Sakė vištiena druskoje – kawaling pinoy

Sakė vištiena druskoje - kawaling pinoy


Naminių paukščių vištienakuris reiškia „sėdinčią vištieną“, yra filipiniečių stiliaus patiekalas, garintas ant akmens druskos lovos. Tai drėgna, švelni ir skani kaului!

G grįžo iš savo „Jujitsu“ klasės prieš pat šiandien vidurdienį ir rado mane lenkiant ir gniauždamas kiekvieną kelią, bandydamas nusifilmuoti šio Pinaupong Manoko kadrą. Jis pažvelgė į mano skrudintą vištieną su kojomis ore ir pasakė: „Tai yra vienas keistai atrodantis paukštis“. Na, „Smartypants“, jei paskutines dvi valandas praleidote sėdėdami ir prakaituodami ant roko druskos, taip pat neatrodysi per daug išsipūtę.

Ir tada, žinoma, mes papietavome vištieną, ir jis negalėjo nustoti siautėti dėl to, koks drėgnas ir kvapnus buvo, kokia mėsa buvo tokia švelni ir skani. HA! Teisingumas mano mažam sparnuotam draugui.

Ar nuotaika dėl daugiau vištienos receptų? Išbandykite šį traškią sojos vištieną, kankinančią kopiją arba šį keptą vištieną a la max.

Kas yra sal

„Pinaupong Manok“ yra filipiniečių patiekalas, kuriame visa vištiena sėdi vertikaliai ant bananų išklotos druskos lovos ir garuose virti palajoke ar molio puode, kol suminkštės ir kvapni. Tai yra senas „skrudinimo“ būdas, kai šilumos kaupimas sandariai dangteliuose moliniuose induose, sukuriant orkaitę panašią aplinką, kuri virtų vištieną savo sultyse.

Ingredientų užrašai

Visa vištiena, citrinžolė, roko druska, pipirai, česnakai, svogūnai, kalamansi, sojos padažas.Visa vištiena, citrinžolė, roko druska, pipirai, česnakai, svogūnai, kalamansi, sojos padažas.

Ingredientų yra nedaug ir paprasta: visa vištiena, pageidautina spyruoklė, kad būtų galima greitai virti ir švelniai. Klasikiniai prieskoniai ir aromatiniai skonio pipirai yra pipirai, česnakai, svogūnai ir citrinžolė. Nesivaržykite eksperimentuoti su savo pasirinktais žolelėmis ir prieskoniais, tokiais kaip rozmarinas, čiobreliai, paprika, imbieras ar tamarindo lapai. Šiurkščiavilnių roko druskos ir banano lapai sukuria lovą viryklės skrudinimui.

Kaip pasigaminti filipiniečių stiliaus keptą vištieną

Virimo naminiai paukščiai.Virimo naminiai paukščiai.
  • Padarykite trinimą. Apdorokite česnaką virtuvės kombaine ar maišytuve, kol jis bus apvalytas, tada sujunkite jį su pipirais.
  • Paruoškite vištieną. Po šaltu tekančiu vandeniu nuplaukite vištieną ir paglostykite sausą, kad įsitikintumėte, jog prieskoniai priliptų. Gausiai įtrinkite į vidų ir išorę su česnako ir pipirų mišiniu ir marinuokite maždaug 30 minučių, kad būtų maksimalus skonis.
  • Įdėkite vištieną. Kadangi vištiena turėtų sėdėti vertikaliai, kad virti tolygiai, nuluptų ir išlygintų nuo vieno svogūno pusės, tada įkiškite ją į ertmę po citrinžolių. Svogūnas ne tik padidina skonį, bet ir padeda subalansuoti vištieną, leisdamas jai „sėdėti“ vertikaliai.
  • Paruoškite puodą. Naudokite storo dugno puodą su sandariu dangčiu. Puodas turėtų būti pakankamai gilus, kad vištiena sėdėtų vertikaliai, neliesdamas dangčio ir pakankamai platus, kad vištiena neliestų ar priliptų prie šonų. Sluoksnio šiurkščiavilnių druska ir uždenkite bananų lapais. Roko druskos kiekis skirsis priklausomai nuo puodo pločio; Turėkite druskos lovą maždaug nuo 1 ½ iki 2 colių gylio.
  • Išdėstykite vištieną puode sėdint. Nepridėkite vandens ar skysčių; Vištiena virs savo sultyse, o druskos lova neleis deginti apačioje. Uždenkite puodą dangčiu.
  • Virkite ant vidutinio ir žemo šilumos. Kepimo laikas priklauso nuo vištienos dydžio ir svorio. Mėsos termometrą galite naudoti, kad įvertintumėte puikumą. Įdėkite termometrą į storiausią vištienos dalį; Tai turėtų būti skaitoma 165 ° F. Leiskite vištienai pailsėti 10 minučių prieš drožlę, kad sultys būtų užklijuotos.

Kuko patarimas

Apribokite dangčio atidarymą virimo metu, taigi garai neišvengia ir palaiko pastovią temperatūrą.

Dažnai užduodami klausimai

Kuo skiriasi „Pinaupong Manok“ ir „Orkaitę“ skrudinta vištiena?

„Pinaupong Manok“ lėtai virtas iš garo, kuris kaupiasi sandariai paslėpto puodo viduje virš viryklės. Pastarasis yra virtas sausoje šilumoje orkaitėje.

