GERIAUSIAS bananų kečupo receptas, VISI natūralus
Šis filipiniečių bananų kečupo receptas tikrai suteiks jūsų namams sveiko skonio. Šis filipiniečių receptas, naudojant saba bananą, pateikia autentišką bananų kečupo receptą, kuriuo galės mėgautis visa šeima. Tai geriausias bananų kečupo receptas su viskuo, pradedant traškiu tortang talongu, embutido ir daugybe kitų, naudojant tik kelis ingredientus ir kelis žingsnius.
Kas yra bananų kečupas
Bananų kečupas yra populiarus Filipinuose pagardas, daugiausia gaminamas iš trintų saba bananų, acto, cukraus ir įvairių prieskonių. Skirtingai nuo tradicinio pomidorų kečupo, jis yra saldaus ir aštraus skonio, unikalios tekstūros, kuri yra tirštesnė dėl bananų.
Šis universalus padažas dažniausiai naudojamas kaip padažas prie keptų patiekalų, filipiniečių spagečių, marinatų ingrediento arba mėsainių ir kitų pikantiškų patiekalų užpilas.
Dėl unikalaus skonio jis yra mėgstamiausias pagardas prie filipiniečių patiekalų, o man ypač patinka ant traškių tortang talongų!
Bananų kečupas turi įspūdingą kilmę ir istoriją, atspindinčią kultūrinę Filipinų įtaką. Štai jos vystymosi apžvalga:
Bananų kečupo kilmė
Jei įdomu, iš kur atsirado bananų kečupas, ieškokite Filipinų.
- Filipinų išradimas: Jis buvo išrastas Filipinuose Antrojo pasaulinio karo metais, kai trūko pomidorų ir kitų maisto atsargų. Išradingi filipiniečiai ieškojo alternatyvų, kaip sukurti pagardą, panašų į tradicinį pomidorų kečupą.
- Bananų naudojimas: Saba bananų pasirinkimas buvo praktiškas, nes Filipinuose jų gausu. Prinokę bananai, sutrinti ir virti su cukrumi, actu ir prieskoniais, suteikė kečupą primenantį skonį.
Plėtra
- Komercinė gamyba: 1940-aisiais bananų kečupas buvo pradėtas gaminti komerciškai. Vienas iš pirmųjų prekės ženklų, pradėjęs jį masiškai gaminti Jufranaskurią įkūrė filipiniečių verslininkas. Netrukus atsirado kitų prekių ženklų, tokių kaip UFC, ir produktas tapo pagrindiniu pagardu Filipinų namų ūkiuose.
- Kultūrinė reikšmė: Bėgant metams bananų kečupas tapo neatsiejama filipiniečių virtuvės dalimi, dažnai patiekiama su įvairiais patiekalais, įskaitant keptą maistą, kepsnius ir pusryčius. Tai atspindi Filipinų virtuvės pritaikomumą ir kūrybiškumą!
Pasaulinė įtaka
- Populiarumas už Filipinų ribų: Nors bananų kečupas pirmiausia siejamas su Filipinais, jis šiek tiek išpopuliarėjo kitose šalyse, ypač vietovėse, kuriose daug filipiniečių. Kartais jis randamas filipiniečių restoranuose ir specializuotose parduotuvėse užsienyje.
- Kulinarijos naujovės: Maisto scenai ir toliau tobulėjant, šį filipiniečių prieskonį virėjai ir maisto entuziastai mėgsta dėl jo unikalumo ir kūrybiškumo.
Koks yra bananų kečupo skonis
Labai svarbu naudoti saba bananą, nes tai yra Filipinų bananas, suteikiantis mums žinomų ir mėgstamų skonių, kurie demonstruoja kai kuriuos filipiniečių maisto produktus.
- Saldumas: Vyraujantis skonis yra saldus, pirmiausia iš saba banano ir cukraus. Šis saldumas panašus į pomidorų kečupą, bet gali būti ryškesnis.
- Tanginess: Kartu su saldumu jis pasižymi švelniu aštrumu, dažnai sustiprintu actu ir prieskoniais, suteikdamas gaivios rūgštelės, subalansuojančios saldumą.
- Prieskoniai ir prieskoniai: Pagarde paprastai yra prieskonių, tokių kaip česnakai, svogūnai, o kartais net karštumo užuomina iš pasirenkamų čili pipirų.
- Spalva ir Aromatas: Natūralaus bananų kečupo spalva nebus raudona, o labiau rudo atspalvio. Bananų kečupo aromatas yra subtilus bananuose ir viliojantis su prieskoniais.
Saba bananas yra daug mažiau saldus nei kitų komercinių veislių, todėl tai puikus pasirinkimas tirštinti ir suteikti subtilaus saldumo bananų kečupui.
Saba bananų galite rasti beveik kiekvienoje filipiniečių bakalėjos parduotuvėje, filipiniečių ūkininkų turguose ir daugelyje Azijos parduotuvių.
Ingredientai
- 1 1/2 šaukštelio vandens – šalta
- 1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- 2 šaukštai cukraus
- 1/2 puodelio Saba banano – kubeliais; prinokęs (bet ne per prinokęs ar minkštas)
- 1 valgomasis šaukštas baltojo acto arba cukranendrių acto
- 3/4 šaukštelio svogūnų miltelių
- 3/4 šaukštelio česnako miltelių
- 3/4 šaukštelio jūros druskos – pritaikyti pagal savo pageidavimus
- Čili (Chili Labuyo) – PASIRENKAMA; pikantiškam variantui
Įranga
- Virtuvės kombainas arba blenderis
- Maža padažo keptuvė
- Mažas Ramekinas arba dubuo
- Plakti
Instrukcijos
Gaminti natūralų bananų kečupą yra skanu, sveikiau ir paprasta. Šis bananų kečupas NĖRA raudonas, bet nedvejodami pridėkite natūralių maistinių dažų pagal savo skonį. Be to, šiam receptui naudokite tik saba bananus. Bananų kečupo gaminimas yra toks:
- Sumaišykite šaltą vandenį su kukurūzų krakmolu ir atidėkite.
- Kokybišku virtuviniu kombainu sumaišykite bananą, actą, cukrų, druską, svogūnų miltelius ir česnako miltelius. Įsitikinkite, kad mišinys yra lygus, arba stumkite mišinį per tinklinį sietelį, kad mišinys būtų lygus. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite kukurūzų krakmolo srutą. Labai gerai plakite vieną minutę, kol mišinys pradės tirštėti.
- Toliau supilkite tyrės mišinį. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite mišinį nuolat maišydami keletą minučių, kol cukrus gerai ištirps ir ingredientai susimaišys.
- Mišinį atvėsinkite šaldytuve stikliniame padažo indelyje. Mėgaukitės!
Kaip patiekti bananų kečupą
Bananų kečupas gali būti patiekiamas įvairiais gardžiais būdais! Štai keletas idėjų, kaip naudoti ir tarnauti:
- Panardinimo padažas: Patiekite kaip padažą prie kepto maisto, pavyzdžiui, lumpia (Filipino pavasario suktinukai) ir vištienos grynuolių. Jo saldus ir aštrus skonis puikiai dera su traškiomis tekstūromis.
- Ant grotelių keptos mėsos užpilas: Naudokite bananų kečupą kaip glajų arba ant grotelių keptos mėsos, tokios kaip vištiena, kiauliena ar traškus tofu, užpilą. Paskutines kelias kepimo ant grotelių minutes aptepkite juo, kad gautumėte papildomo skonio.
- Padažas ryžių patiekalams: Naudokite prie ryžių patiekalų, tokių kaip česnakuose kepti ryžiai arba lengvai kepti ryžiai.
- Marinatuose arba padažuose: Įdėkite bananų kečupą į mėsai skirtus marinatus arba padažą, kai kepate iešmelius.
- Pusryčių patiekalų priedas: Patiekite bananų kečupą kartu su pusryčių patiekalais, tokiais kaip kiaušinienė ir omletai, džinilingas arba sūdytos jautienos maišas, kad patiekalas būtų saldus.
Eksperimentuodami su bananų kečupu galite gauti skanių derinių, todėl nedvejodami naudokite jį kūrybiškai!
Pastabos
Dažnai maišykite ir sumažinkite ugnį.
Sureguliuokite cukrų ir druską pagal savo skonį.
Pridėti priedų ir variantų
- Pabandykite pridėti šviežių svogūnų.
- Paprika.
- Nedidelis žiupsnelis kvapiųjų pipirų.
- Įberkite žiupsnelį paprikos arba pipirų.
- Vietoj cukraus naudokite mėlynosios agavos saldiklį.
Šiandien bananų kečupas yra filipiniečių kulinarinio išradingumo ir išradingumo simbolis.
Dėl saldaus ir aštraus skonio jis tapo brangiu pagardu, kuris ir toliau kinta natūraliai, išlikdamas įsišaknijęs savo istorijoje ir simbolikoje.
Klausimai
Ar bananų kečupas sveikas?
Taip! Visiškai natūralus, šis bananų kečupo receptas yra sveikesnis, nes jame nėra priedų, nėra pranešimų, veganiškas, be raudonų dažų, o cukraus ir druskos kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.
Ar galiu nusipirkti bananų kečupo?
Parduotuvėje yra ir kitų variantų, kol galioja įprastų prekių ženklų bananų kečupas, uždraustas.
Ką daryti, jei negaliu rasti saba bananų?
Naudojau tik saba bananą, o kitas geriausias dalykas būtų paprastas… tačiau autentiškesnis ingredientas yra saba bananas geriausio bananų kečupo receptui.
- 1½ a.š Vanduo šalta
- ½ a.š kukurūzų krakmolo
- 2 a.š Cukrus
- ½ puodelis Saba bananas kubeliais; prinokę, bet ne per daug prinokę ar minkšti
- 1 a.š Baltasis actas arba cukranendrių actas
- ¾ šaukštelis Svogūnų milteliai
- ¾ šaukštelis Česnako milteliai
- ¾ šaukštelis Jūros druska pritaikyti pagal savo pageidavimus
- Čili Siling Labuyo – PASIRENKAMA; pikantiškam variantui
-
Sumaišykite šaltą vandenį su kukurūzų krakmolu ir atidėkite.
1½ šaukšto vandens, ½ šaukštelio kukurūzų krakmolo
-
Kokybišku virtuviniu kombainu sumaišykite bananą, actą, cukrų, druską, svogūnų miltelius ir česnako miltelius. Įsitikinkite, kad mišinys yra lygus, arba stumkite mišinį per tinklinį sietelį, kad mišinys būtų lygus. Atidėkite į šalį.
2 šaukštai cukraus, ½ puodelio Saba bananų, 1 valgomasis šaukštas baltojo acto arba cukranendrių acto, ¾ šaukštelio svogūnų miltelių, ¾ šaukštelio česnako miltelių, ¾ šaukštelio jūros druskos, Čili
-
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite kukurūzų krakmolo srutą. Labai gerai maišykite vieną minutę, kol mišinys pradės tirštėti.
-
Toliau supilkite tyrės mišinį. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite mišinį, labai dažnai maišydami, 7–10 minučių, kol cukrus gerai ištirps, o ingredientai susimaišys ir susimaišys.
-
Mišinį atvėsinkite šaldytuve stikliniame padažo indelyje. Mėgaukitės!
- Įpilkite daugiau vandens, kad versija būtų ne tokia tiršta.
- Sureguliuokite cukrų ir druską pagal savo skonį. Jei norite mažiau cukraus, naudokite šiek tiek labiau prinokusią saba bananą.
- Būtinai nesudeginkite mišinio ant silpnos ugnies.
- Dažnai maišykite.
Mitybos faktai
Geriausias natūralus bananų kečupo receptas
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.