Šis geriausias papajos ir avokadų kokteilis yra švytėjimo receptas!

Papajų ir avokadų kokteilis yra vienas iš geriausių receptų, leidžiančių puikiai jaustis viduje ir išorėje. Su skaisčiai odai reikalingomis maistinėmis medžiagomis, sveikais riebalais ir supermaisto galia… spalvingas, sluoksniuotos letenėlės kokteilis su sodriu avokadu yra skanus kiekviename gurkšnyje. Šis kreminis, vitaminų kupinas gėrimas yra ir gaivus, ir malonus.
Kodėl papaja ir avokadas?
Papaja yra atogrąžų vaisius, žinomas dėl savo saldaus, švelniai aštraus skonio ir didelio vitamino C kiekio.
Kita vertus, avokadas yra kreminis, turtingas ir prisotintas sveikų riebalų.
- skanus užkandis, gėrimas po treniruotės, pusryčiai ir draugiški vaikams
- šviesus ir gaivus
- avokadas suteikia sodrią tekstūrą
- maistinių medžiagų galia
- puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net desertui
Papajos ir avokado nauda sveikatai

Papaja
- Turtingas vitaminų: pripildytas vitamino C, vitamino A ir folio rūgšties.
- Pagalba virškinimui: Sudėtyje yra papaino – fermento, kuris padeda skaidyti baltymus.
- Daug antioksidantų: palaiko imuninę sveikatą ir kovoja su uždegimu.
Avokadas
- Širdžiai sveiki riebalai: pilnas mononesočiųjų riebalų, kurie skatina širdies ir kraujagyslių sveikatą.
- Daug skaidulų: palaiko virškinimą ir ilgiau išlaiko sotumą.
- Pripildytas maistinių medžiagų: Sudėtyje yra kalio, vitamino K ir B grupės vitaminų.
Kaip pasirinkti prinokusią papają ir avokadą
Papaja
- Spalva: Ieškokite geltonai oranžinės spalvos odos; sunokęs jis turėtų būti daugiausia geltonas.
- Spaudimas: Švelniai paspauskite odą; jis turėtų šiek tiek pasiduoti spaudimui, o tai rodo sunokimą.
- Forma: Pasirinkite papają, kuri yra ovali ir šiek tiek apkūni, venkite siaurų ar plokščių.
- Kvapas: Prinokusios papajos turi saldų kvapą, ypač šalia stiebo.
Avokadas
- Spalva: Ieškokite tamsesnės odos spalvos (kinta priklausomai nuo veislės); jis neturėtų būti per daug blizgus.
- Spaudimas: Švelniai suspauskite nenaudodami pirštų galiukų; jis turėtų jaustis šiek tiek minkštas, bet ne minkštas.
- Forma: Rinkitės avokadus, kurie jaučiasi sunkūs dėl savo dydžio, o tai rodo gerą minkštimo kiekį.
- Stiebo patikrinimas: Jei stiebas vis dar pritvirtintas, patikrinkite spalvą apačioje; prinokęs turėtų būti žalias, ruda rodo pernokimą.

Ingredientai
- 1 puodelis prinokusios papajosnulupti ir supjaustyti kubeliais
- 1/2 prinokusio avokadonulupti ir be kauliukų
- 1 puodelis atšaldyto kokoso vandens (arba migdolų/augalų pieno, kad būtų kreminis)
- 1 valgomasis šaukštas medaus arba klevų sirupo (nebūtina)
- 1/2 laimo sultys
- 1/2 puodelio ledo kubelių
Įranga
- Aukštos kokybės galios maišytuvas
- Pjaustymo lenta ir peilis
- Matavimo puodeliai ir šaukštai
Instrukcijos
- Paruoškite Ingredientus
- Nulupkite ir supjaustykite papają, kad neliktų sėklų.
- Nulupkite avokado minkštimą nuo odos.
- Sumaišykite
- Į maišytuvą sudėkite šiuos ingredientus avokadų sluoksniui: avokadą, 1/2 puodelio kokoso vandens, pusę medaus medaus ir pusę ledo kubelių. Plakite iki vientisos ir kreminės masės ir supilkite į stiklinę.
- Į maišytuvą įpilkite šių ingredientų: papajų, 1/2 puodelio kokoso vandens, pusę medaus, laimo sulčių ir pusę ledo kubelių. Labai gerai išmaišykite, tada įpilkite į stiklinę.
- Paragaukite ir reguliuokite
- Paragaukite savo kokteilio ir, jei reikia, pakoreguokite saldumą arba laimo sultis, tada mėgaukitės iškart.
Pasirenkami priedai
- Protein Boost: 1 kaušelis baltymų miltelių (gerai tinka vanilė).
- Žalieji: sauja špinatų ar lapinių kopūstų, kad gautumėte papildomų maistinių medžiagų.
- Supermaistas: 1 arbatinis šaukštelis chia sėklų, linų sėmenų, riešutų, pavyzdžiui, migdolų, arba spirulinos.
- Vaisiai: Prie šio gėrimo puikiai tinka bananas arba mangas.

