Filipinų vištienos „Bicol Express“ receptas – aštrus, kreminis, skanus!

Filipinų vištienos „Bicol Express“ receptas - aštrus, kreminis, skanus!


„Chicken Bicol Express“, dar žinomas kaip „Bicol Express“ su vištiena arba „Bicol Express“ vištienayra skanus ir kreminis filipiniečių patiekalas, supakuotas su turtingu kokosų pienu, ugningais čili ir švelnia vištiena. Tradiciškai gaminamas iš kiaulienos, šis variantas siūlo lengvesnį ir sveikesnį, tačiau vienodai kvapnų posūkį, puikiai tinkantį tiems, kurie renkasi paukštieną. Sužinokite apie super švelnios vištienos triuką ir tai, kaip padaryti šį kreminį filipiniečių delikatesą geriausiu „Chicken Bicol Express“ receptu, kurį įsimylėsite!

vištienos krūtinėlės bicol ekspresas patiekiamas su baltaisiais ryžiais

Kas yra „Bicol Express“?

„Bicol Express“ yra mėgstamas Filipinų patiekalas, kilęs iš Bicol regionožinomas dėl jo Meilė aštriam maistui ir kokosų pagrindu pagamintiems patiekalamsAr Ginataang stilius.

Patiekalas pavadintas a traukinio maršrutas iš Manilos į Bicolsimbolizuojant šilumą ir paryškintus patiekalus, kuriuos nešioja. Bikolyje jie sako, Sinilihanas o tai reiškia prieskonį su čili.

Tradiciškai jis gaminamas iš kiaulienos, krevečių pastos, kokosų pieno, daug žalių, mažai aštrių čili paprikų ir viršuje su labai aštriais raudonais čili.

Šis receptas naudoja visą baltą mėsą, vištienos krūtinėlę, kaip baltymų alternatyvą, išlaikant kreminį ir pikantišką parašą.

ryžiai su vištienos bicol ekspreso šonu

Kodėl verta rinktis vištieną?

Vištiena yra puikus kiaulienos pakaitalas „Bicol Express“, nes:

  • Sveikesnė alternatyva: Vištiena yra liekna nei kiauliena ir joje yra mažiau sočiųjų riebalų.
  • Mažesnės kalorijos: Visa balta mėsa, vištienos krūtinėlė, yra mažai riebalų ir, kai ji yra švelni, yra geresnis nei pasirinkimas be papildomų kalorijų.
  • Daug baltymų: Palaiko raumenų augimą ir taisymą.
  • Lengva gaminti: Vištiena gerai sugeria skonius ir virsta greičiau nei kiauliena.

Kaip švelninti vištieną

Užtikrinti jūsų „Bicol Express“ su vištiena yra švelnus ir sultingas, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Naudokite vištienos krūtinėles ar šlaunis: Šlaunys yra natūraliai sultingesnės, tačiau krūtys veikia, jei tinkamai paruoštos, o jei pirmiausia sumontuojate baltą mėsą.
  2. Velkė: Vištiena: Vištieną supjaustykite gabalėliais, tada lengvai nuvalykite vištieną kepimo soda ir 20 minučių įdėkite į šaldytuvą. Visiškai nuplaukite kepimo soda ir nusausinkite vištieną. Dabar jis yra švelnus, aksomas ir paruoštas pasiruošti. Tai sukuria minkštą, atšokusią ir išimties stiliaus vištieną, kuri yra labai švelni.
  3. Lėtas troškimas: Galite sulėtinti vištienos šlaunis, kad jos būtų sultingos ir švelnios.

Kas yra Haba (ilgas žalias čili)

nusipirkau tiek ilgo žalių čili

Šis ilgas žalias čili yra pagrindinis komponentas „Bicol Express“. Juos taip pat galite rasti Korėjos ir kai kuriose Japonijos rinkose.

  • Šilumos indeksas: Aplink 50 000–100 000 „Scoville Heat“ (SHU) (Lengva ir vidutiniškai aštrus, atsižvelgiant į veislę).
  • Skonis: Švelniai aštrus su šiek tiek saldaus ir žolyno skoniu; Mažiau aštrus nei „Bird“ akių čili (Silling Labuyo).
  • Naudojimas:
    • Plačiai naudojamas ingredientas Sinigangas (prideda subtilų šilumą prie rūgščio sultinio).
    • Naudojamas Adobo už švelnų smūgį.
    • Gali būti marinuotas arba pridėtas prie panardinamų padažų, pavyzdžiui, „Toyo'it“ ir Sawsawan.
  • Populiarumas filipiniečių virtuvėje:
    • Vienas iš dažniausiai naudojamų čili gaminimo filipiniečių.
    • Pageidautina patiekalams, kuriems reikia prieskonių pusiausvyros be didelio šilumos.
    • Lengvai randami vietinėse rinkose ir namų soduose visame Filipinuose.

