Kiauliena įdarytas tofu – mano kiniška namų virtuvė

Kiauliena įdarytas tofu – mano kiniška namų virtuvė


Keptas tofu, įdarytas kiaulienos faršu, yra tradicinis Hakka patiekalas, turintis daugybę variantų. Hakka reiškia „svečių šeima“, o Hakka žmonės migravo iš šiaurės į pietinę Kiniją. Šiaurėje kviečiai yra pagrindiniai grūdai, o garuose virtos bandelės iš kvietinių miltų yra populiarios. Pietų Kinijoje kviečių, skirtų bandelėms gaminti, nebuvo, todėl tofu buvo naudojamas kaip pakaitalas šiaurės Kinijos garuose keptoms mėsa užpildytoms bandelėms atkurti. Kiaulienos įdaryto tofu gaminimas nėra sudėtingas, o iš jo bus skanus ir gražus patiekalas – tiek užkandis, tiek pagrindinis patiekalas ant jūsų pietų stalo.

Kiauliena įdarytas tofu.
Vaizdo kreditas: Chen Jing for My Chinese Home Kitchen, 2024 m.

Kai kuriuose kiaulienos įdaryto tofu variantuose naudojama sūdyta žuvis arba žuvies padažas, kiti – krevetės ir kiauliena. „Guangxi“ versija skirta naudoti kiniškus laiškinius česnakus.

Patarimai, kaip gaminti kiauliena įdarytą tofu

Galite nusipirkti keptų tofu kubelių arba pasigaminti juos patys, supjaustydami tvirtą tofu kubeliais, apkepdami kubelius aliejuje iki auksinės spalvos iš išorės, tada panardinkite į vėsų vandenį dvi valandas, kol kubeliai išsipūs.

Norėdami pagaminti keptą tofu, įdarytą kiaulienos faršu, pirmiausia išskobiame minkštą keptų tofu kubelių vidų. Šis minkštas tofu sumalamas ir sumaišomas su kiaulienos įdaru. Sumaišę kiaulieną su kitais ingredientais ir prieskoniais, tuščiavidurius tofu kubelius švelniai prikimškite mėsos įdaru, tada išgarinkite. Išvirę gausite skanų tofu, įdarytą pikantiška kiaulienos faršu.

Kiauliena įdarytas tofu

Kiauliena įdarytas tofu

tylus

Kiauliena įdarytas garuose keptas tofu yra tradicinis Hakka patiekalas, turintis daugybę variantų. Hakka reiškia „svečių šeima“, o Hakka žmonės migravo iš šiaurės į pietinę Kiniją. Šiaurėje kviečiai yra pagrindiniai grūdai, o garuose virtos bandelės iš kvietinių miltų yra populiarios. Pietų Kinijoje kviečių, skirtų bandelėms gaminti, nebuvo, todėl tofu buvo naudojamas kaip pakaitalas šiaurės Kinijos garuose keptoms mėsa užpildytoms bandelėms atkurti. Šis receptas nesudėtingas, jei sugebėsite tai padaryti gerai, tai bus skanus ir gražus patiekalas, atrodys kaip užkandis, bet iš tikrųjų atsiras kaip patiekalas ant jūsų pietų ar vakarienės stalo.Kai kuriuose šio patiekalo variantuose naudojama sūdyta žuvis arba žuvies padažas, kitose – krevetės ir kiauliena. „Guangxi“ versija skirta naudoti kiniškus laiškinius česnakus. Galite nusipirkti keptų tofu kubelių arba pasigaminti juos patys, supjaustydami tvirtą tofu kubeliais, apkepdami kubelius aliejuje iki auksinės spalvos iš išorės, tada panardinkite į vėsų vandenį dvi valandas, kol kubeliai išsipūs. Norėdami pagaminti šį receptą, pirmiausia išskobiame minkštą keptų tofu kubelių vidų. Šis minkštas tofu sumalamas ir sumaišomas su kiaulienos įdaru. Sumaišę kiaulieną su kitais ingredientais ir prieskoniais, tuščiavidurius tofu kubelius švelniai prikimškite mėsos įdaru, tada išgarinkite. Išvirę gausite skanų tofu, įdarytą pikantiška kiaulienos faršu.

Paruošimo laikas 15 minučių

Virimo laikas 15 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Kursas Užkandis, pagrindinis patiekalas

Virtuvė Kinų virtuvė namuose

Porcijos 4

Kalorijos 140 kcal

  • Paruoškite ingredientus. Nuplaukite juos švariai.

  • Supjaustykite kiaulieną ir imbierą ir sudėkite. Išimkite grybų šaknis ir supjaustykite. Nulupkite ir supjaustykite morką. Nuimkite kepto tofu viršų ir išimkite didžiąją dalį baltos dalies viduryje. Minkštą tofu supjaustykite ir sudėkite su morkomis bei grybais.

  • Į maltą kiaulieną įberkite 2 ml (>½ šaukštelio) druskos, maišykite, kol ji taps lipni, tada įpilkite 10 ml šviesaus sojų padažo, 2 ml (>½ šaukštelio) tamsaus sojų padažo, 2 ml (>½ šaukštelio) baltųjų pipirų miltelių ir 5 ml (1). šaukštelis) austrių padažas. Maišykite ingredientus viena kryptimi, nuosekliai, kol gerai susimaišys.

    150 g kiaulienos, 2 ml druskos, 10 ml šviesaus sojų padažo, 2 ml tamsaus sojų padažo, 5 ml austrių padažo, 2 ml baltųjų pipirų, 3 g imbiero

  • Įpilkite morkų, grybų, susmulkinto tofu ir 5 ml (1 šaukštelis) sezamo aliejaus. Gerai išmaišykite, maišydami ta pačia kryptimi, kaip ir ankstesniame žingsnyje, kol gerai susimaišys.

    40 g morkų, 3 šitake grybai, 5 ml sezamo aliejaus

  • Šaukštu pripildykite tofu mėsos įdaru.

    90 g Keptų tofu kubelių

  • Į garų puodą įpilkite vandens, užvirinkite ir suberkite tofu. Uždenkite garintuvą dangčiu. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

  • Galiausiai išimkite tofu iš garintuvo ir pabarstykite susmulkintus žalius svogūnus. Perkelkite į lėkštę ir patiekite.

  • Maišymas 3 ir 4 žingsniuose turi būti atliekamas viena kryptimi, todėl mėsos įdaras greičiau taps lipnus.
  • 1 arbatinis šaukštelis = 5 ml. 1/2 arbatinio šaukštelio = 2,5 ml. 2 ml yra šiek tiek mažiau nei 1/2 šaukštelio, o 3 ml yra suapvalinta 1/2 arbatinio šaukštelio.

Kalorijos: 140kcalAngliavandeniai: 3gBaltymai: 9gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 27mgNatris: 447mgKalis: 160mgPluoštas: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 1673 mTVVitaminas C: 1mgKalcis: 39mgGeležis: 1mg

raktinis žodis keptas tofu, imbieras, aliejus, sezamas, austrių padažas, pipirai, balta, druska, šitake grybas, sojos padažas, tamsus, sojų padažas, šviesus

Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?

Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.

Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.

Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -