„Banchans“ japonų BBQ padažo „Copycat“ receptas

Aš myliu „Banchan“ japonišką BBQ padažą viskam, pradedant kotlais, ant grotelių keptomis daržovėmis ir net ant skrebučio! Šis „Banchan“ japoniško BBQ padažo „Copycat“ receptas yra labai lengvas ir aš jį naudoju, kai esu iš savo mėgstamų parduotuvės butelių. Taigi, nors „Banchan BBQ“ padažo išpilstytas prekės ženklas yra tvirtas ir nuostabus, tai nepakenkia turėti naminę „Copycat“ versiją toms akimirkoms „Man reikia dabar“ ir kai negalite patekti į parduotuvę.
Kartą mano vyras parsivežė namo buteliuką Banchano japoniško BBQ padažo ir pasakė, kad kai jo didelė mėlyna akis spindėjo, radau geriausią Azijos kepsninės padažą!
Gerai, sulėtinkite savo ritinį, pagalvojau. Tačiau jis buvo teisus! „Banchan's“ yra toks geras … ir jis patenkina visų rūšių skonius, panašius į tai, kaip daug žmonių mėgsta teriyaki padažą. Manau, kad mano vyras ir vaikai mėgsta šį padažą, nes jis turi puikų saldų ir pikantiškų pusiausvyrą su pažįstamais, paprastais ingredientais.
Padaryti japonišką BBQ padažą namuose yra mano būdas tiesiog turėti šį nuostabų padažą po ranka … ir jis prasidėjo todėl, kad mes buvome išvykę į kelionę į Australiją, o mano vaikai to klausė (visų dalykų)!
Taigi, Banchano japoniško BBQ padažo „Copycat“ receptas visada yra gerai žinoti tuos „avarinius“ akimirkas arba kai baigsis mano laikrodis.
Kas yra Banchano japoniškas BBQ padažas?
„Banchan“ japoniškas BBQ padažas yra populiarus pagarda (vėsiame, klubo ir paprastame išspaustiniame buteliuke su raudonu dangteliu), žinomas dėl įvairių patiekalų naudojimo, ypač kepant ir panardinant.
„Originalus“ BBQ padažas garsėja savo unikaliu skonių balansu, kuris patenkina įvairius skonius (dar žinomas kaip mano vyras ir vaikai tai mėgsta).
Prekės ženklo pranešimai šiek tiek susilieja su korėjiečių kalba su japoniškais skoniais … todėl jis tampa populiarus ir suteikia galimybę gyliui jų siūlomam BBQ padažų asortimentui.
Banchano japoniško BBQ padažo charakteristikos ir skonis:

- Saldus ir pikantiškas pusiausvyra: Padažas sujungia saldžius ir pikantiškus natas, todėl jis tinka tiek mėsai, tiek daržovėms.
- Umami turtingas: Jame yra ingredientų, kurie sustiprina umamio skonį, o tai padidina indų gylį.
- Universalus naudojimas: Gali būti naudojamas kaip marinatas, panardintas padažas arba užkluptas ant virtų indų.
- Paprasti ingredientai: Paprastai gaminama iš įprastų sandėliukų kabių, leidžiančių lengvai sukurti naminę versiją.
- Kreipiasi į bet kokį amžių: Švelnus skonio profilis daro jį mėgstamiausiu tiek tarp vaikų, tiek suaugusiųjų.

Ingredientai banchan japoniški BBQ padažo kopijų receptas
Kokybė yra skirtumas tarp „Banchan“, todėl norint pagaminti „CopyCat BBQ“ padažo receptą, naudokite kuo daugiau ekologiškų ingredientų, kad būtų teisingesnis ir ryškesnis skonis. Pvz., Jums reikia tik šiek tiek ekologiško imbiero … taigi, jei nenaudojate ekologiško imbiero, pridėkite daugiau prie matavimo.
- 4 šaukštai žemo natrio sojos padažo – prideda gilų umami skonį ir sūrų pusiausvyrą padažui.
- 1 1/2 šaukšto rudojo cukraus – Suteikia šiltą saldumą, kad būtų galima subalansuoti rūgštingumą ir sūrumą.
- 1 (6 uncijos) gali pomidorų pasta – Sukuria storą, turtingą pagrindą su užuomina.
- 1 šaukštas mirin – prideda švelnų saldumą ir skonio gylį.
- 2 šaukšteliai ekologiškas imbieras, tarkuotas – Suteikia šiltą, šiek tiek aštrų smūgį, kuris pagerina padažą.
- 2 šaukštai žalių svogūnų – Prisideda gaivus, ryškus, švelnus svogūnų skonis.
- 4 šaukšteliai ryžių actas – prideda rūgštingumo prisilietimą, kad subalansuotų saldumą.
- 2 skiltelės česnakai, susmulkinti – padažą užpildo tvirtu, pikantišku aromatą.
- 2 šaukšteliai skrudintas sezamo aliejus – Padažą atneša riešutų, aromatiškai.
- 1 šaukštas vanduo
- Druska – tik pagal skonį – sustiprina ir apvalina visus skonius. Pirmiausia paragaukite prieš pridėdami.
*„CopyCat“ recepte, jei norite, taip pat galėtų naudoti įprastą baltą cukranendrių cukrų, o ne rudąjį cukrų.
Įranga
Norėdami, kad šis skanus „Banchan“ japoniškas BBQ padažo „Copycat“ receptas namuose, jums reikės šios įrangos:
- Matuojant šaukštus: Išmatuoti tikslų sojos padažo, cukraus, mirin ir kitų ingredientų kiekį.
- Gali atidaryti: Atidaryti pomidorų pastos skardinę.
- Vaikas: Norėdami pagardinti šviežią imbierą. Tai leidžia daugiau imbiero ekstrakto, o ne tik pjaustymo.
- Peilis ir pjaustymo lenta: Česnakui susmulkinti ir pjaustyti žalią svogūną.
- Šluotelę ar šaukštą: Norėdami kruopščiai sumaišyti ingredientus, iki lygaus ir paspauskite per filtrą.
- Pan padažas: Sumaišyti visus skonius.
- Striukas: Norėdami išlyginti BBQ padažą.
- Sandėliavimo konteineris: Švarus stiklainis ar hermetiškas indas, skirtas laikyti naminį BBQ padažą.
Turėdami šiuos įrankius po ranka, procesas bus sklandus ir užtikrins, kad jūsų „CopyCat BBQ“ padažas pasirodys skanus!
Instrukcijos
- Paruoškite ingredientus:
- Surinkite visus recepte išvardytus ingredientus.
- Česnakai: Nulupkite česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite peiliu ir pjaustymo lenta.
- Žalieji svogūnai: Nuplaukite kelis žalius svogūnus, tada supjaustykite juos į mažus gabalus.
- Paimkite imbiero gabalą ir nulupkite. Naudokite „Vater“ 2 šaukštelius šviežio, ekologiško imbiero.
- Sumaišykite ingredientus:
- Vidutinio dydžio puode pridėkite:
- 4 šaukštai mažai natrio sojos padažo
- 1 1/2 šaukšto cukraus
- 1 (6 uncijos) skardinės pomidorų pastos
- 1 šaukštas mirin
- 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto imbiero
- 2 šaukštai susmulkintų žalių svogūnų
- 3 šaukšteliai ryžių acto
- Maltas česnakas
- 1 šaukštas vanduo
- Vidutinio dydžio puode pridėkite:
- Sumaišykite ingredientus:
- Naudokite plakimą ar šaukštą, kad sumaišytumėte visus ingredientus, kol kruopščiai susimaišys.
- Šiluma puode:
- Įkaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, retkarčiais maišydami, kol mišinys pradės troškinti. Tai turėtų užtrukti apie 5–7 minutes. Troškinkite mažiausiai 5 minutes.
- Liepsną atmeskite ir leiskite padažui būti labai karštam, bet daugiau 5 minutes nebeparduodamas, kai maišant, o tai padės suliejant skonius kartu be jokio deginimo.
- Prieš pašalindami padažą iš ugnies, įpilkite sezamo aliejaus gale.
- Padažą (pirmą kartą) įtempkite (pirmą kartą):
- Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam keletą minučių atvėsti.
- Norėdami iškirsti padažą į kitą dubenį, naudokite smulkų tinklelio filtrą, paspausdami šaukštu, kad ištrauktumėte kuo daugiau skysčio. Išmeskite bet kokias kietųjų medžiagų lieknas.
- Padažą padažą (antrą kartą):
- Kad padažas būtų dar lygesnis, antrą kartą supilkite jį per filtrą į švarų dubenį ar indą.
- Laikykite padažą:
- Įtempę supilkite sklandų padažą į stiklinį laikymo indą.
- Užklijuokite konteinerį ir laikykite šaldytuve iki savaitės.
Priedai ir variantai
- Aštrus smūgis – Pridėti 1 šaukštelis Gochujang arba ½ šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių šiek tiek šilumos.
- Dūminis skonis – Sumaišykite ½ šaukštelio rūkytos paprikos ar brūkšnys Skysti dūmai už gylį.
- Saldesnė versija – Naudokite Mielasis arba Klevo sirupas Vietoj cukraus už natūralų saldumą.
- Citrusų posūkis – Yuzu sultys arba Šviežios apelsinų sultys gali praskaidrinti skonį.
- Umami Boost – Įmaišykite ½ šaukštelio miso pastos Dėl gilesnio sudėtingumo.
- Storesnis padažas – Tvirti ilgiau arba pridėkite ½ šaukštelio kukurūzų krakmolo srutų Norėdami sutirštinti tekstūrą. Kukurūzų krakmolas yra santykis 1: 1. Galite naudoti 1/2 šaukštą kukurūzų krakmolo iki 1/2 šaukšto šalto vandens, sumaišykite, tada supilkite.
- Česnako mėgėjai – Padidinkite česnakai Už papildomą drąsų, pikantiško skonio perforatorių.
- Vanduo – Sumažinkite druską, prireikus pridėdami šiek tiek vandens, prireikus.
Pastabos ir patarimai
- Įtempimas – Tai svarbu ir nepraleiskite žingsnio. Tai užtikrina sklandų tekstūrą ir skanų skonį.
- Subalansuoti skonius – Sureguliuokite cukrų, actą ir mažai natrio sojos padažo, kad gautumėte pageidaujamą saldų, sūraus ir aštraus pusiausvyrą.
- Naudokite šviežius ingredientus – Švieži, ekologiški česnakai ir imbieras suteiks geriausią, ryškiausią skonį, panašų į Banchano japonišką BBQ padažą.
- Troškinti gylį -Leiskite padažui troškinti kelias minutes, kad susidarytų turtingesnis, gerai sumaišytas skonis.
- Paragaukite, kol eini – Kadangi ingredientai, tokie kaip sojos padažas ir actas, skiriasi intensyvumu, paragaukite ir prireikus sureguliuokite prieskonius.
- Skrudintas sezamo aliejus – Pridėkite jį pabaigoje, kad gautumėte geriausią aromatą ir riešutų gylį.
Kaip tarnauti

- Ant grotelių kepta mėsa – kepdami kepdami jautieną, kiaulieną, vištieną ar net tofu.
- Panardinantis padažas – Naudokite kaip koldūnų, tempura ar traškių keptų patiekalų panardinimą.
- Ryžių dubenys – Užlašinkite ant česnako ryžių ant grotelių keptomis daržovėmis ir baltymais.
- Maišant kepti – Mėtykite su pakepintomis daržovėmis ir makaronais, kad greitai pavalgytumėte.
- Burgeriai ir sumuštiniai -Paskleiskite ant bandelių, skirtų Azijos įkvėptam BBQ posūkiui.
Sandėliavimo patarimai

- Šaldymas – saugokite hermetiškas konteineris šaldytuve iki 1-2 savaitės.
- Užšalimas – užšaldykite mažomis porcijomis Ledo kubo padėklai iki 3 mėnesiai. Švelniai pašildykite ant viryklės ar mikrobangų krosnelės, maišydami, kad būtų galima rekombinuoti bet kokius atskirtus ingredientus.

Matuojant šaukštus
gali atidaryti
Vaikas
Peilis ir pjaustymo lenta
Šluotelę ar šaukštą Norėdami kruopščiai sumaišyti ingredientus, iki lygaus ir paspauskite per filtrą.
Pan padažas
striukas Išlyginti BBQ padažą.
Sandėliavimo konteineris Švarus indelis arba hermetiškas indas, skirtas laikyti naminį BBQ padažą.
- 4 kasas mažai natrio sojos padažas
- 1 ½ kasas Rudas cukrus arba balto cukranendrės cukraus
- 1 6 uncijos Pomidorų pasta Maža skardinė
- 1 kasas MIRIN
- 2 TSP ekologiškas imbieras tarkuotas
- 2 kasas Žalias svogūnas
- 4 TSP Ryžių actas
- 2 gvazdikėliai česnakai maltas
- 2 TSP Skrudintas sezamo aliejus
- 1 kasas vanduo
- Druska paragauti
Paruoškite ingredientus:
- Surinkite visus recepte išvardytus ingredientus.Česnakai: nulupkite česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite peiliu ir pjaustymo lenta.Žalieji svogūnai: Nuplaukite kelis žalius svogūnus, tada supjaustykite juos į mažus gabalus.Paimkite imbiero gabalą ir nulupkite. Naudokite „Vater“ 2 šaukštelius šviežio, ekologiško imbiero.
Derinkite ingredientus:
- Vidutinio dydžio puode įpilkite: sojos padažas, cukrus, pomidorų pasta, mirin, tarkuotas imbieras, pjaustytas žalias svogūnas, ryžių actas, maltas česnakas, vanduoGerai sumaišykite ingredientus ir išmaišykite.
4 šaukštai žemo natrio sojos padažo, 1 ½ šaukšto rudojo cukraus, 1 6 uncijos pomidorų pasta, 1 šaukštas mirin, 2 šaukštelis ekologiškas imbieras, 2 šaukštai žalių svogūnų, 4 šaukšteliai ryžių actas, 2 skiltelės česnakai, 1 šaukštas vanduo
Šiluma puode:
Įkaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, retkarčiais maišydami, kol mišinys pradės troškinti. Tai turėtų užtrukti apie 5–7 minutes. Troškinkite mažiausiai 5 minutes.
- Liepsną atmeskite ir leiskite padažui būti labai karštam, bet daugiau 5 minutes nebeparduodamas, kai maišant, o tai padės suliejant skonius kartu be jokio deginimo.Galite pridėti druskos pagal skonį (pirmiausia paragaukite padažo).
Druska
Prieš pašalindami padažą iš ugnies, įpilkite sezamo aliejaus gale.
2 šaukšteliai skrudintas sezamo aliejus
Padažą padažą (pirmą kartą):
- Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam keletą minučių atvėsti.Norėdami iškirsti padažą į kitą dubenį, naudokite smulkų tinklelio filtrą, paspausdami šaukštu, kad ištrauktumėte kuo daugiau skysčio. Išmeskite bet kokias kietųjų medžiagų lieknas.
Padažą padažą (antrą kartą):
- Įtempimas – Tai svarbu ir nepraleiskite žingsnio. Tai užtikrina sklandų tekstūrą ir skanų skonį.
- Subalansuoti skonius – Sureguliuokite cukrų, actą ir mažai natrio sojos padažo, kad gautumėte pageidaujamą saldų, sūraus ir aštraus pusiausvyrą.
- Naudokite šviežius ingredientus – Švieži, ekologiški česnakai ir imbieras suteiks geriausią, ryškiausią skonį, panašų į Banchano japonišką BBQ padažą.
- Troškinti gylį -Leiskite padažui troškinti kelias minutes, kad susidarytų turtingesnis, gerai sumaišytas skonis.
- Paragaukite, kol eini – Kadangi ingredientai, tokie kaip sojos padažas ir actas, skiriasi intensyvumu, paragaukite ir prireikus sureguliuokite prieskonius.
- Skrudintas sezamo aliejus – Pridėkite jį pabaigoje už geriausią aromatą ir riešutų gylį.
Mitybos faktai
„Banchans“ japonų BBQ padažo „Copycat“ receptas
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Source link