„Dalgona“ kava (plakta kava) – „Kawaling Pinoy“.

Dalgona kava yra nauja gėrimų tendencija mieste! Šį plaktą gėrimą lengva paruošti tik iš keturių ingredientų smagus ir skanus būdas atsikratyti kofeino.
Jei pastaruoju metu praleidote šiek tiek laiko „Facebook“ ar „TikTok“, tikriausiai susidūrėte su dviejų atspalvių plaktu gėrimu, vadinamu „Dalgona“ kava. Socialinę žiniasklaidą ji apėmė audra ir dėl geros priežasties!
Šį naują pamišimą greitai ir lengvai pagaminsite tik iš keturių ingredientų, tačiau jis atrodo ir skonis kaip įmantrios frappe iš madingų kavinių. Tai smagus ir skanus būdas pasigaminti kasdienio alaus; galite mėgautis karštu arba šaltu!
Kad kofeinas būtų smagesnis, pasigaminkite kavos želė!
Kas yra Dalgona kava
„Dalgona“ kava yra virusinė tendencija, kuri Pietų Korėjoje išpopuliarėjo šių metų pradžioje, kai aktorius Jung Il-woo pateko į televiziją ir buvo toliau populiarinama socialinėje žiniasklaidoje per #dalgonachallenge. Palyginti su to paties pavadinimo korėjietiško iriso skoniu, jis gaminamas plakant tirpios kavos granules, cukrų ir vandenį į kreminę, karamelės spalvos putą, užpiltą ant pieno.
Atkreipkite dėmesį į ingredientus


Nors daugumoje receptų naudojamas santykis 1:1:1, pagal toliau pateiktus matavimus gaunamos tvirtos ir stabilios putos.
- 1 ½ šaukšto tirpios kavos granulių– gali būti įprastas arba be kofeino. Maltos kavos pupelės neveikia.
- 4 šaukštai baltojo granuliuoto cukraus– Galite naudoti rudąjį, kokosų, žaliavinį cukrų ir nemaistingus saldiklius, tokius kaip stevijos ar vienuolių vaisiai.
- 3 šaukštai vandens– receptai rekomenduoja verdantį vandenį, bet taip pat tinka ir kambario temperatūra
- 1 puodelis pieno– nenugriebto pieno arba ne pieno produktų, pavyzdžiui, avižų, migdolų ar sojų pieno.
Lengvos instrukcijos


Dubenyje sumaišykite tirpios kavos granules ir cukrų. Įpilkite vandens. Elektriniu plaktuvu plakite 5–7 minutes arba tol, kol susidarys standžios smailės. Mišinys iš skysto pavirs į putas ir pašviesės spalvą plakant.
Dėl arbatpinigių
Kavą galite plakti rankiniu būdu, naudodami rankinį plaktuvą arba putojimą, tačiau tai užtruks ilgiau.
W
P
H
Kaip patiekti ir laikyti


- Šaukštu putojančią kavos mišinį užpilkite ant stiklinės karšto arba šalto pieno ir išmaišykite. Patiekite su šiaudeliais. Jei norite, papuoškite kakavos milteliais, trupiniais sausainiais arba iriso gabaliukais. Taip pat galite apšlakstyti medumi ar šokoladiniu sirupu.
- Plaktą kavą galima pasigaminti iš anksto, ji išlieka kreminė ir glotni. Perkelkite į indą su sandariai uždarytu dangteliu ir palaikykite šaldytuve iki 1 savaitės arba šaldiklyje iki 1 mėnesio.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!


Plakta kava – smagus ir skanus būdas mėgautis kasdieniu gėrimu. Ši „Dalgona“ kava yra populiari dėl geros priežasties. Jį nesunku pagaminti tik iš keturių ingredientų ir jis toks kreminis su intensyviu skoniu.
Kursas: Gėrimas
Serviravimas
Ingredientai
- 1 ½ šaukštai tirpios kavos granulės
- 4 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai vandens
- 1 puodelis pieno
Instrukcijos
Dubenyje sumaišykite kavos granules, cukrų ir vandenį.
Elektriniu plaktuvu plakite apie 5–7 minutes arba tol, kol susidarys standžios smailės.
Į dvi serviravimo taures pripildykite iki ¾ ledo kubelių. Supilkite pieno tiek, kad apsemtų ledą.
Ant pieno uždėkite kavos putą ir išmaišykite. Patiekite su šiaudeliais.
Pastabos
Naudokite tirpios kavos granules; įprastas arba be kofeino. Maltos kavos pupelės neveikia.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 361kcal, Angliavandeniai: 65g, Baltymai: 9g, Riebalai: 8g, Sotieji riebalai: 5g, Cholesterolis: 24mg, Natris: 108mg, Kalis: 587mg, Cukrus: 60g, Vitaminas A: 395TV, Kalcis: 286mg, Geležis: 1mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.