Česnakinių ciberžolių ryžių receptas: kvapnus Sinangag posūkis
![Česnakinių ciberžolių ryžių receptas: kvapnus Sinangag posūkis](https://pasaulioreceptai.lt/wp-content/uploads/2024/12/Cesnakiniu-ciberzoliu-ryziu-receptas-kvapnus-Sinangag-posukis.jpg)
Česnakiniai ciberžolės ryžiai yra auksinės spalvos, kvapnus patiekalas, kuriame dera pikantiškas, lūpas dvelkiantis traškių česnakų skonis su sodria, spalvinga, žemiška ciberžole. Tai puikus būdas įprastą ryžių garnyrą paversti kažkuo vizualiai stulbinančiu ir kupinu skonio bei geriausio Motinos Gamtos. Įkvėptas filipiniečių sinangag (česnakuose kepti ryžiai)šioje versijoje yra ciberžolė, kuri suteikia priešuždegiminį stimulą ir suteikia šilumos.
Kodėl jums patiks šis receptas
- Maistinių medžiagų turtingas: Ciberžolė yra žinoma dėl savo priešuždegiminių savybių, o česnakai suteikia natūralų imuniteto stiprinimą.
- Universalus: puikiai dera su įvairiais patiekalais, nuo ant grotelių keptų daržovių iki keptos mėsos ar tofu.
- Skoningas ir aromatingas: Česnako ir ciberžolės derinys sukuria pikantišką ir šiek tiek žemišką patiekalą.
- Naudoja likusius ryžius: Kaip ir sinangag, tai yra puikus būdas vienadienius ryžius paversti kažkuo nepaprastu.
- Paprasti patiekalai: Tai puiki priedas prie paprastos, keptos lašišos, garuose troškintų daržovių ar net kuklių tofu gabalėlių.
![česnakinis ciberžolės ryžių patiekalas](https://i0.wp.com/ricelifefoodie.com/wp-content/uploads/2024/12/garlic-turmeric-rice-dish.jpg?resize=700%2C500&ssl=1)
![traškus česnakas](https://i0.wp.com/ricelifefoodie.com/wp-content/uploads/2024/10/crispy-garlic.jpg?resize=700%2C500&ssl=1)
Ingredientai
Česnakiniams ciberžolės ryžiams
- 3 puodeliai virtų ryžių (turi būti likęs, dienos senumo, kad būtų geriausia tekstūra; jazmininiai ryžiai)
- 4-6 skiltelės česnakomalta – naudokite tiek, kiek norite
- ½ šaukštelio malta ciberžolė
- 2 valg atsparus dideliam karščiui neutralus kepimo aliejus – geras pasirinkimas yra kokosų aliejus, avokadas ar daržovė
- 1/2 šaukštelio druskos (koreguoti pagal skonį)
- 1/4 puodelio vištienos sultinio (maišyti su ciberžole) – naudokite daržovių sultinį, kad šis patiekalas būtų VEGANiškas
- 1 šaukštelis sviesto – augalinis arba įprastas
Pasirenkami priedai
- ½ puodelio šaldytas žirniai arba kubeliais morkos dėl spalvos
- Sauja smulkintos šviežios kalendros arba petražolių papuošimui
- Išspaudimas citrinos sultys dėl ryškumo
- žiupsnelis imbiero šaknies miltelių prieskoniams
Įranga
- Didelė keptuvė arba Wok: Česnakui troškinti ir ryžiams maišyti.
- Mažas dubuo: Sumaišyti ciberžolę su sultiniu.
- Mentele: Kad išvirtuose ryžiuose suskaldytų gumulėlius ir sumaišykite.
- Mažas sietelis: Norėdami atskirti česnaką nuo užpilto aliejaus.
- Matavimo šaukštai: Tiksliam aliejaus, ciberžolės ir druskos matavimui.
- Peilis ir pjaustymo lenta: Česnakui pjaustyti. Mini virtuvės kombainas TAUPYJA LAIKĄ. Aš myliu savo.
- Serviravimo lėkštė: Pristatyti česnakinius ciberžoles ryžius.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Paruoškite česnako pabarstymo pagrindą
- Didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
- Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite iki auksinės spalvos ir kvapnios spalvos, kad nesudegtų. Taip sukuriama klasika kepti ryžiai traškus česnakinis pagrindas, suteikiantis patiekalui burnoje tirpstančio skonio.
- Išimkite česnaką, KAD jis taps visiškai auksinis, supilkite aliejų atgal į keptuvę ir atidėkite.
Pridėti ryžių
- Rankomis arba šakute susmulkinkite išvirtų ryžių gumulėlius.
- Į keptuvę suberkite ryžius, apšlakstydami česnako aliejumi, kad visi grūdai būtų padengti. Palikite tris minutes, kad sušiltų.
- Greitai sumaišykite ciberžolę su daržovių arba vištienos sultiniu ir užpilkite ant ryžių. Greitai ir gerai išmaišyti ir plakti, kol ciberžolė labai gerai ir tolygiai padengs visus ryžių grūdus.
- Maišydami pakepinkite 8 minutes, kad ryžiai susigertų skonių.
4. Įtraukite česnaką ir visus papildomus priedus (nebūtina)
- Įmeskite traškų česnaką. Šiek tiek česnako likučių palikite, kad vėliau jį būtų galima papuošti. Sumaišykite jį su ryžiais.
- Sudėkite bet kokias papildomas daržoves, pvz., žirnelius ar morkas, ir virkite 2–3 minutes, kol sušils.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
5. Patiekite ir papuoškite
- Česnakinius ciberžolės ryžius perkelkite į patiekimo lėkštę.
- Garnyrui pabarstykite traškiais česnakais ir šviežiomis žolelėmis.
- Jei norite, įdėkite citrinos šoną, kad gautumėte papildomo šviežumo.
Pastabos
- Naudokite vienadienius ryžius: Sausi ryžiai idealiai tinka keptiems ryžiams, nes neleidžia sumirkti ir užtikrina gerą tekstūrą.
- Kontroliuokite ciberžolę: Truputis ciberžolės labai tinka. Pradėkite nuo mažo ir koreguokite pagal savo skonio nuostatas.
- Stebėkite česnaką: Česnakai greitai dega, todėl troškindami stebėkite jį, kad gautumėte tobulą auksinį atspalvį. Išimkite kuo greičiau, kai jis taps auksinis.
- Pritaikymai: Įdėkite virtų krevečių, kubeliais pjaustytų tofu arba susmulkintos vištienos, kad patiekalas būtų visavertis.
![serviravimo lėkštės česnako ciberžolės ryžių receptas](https://i0.wp.com/ricelifefoodie.com/wp-content/uploads/2024/12/serving-platter-of-garlic-turmeric-rice-recipe.jpg?resize=700%2C500&ssl=1)
Aptarnavimo pasiūlymai
- Derinkite su filipiniečių patiekalais: Patiekite kartu su adobo, vegetarišku patiekalu, ant grotelių keptu kiaulienos skrandžiu ar net su kiaušiniais, kad pasigamintumėte sotaus filipiniečių įkvėpto patiekalo.
- Kaip pagrindinis patiekalas: Ant viršaus uždėkite idealiai keptą, per lengvą kiaušinį ir avokado griežinėliais, kad pavalgytumėte paprastą ir sotų patiekalą.
- Su augaliniais baltymais: Derinkite su veganiškais patiekalais, pvz., tempe, skrudintais avinžirniais ar ant grotelių keptomis daržovėmis.
- Valgyk paprastai: Įtraukite keletą pagrindinių ir paprastų pusių, kad galėtumėte skaniai, bet labai lengvai pavalgyti kasdien.
![ciberžolės ryžiai su česnaku](https://i0.wp.com/ricelifefoodie.com/wp-content/uploads/2024/12/turmeric-rice-with-garlic.jpg?resize=700%2C500&ssl=1)
Česnakiniai ciberžolės ryžiai yra daugiau nei tik garnyras – tai maistingas, kvapnus patiekalas, kuris pagyvina bet kokį patiekalą.
Sujungus mylimą filipiniečių sinangagą su ryškia ciberžolės spalva ir skoniu, šis receptas suteikia unikalų klasikos posūkį.
Išbandykite šiandien ir paverskite likusius ryžius auksiniu šedevru!
![serviravimo lėkštės česnako ciberžolės ryžių receptas](https://i0.wp.com/ricelifefoodie.com/wp-content/uploads/2024/12/serving-platter-of-garlic-turmeric-rice-recipe.jpg?fit=280%2C200&ssl=1)
-
Didelė keptuvė arba wok
-
mažas dubuo Sumaišykite ciberžolę su vandeniu arba daržovių sultiniu.
-
mentele Kad išvirtuose ryžiuose suskaidytų gumulėlius ir išmaišykite.
-
Mažas sietelis Norėdami atskirti česnaką nuo užpilto aliejaus.
-
Matavimo šaukštai
-
Peilis ir pjaustymo lenta arba mini virtuviniu kombainu česnakui sumalti
-
Serviravimo lėkštė
Česnakiniams ciberžolės ryžiams
- 3 puodeliai virtų ryžių turi būti likęs, dienos senumo, kad būtų geriausia tekstūra; jazminų ryžiai
- 4-6 gvazdikėliai česnako malta – naudokite tiek, kiek norite
- ½ šaukštelis malta ciberžolė
- 2 a.š aukštai karščiui atsparus neutralus kepimo aliejus kokosas, avokadas ar daržovė yra geras pasirinkimas
- ½ šaukštelis druskos koreguoti pagal skonį
- ¼ puodelis vištienos sultinio maišyti su ciberžole – naudokite daržovių sultinį, kad šis patiekalas būtų VEGANiškas
- 1 šaukštelis sviesto augalinis arba įprastas
Pasirenkami priedai
- ½ puodelis šaldytų žirnelių arba kubeliais pjaustytų morkų spalvai
- Sauja smulkintos šviežios kalendros arba petražolių papuošimui
- citrinos griežinėliai ant šono
Paruoškite česnako pabarstymo pagrindą
-
Didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
2 šaukštai aukštai karščiui atsparaus neutralaus kepimo aliejaus
-
Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite iki auksinės spalvos ir kvapnios spalvos, kad nesudegtų. Taip sukuriamas klasikinis sinangag traškus česnako pagrindas, suteikiantis patiekalui burnoje tirpstančio skonio.
4-6 skiltelės česnako
-
Išimkite česnaką, KAD jis taps visiškai auksinis, supilkite aliejų atgal į keptuvę ir atidėkite.
Pridėti ryžių
-
Rankomis arba šakute susmulkinkite išvirtų ryžių gumulėlius.
3 puodeliai virtų ryžių
-
Į keptuvę suberkite ryžius, apšlakstydami česnako aliejumi, kad visi grūdai būtų padengti. Palikite tris minutes, kad sušiltų.
-
Greitai sumaišykite ciberžolę su daržovių arba vištienos sultiniu ir užpilkite ant ryžių. Greitai ir gerai išmaišyti ir plakti, kol ciberžolė labai gerai ir tolygiai padengs visus ryžių grūdus.
½ šaukštelio maltos ciberžolės, ¼ puodelio vištienos sultinio
-
Maišydami pakepinkite 8 minutes, kad ryžiai susigertų skonių.
Įtraukite česnaką ir visus papildomus priedus (nebūtina)
-
Įmeskite traškų česnaką. Šiek tiek česnako likučių palikite, kad vėliau jį būtų galima papuošti. Sumaišykite jį su ryžiais.
-
Sudėkite bet kokias papildomas daržoves, pvz., žirnelius ar morkas, ir virkite 2–3 minutes, kol sušils.
½ puodelio šaldytų žirnelių arba kubeliais pjaustytų morkų spalvai
-
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.Įdėkite sviestą ir supilkite.
½ šaukštelio druskos, 1 šaukštelis sviesto
Patiekite ir papuoškite
-
Česnakinius ciberžolės ryžius perkelkite į patiekimo lėkštę.
-
Garnyrui pabarstykite traškiais česnakais ir šviežiomis žolelėmis.
Sauja smulkintos šviežios kalendros arba petražolių papuošimui
-
Jei norite, įdėkite citrinos šoną, kad gautumėte papildomo šviežumo.
citrinos griežinėliai
Naudokite vienadienius ryžius: sausi ryžiai idealiai tinka keptiems ryžiams, nes neleidžia sumirkti ir užtikrina gerą tekstūrą.
Kontroliuokite ciberžolę: Truputis ciberžolės yra labai naudingas. Pradėkite nuo mažo ir koreguokite pagal savo skonio nuostatas.
Stebėkite česnaką: česnakai greitai dega, todėl troškindami stebėkite jį, kad gautumėte tobulą auksinį atspalvį. Išimkite kuo greičiau, kai jis taps auksinis.
Pritaikymai: pridėkite virtų krevečių, kubeliais pjaustytų tofu arba susmulkintos vištienos, kad patiekalas būtų visavertis.
Mitybos faktai
Česnakiniai ciberžolės ryžiai
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.