Tipai ir skoniai • Tik viena kulinarijos knyga

Tipai ir skoniai • Tik viena kulinarijos knyga


Japonija siūlo turtingą žaliųjų arbatų įvairovę iš Klasikinis „Sencha“ ir „Nutty Genmaicha“ į dangiškąjį Gyokuro. Sužinokite skirtingus būdus, kaip auginamos, nuimamos ir perdirbamos japoniškos žaliosios arbatos, kad būtų sukurtas įvairus šio klasikinio gėrimo skonis ir tipai.

Japoniška žalioji arbata Atsiranda įvairių veislių, kiekviena turi savo unikalias savybes. Technikos, kurias arbatos augintojai naudoja auginti, derliaus nuėmimui ir apdorojimui. Arbatos lapai visi vaidina lemiamą vaidmenį formuojant galutinį skonį ir aromatą. Šiame įraše mes išnagrinėsime populiarius japonų žaliosios arbatos tipus ir pagrindinius veiksnius, kurie atsiranda kuriant juos.

Norėdami giliau nardyti, perskaitykite savo japoniškos žaliosios arbatos vadovą ir išmokite gaminti japonišką žaliąją arbatą.

Žalioji arbata šimtmečio senumo japonų gėrimas, skirtas geresnei sveikatai

Kas yra žalioji arbata?

Žalioji arbata gaunama iš Camellia sinensis Augalas, tas pats, kuris gamina juodas, baltas ir oolongo arbatas. Tai, kas išskiria japonų žaliąją arbatą, atskirai nuo kitų, yra minimalus oksidacijos procesas. Tai išsaugo savo parašą šviežią ir natūralų skonį ir aromatą. Tai taip pat padeda išlaikyti daug antioksidantų ir maistinių medžiagų, dėl kurių japonų žalioji arbata tampa vienu sveikiausių gėrimų.

Japonų žaliosios arbatos veislės

Japoniškos žaliosios arbatos auginimas ir derlius

Japonijos arbatos augintojai naudoja keletą būdų, kaip auginti įvairių rūšių japonišką žaliąją arbatą. Tai darydami, jie gali sukurti platų kokybės ir skonio spektrą. Turėdami tradicijų ir patirties patirtį, gamintojai naudojasi šiais skirtingais metodais, kurie suskirstomi į keletą kategorijų:

1. Dengimo procesas

Arbatos augalų užtemimas kontroliuoja lapų skonį ir kokybę. Kuo labiau jis užtemdytas, tuo turtingesnis ir gilesnis Umami. Dangtis taip pat apsaugo augalus ir pratęsia derlių. Toliau pateikiami skirtingi naudojami šešėliavimo laipsniai:

  • Tencha (Tencha): Visiškai užtemdytas 20–30 dienų prieš derliaus nuėmimą, kaip ir „Gyokuro“ ir „Matcha“
  • „TheBornboard“ („Kabusecha“): šešėlinė iki 3 savaičių iki derliaus nuėmimo;
  • Neapsaugotas: užaugo pilna saule, kaip ir įprasta „Sencha“

2. