Traškūs degtukų bulvių blynai – restorano įkvėptas posūkis

Jei jums patinka kažkas auksinio, traškaus ir šiek tiek kramtančio, jums patiks šis korėjietiškas bulvių blynas. Tradiciškai gamja jeon gaminamas su tarkuotomis bulvėmis, tačiau šioje versijoje naudojamos plonos degtukų stiliaus juostelės, kad būtų traškesnis ir tekstūros. Rezultatas – gražus traškių kraštų tinklas ir minkštos bulvės viduje, puikiai tinkančios ir lengvai pagaminamos.

Mano mama ir sesuo neseniai išbandė šio variantą restorane ir grįžo namo piktindamiesi tuo. Taigi, žinoma, mes turėjome tai atkurti kartu. Šis turi puikų traškių kraštų ir minkštų bulvių derinį, kurį galite pasigaminti dviem būdais: su krevetėmis, kad pagardintumėte jūros gėrybes, arba su morkomis, kad būtų lengvas veganiškas variantas. Bet kuriuo atveju, jis greitas, sotus ir labai skanus karštas.
Kas yra Gamja-chae Jeon
Gamja-chae jeon (감자채전) pažodžiui reiškia „julienned bulvių blynas“. Tai klasikinio korėjietiško gamja jeon (감자전), gaminamo iš smulkiai tarkuotų bulvių, variantas. Vietoj tarkavimo bulvės supjaustomos plonomis degtukų formos juostelėmis, lengvai aptepamos tešla ir kepamos keptuvėje iki auksinės spalvos ir traškios.
Nors abiejose versijose naudojamas tas pats pagrindinis ingredientas, skonis ir tekstūra yra gana skirtingi. Tarkuota versija pasižymi intensyvesniu bulvių skoniu ir kramtomoji tekstūra, o šis degtukų formos blynas pasirodo lengvesnis, traškesnis ir šiek tiek subtilesnio skonio.


Kodėl jums patiks šis receptas
- Traškūs kraštai, minkštas centras: Šis receptas suteikia jums gražiai auksinius, traškius kraštus, kartu išlaikant bulves minkštas – geriausia iš abiejų pasaulių.
- Dvi skanios versijos: Galite pasirinkti pikantišką krevečių variantą su umami arba paprastą, veganišką morkų versiją, kuri yra šviežia ir lengva.
- Protinga technika: Bulves pasūdykite ir nuplaukite, o tada naudodami šiek tiek krakmolo vandens, kad užtaisytumėte tarpus, tekstūra tampa vientisa ir gražiai traški.
- Linksmas posūkis: Viena iš mano mėgstamiausių dalių yra sūrio apibarstymas pabaigoje dėl to „Rytai susitinka Vakarai“, kuris labai pikantiškai pagilina skonį. Bet tai visiškai neprivaloma. Be sūrio vis tiek skanu.


Ko Jums prireiks
Tešla
Krevečių versija
- 2 vidutinės bulvės (apie 11,6 uncijos / 330 g), susmulkintos
- 1/4 šaukštelio smulkios druskos
- 2 šaukšteliai (0,2 uncijos / 5 g) džiovintų krevečių, smulkiai sumaltų
- 1 puodelis (5,3 uncijos / 150 g) krevečių, nuplaunamų, išdžiovintų virtuviniu popieriumi ir plonai įstrižai supjaustytų (apie 0,5 cm / 0,2 colio storio)
- 1/2 šaukštelio saldaus ryžių vyno (mirin)
- 1 valgomasis šaukštas tempura mišinio (korėjietiško twigeum garu arba japoniško stiliaus)
- 2 šaukštai korėjietiškų blynų mišinio (buchim garu) arba paprastų miltų
- Kepimo aliejus
Veganiška versija
- 2 vidutinės bulvės (apie 11,6 uncijos / 330 g), susmulkintos
- 1/4 vidutinės morkos (apie 1,8 uncijos / 50 g), susmulkintos
- 1/4 šaukštelio smulkios druskos
- 1 valgomasis šaukštas tempura mišinio (korėjietiško twigeum garu arba japoniško stiliaus)
- 2 šaukštai korėjietiškų blynų mišinio (buchim garu) arba paprastų miltų
- Kepimo aliejus
Krakmolas vanduo (puodo tarpams užpildyti)
- 1/2 šaukštelio bulvių krakmolo
- 1/2 Š.š vandens
Neprivaloma
* 1 valgomasis šaukštas = 15 ml
Kaip pasigaminti Gamja-chae Jeon
1. Paruoškite bulves
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis degtukų juostelėmis. Nepjaustykite jų per plonai. Norite, kad jie šiek tiek įkąstų. Aš naudojau mandolino pjaustyklę, todėl šis žingsnis yra greitas ir tolygus.


2. Išskalaukite krakmolą
Sudėkite bulves į dubenį ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių. Gerai nusausinkite.


3. Bulves lengvai pagardinkite
Nusausintas bulves apibarstykite druska, tada leiskite joms pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus. Tai švelniai pagardina bulves ir padeda jas pakankamai suminkštėti, kad vėliau iškeptų ir tolygiai paruduotų. (Jei gaminate veganišką versiją, dabar sudėkite morkas ir išmaišykite jas kartu su bulvėmis.)


4. Krevetes pamarinuoti
Jei gaminate krevečių variantą, supilkite šviežias krevetes su saldžiu ryžių vynu (mirin) ir leiskite marinuotis, kol ruošite likusius ingredientus. Tai lengvai pagardina krevetes ir padeda sumažinti bet kokį žuvies kvapą ar skonį.


5. Išmaišykite tešlą
Krevečių versija: į bulvių dubenį sudėkite džiovintas krevetes, marinuotas krevetes, tempura mišinį ir korėjietiškų blynų mišinį. Sumaišykite, kol viskas tolygiai pasidengs.


Morkų versija (veganiška): į bulves įpilkite morkų, tempuros mišinio ir korėjietiškų blynų mišinio. Gerai išmaišykite, kol tolygiai susimaišys.


6. Iškepkite blyną
Į plačią nepridegančią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Bulvių mišinį tolygiai paskirstykite per keptuvę, kad jis padengtų paviršių plonu ir lygiu sluoksniu. Jei pastebėjote nedidelius tarpus, sumaišykite bulvių krakmolą ir vandenį, tada šaukštu įlašinkite į tuščias vietas, kad surištumėte.


7. Apverskite ir sutrinkite
Kepkite, kol dugnas taps aukso rudos spalvos ir traškus, tada atsargiai apverskite. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir apkepkite kitą pusę iki auksinės spalvos ir iškeps.


8. Užbaikite ir patiekite
Blyną padėkite ant lėkštės. Jei norite, pabarstykite sūriu ir mėgaukitės karštu su padažu ant šono.


Virėjo pastaba ir patarimai
- Nepraleiskite skalavimo – Nuplaunant susmulkintas bulves pašalinamas paviršinis krakmolas, kuris padeda apsaugoti blyną nuo gumbų. Be to, sruogos iškepa švaresnės ir mažiau susikaupia.
- Krakmolo vandens triukas – Nedidelė bulvių krakmolo ir vandens suspensija yra patogi norint užpildyti nedidelius blyno tarpus ir surišti laisvus kraštus, kad jis nesuirtų jį apvertus.
- Krevetės vs morkos versija – Krevečių versija yra pikantiška ir soti, o morkų – lengvesnė ir veganiška. Abu veikia puikiai, todėl rinkitės atsižvelgdami į nuotaiką (arba kam gaminate). Mano mėgstamiausia, žinoma, yra krevečių versija – ji turi tą sodrų umami skonį, kuris man patinka.
- Serviravimo pasiūlymas – Patiekite karštą, tiesiai iš keptuvės, su paprastu sojų acto padažu ant šono (jei reikia, mano padažo receptas yra čia). Patikėkite ar ne, bet pabarstykite susmulkinto Grana Padano arba Parmezano sūrio, kuris suteikia dar daugiau pikantiškumo. Šis blynas puikiai tinka kaip užkandis prie gėrimų arba kaip lengvas užkandis ar patiekalas.
- Sandėliavimas – Šis blynas skaniausias šviežiai pagamintas, kai jis yra traškus. Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Dar kartą pakaitinkite lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kad sugrąžintumėte traškumą. Taip pat galite keletą minučių pašildyti orinėje gruzdintuvėje iki 180 °C (350 °F), kol vėl įkais ir taps traškios, jei gabalėliai tilps viename sluoksnyje.
Kiti korėjietiškų blynų receptai, kurie jums gali patikti
- Kimchi Jeon (Kimchi blynas) – traškus, pikantiškas ir pilnas aštraus kimchi skonio. Puikiai tiks jaukiai lietingą dieną.
- Pajeon (žaliųjų svogūnų blynas) – klasikinis korėjietiškas blynas su daugybe žaliųjų svogūnų, traškus kraštuose ir minkštas viduryje.
- Traškūs Korėjos cukinijų blynai – lengvi, trapūs ir gražiai auksiniai. Šis cukinijų blynas pasižymi tuo pačiu paprastu juliened stiliumi kaip Gamja-chae Jeon, paverčiant kuklias daržoves puikiai keptuvėje, kurią norėsite gaminti vėl ir vėl.


Tešla
Krakmolas vanduo (puodo tarpams užpildyti)
Paruoškite bulves. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis degtukų juostelėmis. Nepjaustykite jų per plonai. Norite, kad jie šiek tiek įkąstų. Aš naudojau mandolino pjaustyklę, todėl šis žingsnis yra greitas ir tolygus.
Nuplaukite krakmolą. Sudėkite bulves į dubenį ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių. Gerai nusausinkite.
Bulves lengvai pagardinkite. Nusausintas bulves apibarstykite druska, tada leiskite joms pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus. Tai švelniai pagardina bulves ir padeda jas pakankamai suminkštėti, kad vėliau iškeptų ir tolygiai paruduotų. (Jei gaminate veganišką versiją, dabar sudėkite morkas ir išmaišykite jas kartu su bulvėmis.)
Marinuoti krevetes. Jei gaminate krevečių variantą, supilkite šviežias krevetes su saldžiu ryžių vynu (mirin) ir leiskite marinuotis, kol ruošite likusius ingredientus. Tai lengvai pagardina krevetes ir padeda sumažinti bet kokį žuvies kvapą ar skonį.
- Sumaišykite tešlą. Krevečių versija: į bulvių dubenį sudėkite džiovintas krevetes, marinuotas krevetes, tempura mišinį ir korėjietiškų blynų mišinį. Maišykite, kol viskas tolygiai pasidengs. Morkų versija (veganiška): į bulves įpilkite morkų, tempuros mišinio ir korėjietiškų blynų mišinio. Gerai išmaišykite, kol tolygiai susimaišys.
Iškepkite blyną. Į plačią nepridegančią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Bulvių mišinį tolygiai paskirstykite per keptuvę, kad jis padengtų paviršių plonu ir lygiu sluoksniu. Jei pastebėjote nedidelius tarpus, sumaišykite bulvių krakmolą ir vandenį, tada šaukštu įlašinkite į tuščias vietas, kad surištumėte.
Apverskite ir traškūs. Kepkite, kol dugnas taps aukso rudos spalvos ir traškus, tada atsargiai apverskite. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir apkepkite kitą pusę iki auksinės spalvos ir iškeps.
Užbaikite ir patiekite. Blyną padėkite ant lėkštės. Jei norite, pabarstykite sūriu ir mėgaukitės karštu su padažu ant šono.
Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.