Ingredientai

  • 1 ½ svaro Vištienos krūtinėlės ar šlaunys -supjaustyti į kąsnio dydžio gabalėlius; Velkio krūtinėlę, jei naudojate visą baltą mėsą
  • 1 gali (14 uncijų) įprastas kokosų pienas
  • 1 terpė svogūnaskapotos
  • 4 gvazdikėliai česnakaimaltas
  • 1 nykščio dydžio gabalas Imbierasmaltas
  • 1-2 šaukštas krevečių pasta (naujai žinoma) – Parašo ingredientas ir prideda daug umami skonio
  • 10 vienetų Ilgos žalios čili paprikos – (Šilumos lubos) arba Korėjos ilgas žalias čili; Jie nėra aštrūs ir labai švelnūs šilumoje; Nuimkite sėklas
  • 2-3 vienetai Paukščių akių čili – (Silling Labuyo)
  • 3/4 šaukšto žuvies padažo ar druska pagal skonį
  • 1 šaukštelis Juodieji pipirai
  • 2 šaukštai Virimo aliejus – kokoso, alyvuogių, avokado
  • 3/4 puodelis Vištienos sultinis
  • Neprivaloma: 6 uncijos. kokosų kremas (turtingesnio padažo)

Įranga

  • Didelis keptuvė ar wok
  • Medinis šaukštas Maišyti
  • Pjaustymo lenta ir peilis
  • Matuojant puodelius ir šaukštus

Instrukcijos

Paruoškite vištieną ir čili

  • Jei naudojate vištienos krūtinėlėsumontuokite jį, aksavėdami vištieną. Supjaustykite gabalėliais, dulkes su kepimo soda, atšaldykite 20 minučių, visiškai nuplaukite kepimo soda, paglostykite sausą, tada vištiena yra paruošta.
  • Jei naudojate Vištienos šlaunyssupjaustykite riebalų perteklių ir supjaustykite lygiais gabalėliais.
  • Nuimkite sėklas iš ilgo žalios čili. Supjaustykite juos į 3 ″ gabalus.

Pakepinti

  1. Įkaitinkite aliejų a keptuvė ar wok virš vidutinės ugnies.
  2. Pridėti vištiena ir Sear. Nejudėk vištienos.
  3. Pridėti ir pakepinti svogūnai, česnakai ir imbieras iki kvapnaus.
  4. Tada įpilkite į krevečių pastą. Sumaišykite ir pakepinkite.
  5. Išimkite vištieną iš keptuvės.

Troškinti

  1. Įpilkite Kokosų pienas ir vištienos sultinį ir gerai išmaišykite.
  2. Tegul Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.

Pridėkite čili

  1. Pridėti supjaustytos, žalios čili paprikos.
  2. Sezonas su žuvies padažas ir juodieji pipirai.
  3. Įpilkite vištienos.
  4. Jei norite turtingesnio padažo, supilkite kokosų kremą.
  5. Leiskite troškinti 7 minutes, kol padažas sutirštės.
  6. Papuoškite supjaustytais raudonojo paukščio akių čili. Kelias minutes pailsėkite patiekalą ir tada esate pasirengęs patiekti.

Tarnauti

  1. Iškart patiekite su garintais ryžiais ir mėgaukitės!

Pastabos ir patarimai

  • Už mažiau aštrų versijąSumažinkite raudonųjų čili paprikų skaičių.
  • Už storesnį padažąįpilkite kokoso kremo arba galite pridėti šiek tiek kukurūzų krakmolo srutos ir tris minutes troškinti (1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolas, sumaišytas su 1 šaukštu šalto vandens).
  • Troškinti: Būtinai leiskite kokoso padažui troškinti dešimt minučių. Kartais organinis kokosų pienas atsiskyrė ir tai yra normalu.

Priedai ir variantai

  • Daržovių padidinimas: Padarykite tai daugiau gulės! Gulay yra daržovės Tagaloge. Įpilkite supjaustytų baklažanų, šparaginių pupelių, morkų ar paprikų.
  • Jūros gėrybių posūkis: Sumaišykite krevečių ar kalmarus, kad gautumėte jūros gėrybių bicol ekspresą. Bicolyje jie naudoja krabus ir daugybę jūros gėrybių pasirinkimo.
  • Veganiškas variantas: Vietoj vištienos naudokite tofu ir grybus ir pakeiskite krevečių pastą fermentuota pupelių pasta.
„Bicol Express“ su vištiena ir kokosų pienu patiekiama su ryžiais

Kaip patiekti vištienos bicol ekspresą

  • Geriausiai patiekiama: Garinti balti ryžiai, kad sugertų kreminį, aštrų padažą.
  • Papuoškite idėjas: Šviežios kalendros, papildomų čili ar traškių česnakų.
  • Poravimo pasiūlymas: Mėgaukitės gaivinančiais agurkais ar kalamansi sultimis, kad subalansuotumėte prieskonį.

