Geriausias pastarnoko tyrės receptas (kreminė ir kvapni)

Geriausias pastarnoko tyrės receptas (kreminė ir kvapni)


Kreminė, sviestinė ir neįtikėtinai lengvai pagaminama pastarnoko tyrė su česnakais ir krienais yra išskirtinis garnyras! Neabejokite dėl krienų pridėjimo; puikiai subalansuoja saldų, riešutinį pastarnoko skonį.

Ši pastarnoko tyrė puikiai tiks prie bet kurio pagrindinio patiekalo – nuo ​​greitai paruošiamų kiaulienos kotletų iki pjaustytų kepsnių ir keptos kalakutienos.

Dubenėlis kreminės pastarnokų tyrės su česnaku ir krienais, užpiltas alyvuogių aliejumi ir čiobrelių lapeliais.

Man visada patiko riešutinis, šiek tiek saldus pastarnoko skonis. Tačiau patiekalas, privertęs mane beprotiškai įsimylėti šią šakniavaisę, buvo kremuoti pastarnokai su krienais.

Viename mėgstamiausių restoranų pristatytas kaip ypatingas, pastarnoko ir krienų derinys mane taip sužavėjo, kad turėjau jį išbandyti. Galų gale, krienai yra raktas į mano garsųjį greito puodo kepsnio receptą. Ir nesupraskite manęs dėl skonio krienų prideda prie kiaušinių salotų.

Bet krienai pastarnokų tyrėje?

Leiskite man pasakyti, kad tai stebuklinga! Ryškus, šiek tiek aštrus krienų skonis atskleidžia saldų, riešutinį pastarnokų skonį, todėl pastarnokų tyrė tampa įsimintina.

Ir po vieno dangiško kąsnio žinojau, kad turiu tai sukurti tau!

Pastarnoko tyrei reikalingi ingredientai

Pastarnoko tyrės sudedamosios dalys, pažymėtos tekstu pastarnokams, grietinėlei, krienams, sviestui, česnakui, druskai ir baltiesiems pipirams.Pastarnoko tyrės sudedamosios dalys, pažymėtos tekstu pastarnokams, grietinėlei, krienams, sviestui, česnakui, druskai ir baltiesiems pipirams.
  • Pastarnokai: Šių šakninių daržovių, kurios atrodo kaip milžiniškos baltos morkos, galite rasti ištisus metus, tačiau jų sezonas yra nuo rudens iki žiemos. Ieškokite be dėmių, gražių ir tvirtų.
  • Česnakai: Nenaudokite česnako miltelių ar malto česnako, verčiau išvirkite visas česnako skilteles su pastarnokais. Tai padės sušvelninti česnaką ir suteiks jam sviestinį, šiek tiek saldų skonį – panašų į skrudintą česnaką.
  • Krienai: Nors skamba drąsiai, truputis paruoštų krienų (ne krienų padažo) puikiai subalansuoja natūralų pastarnokų saldumą ir riešutų atspalvį.
  • Košerinė druska: Pastarnokams virti ir tyrei pagardinti.
  • Baltieji pipirai: Gamindama pastarnokų tyrę renkuosi naudoti baltuosius pipirus dėl spalvos IR žemiško, ryškaus skonio baltieji pipirai papildo patiekalą. Jei jo neturite po ranka, tiesiog praleiskite.
  • Sviestas: Nesūdytas ir kambario temperatūroje, kad rezultatai būtų geriausi.
  • Kremas: Grietinėlė suteikia tyrei prabangaus sodrumo, tačiau drąsiai naudokite pusę su puse arba pieno, jei tokį turite po ranka.

Kaip pasigaminti geriausią pastarnoko tyrę

Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.

  1. Pastarnokus ir česnaką išvirkite stipriai pasūdytame vandenyje. Nuluptus, kubeliais pjaustytus pastarnokus ir nuluptas česnako skilteles suberkite į didelį puodą, stipriai pasūdykite ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol pastarnokai taps minkšti šakute.
  2. Pastarnoko tyrė. Skirtingai nuo bulvių, pastarnokai netaps lipnūs, kai jie maišomi ar tyrė. Taigi, norėdami pasiekti švelniausių rezultatų, pastarnokus sutrinkite panardinamuoju trintuvu, greitaeigiu trintuvu arba virtuviniu kombainu, o ne sutrinkite pastarnokus su sviestu, grietinėle, česnaku, krienais ir prieskoniais.
  3. Paragaukite ir patiekite. Pagardinkite pastarnokus ir, jei reikia, įpilkite druskos arba grietinėlės, tada perkelkite į serviravimo dubenį ir patiekite.
Žingsnis po žingsnio nuotraukos gaminant kreminę pastarnoko tyrę, pastarnokus pasūdytame vandenyje, po virimo, blenderyje ir sumaišius su grietinėle ir sviestu.Žingsnis po žingsnio nuotraukos gaminant kreminę pastarnoko tyrę, pastarnokus pasūdytame vandenyje, po virimo, blenderyje ir sumaišius su grietinėle ir sviestu.

Recepto modifikacijos

  • Pakeiskite sviestą į alyvuogių aliejų: Nors sviestas papildys pastarnokų riešutų skonį, puikiai tinka ir ypač tyras alyvuogių aliejus.
  • Pridėti šviežių žolelių: Norėdami gauti papildomo skonio ir ryškumo ar spalvos, pastarnoko tyrę pabarstykite šviežiais rozmarinais arba šviežiais čiobrelių lapeliais.
  • Padarykite jį be pieno: Vietoj grietinėlės naudokite daržovių sultinį arba vištienos sultinį, o vietoj sviesto – alyvuogių aliejų.
  • Praleiskite česnaką: Jei jums nerūpi česnakai, nedvejodami jo atsisakykite.

Laikymo instrukcijos

  • Atšaldyti: Leiskite tyrei šiek tiek atvėsti, supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 4 dienų.
  • Užšaldyti: Leiskite tyrei visiškai atvėsti, supilkite į šaldiklyje tinkamą indą ir laikykite šaldiklyje iki 1 mėnesio. Prieš pašildydami, atitirpinkite per naktį šaldytuve.
  • Pakaitinti: Pastarnoko tyrę sudėkite į nedidelį puodą su trupučiu grietinėlės, kad atsipalaiduotų, ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol sušils, dažnai maišydami. Arba pastarnoko tyrę sudėkite į karščiui atsparų dubenį, uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir pašildykite mikrobangų krosnelėje kas 60 sekundžių, po kiekvieno pamaišydami, kol sušils.

Aptarnavimo pasiūlymai

Pastarnoko tyrę pagaminti taip paprasta, kaip ir skanu, todėl tai puikus garnyras šventinei vakarienei ar savaitės vakarienei. Žemiau yra keletas mano mėgstamiausių patiekalų, kuriuos galima derinti su šiais kreminiais pastarnokais. PS – Man patinka patiekti skrudintus Briuselio kopūstus ant grietinėlės pastarnokų, kad būtų nuostabus užkandis ar garnyras! WOW!

Jei išbandėte šį receptą, norėčiau, kad paliktumėte apžvalgą ir komentarą žemiau.

Dubenėlis kreminės pastarnokų tyrės su krienais, užpilta trupučiu alyvuogių aliejaus ir šviežių čiobrelių lapelių.Dubenėlis kreminės pastarnokų tyrės su krienais, užpilta trupučiu alyvuogių aliejaus ir šviežių čiobrelių lapelių.

Pastarnoko tyrė

Kreminė, sviestinė ir mažiau angliavandenių nei bulvių košė, pastarnoko tyrė yra būtinas garnyras! Neabejokite dėl krienų pridėjimo; puikiai subalansuoja saldų, riešutinį pastarnoko skonį.