Ar reikia naudoti bananų lapus?

Lapai ne tik linijuoja puodą, kad vištiena nepriliptų prie druskos lovos, bet ir pridėtų aromato. Nors jie yra labai rekomenduojami, galite naudoti pergamento popierių kaip alternatyvą, jei jų nerandate.

Kiek laiko virti trunka „Pinaupong Chicken“?

Kepimo laikas svyruoja nuo 45 minučių iki 1 valandos, atsižvelgiant į paukščio dydį. Galite patikrinti, ar nėra indikatorių, tokių kaip sultys, kurios paleidžiamos, kai pradurta, tačiau geriausias būdas patikrinti, ar nėra termometro. Įdėkite zondą į storiausią vištienos dalį; Tai turėtų būti skaitoma 165 ° F.

Pateikite pasiūlymus ir saugojimo instrukcijas

Filipiniečių stiliaus keptos vištienos kojų ketvirtis ant rudos plokštelės su garuose su garuose ir supjaustytais pomidorais, šaukštu ir šakute.Filipiniečių stiliaus keptos vištienos kojų ketvirtis ant rudos plokštelės su garuose su garuose ir supjaustytais pomidorais, šaukštu ir šakute.

Šį vakarą išbandykite šį filipiniečių vištieną. Tai taip lengva padaryti; Nustebsite, kaip pasirodo ypač drėgna, švelni ir kvapnūs, beveik nesiekiant pastangų.

  • Susmulkinkite jį ir patiekite su „Sinangag“ (keptais česnako ryžiais), garintais arba kokosų ryžiais ir kalamanišku padažu, skirtu panardinimui. Skanus kaului Tikrai!
  • Perkelkite likusius į indą su sandariu dangčiu ir atšaldykite iki 3 dienų arba užšaldykite 2 mėnesius.
  • Pakartotinai pašildykite likučius sausoje keptuvėje, apversdami juos tolygiai šiltai, kol jie pasieks 165 ° F. Kaip alternatyva, šilta 350 ° F krosnyje nuo 10 iki 15 minučių arba mikrobangų krosnelėje 2–3 minutes, kol bus kruopščiai įkaista.
  • Galite naudoti likusius kiniškų vištienos salotų, „Sotanghon“ sriubos, vištienos salotų sumuštinių ar vištienos sisigų likučius.
Pinaupong Manok ant baltos porcijos lėkštės ant supjaustytų pomidorų.Pinaupong Manok ant baltos porcijos lėkštės ant supjaustytų pomidorų.

„Pinaupong Manok“, kuris reiškia „sėdinčią vištieną“, yra filipiniečių stiliaus patiekalas, virtas ant uolos lovos. Tai drėgna, švelni ir skani kaului!

6 Porcijos

Ingredientai

  • 1 Visa vištiena (apie 4–5 svarai)
  • 1 galva česnakai nulupta
  • 1 šaukštelis pipirai šviežiai žemė
  • Roko druska
  • 2 stiebai citrinžolė
  • 1 didelis svogūnas

Panardinantis padažas

  • Žuvies padažas ar sojos padažas pagal skonį
  • Calamansi sultys

Instrukcijos

  • Nuimkite židinius ir visus vidaus organus vištienos ertmėje. Po šaltu tekančiu vandeniu gerai nuplaukite vištieną. Kruopščiai nusausinkite vištieną viduje ir išorėje.

  • Virtuvės kombaine impulsos česnaką iki vientisos masės. Mažame dubenyje sumaišykite tyrės česnako ir pipirų.

  • Gausai įtrinkite vištieną į vidų ir išorę su akmens druska. Masažuokite vištieną viduje ir išorėje su česnako ir pipirų mišiniu. Leiskite stovėti maždaug 20–30 minučių.

  • Nuimkite ir išmeskite tamsiai žalius citrinžolių sluoksnius, kol pateksite į lengvesnę žalią dalį. Peiliu supjaustykite ilgio, kuris tilps į vištienos ertmę. Naudodamiesi peilio užpakaline dalimi, citrinžolių galai yra skonio skonio.

  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite vieną galą iki lygio.

  • Įdėkite citrinžoles į vištienos ertmę. Įdėkite svogūną su supjaustyta puse nukreipta į išorę.

  • Dideliame, storo dugno puode įpilkite akmens druskos maždaug nuo 1 ½ iki 2 colių gylio. Linijos bananas lapus ant druskos viršaus.

  • Padėkite vištieną ant vertikalios, „sėdinčios“ padėties ant bananų lapų.

  • Uždenkite puodą sandariu dangčiu. Virš vidutinės ugnies virkite vištieną maždaug nuo 1 ½ iki 2 valandų arba tol, kol į storiausios dalies įterptą termometrą skaitys 165 F.

  • Švelniai pakelkite vištieną iš puodo ir išdėstykite ant patiekimo lėkštės. Patiekite karštą su panardintu padažu.

Pastabos

Apribokite dangčio atidarymą virimo metu, taigi garai neišvengia ir palaiko pastovią temperatūrą.

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 397KcalAr Angliavandeniai: 1gAr Baltymas: 34gAr Riebumas: 27gAr Sočiųjų riebalų: 7gAr Cholesterolis: 136mgAr Natris: 127mgAr Kalis: 361mgAr Vitaminas A: 255IuAr Vitaminas C: 4.4mgAr Kalcis: 28mgAr Geležis: 1.7mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -