Lengvi Tteokgalbi (korėjietiški jautienos pyragaičiai)

Mėgaukitės švelniu, sultingu ir švelniai dūminiu tteokgalbi – mėgstamo korėjietiško patiekalo, kuris bet kokiam patiekalui suteikia šventiškumo!
Kas yra Tteokgalbi
Tteokgalbi (떡갈비), dar žinomas kaip korėjietiškos jautienos pyragaičiai, yra pikantiškas, švelnus ir švelniai saldus patiekalas, įkūnijantis korėjietiškos virtuvės esmę. Kadaise jis buvo skirtas honorarams, jis tapo mėgstamu skanėstu ypatingoms progoms ir šventiniams susibūrimams. Kiekvienas minkštas, sultingas ir šiek tiek dūminis kąsnelis suteikia puikų skonių derinį, todėl bet koks valgis jaučiasi kaip šventė, ypač derinant su įvairiais banchanais (korėjietiški garnyrai).
Iš pradžių jis buvo ruošiamas atsargiai išimant mėsą nuo trumpų jautienos šonkaulių, ją sumalant, marinuojant ir vėl pritvirtinant prie kaulų – pirmiausia pateikimui. Nors šis tradicinis metodas sukuria autentišką ir labai skanų patiekalą, jis yra brangus ir atima daug laiko.
Kad ji būtų prieinamesnė, daugelis Korėjos namų virėjų pasirinko paprastesnį metodą, naudodami maltą jautieną, kiaulieną arba jų derinį. Jie iš mišinio formuoja mėsainio stiliaus paplotėlius, todėl patiekalas tampa prieinamesnis kasdieniniam gaminimui.
Kodėl turėtumėte išbandyti šį receptą
Šis receptas yra paprastas ir skanus būdas mėgautis sodriais restorano kokybės tteokgalbi skoniais be tradicinio gaminimo vargo. Dėl savo švelnios, minkštos tekstūros, jis patinka įvairaus amžiaus žmonėms – puikiai tinka mažiems vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms ir visiems tarp jų. Tai patiekalas, kuris suartina žmones, po vieną skanų kąsnį, ir aš nekantrauju, kol išbandysite!
Mano geriausi patarimai
Jautiena prieš kiaulieną: tinkamo mišinio pasirinkimas – Daugelyje korėjietiškų receptų malta jautiena ir kiauliena maišoma, kad subalansuotų skonį ir išlaikytų drėgmę, nes kiauliena suteikia reikiamo riebumo, kad būtų išvengta sausumo. Tačiau man labiau patinka naudoti 100% maltą jautieną dėl jos švaraus ir paprasto skonio. Siekiant užtikrinti sultingumą, rekomenduoju rinktis riebesnę jautienos maltą mėsą, vengti liesos ar itin liesos.
Pagerina skonį: troškinkite ir padažykite – Norėdami padidinti pyragėlių skonį, švelniai pavirinkite juos padaže, kad įsigertų sodrus skonis. Jei kepate ant kepsninės su anglimis, kepdami pyragus reguliariai tepkite padažu. . Šis padažo sluoksniavimas ne tik pagerina skonį, bet ir prideda skaniai karamelizuoto glaisto, kad kaskart būtų puikus kąsnis.
Apvyniokite ir mėgaukitės: salotos ir „Ssamjang Delight“. – Jei norite, kad pyragas būtų skanus, suvyniokite į traškias, šviežias salotas, o ant viršaus užpilkite ssamjang (korėjietiško BBQ padažo). Šis paprastas, bet kvapnus derinys suteikia dūminį, į kepsninę panašų skonį, kuris yra nenumaldomai drąsus ir patenkinamas – jums patiks kiekvienas kąsnelis!
Ingredientai
Pagrindinis
- 500 g / 17,6 uncijos maltos jautienos su dideliu riebalų kiekiu
- 40 g / 1,4 uncijos žalio svogūno, tik balta dalis, plonais griežinėliais
- 1/4 puodelio vandens
- Kepimo aliejus (pvz., ryžių sėlenų aliejus, rapsų aliejus ir kt.)
Tteokgalbi padažas
- 2 šaukštai sojos padažo, įprastas (naudojau Kikkoman prekės ženklą)
- 2 šaukštai tamsiai rudojo cukraus
- 1 a.š malto česnako
- 1 A.š medaus
- 1 valgomasis šaukštas mirin (ryžių vynas, saldus)
- 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus
- 1 šaukštelis malto imbiero
- 1/8 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Papuošti
- susmulkintų pušies riešutų arba sezamo sėklų
- žalio svogūno arba česnako, plonais griežinėliais
* 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
** Jei norite sužinoti apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų ingredientų sąrašą.
Kaip pasigaminti Tteokgalbi
1. Dubenyje sumaišykite visus tteokgalbi padažo ingredientus ir gerai išmaišykite, kol viskas gerai susimaišys.
2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite jautienos faršą su supjaustytu žaliu svogūnu. Lėtai supilkite tteokgalbi padažą, po kiekvieno pridėjimo kruopščiai išmaišykite. Būkite atsargūs ir nepilkite viso padažo iš karto, nes dėl to mėsa gali būti per šlapia ir sunkiai formuojama.
Stenkitės, kad liktumėte maždaug 1/3 puodelio padažo, kurį atidėkite vėliau. Šis rezervuotas padažas vaidins pagrindinį vaidmenį paskutiniuose etapuose, kai jis bus naudojamas kepant pyragėlius aptepti ir glaistyti. Sumaišius dubenį uždenkite ir šaldykite 30 minučių.
3. Mėsą padalinkite į keturias lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite rutulį. Arba, jei norite, galite sukurti mažesnes, kąsnio dydžio porcijas. Švelniai paspauskite kiekvieną rutulį, kad jis išlygintas į paplotėlį.
4. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite nedidelį kiekį kepimo aliejaus. Sudėkite pyragus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. (Visus keturis paplotėlius kepiau vienu metu 26 colių keptuvėje.) Tada įpilkite vandens ir toliau kepkite, kol sumažės per pusę, saugokitės, kad nepatektų aliejaus. Naudojau tinklinį purslų ekraną, kuris buvo labai naudingas.
Arba iš anksto lengvai aptepkite groteles aliejumi, kad nepriliptų ir pagerėtų skonis, tada kepkite pyragėlius ant įkaitintos kepsninės ant vidutinės ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Paskutinėmis minutėmis aptepkite paplotėlius rezervuotu padažu, kad gautumėte pikantišką glajų.
5. Likusį jautienos padažą užpilkite ant paplotėlių šaukštu, tada į keptuvę. Apverskite pyragą ir toliau kepkite, kol visiškai iškeps, keletą kartų apversdami, kad neperkeptų. Iš viso gali prireikti apie 10 minučių, kol pyragas gerai iškeps.
6. Patiekite sultingą paplotėlį ir, kad garnyras būtų nuostabus, pridėkite saują šviežiai pjaustytų žaliųjų svogūnų arba laiškinių česnakų. Arba pabarstykite šiek tiek maltų pušies riešutų arba sezamo sėklų, kad patiekalas pakylėtų.
Derinkite su šiltu dubeniu garuose virtų ryžių ir gausybe gardžių korėjietiškų garnyrų, tokių kaip kimchi, kad pajuodintumėte ir pasisotintumėte. (Toliau esančioje nuotraukoje pateikiami korėjietiški garnyrai: korėjietiškos makaronų salotos, ridikėlių kimchi, skrudinti jūros dumbliai, baltieji kimchi, salotos ir ssamjang.) Mėgaukitės!
Mėgsti korėjietišką maistą? Naršykite mūsų svetainėje, kad gautumėte daugiau autentiškų korėjietiškų receptų, įskaitant tai, kaip namuose pasigaminti tobulą korėjietišką kepsnį ar kitus paprastus korėjietiškus receptus. Be to, niekada nepraleiskite naujo recepto užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį ir prisijunkite prie mūsų švęsdami Korėjos virtuvę!


Dubenyje sumaišykite visus tteokgalbi padažo ingredientus ir gerai išmaišykite, kol viskas gerai susimaišys.
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite maltą jautieną su supjaustytu žaliu svogūnu. Lėtai supilkite tteokgalbi padažą, po kiekvieno pridėjimo kruopščiai išmaišykite. Būkite atsargūs ir nepilkite viso padažo iš karto, nes dėl to mėsa gali būti per šlapia ir sunkiai formuojama. Stenkitės, kad liktumėte maždaug 1/3 puodelio padažo, kurį atidėkite vėliau. Šis rezervuotas padažas vaidins pagrindinį vaidmenį paskutiniuose etapuose, kai jis bus naudojamas kepant pyragėlius aptepti ir glaistyti. Sumaišius dubenį uždenkite ir šaldykite 30 minučių.
Mėsą padalinkite į keturias lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite rutulį. Arba, jei norite, galite sukurti mažesnes, kąsnio dydžio porcijas. Švelniai paspauskite kiekvieną rutulį, kad jis išlygintas į paplotėlį.
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite nedidelį kiekį kepimo aliejaus. Sudėkite pyragus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. (Visus keturis paplotėlius kepiau vienu metu 26 colių keptuvėje.) Tada įpilkite vandens ir toliau virkite, kol sumažės per pusę, saugokitės, kad nepatektų aliejaus. Naudojau tinklinį purslų ekraną, kuris buvo labai naudingas. Arba iš anksto lengvai aptepkite groteles aliejumi, kad nepriliptų ir pagerėtų skonis, tada kepkite pyragėlius ant įkaitintos kepsninės ant vidutinės ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Paskutinėmis minutėmis aptepkite paplotėlius rezervuotu padažu, kad gautumėte pikantišką glajų.
Likusį jautienos padažą užpilkite ant paplotėlių šaukštu, tada į keptuvę. Apverskite pyragą ir toliau kepkite, kol visiškai iškeps, keletą kartų apversdami, kad neperkeptų. Iš viso gali prireikti apie 10 minučių, kol pyragas gerai iškeps.
- Patiekite sultingą paplotėlį ir, kad garnyras būtų nuostabus, pridėkite saują šviežiai pjaustytų žaliųjų svogūnų arba laiškinių česnakų. Arba pabarstykite šiek tiek maltų pušies riešutų arba sezamo sėklų, kad patiekalas pakylėtų. Derinkite su šiltu dubeniu garuose virtų ryžių ir gausybe gardžių korėjietiškų garnyrų, tokių kaip kimchi, kad pajuodintumėte ir pasisotintumėte. (Toliau esančioje nuotraukoje pateikiami korėjietiški garnyrai: korėjietiškos makaronų salotos, ridikėlių kimchi, skrudinti jūros dumbliai, baltieji kimchi, salotos ir ssamjang.) Mėgaukitės!
- 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
- Jei norite sužinoti apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų ingredientų sąrašą.
Kalorijos: 406kcal | Angliavandeniai: 14g | Baltymai: 23g | Riebalai: 29g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 12g | Trans riebalai: 2g | Cholesterolis: 89mg | Natris: 624mg | Kalis: 406mg | Pluoštas: 0.4g | Cukrus: 12g | Vitaminas A: 100TV | Vitaminas C: 3mg | Kalcis: 41mg | Geležis: 3mg
Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.