Vištienos pėdų receptas – Kawaling Pinoy

Vištienos pėdų receptas – Kawaling Pinoy


Ampalaya su vištienos pėdomis yra skanus patiekalas, kuris puikiai dera su garuose virtais ryžiais. Tai nebrangus ir maistingas patiekalas, kuriuo gerai jausitės tarnaudami visai šeimai.

Šis receptas buvo paskelbtas tinklaraštyje daugiau nei prieš dešimt metų, o šiandien jį atnaujinu naujomis nuotraukomis ir maisto gaminimo patarimais. Kaip ir vištienos tinola, leche flan ir keli mano tinklaraštyje esantys receptai, ji yra prasminga ir kelia karčiai saldžius prisiminimus. Tai, ką parašiau žemiau 2014 m., gali nebeatspindėti mano dabartinių nuotaikų, bet aš juos pasilieku čia dėl palikuonių.

Jei esate ilgametis „Kawaling Pinoy“ skaitytojas ir turėjote kantrybės perskaityti mano daugiau nei 200 receptų, tikriausiai pastebėjote, kad nors mano įrašai yra apipinti maloniais anekdotais apie mano mamą, aš retai, jei apskritai, užsimenu apie savo tėvą. Tai tikrai nenuostabu, įvertinus viską.

Mano mama savo gyvenimą sutelkė į savo vaikus. Kita vertus, mano tėvas buvo pasipūtęs žmogus, kuris savo šeimą paliko paskutinėje vietoje. Mūsų mama buvo ryški šviesa ir pastovus mūsų vaikystės ramstis. Mūsų tėvo nebuvo, kai mes augome, mūsų jauname gyvenime nebuvo nei čia, nei ten. Taigi, nors turiu daug prisiminimų apie motinos meilę ir atsidavimą, prisiminimų apie tėvą yra nedaug, jei tokių yra.

Mano tėvas buvo toks pat sunkus gėrimu, kaip ir lengvas rankomis. Turiu daugybę prisiminimų, kaip buvau silpnas penkiametis, įspraustas tarp mamos ir tėvo, bergždžiai bandydamas apsaugoti ją nuo jo kumščių. Po penkerių metų puolimo prieš kūną ir sielą mama pagaliau turėjo pakankamai proto suprasti, kad santuoka buvo prarasta priežastis.

Neįtikėtina, kaip visą gyvenimą stengiausi nebūti panašus į savo tėvą, tačiau mes esame vienodi daugeliu atžvilgių: jo veido forma, kaip jis vaikšto, pomėgis rašyti ir apetitas gero maisto. Kaip ir aš, jis taip pat mėgsta gaminti. Ši ampalaja su vištienos pėdutėmis buvo vienas iš jo „eksperimentinių“ patiekalų, kuris tapo mano mamos mėgstamiausiu.

Atkreipkite dėmesį į ingredientus

vištienos pėdutės, ampalaja, aliejus, svogūnai, česnakai, imbieras, žalieji svogūnai, žuvies padažas, druska, pipirai, vanduo dubenėliuose.
  • Vištienos pėdos– susideda iš kolageno turtingos odos, sausgyslių ir kremzlių.
  • Ampalaja– žinomas dėl savo išskirtinio kartumo. Kad skonis būtų švelnesnis, aštresnis, rinkitės jaunus moliūgus.
  • Žalieji svogūnai– pikantiškam pastiprinimui
  • Imbieras– suteikia pipirų skonį ir padeda suminkštinti vištienos kojeles
  • Aliejus– rapsų, daržovių, dygminų, vynuogių kauliukų arba avokadų aliejus tinka troškinimui ir gruzdinimui
  • Aromatai – svogūnai ir česnakai suteikia skonio pagrindą
  • Žuvies padažas– už umami smūgį
  • Cukrus– šiek tiek supjausto ampalajos kartumą su saldumu.
  • Prieskoniai– druska sustiprina skonį, o pipirai suteikia šiek tiek žvilgesio

Kaip paruošti vištienos kojas

vištienos pėdų paruošimas.
  1. Ppataisykite vištienos kojas– nulupkite išorinę geltoną odelę, jei tokia yra, ir aštriu peiliu arba žirklėmis nukirpkite nagus. Patikrinkite minkštas pėdų pagalvėles ir peiliu nupjaukite visas tamsias, suragėjusias vietas. Gerai nušveiskite akmens druska ir gerai nuplaukite.
  2. Blanširuokite vištieną su žaliais svogūnais ir imbieru, kad pašalintumėte nešvarumus ir pašalinį skonį. Gerai nusausinkite ir nusausinkite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
  3. Giliai kepti karštame aliejuje iki auksinės spalvos, kad padėtų jiems išsipūsti.
  4. Mirkyti šaltame vandenyje kol išsipūs ir suminkštės. Naudokite pagal receptus, kaip nurodyta.
virkite Ampalaya su vištienos pėdomis keptuvėje.
  1. Pakepinkite svogūnus, česnaką ir imbierą plačioje keptuvėje, kol suminkštės ir taps aromatingi.
  2. Įpilkite vištienos pėdų ir žuvies padažo ir virkite 1–2 minutes. Įpilkite vandens ir užvirinkite, nugriebdami ant viršaus galinčias kilti nuosėdas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite, kol vištienos kojos labai suminkštės. Įpilkite vandens po ½ puodelio, kiek reikia, kad išlaikytumėte maždaug 1 puodelį sultinio.
  3. Sudėkite griežinėliais pjaustytą ampalają ir virkite, kol suminkštės, bet traškūs. Maišykite iki minimumo, kad sumažintumėte kartaus skonio.
  4. Suberkite cukrų ir pagardinkite druska bei pipirais paragauti.

Dėl arbatpinigių

Atvėsęs padažas sustings dėl nuo kaulų esančios želatinos.

H

Serviravimo pasiūlymai ir saugojimo instrukcijos

Ampalaya su vištienos pėdutėmis baltoje lėkštėje su garuose ryžiais.
  • Patiekite šią vištienos kojelę su karčiojo meliono patiekalu su garuose virtais ryžiais, kad būtų maistingas ir skanus pagrindinis patiekalas.
  • Likučius perkelkite į sandarų indą ir šaldykite iki 3 dienų.
  • Įkaitinkite puode ant vidutinės ugnies iki 165 F, įpilkite daugiau vandens arba sultinio, kad atlaisvintumėte iki norimos konsistencijos.

A

Ampalaya su vištienos pėdutėmis baltame dubenyje su plikytų ryžių lėkšte fone.

Ampalaya su vištienos pėdomis

Ampalaya su vištienos pėdutėmis yra skanus patiekalas, kuris puikiai dera su garuose virtais ryžiais. Tai nebrangus ir maistingas patiekalas, kuriuo gerai jausitės tarnaudami visai šeimai.

4 Porcijos

Ingredientai

  • 2 svarų vištos pėdos
  • vandens
  • 4 griežinėliais imbiero
  • 2 koteliai žali svogūnai, surišti į mazgą
  • aliejus
  • 1 svogūnas, nuluptas ir susmulkintas
  • 3 gvazdikėliai česnako, nulupto ir susmulkinto
  • 1 nykščio dydžio imbieras, nuluptas ir nuluptas
  • 2 šaukštai žuvies padažas
  • 3 vidutinė ampalaja
  • 1 šaukštelis cukraus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Instrukcijos

  • Nupjaukite viščiukų pėdutes ir visas tamsias, suragėjusias vietas. Nušveiskite akmens druska, nuplaukite ir gerai nusausinkite.

  • Puode ant vidutinės ugnies sumaišykite vištienos kojeles, pakankamai vandens, kad apsemtų, imbiero griežinėlius ir žaliųjų svogūnų mazgą. Virkite apie 7–10 minučių, nugriebdami ant viršaus plūduriuojančias nuosėdas. Gerai nusausinkite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

  • Giliame puode arba wok įkaitinkite maždaug 3 colių gylio aliejaus. Atsargiai sudėkite vištienos kojeles ir kepkite iki šviesiai auksinės spalvos, reguliariai maišydami, kad kepimas būtų tolygus.

  • Išimkite vištienos kojas ir pamerkite į ledinio vandens dubenį maždaug 1 valandą arba kol oda susiraukšlės. Gerai nusausinkite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

  • Plačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, česnaką ir nuluptą imbierą ir kepkite reguliariai maišydami, kol suminkštės.

  • Įdėkite vištienos pėdas. Įpilkite žuvies padažo ir toliau kepkite 1–2 minutes.

  • Įpilkite maždaug 1 puodelį vandens ir užvirinkite, nugriebdami ant viršaus galinčias kilti nuosėdas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 50 minučių iki 1 valandos arba tol, kol vištienos kojos labai suminkštės. Įpilkite papildomo vandens po ½ puodelio, kiek reikia, kad išlaikytumėte maždaug 1 puodelį sultinio.

  • Tuo tarpu perpjaukite ampalają išilgai ir nubraukite sėklas bei baltą šerdį. Smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį, uždenkite šaltu vandeniu, kol prireiks.

  • Įpilkite ampalajų ir švelniai maišykite, kad susimaišytų. Kepkite apie 3–5 minutes arba kol suminkštės, bet taps traškūs.

  • Įpilkite cukraus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite karštą.

Pastabos

Atvėsęs padažas sustings dėl nuo kaulų esančios želatinos.

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 541kcal, Angliavandeniai: 5g, Baltymai: 45g, Riebalai: 37g, Sotieji riebalai: 9g, Cholesterolis: 191mg, Natris: 509mg, Kalis: 261mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 446TV, Vitaminas C: 42mg, Kalcis: 217mg, Geležis: 2mg

H





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -