GERIAUSIAS juodųjų sezamų ryžių krispie skanėstų receptas

Šis juodųjų sezamo ryžių krispie skanėstų receptas amžiams pakeis jūsų desertų žaidimą! Šie juodųjų sezamo sėklų ryžių krispies yra lipnūs, traškūs ir ne per saldūs! Toks įdomus tradicinio ryžių krispie skanėsto posūkis, riešutinio sezamo prisilietimas suteikia šiam desertui tonų aukštumo, o su tinkamu zefyrų ir sviesto mišiniu šis receptas sukuria minkštus, kramtančius skanėstus, kurie išlieka skaniai lipnūs.
Mėgstu visus desertus, bet mano mėgstamiausi yra tie, kurie nėra tokie per saldūs. Man patinka subalansuotas, saldus, tekstūruotas ir įdomus skanėstas! Juodųjų sezamo sėklų ryžių krispies yra būtent tokie!
Be to, pripažinkime tai. Jei esate panašus į mane, jūs ten buvote ir tai padarėte gamindami ir valgydami ryžių kriaušes. Jie niekada nesensta… tačiau šiuolaikiniame nuostabių, „Instagram“ vertų spurgų ir desertų pasaulyje ryžių krispietė yra daug smagesnė, kai turi kažką, kas ją išskiria.
Juodosios sezamo sėklos yra tas netikėtas prisilietimas, kuris neabejotinai pakelia šiuos juodųjų sezamo ryžių krispiečius į kitą lygį.

Kas yra juodųjų sezamo sėklų ryžių krispies skanėstai
Juodųjų sezamų ryžių krispies yra tradicinio stiliaus ryžių krispies su juodųjų sezamų sėklomis! Tai beveik viskas, bet yra keletas papildomų ingredientų, kad šis receptas būtų tinkamas.
Maža to, virtuviniu kombainu sumaišę juodąsias sezamo sėklas gausite juodąjį sezamo sviestą, kuris ne tik skanus, bet ir prideda spalvos bei tekstūros sezamo krispie skanėstams.
Šis receptas yra dar geresnis, nes jis yra lipnus su puikiu sviesto, zefyrų ir juodųjų sezamų sėklų santykiu. Rezultatas yra skanėstas, kurį smagu valgyti ir ne per saldus!
Juodųjų sezaminių ryžių krispies puikiai tiks bet kokiai progai, o ypač šventiniams susibūrimams. Man patinka šie netikėti Helovino skanėstai arba papuošti juos sidabriniais varpeliais, sidabriniais pabarstukais ir žvaigždėmis Kalėdoms! Jie tikrai yra universalūs ir visada daro pareiškimą.
Kas yra juodosios sezamo sėklos?

Juodosios sezamo sėklos yra mažos, kvapnios sėklos, kilusios iš Sezamo sėklos augalas, plačiai naudojamas Azijos, Artimųjų Rytų ir Afrikos virtuvėse. Šios sėklos, žinomos dėl sodraus, riešutų skonio ir traškios tekstūros, suteikia gylio visų tipų patiekalams… o ypač ryžių kriaušėms!
- Išskirtinis skonis: Juodosios sezamo sėklos yra stipresnio, riešutiškesnio skonio nei baltosios sezamo sėklos.
- Maistinių medžiagų tankus: Juose gausu kalcio, geležies, magnio ir antioksidantų.
- Turtingas kultūrinis panaudojimas: Azijos virtuvėse juodasis sezamas dažnai naudojamas Azijos desertuose, kepiniuose ir padažuose, pavyzdžiui, juodojo sezamo pasta.
- Nauda sveikatai: Manoma, kad juodojo sezamo sėklos palaiko virškinimą, odos sveikatą ir kaulų tankį dėl didelio mineralų kiekio.
- Vizualinis patrauklumas: Dėl tamsios spalvos jie populiarūs kaip garnyras, suteikia patiekalams kontrasto ir vizualinio įdomumo.


Ingredientai
Šis juodųjų ryžių krispie skanėstų receptas yra mažesnė ir sudaro apie 10 kvadratų. Pakartokite receptą, kad sunaudotumėte visą zefyrų pakuotę ir patiektumėte patiekalą arba užpildytumėte visą keptuvę (12 col. x 17 col.)
- 1-2 šaukštai juodųjų sezamų sėklų – žemė; naudoti pagal savo skonį
- 3 puodeliai Ryžių Krispies dribsniai
- 3 puodeliai mini zefyrai
- 4½ šaukštai nesūdyto sviesto
- 1/8 šaukštelio vanilės ekstraktas
- Žiupsnelis druskos
Įranga
- Virtuvės kombainas
- Maža keptuvė – 9×13
- Pergamentinis popierius
- Didelis puodas
- Mentele
Instrukcijos
- Paruoškite keptuvę: Išklokite kepimo popieriumi arba 9 × 13 colių kepimo skardą lengvai patepkite sviestu arba nepridegančiu purkštuvu, kad nepriliptų. Atidėkite į šalį.
- Maltos juodojo sezamo sėklos: Į nedidelį virtuvinį kombainą suberkite juodąsias sezamo sėklas ir maišykite, kol sėklos bus smulkiai sutrintos.
- Ištirpinkite sviestą: Dideliame puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Kad sutaupytumėte laiko, sviestą galite kepti mikrobangų krosnelėje, kad greičiau ištirptų, ir įdėti į puodą.
- Pridėti Marshmallows: Kai sviestas ištirps, į puodą sudėkite mini zefyrus. Nuolat maišykite ant silpnos ugnies, kol zefyrai visiškai išsilydys ir taps lygūs (arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Įpilkite vanilės ekstrakto ir žiupsnelį druskos, kad gautumėte papildomo skonio.
- Pridėti juodojo sezamo sėklų: Įmaišykite juodojo sezamo mišinį ir supilkite. Maišykite, kol zefyrų mišinys išsilydys ir įsimaišys sezamo sėklos. Nepermaišykite.
- Įmaišykite grūdus: Nedelsdami nukelkite puodą nuo ugnies. Greitai įpilkite Rice Krispies dribsnių į ištirpintą zefyrų mišinį. Švelniai įmaišykite dribsnius į zefyrų mišinį, kol pasidengs tolygiai. Nepermaišykite.
- Paspauskite į keptuvę: Supilkite mišinį į paruoštą keptuvę. Lengvai sutepkite rankas ar mentele sviestu arba purkštuvu, kad nepriliptų, tada švelniai įspauskite mišinį į tolygų sluoksnį keptuvėje. Venkite per stipriai spausti, nes dėl to skanėstai gali tapti per tankūs.
- Atvėsinkite ir supjaustykite: Leiskite ryžių krispie skanėstams visiškai atvėsti keptuvėje apie 1 valandą. Sustingę papuoškite, supjaustykite griežinėliais ir mėgaukitės!


Švieži zefyrai: Naudokite šviežius zefyrus, nes senesni skanėstai gali tapti per kieti.
Paruošimas: Įsitikinkite, kad visi ingredientai yra išmatuoti ir paruošti. Šis receptas išeina labai greitai!

Pridėti priedų ir variantų
- Papildomi zefyrai: Įdėkite papildomą puodelį mini zefyrų prieš pat spaudžiant mišinį į keptuvę, kad gautumėte lipnių kąsnių.
- Padarykite tai šventiškai: Pridėkite matcha miltelių, kad sukurtumėte žalią zombių afektą arba ube halaya per Heloviną, arba pridėkite sidabrinių pabarstukų ir snaigių pabarstukų žiemos stebuklų kalėdų proga, arba pridėkite sidabrinių kamuoliukų ir Hannukah pabarstukų, kad pasidžiaugtumėte sidabro ir mėlyna švente.
- Šlakelis glajaus arba šokolado: Kai sustings, ant viršaus pabarstykite ištirpintu šokoladu, kad būtų dekoratyvi ir skani apdaila.
- Šokolado traškučiai: Sulenkite pusę puodelio tamsaus šokolado drožlių, kad būtų saldus ir šiek tiek kartokas kontrastas su juodojo sezamo riešutiškumu.
- Kokoso drožlės: Sumaišykite saldintas arba nesaldus kokoso drožles, kad gautumėte tropinį posūkį.