Kada patiekiama „Chicken Bicol Express“?

  • Pietūs ar vakarienė: Patogus patiekalas kasdieniam patiekalui.
  • „Fiestas“ ir susibūrimai: Hitas „Family“ susitikimuose ir šventėse.
  • Šalto oro komfortas: Šiluma nuo čili ir kokosų pieno turtingumas daro jį tobulą vėsesnėms dienoms.

Vištienos bicol express yra a aštrus, kreminis ir kvapnus Patiekalas, kuris prie jūsų stalo atneša geriausią filipiniečių virtuvę. Nesvarbu „Bicol Express“ vištienos receptas tikrai padarysite įspūdį!

Ar išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo patirtimi žemiau esančiuose komentaruose!

„Bicol Express“ vištienos receptas „Braiser“ keptuvėje
  • 1 ½ lbs vištienos krūtinėlės ar šlaunys supjaustyti į kąsnio dydžio gabalėlius; Velkio krūtinėlę, jei naudojate visą baltą mėsą
  • 1 gali 14 uncijų. įprastas kokosų pienas
  • 1 Vidutinis svogūnas susmulkinti
  • 4 gvazdikėliai česnakai maltas
  • 1 Nykščio dydžio gabalo imbieras maltas
  • 1-2 kasas krevečių pasta Prieš tai
  • 10 gabalai Ilgos žalios čili paprikos Silling Haba arba Korėjos ilgas žalias čili; Jie nėra aštrūs ir labai švelnūs šilumoje; Nuimkite sėklas
  • 2-3 gabalai Paukščių akių čili – Silling Labuyo
  • ¾ kasas žuvies padažas ar druska pagal skonį
  • 1 TSP Juodieji pipirai
  • 2 kasas Virimo aliejus – kokosas alyvuogių, avokado
  • ¾ puodelis Vištienos sultinis
  • Neprivaloma: 6 uncijos. kokosų kremas turtingesniam padažui

Paruoškite vištieną ir čili

  • Jei naudojate vištienos krūtinėlę, sumontuokite ją, aksomiškai. Supjaustykite gabalėliais, dulkes su kepimo soda, atšaldykite 20 minučių, visiškai nuplaukite kepimo soda, paglostykite sausą, tada vištiena yra paruošta.

  • Jei naudojate vištienos šlaunis, supjaustykite riebalų perteklių ir supjaustykite lygiais gabalėliais.

  • Nuimkite sėklas iš ilgo žalios čili. Supjaustykite juos į 3 ″ gabalus.

Pakepinti

  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba ant vidutinės ugnies. Įpilkite vištienos ir pylimo. Nejudėk vištienos. Įpilkite ir pakepinkite svogūnus, česnaką ir imbierą iki kvapo.

    1 ½ svaro vištienos krūtinėlės ar šlaunys, 1 vidutinis svogūnas, 4 skiltelės česnakai, 2 šaukštai virimo aliejus – kokosas, 1 nykščio dydžio gabalo imbieras

  • Tada įpilkite į krevečių pastą. Sumaišykite ir pakepinkite.

    1-2 šaukštas krevečių pasta

  • Išimkite vištieną iš keptuvės.

Troškinti

  • Supilkite kokosų pieną ir vištienos sultinį ir gerai išmaišykite. Leiskite troškinti ant vidutinės ugnies 10 minučių.

    1 gali 14 uncijų. įprastas kokosų pienas, ¾ puodelio vištienos sultinio

Pridėkite čili

  • Įpilkite supjaustytų, žalių čili paprikų. Pagardinkite žuvies padažu ir juodaisiais pipirais.

    10 dalių ilgio žalios čili paprikos, ¾ šaukšto žuvies padažo ar druskos pagal skonį, 1 šaukštelis juodųjų pipirų

  • Įpilkite vištienos. Jei norite turtingesnio padažo, supilkite kokosų kremą.

    Neprivaloma: 6 uncijos. kokosų kremas

  • Leiskite troškinti 7 minutes, kol padažas sutirštės.

  • Papuoškite supjaustytais raudonojo paukščio akių čili. Kelias minutes pailsėkite patiekalą ir tada esate pasirengęs patiekti.

    2-3 kūriniai paukščio akių čili-

Mitybos faktai

Vištienos bicol ekspress

Suma už porciją

% Dienos vertė*

* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -