Jautienos bulvių ir Pechay sriuba
Jautienos bulvių ir Pechay sriuba yra geriausias komfortiškas maistas, įkvėptas mėgstamos filipiniečių Picadillo sriubos. Ši sriuba sušildys minkštais jautienos šonkauliukais, sočiomis bulvėmis, maistingais pechay ir sodriu bei kvapniu pomidorų ir jautienos sultiniu.
Šis receptas pirmą kartą buvo paskelbtas 2014 m. liepos mėn. Mano mylima mama mirė 2020 m. Šiandien atnaujinu įrašą naujomis nuotraukomis ir maisto gaminimo patarimais, tačiau toliau paliksiu įvadą, kurį parašiau prieš dešimt metų, kad jos prisiminimai išliktų gyvi. mano širdis.
Iš pradžių ketinau tai vadinti savo mamos picadillo.
Mano mama ir aš turime kasdienį ritualą valandų valandas kalbėtis skambindami į užsienį. Mūsų temos nieko ypatingo; daugiausia aptariame įprastus kasdienius dalykus, pvz., ką kiekvienas valgėme vakarienei.
Vieną praėjusio mėnesio vakarą papasakojau jai apie skanų jautienos picadillo, kurį paruošiau pietums. Ji paminėjo, kad išbandė geresnį, pagamintą iš jautienos kaulų, bulvių ir pechay. Kaip ji aprašo, jautienos kaulai troškinami pomidorų sultinyje, kol mėsa taps minkšta. Tada mėsa išimama nuo kaulų ir grąžinama į puodą kartu su bulvėmis ir pechay.
Suprantu, kodėl ši versija gali būti skonio patobulinimas, nes kaulai turi daugiau skonio nei įprasta troškinta jautiena. Nekantravau išbandyti. Paskutinę kelionę į Azijos prekybos centrą nusipirkau pakuotę jautienos sprando kaulų ir tęsiau pagal jos man pasakytą receptą. Tačiau paskutinę minutę nusprendžiau nesmulkinti mėsos, nes sriuba atrodė viliojančiai. Turiu pasakyti, kad pasirinkau teisingai. Ši jautienos bulvių ir pechay sriuba buvo nuostabi iki paskutinio šaukšto.
Ingredientų pastabos
- Aliejus– kvapiosioms medžiagoms pakepinti ir jautienos apskrudimui. Alyvuogių, daržovių, rapsų ir avokadų aliejus yra geras pasirinkimas.
- Aromatiniai– svogūnai ir česnakai suteikia pagrindinį skonį, sustiprina skonį ir aromatą.
- Jautienos trumpi šonkauliukai– taip pat galite naudoti jautienos sprando kaulus arba šonkaulius. Jei norite mėsingesnio gabalo, išbandykite šį picadillo sriubos receptą.
- Pomidorai– naudokite prinokusius pomidorus, nes jie yra sultingesni ir saldesni.
- Žuvies padažas – suteikia sūrumo ir umami užtaiso. Jei turite alergiją maistui, pakeiskite ją druska.
- Vanduo– arba naudokite jautienos sultinį, kad pagerintumėte skonį
- Bulvės– dažniausiai pridedama porcijoms pratęsti. Taip pat galite naudoti chayote.
- Pechay- žalios lapinės daržovės suteikia spalvą, tekstūrą ir maistingumą. Šiame recepte taip pat puikiai tinka špinatai arba bok choy.
- Druska ir pipirai– pagardinkite pagal skonį
Instrukcijos
- Pakepinti svogūnus ir česnakus dideliame puode ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Ruda jautienos trumpi šonkauliai. Virkite pomidorus, kol suminkštės, ir išleiskite sultis. Įpilkite žuvies padažo.
- Kepkite mėsą. Įpilkite vandens ir užvirinkite, nugriebdami nuosėdas, kurios gali iškristi ant viršaus. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol jautienos šonkauliai taps minkšti. Įpilkite daugiau vandens po ½ puodelio, kad išlaikytumėte maždaug 5 puodelius sultinio.
- Virkite bulves iki konkurso.
- Virkite pechay kol suminkštės, bet traškūs.
- Sezonas su druska ir pipirais pagal skonį.
Maisto gaminimo patarimas
Kai jautiena suminkštės, galite išimti šonkaulį, susmulkinti mėsą ir grįžti į puodą su sriuba, kad būtų lengviau mėgautis.
Kaip patiekti ir laikyti
- Ši soti jautienos sriuba yra skani ir soti kaip pagrindinis patiekalas pietums ar vakarienei, patiekiama su garuose virtais ryžiais ir kepta žuvimi, tokia kaip ukoy na dilis ir traškiai kepta stinta žuvis.
- Likučius galima laikyti šaldytuve hermetiškame inde iki 3 dienų arba užšaldyti iki 2 mėnesių. Tada juos galima pakartotinai pašildyti puode ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje kas 2–3 minutes iki 165 F.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
Jautienos bulvių ir Pechay sriuba
Jautienos bulvių ir Pechay sriuba verdama picadillo stiliaus su jautienos šonkauliukais, bulvėmis ir pechay pomidorų sultinyje. Toks nuoširdus ir skanus!
Kursas: Pagrindinis patiekalas, sriuba
Porcijos
Ingredientai
- 1 šaukštas aliejus
- 1 svogūnas, nuluptas ir susmulkintas
- 3 gvazdikėliai česnako, nulupto ir susmulkinto
- 2 svarų jautienos trumpi šonkauliai
- 5 prinokusių romų pomidorų, susmulkintų
- 1 šaukštas žuvies padažas
- 5 puodeliai vandens
- 2 vidutinis bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
- 1 krūva pechay, susmulkinti
- druskos ir pipirų pagal skonį
Instrukcijos
-
Jautienos šonkaulius nuplaukite ir gerai nusausinkite.
-
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.
-
Įdėkite jautienos šonkaulius ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol švelniai apskrus.
-
Sudėkite pomidorus ir virkite, sutrinkite šaukšto nugarėlėmis, kol suminkštės ir išskirkite sultis.
-
Įpilkite žuvies padažo ir toliau kepkite apie 1–2 minutes.
-
Įpilkite vandens ir užvirinkite, nugriebdami ant viršaus plūduriuojančias nuosėdas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 50–60 minučių arba tol, kol mėsa taps minkšta šakute. Įpilkite daugiau vandens po ½ puodelio, kiek reikia, kad išlaikytumėte maždaug 5 puodelius.
-
Įdėkite bulves ir virkite apie 7–10 minučių arba kol suminkštės.
-
Įpilkite pechay ir virkite apie 2–3 minutes arba kol suminkštės, bet taps traškūs.
-
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite karštą.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 457kcal, Angliavandeniai: 30g, Baltymai: 38g, Riebalai: 21g, Sotieji riebalai: 8g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 10g, Trans riebalai: 0,01g, Cholesterolis: 98mg, Natris: 624mg, Kalis: 1814 mmg, Pluoštas: 6g, Cukrus: 7g, Vitaminas A: 10032TV, Vitaminas C: 129mg, Kalcis: 275mg, Geležis: 6mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.