Dažni klausimai
Kuo juodasis sezamas yra išskirtinis ir kaip jis pagardina „Rice Krispies“ skanėstus?
Juodieji sezamai, sumalti, išskiria daugiau sezamo skonio, tačiau jie yra švelnūs, riešutiniai ir šiek tiek žemiški. Šis desertas yra gražiai subalansuotas ir ne per saldus, kai pridedamas juodasis sezamas. Pagal savo pageidavimus galite pridėti daugiau ar mažiau.
Ar galiu juodąjį sezamą pakeisti įprastomis sezamo sėklomis ar kitais ingredientais?
Taip! Nors tai yra juodųjų sezamo ryžių krispies receptas, galite naudoti tą patį metodą eksperimentuodami su kitais skoniais.
Ar pagal šį receptą yra veganiškų ar be glitimo?
Taip! Pagardinkite veganiškais zefyrais ir naudokite veganišką sviestą.
Kaip laikyti juoduosius sezamo ryžius, kad jie būtų švieži?
Jie turi būti sandariame inde ir laikomi vėsioje, sausoje vietoje.
Kokie yra patarimai, kaip tolygiai įmaišyti juodąjį sezamą į mišinį?
Darykite tai gamindami zefyrų mišinį, kad sėklos arba maltos juodojo sezamo sėklos būtų labai kruopščiai sumaišytos.

- 1½ a.š juodųjų sezamų sėklų žemė; pagal jūsų skonį
- 3 puodeliai Ryžių Krispies dribsniai
- 3 puodeliai mini zefyrai
- 4½ šaukštai nesūdyto sviesto
- 1/8 šaukštelis vanilės ekstraktas
- Suspauskite druskos neprivaloma
- Paruoškite keptuvę: išklokite kepimo popieriumi arba lengvai patepkite 9 × 13 colių kepimo skardą sviestu arba nepridegančiu purkštuvu, kad nepriliptų. Atidėkite į šalį.Paruoškite visus ingredientus prieš pradėdami… šis receptas greitai praeina!
Sumaltos juodojo sezamo sėklos: suberkite juodąsias sezamo sėklas į nedidelį virtuvinį kombainą ir maišykite, kol sėklos bus smulkiai sumaltos.
1½ šaukšto juodųjų sezamų sėklų
Ištirpinkite sviestą: dideliame puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Kad sutaupytumėte laiko, sviestą galite kepti mikrobangų krosnelėje, kad greičiau ištirptų, ir įdėti į puodą.
4½ šaukštų nesūdyto sviesto
Pridėti zefyrus: Kai sviestas ištirps, į puodą sudėkite mini zefyrus. Nuolat maišykite ant silpnos ugnies, kol zefyrai visiškai išsilydys ir taps lygūs (arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Įpilkite vanilės ekstrakto ir žiupsnelį druskos, kad gautumėte papildomo skonio.
3 puodeliai mini zefyrų, 1/8 šaukštelio vanilės ekstrakto, Žiupsnelis druskos
Įdėkite juodojo sezamo sėklų: įmaišykite juodojo sezamo mišinį ir supilkite.
Maišykite, kol zefyrų mišinys išsilydys ir įsimaišys sezamo sėklos. Nepermaišykite.
Sumaišykite dribsnius: nedelsdami nukelkite puodą nuo ugnies. Greitai įpilkite Rice Krispies dribsnių į ištirpintą zefyrų mišinį. Švelniai įmaišykite dribsnius į zefyrų mišinį, kol pasidengs tolygiai. Nepermaišykite.
3 puodeliai Rice Krispies dribsnių
Paspauskite į keptuvę: perkelkite mišinį į paruoštą keptuvę. Lengvai sutepkite rankas ar mentele sviestu arba purkštuvu, kad nepriliptų, tada švelniai įspauskite mišinį į tolygų sluoksnį keptuvėje. Venkite per stipriai spausti, nes dėl to skanėstai gali tapti per tankūs.
Atvėsinkite ir supjaustykite: leiskite ryžių Krispie skanėstams visiškai atvėsti keptuvėje maždaug 1 valandą. Sustingę papuoškite, supjaustykite griežinėliais ir mėgaukitės!
Mitybos faktai
Smulkūs juodųjų sezamo sėklų ryžių krispie skanėstai
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.