Ar bananų kečupas uždraustas? | Rice Life Foodie
Filipinų bananų kečupas, populiarus Filipinuose pagardas, susilaukė ginčų ir raginimų uždrausti tam tikruose kontekstuose, ypač susijusiais su maisto sauga ir taisyklėmis. Štai keletas punktų, susijusių su diskusijomis apie Filipinų bananų kečupo draudimus JAV, pavyzdžiui, su Jufran bananų kečupu ir UFC prekės ženklu.
Ar bananų kečupas uždraustas?
Taip, bananų kečupas yra uždraustas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir visų valstijų statusas neaiškus, tačiau procesas vyksta Kalifornijoje.
Paskambinau į daug parduotuvių savo rajone ir atrodo, kad kai kurie komerciniai filipiniečių bananų kečupo prekės ženklai YRA uždrausti, kol baigsis atsargos, ir taip, Jungtinės Valstijos uždraudė tam tikrų produktų importą.
Netgi tokiose populiariausiose parduotuvėse kaip „Filipino Seafood City“, „Island Pacific“, „Walmart“, „99 Ranch“ ir sąrašas tęsiasi… dėl tam tikrų ingredientų nebesiūlo Jufran ir UFC bananų kečupo (taip pat Mang Tomas lechono padažo ir Bagoong).
Šis natūralaus filipiniečių bananų kečupo receptas apima pažįstamus skonius ir filipiniečių ingredientus, tačiau yra natūralus, skanus ir unikalus prieskonis ant grotelių keptiems ir traškiems patiekalams.
Peržiūrėkite šį receptą
Kodėl bananų kečupas uždraustas?
- Susirūpinimas dėl maisto saugos: Kai kurie maisto saugos šalininkai išreiškė susirūpinimą dėl galimai kancerogeninių ingredientų ir konservantų, naudojamų komerciškai gaminamame bananų kečupe.
- Jei gaminys neatitinka saugos standartų arba nėra tinkamai paženklintas, jis gali būti uždraustas arba atšauktas.
- Kai kurios įmonės gali sukelti vėžį bananų kečupo sudedamosios dalys: natrio benzoatas (E211) kaip konservantas, FD&C geltonasis #6 (E110) ir FD&C raudonasis #40 (E129).
- Kultūros ir sveikatos debatai: Nors bananų kečupas yra mėgstamas filipiniečių virtuvėje, kai kurie mitybos specialistai ir sveikatos gynėjai kritikavo didelį cukraus kiekį ir priedus, saldumo požiūriu jį prilygindami tradiciniam kečupui.
- Tai paskatino diskusijas apie sveikesnių alternatyvų skatinimą ir maisto produktų įmonių skatinimą mažinti cukraus ir priedų kiekį savo produktuose.
- Reguliavimo klausimai: Tam tikruose regionuose importuotas arba naminis bananų kečupas gali neatitikti konkrečių reguliavimo reikalavimų dėl ženklinimo, saugos ar ingredientų skaidrumo, todėl gali būti uždrausta arba apribota prekyba.
- Kulinarinis identitetas: Kai kurie raginimai uždrausti atsirado ir diskutuojant apie kulinarinį autentiškumą ir tradicinių receptų išsaugojimą. Vietinių maisto produktų konservavimo šalininkai gali prieštarauti pramoninėms bananų kečupo versijoms, kurios pernelyg nutolsta nuo tradicinio recepto ir naudoja daug priedų.
- Priešingai, daugelis mano, kad reikia išsaugoti komercializuojamą bananų kečupą, o kiti pasisako už bananų kečupo draudimą, kad bendruomenė galėtų priimti sveikesnes versijas.
Ar šis tam tikrų filipiniečių prieskonių draudimas yra geras dalykas?
Mes visi jaučiamės nuoširdžiai ir sentimentalūs dėl daugelio šių pagrindinių filipiniečių prieskonių. Išreikšti mūsų poreikį šiems produktams yra daugiau nei maistas… tai kultūra ir tai, ką šie produktai reiškia mums kaip bendruomenei.
Tačiau, peno apmąstymams, ar vis dar galime tęsti senas tradicijas, išlaikyti kapwa, išlaikyti filipiniečių pasididžiavimą ir meilę prie valgomojo stalo su NAUJOMIS ir geresnėmis tų pačių produktų versijomis?
Taip.
Filipiniečiai nusipelno sveikesnio maisto, kurį mes visi žinome ir mėgstame ir kuris gaminamas sąmoningai ir manoma, kad išsaugoma ne tik kultūra, bet ir bendruomenė, nes gali gauti geriau pagaminto bananų kečupo ir panašių pagardų.
Dėl bananų kečupo uždraudimo kainų kritimas ir panikos pirkimas
Saugokitės, kad daugelis parduotuvių dabar parduoda bananų kečupo atsargas net už 29 USD už butelį!
Nors daugelis gali jaustis suplyšę ir nežinoti, kokių veiksmų imtis, kad bananų kečupas būtų laikomas sandėliukuose, yra vienas principas, o aukštos kainos yra nerealios ir pernelyg didelės, o tai skatina kai kurių bendruomenės narių trūkumo ir nežinojimo jausmą.
Nors gali kilti diskusijų ar vietinių judėjimų dėl bananų kečupo reguliavimo, jis tebėra pagrindinis prieskonis daugelyje filipiniečių namų ir tebėra garsinamas dėl savo unikalaus skonio ir universalumo.
Taigi, bananų kečupas niekur nedings. Jis vis dar čia ir galbūt… turime rasti būdų, kaip grįžti į ankstesnįjį, kai jis buvo gaminamas namuose su meile ir grynumu. Tai yra, kol bakalėjos parduotuvėje nebus galima įsigyti sveikesnių versijų.
Tiems, kurie domisi kai kuriomis natūraliomis šio mėgstamo filipiniečių pagardo versijomis, pateikiame natūralaus bananų kečupo receptą, kad į savo namus įneštumėte pažįstamų ir naudingų skonių.
Arroz caldo – tai sielą teikiantis, pasitenkinimas ir sveikas filipiniečių vištienos, pagamintos iš šakutės, receptas iš…
Pancit bihon yra geriausias Filipinų vakarėlių maistas, kai kalbama apie makaronus. Tai pilna…
Šis paprastas biko receptas, dar žinomas kaip Filipinų lipnus ryžių pyragas, yra toks lipnus, todėl…
Šis „Chicken Lumpia“ receptas, dar žinomas kaip „Chicken Lumpia Shanghai“, yra vienas iš…
Šis filipiniečių kiaulienos receptas yra geriausias lumpia, be kočiojimo, be vyniojimo, be kepimo!…
Grįžtu į vaikystę, kai eidavau į šeimos vakarėlius ir tai…