Filipiniečių stiliaus ananasais glazūruotas kumpis – Kawaling Pinoy
Padarykite šventes ypač skanias Filipinų stiliaus ananasais glazūruotas kumpis! Tai puikus Kalėdų vakarienės akcentas, sultingas ir kvapnus su saldžiu, aštriu, vaisiniu glaistu.
Pastarosiomis dienomis „Kawaling Pinoy“ sulaukė didelio srauto, daugiausia dėl „Google“ paieškų vakarėliams skirtų patiekalų receptų, tokių kaip lumpiang shanghai, kiaulienos mėsa, Katedros langų želatina, leche flan, maja blanca ir makaronų vaisių salotos. Manau, jūs, vaikinai, jau įsibėgėjote ruošdamiesi atostogoms.
Man patinka Kalėdų linksmybės ir visa jo nuotaika. Dėkojame visiems, kad užsukote ir padarėte „Kawaling Pinoy“ savo švenčių dalimi. Norėdami papildyti jūsų šventinę šventę, filipiniečių stiliaus ananasais glazūruotas kumpis taps puikiu Noche Buena puošmena.
Kodėl jums patiks filipiniečių stiliaus hamonas
- Šis saldaus stiliaus kumpis padarys įspūdį, jei ieškote lengvo šventinio patiekalo, kuris sužavės minią. Jis yra sultingas ir kvapnus su tirštu, vaisiniu glaistu, kuris puikiai dera su pikantiškais skoniais.
- Tai skanus ir šventinis patiekalas tokioms šventėms kaip Velykos, Kalėdos ar ypatingi sekmadienio pietūs su šeima. Likutis taip pat gali būti naudojamas kumpio ir sūrio bandelėms, filipiniečių stiliaus makaronų salotoms ir sriuboms, tokioms kaip kokidas!
Atkreipkite dėmesį į ingredientus
- kumpis- Recepte naudojau rūkytą kumpį su kaulais, bet turėtų tikti ir be kaulų. Nerekomenduoju kirpti spiraliniu būdu ši iš anksto supjaustyta veislė gali išdžiūti dėl dviejų etapų gaminimo proceso.
- Už brakonieriavimą– ananasų sulčių, alaus, laimo arba citrinos sodos, cukraus ir druskos derinys.
- Gvazdikėliai– pridėti šilumos ir šiek tiek saldaus skonio
Ananasų glaisto ingredientai
- Brakonieriavimo skystis – pasilikti apie 2 puodelius skysčio, kuriame buvo troškintas kumpis
- Susmulkintas ananasas – Rinkitės ananasus, supakuotus į sultis, o ne sunkų sirupą, kad galėtumėte panaudoti sultis brakonieriavimui ir glajaus nepadarysite per daug saldaus.
- rudasis cukrus – Naudokite rudą, o ne baltą, nes pridėta melasa suteikia jai gilų karamelės skonį.
- Geltonos arba Dižono garstyčios – suteikia glazūrai gražaus dvelksmo
Maisto gaminimo instrukcijos
Kumpis yra sultingas ir kvapnusir jums bus malonu žinoti, kad jį paruošti labai paprasta. Tačiau gaminimas užtrunka valandas, o jei norite mažiau laiko būti virtuvėje ir daugiau būti su svečiais, išbandykite šią lėtą viryklę. kumpis su ananasais ir leiskite puodui atlikti darbą.
- Iškepkite kumpį ananasų sultyse, 7-up ir aluje, kad įkvėptų skonio
- Padarykite ananasų glajų virinant šiek tiek brakonieriavimo skysčio su susmulkintais ananasais, ruduoju cukrumi ir garstyčiomis iki gražios ir tirštos
- Pabarstykite kumpio paviršių su mažu peiliuku deimantiniu raštu, kad atrodytų ir padėtų glaistui prasiskverbti į mėsą. Įdėkite gvazdikėlius kiekvienoje sankryžoje.
- Kepkite, kol karamelizuosis. Gausiai aptepkite glaistu ir reguliariai patepkite, kad pagerintumėte skonį ir pridėtumėte drėgmės. Saldus glajus linkęs gana greitai sudegti. Jei kumpį per daug apskrus, prieš gerai pakaitindami, laisvai uždenkite folija. Prieš pjaustydami ir patiekdami su ananasų glaistu, palikite pailsėti.
Naudingi patarimai
Kumpiai nėra lygūs, kai kurie yra labiau pagardinti nei kiti. Rekomenduoju nupjauti gabalėlį pagal skonį ir nuspręsti, ar į brakonieriavimo skystį dėti druskos.
Daugiau skanių Kūčių vakaro receptų
- Garuose virtas Lapu Lapu su majonezu – tradicinis kalėdinis patiekalas iš garuose virtos žuvies, užpiltos majonezu, kapotais kiaušiniais, saldžiais marinuotais agurkais, morkomis ir paprikomis.
- Lengua su grybų padažu – sultingi jaučio liežuvio griežinėliai, troškinti kreminiame grybų padaže.
- „Hardinera-Lucban“ šventinis mėsytės kepalas gaminamas iš kubeliais pjaustytos kiaulienos, pietų mėsos, kepenėlių užtepėlės, kiaušinių ir ananasų, garuose iki tobulumo llanera formelėse.
Kaip patiekti ir laikyti
- Patiekite su bulvių koše, garuose virtais ryžiais, pandesal arba saldžiųjų bulvių vakarienės suktinukais ir bet kokiais mėgstamais šventiniais patiekalais.
- Likučius reikia laikyti sandariame inde, laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti iki 3 mėnesių.
- Maisto saugos sumetimais kumpio likučius reikia pašildyti iki 165 F vidinės temperatūros. Laisvai apvyniokite folija ir kaitinkite 350 F orkaitėje maždaug 8–10 minučių vienam kilogramui.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
Kalėdinis kumpis, glaistytas ruduoju cukrumi ir ananasų sultimis, yra puikus atostogų centras. Tai lengva pagaminti ir tikrai taps minios mėgstamiausia!
Kursas: Pagrindinis užkandis
porcijos
Ingredientai
- 1 (apie 7–8 svarus) visiškai išvirtas, be kaulų kumpis
- 6 puodeliai ananasų sultys
- 3 puodeliai Sprite arba 7-up
- 2 puodeliai tamsus alus
- 1 puodelis rudojo cukraus
- 2 šaukštai druskos
- sveiki gvazdikėliai
Ananasų glaistui
- 2 puodeliai brakonieriavimo skystis (nuo kumpio virimo)
- 1 puodelis susmulkintų ananasų
- ¾ puodelis rudojo cukraus
- ¼ puodelis geltonos garstyčios
Instrukcijos
-
Giliame puode sumaišykite ananasų sultis, alų, „Sprite“, cukrų ir druską. Maišykite, kol ištirps.
-
Įdėkite kumpį ir maždaug 5–6 gvazdikėlius, įsitikinkite, kad kumpis yra visiškai panardintas į skystį.
-
Ant vidutinės ugnies užvirinkite. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir toliau kepkite apie 50–60 minučių.
-
Nusausinkite kumpį, palikdami apie 2 puodelius brakonieriavimo skysčio. Padarykite ananasų glajų.
-
Peiliu įbrėžkite kumpio paviršiaus riebalus deimantiniu raštu maždaug ¼ colio gylyje ir 1 colio atstumu vienas nuo kito.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 F.
-
Gvazdikėlius sudėkite į pjūvių susikirtimo taškus, kad susidarytumėte gražų raštą aplink kumpio viršų ir šonus.
-
Gausiai aptepkite kumpį ¾ ananasų glaistu.
-
Išdėliokite kumpį ant kepimo grotelių ir kepkite 350 F orkaitėje maždaug 1–1,5 valandos arba tol, kol vidinė temperatūra pasieks 140 F. Kepdami toliau kas 15–20 minučių aptepkite kumpį likusiu glaistu.
-
Paskutines 5 kepimo minutes padidinkite temperatūrą iki 400 F ir kepkite, kol gražiai apskrus.
-
Išimkite iš orkaitės ir gausiai aptepkite keptuvės sultimis. Uždenkite folija ir palikite pailsėti maždaug 10–15 minučių prieš pjaustydami.
Ananasų glaistui
-
Puode ant vidutinės ugnies sumaišykite rezervuotą brakonieriavimo skystį (nuo kumpio virimo), susmulkintus ananasus, cukrų ir geltonąsias garstyčias. Maišykite, kol cukrus ištirps.
-
Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol skystis sumažės ir sutirštės.
Pastabos
- Kumpiai nėra lygūs, kai kurie yra labiau pagardinti nei kiti. Rekomenduoju nupjauti gabalėlį pagal skonį ir nuspręsti, ar į brakonieriavimo skystį dėti druskos.
- Saldus glajus linkęs gana greitai sudegti. Jei kumpį per daug apskrus, prieš gerai pakaitindami, laisvai uždenkite folija
Vaizdo įrašas
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 825kcal, Angliavandeniai: 22g, Baltymai: 66g, Riebalai: 51g, Sotieji riebalai: 18g, Cholesterolis: 187mg, Natris: 3849mg, Kalis: 944mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 21g, Vitaminas A: 10TV, Vitaminas C: 4mg, Kalcis: 45mg, Geležis: 3mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.