Mango Sago - Kawaling Pinoy


Sodrus, kreminis ir gaiviai vėsus „Mango Sago“ yra kupinas atogrąžų skonių, kurie jums patiks ištisus metus! Šį Honkongo desertą lengva pagaminti per kelias minutes, jame saldūs mangai, kramtomi tapijokos perlai ir šilkinis kokosų pienas sumaišomi į paprastą ir malonų skanėstą.

Nors atėjo mėnuo iki vasaros, kai mangų sezonas, mūsų kaimynystėje esančiuose prekybos centruose vaisių nuolat randu. Šiuo metų laiku jie ne visada būna patys geriausi ir mieliausi, bet aš vis tiek džiaugiuosi galėdamas kaupti atsargas. Aš ne tik mėgstu užbaigti valgį šviežiais vaisiais, bet ir mangus naudoti gamindama – nuo ​​saldžių desertų iki pikantiškų patiekalų.

Kas gali atsispirti naminiams mangų ledams, tiesa? O kaip tailandietiško mango salotos? Taip, prašau! Mango duona su arbatos puodeliu ar puto maya su sikvatu? Saldus dangaus gabalėlis! Prie mano augančio mango manijos prisideda šis mango sago. Puikus saldaus, aštraus ir kreminio mišinio mišinys – tai gaivus vasaros skanėstas, kurio norėtumėte visus metus!

Kas yra mango sago

Mango sago yra kreminis ir vaisinis atšaldytas desertas, paprastai mėgstamas atsivėsinti šiltu oru arba kaip saldus skanėstas po valgio. Jį išrado Honkongo restoranas devintojo dešimtmečio pradžioje ir išaugo visame pasaulyje. Kartu su kreminiu mangų pudingu ir kramtomaisiais tapijokos perlais, originalioje Honkongo versijoje yra pomelo skiltelių, pridedant dar vieną skonio ir tekstūros sluoksnį.

Atkreipkite dėmesį į ingredientus

mangai, tapijokos perlai, cukrus, kokosų pienas, vanduo dubenėliuose.mangai, tapijokos perlai, cukrus, kokosų pienas, vanduo dubenėliuose.
  • Mangai– suteikite patiekalui saldaus ir vaisinio skonio. Geriausiai tinka prinokusios Ataulfo ​​arba Alphonso veislės, kurių tekstūra yra lygi, mažiau skaidulų ir medaus, sultingo skonio.
  • Mini Sago perlai– nedideli, permatomi tapijokos rutuliukai, pagaminti iš maniokos krakmolo. Jie suteikia smagų, kramtantį deserto kremiškumo kontrastą.
  • Vanduo– perlų virimui
  • Kokosų pienas– suteikia kreminį, šilkinį pagrindą. Norėdami gauti sodresnę konsistenciją, naudokite riebų kokosų pieną arba kokosų kremą. Sojų ar riešutų pienas taip pat yra puikus pasirinkimas be pieno. Dekadentiškesniam pasimėgavimui galite naudoti išgarintą arba kondensuotą pieną; atsisakykite cukraus, jei naudojate pastarąjį.
  • Cukrus– naudokite daugiau ar mažiau, priklausomai nuo vaisiaus sunokimo ir jūsų skonio. Nesivaržykite pakeisti norimais saldikliais, tokiais kaip kokosų cukrus, medus ar grynas klevų sirupas.

Variacijos

Čia yra skanių posūkių, kuriuos galite pridėti, kad šis skanėstas būtų įdomesnis!

  • Įmaišykite chia sėklas, kad gautumėte daug skaidulų turintį maistingų vaisių pudingą!
  • Įdėkite šiek tiek susmulkinto buko (jauno kokoso) arba nata de coco, kad gautumėte daugiau tekstūros.
  • Keli lašai pandano kvapiosios medžiagos suteiks nuostabios gėlių natos.
  • Įtraukite pomelo skyrius kaip originali Honkongo versija!

Lengvi žingsneliai

  1. Virkite sago – Puode užvirinkite apie 2 colius vandens. Įpilkite sago ir virkite 7–10 minučių, reguliariai maišydami, kad nepriliptų. Išjunkite ugnį ir uždenkite, kol perlai taps skaidrūs. Nusausinkite ir gerai nuplaukite sietelyje po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.
  2. Paruoškite mangus – Nulupkite vaisiaus minkštimą iš kauliukų ir supjaustykite kubeliais keturis mangus, šiek tiek pjaustytų vaisių atidėkite kaip garnyrą.
  3. Apdorokite mango pagrindą. Sumaišykite kubeliais pjaustytus vaisius, kokosų pieną ir cukrų trintuve arba virtuviniu kombainu. Sumaišykite iki vientisos ir šilkinės masės.
  4. Sujungti sumaišytas mangas ir virti mini sago perlai. Prieš patiekdami mišinį kelioms valandoms laikykite šaldytuve, kad atvėstų ir skoniai susimaišytų.

Naudingas patarimas

Jei mangai yra ypač dygliuoti ir pluoštiniai, tyrę vaisius pertrinkite per ploną tinklelį sietelį.

Aptarnavimo pasiūlymai

valgyti Mango Sago iš balto dubenėlio su baltu sriubos šaukštu.valgyti Mango Sago iš balto dubenėlio su baltu sriubos šaukštu.

Nesvarbu, ar rengiate vakarienę, ar pasilepinate saldžiais pasimėgavimu, galite patobulinti mango sago skonį paprastais, bet kūrybiškais būdais.

  • Skaidriose stiklinėse mango sago mišinį sluoksniuokite su plakta grietinėle ir smulkintais šviežiais mangais į spalvingus parfė.
  • Pabarstykite desertą kokosų kremu, kad kontrastingos spalvos, arba pabarstykite traškiais elementais, pavyzdžiui, grūstais riešutais, skrudintais kokoso drožlėmis ar traškiais ryžių dribsniais, kad suteiktumėte tekstūros. Papuoškite valgomomis gėlėmis, kad atrodytumėte elegantiškai, arba mėtų lapeliais, kad gautumėte gaivumo.
  • Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės arba ledų, kad būtų malonumas.
  • Patiekite maži stiklinukai ar ramekins tobulai vakarėliui surengti arba tuščiaviduriai švieži vaisiai, pavyzdžiui, miniatiūrinis ananasas ir kokosas, kad būtų linksmas tropinis prisilietimas.

Laikymo instrukcijos

  • Tai vienas lengviausių desertų, kurį galite pasigaminti. Jam reikia tik penkių ingredientų ir patogu aptarnauti minią, nes jį galima paruošti iš anksto.
  • Laikykite mango sago hermetiškame inde ir šaldykite, kol bus paruošta patiekti. Laikydami desertą atšaldytą, tai ne tik dėl maisto saugos, bet ir tam, kad jis būtų gaivesnis ir skoniams susilietų.
Mango tapijokos desertas baltame dubenyje su šviežiais mango kubeliais.Mango tapijokos desertas baltame dubenyje su šviežiais mango kubeliais.

Sodrus, kreminis ir gaiviai vėsus „Mango Sago“ yra kupinas atogrąžų skonių, kurie jums patiks ištisus metus! Šį Honkongo desertą lengva pagaminti per kelias minutes, jame saldūs mangai, kramtomi tapijokos perlai ir šilkinis kokosų pienas sumaišomi į paprastą ir malonų skanėstą.

6 Porcijos

Ingredientai

  • vandens
  • ¼ puodelis maži tapijokos perlai
  • 5 mangai
  • ½ puodelis kokoso pienas
  • ¼ puodelis cukraus

Instrukcijos

  • Dideliame puode ant vidutinės ugnies užvirinkite vandenį. Suberkite tapijokos perlus ir reguliariai maišydami virkite apie 7–10 minučių. Išjunkite ugnį ir uždenkite. Leiskite tapijokos perlams pastovėti karštame vandenyje, kol taps skaidrūs ir iškeps.

  • Kiaurasamtyje virtą sagą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių. Gerai nusausinkite ir leiskite visiškai atvėsti. Tai būtų maždaug 1 puodelis virto sago.

  • Nulupkite mangus ir išpjaukite minkštimą iš kauliukų. Supjaustykite keturių mangų minkštimą. Likusio 1 mango minkštimą supjaustykite kubeliais ir atidėkite naudoti kaip garnyrą.

  • Blenderyje arba virtuvės kombainu sumaišykite kubeliais supjaustytą mango minkštimą iš 4 mangų, kokosų pieną ir cukrų. Apdorokite iki vientisos ir storos masės.

  • Sumaišykite mangų tyrę ir sago tyrę. Atšaldykite šaldytuve, kol paruošite patiekti.

  • Mango sagą padalinkite į serviravimo dubenėlius ir papuoškite kubeliais pjaustytais mangais. Patiekite iš karto.

Pastabos

Jei mangai yra ypač dygliuoti ir pluoštiniai, tyrę vaisius pertrinkite per ploną tinklelį sietelį.

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 166kcal, Angliavandeniai: 36g, Baltymai: 2g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 6mg, Natris: 28mg, Kalis: 295mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 29g, Vitaminas A: 1550 mTV, Vitaminas C: 50.3mg, Kalcis: 70mg, Geležis: 0.4mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -