minučiųuždenkite dangteliu.
4. Sultinį nugriebti ir patobulinti
Naudokite sriubos skiediklį, kad pašalintumėte visas putas nuo viršaus. Tada išimkite svogūno ir imbiero gabalėlius. Šiuo žingsniu paruošite sultinį šilkinis, švaraus skonio ir gražiai užpiltas.
5. Sudėkite lęšius ir prieskonius
Įmaišykite raudonuosius lęšius, gochujang (jei naudojate) ir ciberžolės miltelius. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučiųsu dangteliu. Vieną kartą pamaišykite, kol lęšiai suminkštės ir šiek tiek sutirštės.
6. Sureguliuokite prieskonius
Paragaukite ir pagal poreikį įberkite druskos ir pipirų. Sultinys turi būti švelniai pikantiškas, žemiškas ir subalansuotas.
7. Patiekite ir papuoškite
Jei pageidaujate, nuimkite vištieną nuo kaulų ir odos ir supilkite sriubą į dubenėlius. Ant viršaus uždėkite šviežiai pjaustytų laiškinių svogūnų. Patiekite karštą ir mėgaukitės jaukiu, sveiku skoniu.
Geriausi sėkmės patarimai
- Naudokite blauzdeles arba šlaunis: Jie suteikia gilesnį skonį nei vištienos krūtinėlė.
- Nepraleiskite svogūno ir imbiero pašalinimo: Dėl to sriuba išlieka lygi ir lengva, kaip rafinuotas sultinys.
- Stebėkite lęšius: Raudonieji lęšiai iškepa greitai – jie turi būti minkšti, bet ne minkšti.
- Pridėti žalumynų: Per paskutines minutes įmaišykite špinatus arba bok choy, kad gautumėte papildomų maistinių medžiagų.
- Pagardinkite: Įpilkite šiek tiek daugiau gochujang arba čili aliejaus, kad galėtumėte drąsiau.
Papildiniai ir variantai
- Kokoso posūkis: Įpilkite ¼ puodelio konservuoto kokosų pieno, kad gautumėte kreminę, Pietryčių Azijos stiliaus sriubą. Įpilkite kokosų pieno tuo pačiu metu kaip ir sultinį.
- Citrinų pakėlimas: Išspausti šviežios citrinos kaip patiekimo garnyras paryškina skonius.
- Vegetariška versija: Praleiskite vištieną ir naudokite daržovių sultinį; padvigubinkite lęšius arba pridėkite iš anksto užšaldytą tofu, kad gautumėte augalinių baltymų.
- Nuoširdus variantas: Įdėkite kubeliais pjaustytų morkų arba grybų, kad gautumėte daugiau kūno ir tekstūros.
- Filipinų stilius: Vietoj druskos įpilkite žuvies padažo, kad pagardintumėte umami.
Kaip tarnauti
Patiekite giliuose dubenėliuose tokius, kokie yra, arba su garuose virtais jazminų ryžiais ant šono arba su traškia duona panirimui.

Sandėliavimas ir pašildymas
- Šaldyti: Laikyti hermetiškame inde iki 4 dienos.
- Užšaldyti: Užšaldykite pavienėmis porcijomis iki 2 mėn.
- Pakaitinti: Švelniai pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelės. Jei sutirštėja, įpilkite šlakelį sultinio arba vandens.
Dažni klausimai
Ar galiu vietoj kulšelių naudoti vištienos krūtinėlę?
Taip, bet jis bus mažiau turtingas. Vištiena su kaulais suteikia skonio ir gylio. Jei naudojate krūtinėlę, pirmiausia suminkštinkite vištieną, tada įdėkite į pabaigą, kad ji liktų drėgna.
Ar man reikia mirkyti lęšius?
Mirkyti nereikia! Raudonieji lęšiai greitai iškepa ir gražiai suyra sriuboje.
Ar galiu tai padaryti momentiniame puode?
Taip. Virkite slėgiu aukštai 10 minučiųtada leiskite jam natūraliai išsiskirti 10 minučių.
Kaip aštru su gochujang?
Labai švelnus – suteikia daugiau gylio nei šilumos. Galite pritaikyti pagal savo skonį arba visiškai jo praleisti.

Tai Lengva azijietiška vištienos lęšių sriuba įrodo, kad sveika, soti ir skanu gali gyventi viename dubenyje.
Su minimaliomis pastangomis ir maksimaliu atlygiu – tai receptas, prie kurio grįšite visus metus.

- 1¼ svarų vištienos kulšelių
- 7 puodeliai mažai natrio turintis vištienos arba daržovių sultinys
- ½ baltas svogūnas supjaustyti į tris: supjaustyti stambiai
- 1 šaukštas imbiero supjaustyti stambiai
- Druska paragauti
- ¼ šaukštelis ciberžolės milteliai
- 1 šaukštelis gochujang neprivaloma
- ½ šaukštelis avokadų aliejus
- ¾ puodelis raudonieji lęšiai
- Šaukštelis pipirų paragauti
- Svogūnai garnyrui
Pakepinkite aromatines medžiagas
Olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite avokadų aliejų. Pridėti svogūną ir imbierą. Troškinkite 1 minutę, kad išsiskirtų kvapas ir skonis.
½ balto svogūno, ½ arbatinio šaukštelio avokadų aliejaus, 1 valgomasis šaukštas imbiero
Sudėkite vištieną
Įdėkite blauzdeles ir švelniai maišykite dar minutę, padengdami jas aromatinėmis medžiagomis.
1¼ svaro vištienos kulšelių
Supilkite sultinį ir troškinkite
Supilkite 7 puodelius sultinio. Troškinkite ant stiprios ugnies apie 20 minučių, uždenkite dangčiu.
7 puodeliai mažai natrio turinčio vištienos arba daržovių sultinio
Sultinį nugriebti ir patobulinti
Naudokite sriubos skiediklį, kad pašalintumėte visas putas nuo viršaus. Tada išimkite svogūno ir imbiero gabalėlius. Šis veiksmas padaro sultinį šilkinį, švaraus skonio ir gražiai užpiltą.
Sudėkite lęšius ir prieskonius
Įmaišykite raudonuosius lęšius, gochujang (jei naudojate) ir ciberžolės miltelius. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių, uždengę dangčiu. Vieną kartą pamaišykite, kol lęšiai suminkštės ir šiek tiek sutirštės.
1 arbatinis šaukštelis gochujang, ¾ puodelio raudonųjų lęšių, ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių
Sureguliuokite prieskonius. Paragaukite ir pagal poreikį įberkite druskos ir pipirų. Sultinys turi būti švelniai pikantiškas, žemiškas ir subalansuotas.
druska, Šaukštelis pipirų
Mitybos faktai
Azijietiška vištienos lęšių sriuba
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.