Kaip tinkamai paruošti tapiokos perlus ar sago, kad būtų tobula tekstūra

Kaip tinkamai paruošti tapiokos perlus ar sago, kad būtų tobula

Kaip tinkamai virti ir paruošti tapiokos perlai ar sago perlai yra būtini bet kokiems tapijokos desertams ir receptams, kurie pasirodys teisingai. Norite, kad jie būtų tobulai permatomi, kramtomi, atšokę ir niekada niekada per minkšti. Tekstūra yra viskas, kai reikia gaminti tapioką. Perskaitykite, žingsnis po žingsnio, paprasčiausias būdas kiekvieną kartą gaminti tapijokos perlus ar sago.

Dabar tai neatrodo nuostabu! Aiškūs „Tapiokos“ rutuliai, laukiantys, kol bus naudojami geriausiuose desertuose ir gėrimuose.

Taigi, jei matėte Azijos desertų receptus visame mano maisto tinklaraštyje … Aš esu gana apsėstas atšokusių ir tekstūros užpildytų desertų gėrimų ir receptų! Aš myliu tapijokos perlus ar sago už visus savo azijietiškus desertinius gėrimus ir perforatorių kūrinius.

„Tapioca“ visada suteikia dar vieną dimensiją kitaip, paprastiems susimaišytiems gėrimams ar kokosų pieno gėrimų receptams.

Tapioca perlų tekstūra yra 100% privaloma, kad šie receptai išsiskirtų ir taptų lūpų kvapo gydymu.

Vėl ir vėl pagaminęs tapijokos perlus (arba „Sago Pearls“), mano išbandytas ir tikras metodas yra tas, kurį visada naudoju. Aš laikau save šiek tiek tapiokos ekspertu tokiu greičiu, kokį aš naudojau tapijokoje savo namuose, hehe!

Kas yra tapijoka

Maisto fotografijos ingredientai visiems natūraliems mango sago su tapijokos perlais ir šviežiais mango gabaliukais
  • Tapijoka yra krakmolinė medžiaga, išgauta iš Cassava šaknis (Manihot esculenta). Tai labai populiaru Filipinų receptuose, vietnamiečiuose, kinuose ir daugelyje kitų receptų visoje Azijoje.
  • Tapijokos perlai yra nedideli ir dideli dydžiai.
  • Tai labai panašu ir Naudojamas vietoje sago perlų (Sago yra iš atogrąžų palmių branduolio). Abu turi tas pačias kramtomas ir aiškias savybes.
  • Tai yra be glitimotodėl tai yra populiarus pasirinkimas glitimui jautrioms dietoms.
  • Tapioka dažnai parduodama įvairiomis formomis, įskaitant perlus, dribsnius ir krakmolą.
  • Dažniausias tapijokos naudojimas yra desertų receptaikaip burbulinė arbata ir pudvai.
  • Tai turi kramtoma tekstūra Kai virta, tai prideda unikalų patiekalų burnos pojūtį.
  • Tapiokos perlai tampa permatomas Tinkamai virti ir turi atšokimą.
  • Jame gausu angliavandenių, tačiau mažai maistinių medžiagų, kurios pirmiausia tarnauja kaip energijos šaltinis.
  • Tapijoka yra taip pat naudojamas kaip tirštinimo agentas Viriant ir kepant.
Permatomi tapijokos perlai

Tapiokos perlų naudojimas Azijos receptuose

Tapioca perlai vaidina svarbų vaidmenį Azijos virtuvėje, ypač desertų receptuose ir gėrimuose. Čia yra keletas pagrindinių jų naudojimo ir svarbos punktų:

  1. Tekstūros patobulinimas: Tapiokos perlai prideda unikalios kramtomos ir atšokusios tekstūros prie daugybės pudrų, gėrimų ir kreminių kūrinių. Šios tekstūros dažnai ieškoma Azijos stiliaus gėrimuose, todėl jie yra malonesni vartoti.
  2. Vaizdinis patrauklumas: Tinkamai virti tapiokos perlai tampa permatomi ir blizgūs, todėl indai yra vizualiai patrauklūs. Jų išvaizda padidina desertų pristatymą, kuris verčia mus dar labiau valgyti akimis!
  3. Kultūrinė reikšmė: Daugelyje Azijos kultūrų tapijokos perlai yra siejami su šventėmis ir žaismingais desertais. Jie dažnai naudojami šventiniuose patiekaluose, reiškia džiaugsmą ir kartu. Bet koks pasiteisinimas vakarėliui, tiesa?
  4. Suliejimo indai: Tapiokos perlų universalumas leidžia jiems pristatyti šiuolaikinius sintezės receptus, derinant tradicinius Azijos skonius su Vakarų skoniais (kaip mano „Dark Cherry Sago“ recepte). Tai jaudina platesnę auditoriją išbandyti šiuos unikalius receptus.

Kiek vandens virti tapioka

Tapioca perlai pridedami prie verdančio vandens

Kiek vandens virti tapioka yra nepaprastai svarbu. Tai bus pirmas dalykas, į kurį reikia pažvelgti, todėl jūsų tapijokos maisto gaminimo patirtis be streso yra be streso.

Geriausias santykis yra tapiokos ir vandens santykis 1: 8. Jei naudojate didelius tapiokos perlus (pvz., „Boba“ rutulių dydį), tada naudokite 1:10 tapioka ir vandens santykį. Pvz., Kiek jums reikia vandens 1 puodeliui tapijokos? Užvirkite 8 puodelius vandens 1 puodeliui tapijokos.

  • Tai leidžia verdančiai tapijokai plaukti aplinkui ir turėti daug vietos tolygiai virti.
  • Tai taip pat apsaugo nuo deginimo.
  • Galiausiai dangtelis turi būti išjungtas, todėl jis leidžia išgaruoti vandenį, tuo tarpu vis dar liko vandens puode.

Tapioca plečiasi! 1/4 puodelio Mažų tapiokos perlų gaus tik po puodeliu virti tapijokos.

Ingredientai

  • 1/2 puodelio tapijokos perlai (maži ar dideli, atsižvelgiant į pirmenybę)
  • 4 puodeliai vandens (virti)
  • Papildomas vanduo (skalauti)
  • Saldiklis (neprivalomas – cukrus, medus ar sirupas patiekimui)

Reikalinga įranga

  • Vidutinio dydžio puodas
  • Viryklė
  • Šaukštas
  • Dubuo
  • Matavimo puodeliai
  • Laikmatis

Žingsnis po žingsnio instrukcijos

Virkite vandenį

  1. Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį ant stiprios ugnies. Įsitikinkite, kad yra pakankamai vandens, kad perlai galėtų laisvai judėti, kai jie gamina.

Pridėti tapijokos perlų

  1. Kai vanduo verda, į puodą švelniai įpilkite tapijokos perlų. Nedelsdami išmaišykite, kad išvengtumėte sulipimo. Tik šiek tiek sumažinkite liepsną, kad perlai vis dar verda, bet ne taip aukštai.

Virkite perlus

  1. Leiskite perlams virti neuždengtus.
    • Maži tapijokos perlaivirkite maždaug 15 minučių.
    • Dideli tapiokos perlaivirkite maždaug 45 minutes.
  2. Retkarčiais išmaišykite, kad užtikrintumėte net virimą.
  3. Virkite tapijokos perlus Kol jie nebus beveik aiškūs. Keletas bus perlų, kurių centre yra šiek tiek baltos spalvos.

Stiprūs tapijokos perlai

  1. Pamatę, kad perlai yra beveik visiškai skaidrūs, tačiau viduryje turėkite labai mažai balto dėmės, laikas pastatyti tapioką.
  2. Išjunkite ugnį ir uždenkite puodą. Papildykite perlams sėdėti karštame vandenyje papildomai 10-20 minučių, atsižvelgiant į perlų dydį. Tai padės pasiekti norimą kramtomą tekstūrą.
  3. Jie yra pasirengę, kai yra visiškai permatomi.

Nuplaukite perlus

  1. Kai perlai bus visiškai permatomi, naudokite pjaustytą šaukštą ar filtrą, kad pašalintumėte juos iš puodo. Nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu 30 sekundžių, kad pašalintumėte krakmolo perteklių, o tai padeda išvengti prilipimo.

Saldainis (neprivaloma)

  1. Jei norite, supilkite perltus į dubenį ir sumaišykite juos su jūsų pasirinktu saldikliu, pavyzdžiui, cukrumi, medumi ar sirupu. Leiskite jiems sėdėti maždaug 10 minučių, kad sugertų saldumą.

Tarnauti

  1. Jūsų virti tapiokos perlai dabar yra paruošti, kad būtų galima pridėti prie mėgstamo deserto ar gėrimo! Mėgaukitės jais burbulo arbatos, pudinguose ar kitame skaniame skanėste.

