Tausi – Filipinų krabas


Džiaugiuosi galėdamas dirbti su Maggi ir pristatyti jums šį skanų receptą! Visos nuomonės yra mano pačios.

Tepkite su papūga yra pikantiškas karčiųjų melionų patiekalas su švelnia kiaulienos papilve, umami turtingomis fermentuotomis juodosiomis pupelėmis ir saldžiu bei pikantišku Maggi austrių padažu. Jis maistingas, skanus ir puikiai tinka su garuose virtais ryžiais sočiam ir sveikam patiekalui!

Tinklaraštyje yra daug karčiųjų melionų receptų, tačiau ginsang ampalaya su krevetėmis ir ženzano ampalaja ir sardinės yra skonių galiūnai, mano mėgstamiausias yra Ampalaya con carne. Man patinka karčiųjų daržovių griežinėlių, saldaus ir pikantiško padažo bei minkštos jautienos sąveika kiekviename šaukšte. Ir aš džiaugiuosi galėdamas atkurti tuos pačius skonius šiame naujame recepte su tausi, kad jį išlyginčiau!

Ingredientai tau prireiks

karčiųjų melionų, Maggi austrių padažo, kiaulienos pilvo, romų pomidorų, sojų padažo, rudojo cukraus, česnako, svogūnų, druskos ir pipirų induose.karčiųjų melionų, Maggi austrių padažo, kiaulienos pilvo, romų pomidorų, sojų padažo, rudojo cukraus, česnako, svogūnų, druskos ir pipirų induose.
  • Ampalaya- Rinkitės jaunus moliūgus su ryškiai žalia spalva, šiek tiek blizgia oda ir tvirta liesti. Kai vaisiai sunoksta ir pagelsta, jie tampa kietesni ir intensyviai kartūs.
  • Kiaulienos pilvas– Lydyti riebalai pasitarnaus kaip aliejus, suteiks patiekalui skonio ir sodrumo. Jei norite liesesnio gabalo, galite pakeisti kiaulienos mentę (Kasim).
  • Aromatas – svogūnas ir česnakas troškinimui.
  • Pomidorai– Man patinka prinokę romų arba slyviniai pomidorai dėl jų sultingo ir saldaus skonio
  • Suėmimasarba douchi yra fermentuotos juodosios pupelės, turinčios sūrų ir umami skonį. Nusausinkite juos iš sūrymo ir prieš naudodami gerai nuplaukite, kad pašalintumėte sūrumo perteklių.
  • Lengvas sojos padažas– suteikia subtilaus sūrumo ir gylio
  • Maggi austrių padažas– saldaus ir pikantiško skonio
  • Rudasis cukrus– neutralizuoja ampalajos kartumą ir subalansuoja taušių sūrumą
  • Kukurūzų krakmolas– blizgiam, šiek tiek tirštam padažui.
  • Druska ir pipirai– pagal skonį

Kaip sumažinti kartumą

griežinėliais supjaustyta ampalaja, mirkoma dubenyje su vandeniu.griežinėliais supjaustyta ampalaja, mirkoma dubenyje su vandeniu.

Ampalaya, taip pat žinomas kaip kartaus melionas, karčioji moliūga arba balzamo kriaušė, yra valgomasis vaisius, plačiai naudojamas Filipinų virtuvėje. Nors labai vertinamas dėl lengvo gaminimo ir maistinės vertės, būdingas aštrus skonis kai kuriems gali būti nemalonus. Žemiau pateikiami keli būdai, kaip sušvelninti kartumą.

  • Išskobkite sėklas ir baltą šerdį su šaukštu. Baltasis šerdis turi didelį alkaloidų kiekį ir gali būti kartaus. Kai moliūgai pradeda bręsti ir pageltonuoti, baltas šerdis tampa saldus, raudonas želė.
  • Ampalajos skilteles pamirkykite pasūdytame vandenyjenusausinkite ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu.
  • Pabarstykite juos druskaišmeskite ir sėdėkite apie 10 minučių. Išspauskite skystį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu.
  • Išvirti arba blanširuoti ampalajos griežinėlius prieš naudodami juos receptuose.
  • Pridėkite šiek tiek saldumo su cukrumi arba saldžiu ir pikantišku pagardu, pavyzdžiui, Maggi austrių padažu, kad išvengtumėte kartumo.

Maisto gaminimo instrukcijos

Štai trumpas aprašymas, kaip virti ginisang ampalaya su tausi ir kiaulienos papilve. Žemiau esančioje receptų kortelėje yra išsamios sudedamosios dalys ir procedūros.

virimas ampalaya con carne.virimas ampalaya con carne.
  1. Ruda kiauliena plačioje keptuvėje, kol pradės riebaluotis. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite, kol suminkštės.
  2. Virkite pomidorus kol suminkštės ir išsiskirs sultys.
  3. Virkite kiaulieną. Įpilkite vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol kiauliena suminkštės.
  4. Padarykite padažą. Sumaišykite šviesų sojų padažą, austrių padažą, cukrų ir kukurūzų krakmolą iki vientisos masės. Sudėkite į keptuvę ir troškinkite, kol šiek tiek sutirštės.
  5. Pridėkite žiedlapių ir padėkite. Uždenkite ir virkite, kol ampalaja suminkštės.
  6. Sezonas su druska ir pipirais pagal skonį.

Maisto gaminimo patarimai

  • Ampalają ir kiaulienos papilvę supjaustykite vienodomis, lygiomis griežinėliais, kad jos iškeptų tolygiai.
  • Maišykite iki minimumo ir neperkepkite ampalajos, kad išsaugotumėte ryškią spalvą ir nežymų traškumą; tai taip pat padeda sumažinti kartaus skonį.

Kaip patiekti ir laikyti

patiekiant karčiojo meliono su kiauliena ir raugintomis juodosiomis pupelėmis mediniu šaukštu ant plikytų ryžių lėkštės.patiekiant karčiojo meliono su kiauliena ir raugintomis juodosiomis pupelėmis mediniu šaukštu ant plikytų ryžių lėkštės.
  • Patiekite ginisang ampalaya su tausi kaip sotų pagrindinį patiekalą maistingų medžiagų kupiniems pietums ar vakarienei. Derinkite su mėgstama kepta arba ant grotelių kepta žuvimi, pavyzdžiui, daing na bangus ir inihaw na tuno pilvu.
  • Likučius supilkite į indą su sandariu dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Šis daržovių patiekalas gerai neužšąla. Nors valgyti saugu, jis gali tapti purus, kai užšaldomas ir atšildomas.
  • Įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iki 165 F arba įdėkite į mikrobangų krosnelę kas 2–3 minutes, tarpais gerai pamaišydami, kad pasiskirstytų šiluma.
Ampalaya con Tausi ant balto lėkštės su plikytų ryžių lėkšte fone.Ampalaya con Tausi ant balto lėkštės su plikytų ryžių lėkšte fone.

Ampalaya con Tausi – tai pikantiškas karčiojo meliono patiekalas su švelnia kiaulienos papilve, umami turtingomis fermentuotomis juodosiomis pupelėmis ir saldžiu bei pikantišku Maggi austrių padažu. Jis maistingas, skanus ir puikiai tinka su garuose virtais ryžiais sočiam ir sveikam patiekalui!

6 porcijos

Ingredientai

  • 3 vidutinis ampalaja
  • 1 svaro kiaulienos pilvo, supjaustyto plonomis juostelėmis
  • 1 svogūnas, nuluptas ir susmulkintas
  • 3 gvazdikėliai česnako, nulupto ir susmulkinto
  • 2 didelis Romos pomidorai, supjaustyti
  • ½ puodelis vandens
  • 1 gali tausi (fermentuotos juodosios pupelės), nuplaukite ir gerai nusausinkite
  • 2 šaukštai lengvas sojos padažas
  • 2 šaukštai Maggi austrių padažas
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Instrukcijos

  • Ampalają perpjaukite išilgai pusiau. Šaukštu išimkite sėklas ir nugremžkite vidinę šerdelę. Supjaustykite ¼ colio storio ir padėkite į dubenį su šaltu vandeniu, kol prireiks. Paruošę naudoti, gerai nusausinkite.

  • Į plačią keptuvę/wok sudėkite kiaulienos papilvę ir kepkite, kol švelniai apskrus ir pradės riebaluotis.

  • Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.

  • Sudėkite pomidorus ir virkite, sutrinkite šaukšto nugarėlėmis, kol suminkštės ir išskirkite sultis.

  • Įpilkite vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol kiauliena suminkštės.

  • Dubenyje sumaišykite šviesų sojų padažą, Maggi austrių padažą, cukrų ir kukurūzų krakmolą. Išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite į keptuvę ir maišykite, kad pasiskirstytų. Troškinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

  • Pridėti ampalaya ir tausi. Išmaišykite, kad pasiskirstytų. Uždenkite ir virkite, kol ampalaja suminkštės.

  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Pastabos

  • Ampalają ir kiaulienos papilvę supjaustykite vienodomis, lygiomis griežinėliais, kad jos iškeptų tolygiai.
  • Maišykite iki minimumo ir neperkepkite ampalajos, kad išsaugotumėte ryškią spalvą ir nežymų traškumą; tai taip pat padeda sumažinti kartaus skonį.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -