Geriausias naminių mini kukulių receptas: sultingi ir drėgni

Šis naminių mini kotletų receptas yra sveikesnis, toks drėgnas ir glostantis lūpas! Šie kąsnio dydžio skanėstai yra universalūs, lengvai pagaminami ir puikiai tinka prie visko – nuo makaronų, sriubų, užkandžių ar užkandžių. Šis išsamus vadovas parodys, kaip pasigaminti geriausius naminius mini kukulius su baltymais ir pasirinktu gaminimo būdu, kurie tikrai paliks įspūdį net mažiausiems žmonėms.
Kas yra mini mėsos kukuliai?
Mini kukuliai yra mažesnės tradicinių kotletų versijos, paprastai apie 1 colio skersmens.
- puikiai tinka sriuboms, lėkštėms ar vakarėlių lėkštėms, pavyzdžiui, gaminant sruogelius kaip užkandį
- super draugiškas vaikams
- pripildytas skonio ir išliks švelnus bei sultingas tinkamai paruoštas
- puikiai tinka ruošiant maistą
- užšaldomas
- baltymų turtingas užkandis
Mini mėsos kukulių mėsos rūšys
Pasirinkta mėsos rūšis turi didelę reikšmę skoniui ir tekstūrai. Štai keletas įprastų parinkčių:
- Malta jautiena: Klasikinis ir sodraus skonio, didesnis riebalų kiekis suteikia papildomo sultingumo. Laikykitės ne daugiau kaip 80% lieknumo.
- Malta kiauliena: suteikia švelnumo ir puikiai dera su saldžiais padažais.
- Malta kalakutiena arba vištiena: Lieknesnės galimybės – lengvesnis ir sveikesnis pasirinkimas.
- Derinys: Išbandykite filipinietišką mišinio su jautiena, kiauliena ir krevetėmis versiją! Netgi padarykite kvapnesnį maišydami kiaulieną ir ėrieną arba išbandykite veganišką mėsą su avinžirniais ar lęšiais.
- Augalinės alternatyvos: Daugelis mėsos pakaitalų gali būti naudojami vegetariškam arba veganiškam variantui.

Ingredientai naminiams mini kotlečiams
- 1 svaras maltos mėsos (jūsų pasirinkimas) – jautienai 70/30 yra sultingas pasirinkimas
- 1/4 puodelio džiūvėsėlių (panko arba tradicinis)
- 1 didelis kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas tarkuoto parmezano sūrio
- 2 šaukštai pieno (arba vanduo be pieno)
- 1/2 šaukštelio česnako miltelių
- 1/4 šaukštelio svogūnų miltelių
- 1 valgomasis šaukštas smulkiai pjaustytų petražolių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio paprikos
- juodieji pipirai paragauti
- 2 šaukštai aliejaus (kepimui arba kepimui ore)
Įranga
- Maišymo dubuo
- Mažas kaušelis arba šaukštas sausainių
- Kepimo skarda ir pergamentinis popierius (jei kepate)
- Didelė keptuvė (jei kepate)
- Oro gruzdintuvė (neprivaloma)
- Garų puodas ir krepšelis (jei garuose)
- Žnyplės arba mentele
Instrukcijos
1. Paruoškite mėsos kukulių mišinį
- Pirmiausia nedideliame dubenyje sumaišykite visus prieskonius, parmezano sūrį ir džiūvėsėlius. Tada dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, pieną, česnaką, petražoles ir visus iš anksto sumaišytus prieskonius.
- Švelniai maišykite rankomis arba mentele, kol viskas susimaišys. Venkite permaišyti, kad kotletai išliktų minkšti. Permaišius, jie taps tankūs ir minkšti.
2. Suformuokite kotletus
- Naudokite nedidelį sausainių samtelį ar šaukštą, kad išdalintumėte mišinį.
- Kiekvieną dalį švelniai susukite į maždaug 1 colio skersmens rutulį. Padėkite ant lėkštės arba kepimo skardos. Gamindami rutuliukus, nespauskite ir nespauskite jų per stipriai, kad jie būtų purūs.
3. Išvirkite kotletus
Kepimas keptuvėje:
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite kotletus dalimis, užtikrindami, kad jie nesiliestų. Kepkite 6–8 minutes, dažnai vartydami, kol paruduos ir iškeps.
Kepimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (200 ° C). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Ant lakšto išdėliokite kotletus ir kepkite 12-15 minučių arba kol iškeps.
Kepimas ore:
- Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 375°F (190°C).
- Oro keptuvės krepšelyje vienu sluoksniu išdėliokite kotletus.
- Virkite 12–15 minučių, iki pusės pakratydami krepšelį.
Garinimas:
- Užpildykite didelį puodą maždaug 1–2 coliais vandens ir užvirinkite.
- Į puodą įdėkite garintuvo krepšelį arba karščiui atsparią lėkštę, kad ji nesiliestų su vandeniu.
- Išdėliokite kotletus vienu sluoksniu ant garintuvo krepšelio arba lėkštės.
- Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite kotletus 15-20 minučių arba kol jie iškeps ir nebebus rausvi centre.
- Išimkite iš puodo ir prieš patiekdami leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Pastabos
- Venkite per daug maišyti kotletų mišinio, kad jie būtų minkšti ir purūs.
- Formuodami kotletus naudokite šlapias rankas, kad nepriliptų.
- Kad kepimas būtų vienodas, įsitikinkite, kad visi kotletai yra vienodo dydžio.
- Prieš išimdami iš kepimo šaltinio patikrinkite vieną kotletą, kad įsitikintumėte, jog jis yra paruoštas, o kai tik tai iškeps, nukelkite nuo ugnies, kad neperkeptumėte.
- Mažai riebalų turinčias versijas prieš gamindami sutepkite aliejumi, kad užtikrintumėte daugiau drėgmės.

Papildiniai ir variantai
- Įdaryti sūriu: Į kiekvieno kotleto centrą įdėkite nedidelį mocarelos kubelį.
- Žolelės: Iškeiskite petražoles į baziliką, kalendrą ar raudonėlį.
- Prieskoniai: Įdėkite žiupsnelį raudonųjų pipirų dribsnių, kad gautumėte aštrų skonį.
- Azijos įkvėptas: Sumaišykite su sojos padažu, imbieru, gochujang ir žaliaisiais svogūnais.
- Be glitimo: Džiūvėsėlius pakeiskite migdolų miltais arba grūstais krekeriais be glitimo. Taip pat galite praleisti džiūvėsėlius.

Kaip patiekti mini mėsos kukulius
- Su makaronais: Sumaišykite su bet kokiu makaronų patiekalu iš rameno, pancito, spagečių ar net azijietiškų makaronų.
- Sriubose: Pridėti į daržovių sriubą arba rameną.
- Kaip užkandžiai: Patiekite su dantų krapštukais arba susmeigę juos į iešmą, tada įpilkite padažų, tokių kaip marinara, tzatziki ar BBQ.
- Sumuštiniuose: Sudėkite į mini dešrainių bandeles arba minkštus sumuštinių suktinukus su padažu ir sūriu. Skrudinkite, kad sūris išsilydytų.

Kalorijos naminiuose kotletuose
Naminiai mini kotletai yra sveikesni nei parduotuvėje pirkti, atsižvelgiant į šviežumą ir be konservantų. Taip pat galite kontroliuoti ingredientus ir riebalų kiekį.
Kiekviename mini kukulyje (pagal aukščiau pateiktą receptą, darant prielaidą, kad iš viso yra 20 kukulių) yra maždaug:
- Kalorijos: 50-60
- Baltymai: 4g
- Riebalai: 3g
- Angliavandeniai: 1g
Pastaba: maistinės vertės gali skirtis priklausomai nuo konkrečių ingredientų, mėsos kukulių dydžio ir naudojamos mėsos.
Dažni klausimai
Ar galiu tai padaryti oro gruzdintuvėje?
Taip! Kepimas ore yra greitas ir paprastas būdas iškepti mini kotletus. Vykdykite aukščiau pateiktas kepimo ore instrukcijas, kad gautumėte švelnius, sultingus rezultatus ir šiek tiek traškią išorę.
Ar galiu užšaldyti mini mėsos kukulius?
absoliučiai. Nevirtus kotletus užšaldykite ant kepimo skardos, tada perkelkite į šaldymo maišelį. Virkite tiesiai iš užšaldytos, pridėdami keletą papildomų minučių prie kepimo laiko.
Kiek laiko jie trunka?
Išvirtus mini kotletus galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų arba užšaldyti iki 3 mėnesių.
Ar galiu juos pasigaminti be kiaušinių?
Taip, galite naudoti linų sėmenų arba chia sėklų kiaušinių pakaitalą arba praleisti kiaušinį ir pridėti papildomą šaukštą pieno, kad surištumėte.

maišymo dubuo
Mažas kaušelis arba šaukštas sausainių
Kepimo skarda ir pergamentinis popierius (jei kepate)
Didelė keptuvė (jei kepate)
Oro gruzdintuvė (neprivaloma)
Garų puodas ir krepšelis (jei garuose)
žnyplės ar mentele
- 1 lb malta mėsa jūsų pasirinkimas baltymų; jautienai 70/30 yra sultingas pasirinkimas
- ¼ puodelis džiūvėsėliai panko arba tradicinis
- 1 didelis kiaušinis
- 1 a.š tarkuoto parmezano sūrio
- 2 a.š pieno arba vandens, jei norite pasirinkti be pieno
- ½ šaukštelis česnako milteliai
- ¼ šaukštelis svogūnų milteliai
- 1 a.š petražolės smulkiai sukapoti
- ½ šaukštelis druskos
- ¼ šaukštelis paprika
- juodieji pipirai paragauti
- 2 a.š aliejus kepimui arba kepimui ore
Paruoškite mėsos kukulių mišinį
Pirmiausia nedideliame dubenyje sumaišykite visus prieskonius, parmezano sūrį ir džiūvėsėlius. Tada dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, pieną, česnaką, petražoles ir visus iš anksto sumaišytus prieskonius.
1 svaras maltos mėsos, ¼ puodelio džiūvėsėlių, 1 didelis kiaušinis, 1 valgomasis šaukštas tarkuoto parmezano sūrio, 2 šaukštai pieno, ½ šaukštelio česnako miltelių, ¼ šaukštelio svogūnų miltelių, 1 valgomasis šaukštas petražolių, ½ šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio paprikos, juodieji pipirai
Švelniai maišykite rankomis arba mentele, kol viskas susimaišys. Venkite permaišyti, kad kotletai išliktų minkšti. Permaišius, jie taps tankūs ir minkšti.
Suformuokite mėsos kukulius
Naudokite nedidelį kaušelį arba šaukštą, kad išdalintumėte mišinį.
Kiekvieną dalį švelniai susukite į maždaug 1 colio skersmens rutulį. Padėkite ant lėkštės arba kepimo skardos. Gamindami rutuliukus nespauskite ir nespauskite per stipriai, kad jie būtų purūs.
Virkite mėsos kukulius
Kepimas keptuvėje:
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.Sudėkite kotletus dalimis, užtikrindami, kad jie nesiliestų. Kepkite 6–8 minutes, dažnai vartydami, kol paruduos ir iškeps.
2 šaukštai aliejaus
Kepimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (200 ° C). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.Ant lakšto išdėliokite kotletus ir kepkite 12-15 minučių arba kol iškeps.
Kepimas ore:
Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 375°F (190°C).
- Oro keptuvės krepšelyje vienu sluoksniu išdėliokite kotletus.Virkite 12–15 minučių, iki pusės pakratydami krepšelį.
Garinimas:
Užpildykite didelį puodą maždaug 1–2 coliais vandens ir užvirinkite.
Į puodą įdėkite garintuvo krepšelį arba karščiui atsparią lėkštę, kad ji nesiliestų su vandeniu.
- Išdėliokite kotletus vienu sluoksniu ant garintuvo krepšelio arba lėkštės.Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite kotletus 15-20 minučių arba kol jie iškeps ir nebebus rausvi centre.Išimkite iš puodo ir prieš patiekdami leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Patiekite su pasirinktais padažais. Peržiūrėkite pastabas, papildymus ir variantus aukščiau esančiame straipsnyje.
Mitybos faktai
Geriausi naminiai mini mėsos kukuliai
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.