Pastabos

  • Norėdami gauti geriausius rezultatus, per kelias valandas sunaudokite virtus tapijokos perlus, nes jie gali tapti pernelyg minkšti ar lipnūs, jei per ilgai paliekami.
  • Norėdami atgaivinti likusius tapiokos perlus, trumpai garuokite arba mikrobangų krosnelėje juos šiek tiek vandens, kad atkurtumėte jų tekstūrą.
Tapiokos perlai su mėlynu agve sirupo padažu
Puikūs permatomi tapijokos perlai mėlynoje agavos sirupe.

Ar galiu laikyti tapijokos perlus ar sago?

Tapioca perlus ar sago galite laikyti šaldytuve per naktį sirupe ar vandens mišinyje, kad jie nepriliptų vienas prie kito.

Ilgiau nei vieną dieną tapiokos perlai bus daug minkštesni (jie sugeria daug skysčio) ir praras tam tikrą tekstūrą bei vientisumą.

Daug geriau iš karto naudoti virtus tapijokos perlus, kad būtų geriausia skonio ir idealios kramtomosios bei švelnios tekstūros.

Išbandykite šiuos tapijokos perlų ir „Sago“ receptus

Tapiokos perlai su mėlynu agve sirupo padažu
  • ½ puodelis tapijokos perlai mažas ar didelis, atsižvelgiant į pirmenybę
  • 4 puodeliai vanduo Virinimui
  • Papildomas vanduo skalauti
  • Saldiklis Neprivaloma – cukrus, medus ar sirupas patiekimui

Pridėti tapijokos perlų

  • Kai vanduo verda, į puodą švelniai įpilkite tapijokos perlų. Nedelsdami išmaišykite, kad išvengtumėte sulipimo. Tik šiek tiek sumažinkite liepsną, kad perlai vis dar verda, bet ne taip aukštai.

    ½ puodelio tapijokos perlų

Virkite perlus

  • Leiskite perlams virti neuždengtus.

  • Dėl mažų tapijokos perlų virkite maždaug 15 minučių.

  • Dideliems tapijokos perlams virkite maždaug 45 minutes.

  • Retkarčiais išmaišykite, kad užtikrintumėte net virimą.

  • Virkite tapijokos perlus, kol jie bus beveik skaidrūs. Keletas bus perlų, kurių centre yra šiek tiek baltos spalvos.

Stiprūs tapijokos perlai

  • Pamatę, kad perlai yra beveik visiškai skaidrūs, tačiau viduryje turėkite labai mažai balto dėmės, laikas pastatyti tapioką.

  • Išjunkite ugnį ir uždenkite puodą. Papildykite perlams sėdėti karštame vandenyje papildomai 10-20 minučių, atsižvelgiant į perlų dydį. Tai padės pasiekti norimą kramtomą tekstūrą.

  • Jie yra pasirengę, kai yra visiškai permatomi.

Nuplaukite perlus

  • Kai perlai bus visiškai permatomi, naudokite pjaustytą šaukštą ar filtrą, kad pašalintumėte juos iš puodo. Nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu 30 sekundžių, kad pašalintumėte krakmolo perteklių, o tai padeda išvengti prilipimo.

    Papildomas vanduo

Saldainis (neprivaloma)

  • Jei norite, supilkite perltus į dubenį ir sumaišykite juos su jūsų pasirinktu saldikliu, pavyzdžiui, cukrumi, medumi ar sirupu. Leiskite jiems sėdėti maždaug 10 minučių, kad sugertų saldumą.

    Saldiklis

Tarnauti

  • Jūsų virti tapiokos perlai dabar yra paruošti, kad būtų galima pridėti prie mėgstamo deserto ar gėrimo! Mėgaukitės jais burbulo arbatos, pudinguose ar kitame skaniame skanėste.

Geriausias santykis yra tapiokos ir vandens santykis 1: 8. Jei naudojate didelius tapiokos perlus (pvz., „Boba“ rutulių dydį), tada naudokite 1:10 tapioka ir vandens santykį. Pvz., Kiek jums reikia vandens 1 puodeliui tapijokos? Užvirkite 8 puodelius vandens 1 puodeliui tapijokos. Tapioca plečiasi! 1/4 puodelio Mažų tapiokos perlų gaus tik po puodeliu virti tapijokos. Norėdami gaminti tapijokos perlus ar sago, naudokite geriamąjį/geriamąjį vandenį.

Mitybos faktai

Kaip virti tapijokos perlų receptą

Suma už porciją

% Dienos vertė*

* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -