BUTTERNUT Squash Congee yra guodžiantis puodukas gerovei

Šis moliūgų pyragas yra jaudinantis, sveikas ir ypač lūpas dvelkiantis būdas mėgautis ryžių ir moliūgų sriuba. Šio pyrago recepto tekstūra yra tobula, subalansuota, kreminė ir lygi. Skonis pikantiškas su saldžių riešutmedžio moliūgų užuominomis. Įtraukite tai į savo receptų repertuarą ir netrukus švytėsite šiuo saulės spinduliu.

Aš buvau visur iš Kambodžos, Vietnamo, Australijos ir kitų Azijos vietų, kad sakyčiau, kad esu labai gerai susipažinęs su ryžių koše ir įvairiomis ryžių košėmis, lugaw ir panašiai.
Jis guodžia, šiltas ir puikiai tinka dienos pradžiai… arba dienos pabaigai.
Vieną dalyką, kurį pastebiu, yra tai, kad valstijose turite ATSARGIAI naudodamiesi „congee“ receptais internete! Tekstūra yra viskas, o jei išeisite su gumuliu, gumuliu, storu konge, vadinasi, ne taip!
Jis turėtų būti lygus ir tobulas sriubos ir ryžių santykis, minkštos tekstūros, kuri nepersistengta. Šiame moliūgų padaže yra visi tinkami elementai. Skonis, tekstūra ir jau nekalbant… tai maitinimosi jėga su paprasčiausiais ingredientais.

Kas yra Butternut Squash Congee?
Butternut Squash Congee yra aksominė, maloni ryžių košė, gaminama troškinant ryžius ir sviestinį moliūgą iki kreminės konsistencijos ir vientisos masės.
- Congee yra tradicinė ryžių košė, gaminama verdant ryžius vandenyje arba sultinyje, kol jie tampa kreminiai ir glotnūs.
- Kultūrinė reikšmė: Tai pagrindinis patiekalas daugelyje Azijos šalių, žinomas skirtingais pavadinimais, pavyzdžiui, „jook“ kantoniečių kalba ir „zhou“ mandarinų kalba.
- Universalumas: Galima patiekti paprastą arba su įvairiais priedais ir priedais, nuo pikantiškų (mėsa, daržovės) iki saldaus (cukrus, vaisiai).
- Tekstūra: Idealus kremas yra aksominis ir lygus, jo konsistencija svyruoja nuo skystos iki tirštos, priklausomai nuo asmeninių pageidavimų. Idealiu atveju jis yra viduryje.
- Maistinė vertė: dažnai laikomas patogiu maistu, suteikiančiu šilumos ir maitinimo, paprastai gaminamas iš paprastų ingredientų.
Trumpa Congee istorija
„Congee“ šaknys yra senos, tūkstančius metų siekiančios Kiniją. Iš pradžių tai buvo neturtingiesiems skirtas patiekalas, pagamintas iš minimalių ingredientų, kad būtų galima prailginti išteklius.
Laikui bėgant „congee“ virto mėgstamu patogiu maistu, turinčiu daugybę variantų visoje Azijoje: nuo pikantiškų patiekalų Kinijoje, Vietname ir Korėjoje iki saldesnių variantų Filipinuose ir Tailande.
Įdėjus sviestinio moliūgo patiekalas įgauna sezoninį posūkį, suteikia jam vakarietiškų rudens skonių ir išlaiko azijietišką dvasią.
Skonis ir tekstūra

Butternut Squash Congee yra kreminės, sodrios tekstūros, gaunama lėtai verdant ryžius, kol jie suyra, bet niekada jų nesutrinant ir nepadaront purios. Ryžiai vis tiek turėtų būti beveik nepažeisti ir minkšti.
Sviestinis moliūgas suteikia skonio, spalvos, tekstūros ir skaidulų, kurie subalansuoja švelnų pagrindo pikantiškumą. Kiekvienas šaukštas jaučiasi šiltas, sotus ir maitinantis – tikras komforto maistas.
Geriausi ryžiai Congee
Norėdami gauti tobulą konsistenciją, naudokite lipnius ryžius arba trumpagrūdžius ryžius, tokius kaip:
- Lipnūs ryžiai: #1 pasirinkimas. Sukuria tirštesnę, bet geriausią pasirinkimą ir sukuria tinkamą sriubiškumo ir ryžių santykį. Nepaisant pavadinimo, šie ryžiai yra BE GLITIMO.
- Suši ryžiai: Lipnus ir kreminis.
- Jazminų ryžiai: Subtilus kvapas ir švelni tekstūra. Šie ryžiai išlieka nepažeisti ir turi mažiau krakmolo, todėl reikia šiek tiek daugiau tirštinti. Geriausia naudoti pusę lipnių ryžių ir pusę jazminų, jei nuspręsite įmaišyti šios rūšies ryžius.
- Rudieji ryžiai: Norėdami gauti daugiau skaidulų ir riešutų skonio (virti ilgiau). Tai suteiks konsistencijai daugiau tekstūros.


Ingredientai
- 1/4 puodelio lipnių ryžių – dar vadinami saldžiais ryžiais; nepaisant pavadinimo, šie ryžiai yra be glitimo; taip pat galite naudoti trumpagrūdžius arba suši ryžius
- 3 puodeliai mažai natrio turinčio vištienos / daržovių sultinio
- 2 puodeliai vandens
- 1 1/2 puodelio riešutinio moliūgonulupti ir supjaustyti kubeliais
- 1 nykščio imbiero – naudoti šviežią imbierą; faršas
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio česnako miltelių
- 1/4 šaukštelio paprikos
- 1/2 šaukštelio žuvies padažo – koreguoti pagal skonį
- laiškiniai svogūnai – garnyras
- čili aliejus arba čili – garnyras
- 1 šaukštelis aliejus
Papildomi priedai:
- Susmulkinti laiškiniai svogūnai arba kalendra
- Kepti askaloniniai česnakai
- Sezamo aliejus
- Čili aliejus
- Susmulkinti žemės riešutai arba anakardžiai

Instrukcijos
- Paruoškite ingredientus, viską išdėliodami. Nulupkite ir supjaustykite moliūgą.
- Įkaitinkite puodą ir įpilkite, tada įpilkite aliejaus. Kelias sekundes patroškinkite imbierą, tada sudėkite moliūgą ir patroškinkite dvi minutes.
- Įpilkite sultinio ir vandens. Tada suberkite prieskonius.
- Moliūgą troškinkite, kol suminkštės. Tada paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sutrinkite moliūgą bei skystį iki sriubos tekstūros.
- Tada supilkite ryžius ir įsitikinkite, kad liepsna yra maža. Ant silpnos ugnies troškinkite ryžius ir sriubą 30 minučių. Uždenkite dangteliu. Maišykite kas penkias minutes. Negramdykite puodo dugno ir švelniai išmaišykite šluotele.
- Patikrinkite, ar ryžiai paruošti. Tada įpilkite žuvies padažo ir įmaišykite. Švelniai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies dar keletą minučių.
- Patiekite iš karto su pasirinktais priedais. Likučius laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Pastabos ir patarimai
- Nuoseklumo kontrolė: Vėstant sutirštėja košė. Įpilkite papildomo skysčio kaitinant, kad atkurtumėte kreminę tekstūrą.
- Laiko taupymo patarimas: naudokite lėtą viryklę arba greitąjį puodą ruošdami be rankų. Virkite ant silpnos ugnies 6-8 valandas.
- Pakeitimai: Sviestinį moliūgą iškeiskite į moliūgų, saldžiųjų bulvių arba kabocha moliūgus. Jūs netgi galite pridėti morkų.
- Immersion rankinis trintuvas – Svarbu turėti sriubos trintuvą / panardinamąjį rankinį plaktuvą, kad išlygintumėte moliūgą.

Papildiniai ir variantai
- Baltymai: Įdėkite susmulkintą vištieną, kiaulieną, tofu arba džemą kiaušinį.
- Žalieji: Per paskutines 5 kepimo minutes įmaišykite špinatus, lapinius kopūstus arba bok choy.
- Prieskoniai: Eksperimentuokite su ciberžole, cinamonu arba žvaigždiniu anyžiu, kad padidintumėte gylį. Jūs netgi galite pridėti raudonojo tailandietiško kario.
Kaip tarnauti
Patiekite Butternut Squash Congee karštą giliuose dubenėliuose. Puikiai tinka kaip sotūs pusryčiai, lengvi pietūs ar raminanti vakarienė.
Derinkite su marinuotų daržovių, garuose troškintų bandelių ar troškintų žalumynų šonine, kad būtų pilnas patiekalas.
„Butternut Squash Congee“ yra puikus patiekalas, kuris puikiai tinka jums ir suteikia gerą savijautą.
Paprastumas, o kartu ir skonio gylis bei tai, kaip jaučiatės mėgaudamiesi šiuo patiekalu, yra sveikata aplinkui. Mėgaukitės universalumu ir esu tikras, kad prie šio patiekalo sugrįšite ne kartą.

- ¼ puodelis Lipnūs ryžiai taip pat vadinami saldžiais ryžiais; nepaisant pavadinimo, šie ryžiai yra be glitimo; taip pat galite naudoti trumpagrūdžius arba suši ryžius
- 3 puodeliai mažai natrio turintis vištienos/daržovių sultinys
- 2 puodeliai vandens
- 1 ½ puodelis sviestinis moliūgas nulupti ir supjaustyti kubeliais
- 1 nykščio imbiero naudoti šviežią imbierą; faršas
- ½ šaukštelis druskos
- ¼ šaukštelis česnako milteliai
- ¼ šaukštelis paprika
- ½ a.š žuvies padažas koreguoti pagal skonį
- laiškiniai svogūnai garnyras
- čili aliejus arba čili garnyras
- 1 šaukštelis aliejus
Papildomi priedai
- Susmulkinti laiškiniai svogūnai arba kalendra
- Kepti askaloniniai česnakai
- Sezamo aliejus
- Čili aliejus
- Susmulkinti žemės riešutai arba anakardžiai
- uogienės kiaušinis
Paruoškite ingredientus, viską išdėliodami. Nulupkite ir supjaustykite moliūgą.
Įkaitinkite puodą ir įpilkite, tada įpilkite aliejaus. Kelias sekundes patroškinkite imbierą, tada suberkite moliūgą ir patroškinkite dvi minutes.
1 nykščio imbiero, 1 šaukštelis aliejaus, 1 ½ puodelio moliūgo
Įpilkite sultinio ir vandens. Tada suberkite prieskonius.
3 puodeliai mažai natrio vištienos / daržovių sultinio, 2 puodeliai vandens, ½ šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio česnako miltelių, ¼ šaukštelio paprikos
Moliūgą troškinkite, kol suminkštės. Tada paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sutrinkite moliūgą bei skystį iki sriubos tekstūros.
Tada supilkite ryžius ir įsitikinkite, kad liepsna yra maža. Ant silpnos ugnies troškinkite ryžius ir sriubą 30 minučių. Uždenkite dangteliu. Maišykite kas penkias minutes. Negramdykite puodo dugno ir švelniai išmaišykite šluotele.
¼ puodelio lipnių ryžių
Patikrinkite, ar ryžiai paruošti. Tada įpilkite žuvies padažo ir įmaišykite. Švelniai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies dar keletą minučių.
½ šaukštelio žuvies padažo
Patiekite iš karto su pasirinktais priedais. Likučius laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
laiškiniai svogūnai, čili aliejus arba čili, Smulkintų svogūnų arba kalendros, Kepti askaloniniai česnakai, Sezamo aliejus, čili aliejus, susmulkinti žemės riešutai arba anakardžiai, uogienės kiaušinis
Mitybos faktai
Butternut Skvošas Congee
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.