Pastabos
Pasinaudokite šiais geriausiais patarimais, kad gautumėte geriausią papajų ir avokadų kokteilį. Labai rekomenduoju atlikti kiekvieną žingsnį ir naudoti pačius prinokusius ir šviežiausius vaisius… nes vaisiai yra šio natūralaus kokteilio pasirodymo žvaigždė.
- Naudokite prinokusius vaisius: Įsitikinkite, kad tiek papajos, tiek avokadas yra prinokę, kad gautų geriausią skonį ir tekstūrą.
- Atvėsinkite ingredientus: naudokite atšaldytą kokosų vandenį ir šaldytą papają ypač gaiviam kokteiliui.
- Maišykite palaipsniui: Pradėkite maišyti mažesniu greičiu ir padidinkite iki didelio, kad užtikrintumėte šilkinę tekstūrą.
- Sluoksnis: Nors galite viską sumaišyti, sluoksnis leidžia paragauti visų elementų ir mėgautis avokado ir saldžios papajos kontrastu.

Papajos ir avokadų kokteilio variacijos
- Tropinių papajos avokadų kokteilis
- Pridėkite 1/2 banano ir 1/4 puodelio ananasų, kad gautumėte tropinį posūkį.
- Vietoj kokosų vandens naudokite kokosų pieną, kad gautumėte daugiau kremo.
- Berry Boost kokteilis
- Įmaišykite 1/2 puodelio mišrių uogų (mėlynių, braškių), kad gautumėte aštrų skonio kontrastą.
- Green Detox kokteilis
- Pridėkite saują špinatų ir arbatinį šaukštelį spirulinos, kad gautumėte detoksikacinį gėrimą.
Kaip aptarnauti ir susieti
- Stiklo garnyras: Pabarstykite kokteilį chia sėklų, kokoso riešuto arba granola.
- Kaip Smoothie Bowl: Sumažinkite skysčio kiekį ir patiekite dubenyje su šviežiais vaisiais, riešutais ir sėklomis.
- Su lengvu užkandžiu: Derinkite su pilno grūdo skrebučiais arba sauja riešutų subalansuotam maistui.
Dažni klausimai
Ar galiu pagaminti šį kokteiliuką anksčiau laiko?
Ne, skonis ne toks. Avokadas yra jautrus oro poveikiui, o tikras maistinių medžiagų padidėjimas ir geriausias skonis yra šviežiai sumaišytas. Be to, ledo kubeliai padaro jį ledu ir jie ištirps, jei bandysite jį atšaldyti.
Ar galiu užšaldyti šį kokteiliuką?
Taip, supilstykite į ledo kubelių formeles arba šaldiklyje tinkamus indus. Paruošę patiekti, sumaišykite šaldytus kubelius.
Ar galiu pakeisti papają ar avokadą?
- Papaja: Norėdami gauti panašų atogrąžų skonį, naudokite mangą, kantalupą ar ananasą.
- Avokadas: Avokadui nėra subfondo. Tai maistinių medžiagų turintis ir svarbus kokteilio sluoksnis.
Ar tai veganas?
Naudokite veganiškus ingredientus, tokius kaip klevų sirupas, ir taip, kokteilis bus veganiškas.
Papajų ir avokadų kokteilis yra puikus atogrąžų skonių ir kreminės tekstūros derinys, todėl kokteilių mėgėjams jį būtina išbandyti.
Ar gaminote šį receptą? Prašome pasidalinti, komentuoti, patikti arba pažymėti žvaigždutes žemiau esančioje recepto kortelėje. Ačiū, kad dalinatės meile!

- 1 puodelis prinokusios papajos nulupti ir supjaustyti kubeliais
- ½ prinokęs avokadas nulupti ir be kauliukų
- 1 puodelis atšaldytas kokosų vanduo arba migdolų/augalų pienas kremiškumui
- 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo neprivaloma
- 1/2 laimo sultys
- ½ puodelis ledo kubeliai
Paruoškite Ingredientus
Nulupkite ir supjaustykite papają, kad neliktų sėklų.
1 puodelis prinokusios papajos
Nulupkite avokado minkštimą nuo odos.
½ prinokusio avokado
Sumaišykite
Į maišytuvą sudėkite šiuos ingredientus avokadų sluoksniui: avokadą, 1/2 puodelio kokoso vandens, pusę medaus medaus ir pusę ledo kubelių. Plakite iki vientisos ir kreminės masės ir supilkite į stiklinę.
1 puodelis atšaldyto kokoso vandens, 1 valgomasis šaukštas medaus arba klevų sirupo, 1/2 laimo sultys, ½ puodelio ledo kubelių
Į maišytuvą įpilkite šių ingredientų: papajų, 1/2 puodelio kokoso vandens, pusę medaus, laimo sulčių ir pusę ledo kubelių. Labai gerai išmaišykite, tada įpilkite į stiklinę.
Mitybos faktai
Papajų ir avokadų kokteilis
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.