Sniego grybelio sriuba (kinų tremelos sriuba)

Kinijos tremella sriuba naudoja grybelį Tremella fuciformis (dar žinomas kaip sniego grybelis arba sidabro ausų grybas) kaip pagrindinis ingredientas. Kinijos sriuboms važiuojant, tai yra gana lengva, tačiau ji vis dar turi savo unikalų poveikį ir mitybą. Sniego grybelio sriuba paprastai virta raudonomis datomis ir vilkos, tai yra ingredientai, kurie maitina Qi ir kraujas. Arba galite suporuoti su sniego kriaušėmis ir akmens cukrumi. Šis patiekalas gali būti patiekiamas kaip sriuba arba, jei jis saldintas, sutirštintas kukurūzų krakmolu ir šaldytuvo, kaip sveikas desertas.
Tremella fuciformis yra komerciškai auginamas Kinijoje ir plačiai naudojamas tradicinėje kinų medicinoje. Jis žinomas kaip sidabrinė ausis (银耳 šeimininkas); sniego ausis (sniego ausis xuěr); arba balta medinė ausis (balta medinė ausis Bai Blind ěr), pažodžiui „balta mediena ausis“)
Tradicinėje kinų medicinoje tai gali sumažinti kosulio simptomus, kuriuos sukelia plaučių problemos. Vakarų medicinos tyrimai palaiko kai kuriuos iš šių teiginių, pažymėdami, kad polisacharidų kiekis turi imuninę, antioksidantų ir priešuždegiminių savybių, ypač kaupiamų laikui bėgant.
Patarimai, kaip paruošti sniego grybelio sriubą
Tremella pasižymi natūraliomis koloido savybėmis, taigi, kai Tremella ilgą laiką mirkoma ir virta, tai sukels lipnų jausmą. Maišykite jį šaukštu, kad pamatytumėte, ar sriuba turi lipnų jausmą.
Jei nerimaujate, kad galėsite virti gerą „Tremella“ sriubą, mirkydami galite pridėti šiek tiek krakmolo, kad mirkoma tremella nešioja dalį krakmolo, o krakmolas taps tirštas. Jei jums patinka saldesnis, galite pridėti cukraus pagal savo skonį.

Tremella sriuba (dar žinoma kaip sniego grybelio sriuba)
1 didelis puodelis
1 didelis dubuo
- 1 dalis Džiovintas Tremella grybelis Tremella fuciformisdar žinomas kaip sniego grybelis arba sidabro ausų grybas
- 5 Jujubes Kinijos raudonos datos
- 3 g Wolfberry
- 30 ml cukrus
- 10 ml Kukurūzų krakmolas
Paruoškite ingredientus.
Įdėkite Tremella į baseiną, supilkite pakankamai šalto vandens, kad uždengtumėte tremelą, įpilkite 10 ml krakmolo ir vieną valandą mirkykite.
1 porcija džiovintos tremella grybelio, 10 ml kukurūzų krakmolo
Supjaustykite raudonas datas.
5
Po to, kai Tremella mirksi, nuimkite šaknis.
Sumažėkite Tremella į mažus gabalėlius ir nuplaukite juos.
Įpilkite šalto vandens ir Tremella fuciformis į didelį puodelį. Vandens ir Tremella santykis yra 5: 1. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada 10–12 minučių virkite ant stiprios ugnies. Tada greitai maišykite su lazdelėmis arba 20 sekundžių šaukštu.
Įpilkite raudonų datų ir cukraus. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Galiausiai pridėkite vilkos.
5 jujubes, 3 g Wolfberry, 30 ml cukraus
Išjunkite šilumą. Uždenkite dangčiu 3 minutes. Perkelkite į dubenį ir patiekite.
Kalorijos: 166KcalAngliavandeniai: 50gBaltymas: 5gRiebumas: 1gNatris: 42mgKalis: 808mgPluoštas: 15gCukrus: 13gVitaminas A: 7IuVitaminas C: 0,3mgKalcis: 20mgGeležis: 2mg
Ar jums patinka mano kinų namų virtuvė?
Mums patinka dalintis su jumis šiais autentiškais namų receptais. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašau papasakoti savo draugams apie mus!
Sužinokite daugiau apie mano kinų namų virtuvę mūsų puslapyje.
Palikite komentarą arba užsiprenumeruokite mūsų informacinį biuletenį.
Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų originalius vaizdo įrašus, apsilankykite mano kinų namų virtuvėje „YouTube“ ir „Rumble“.
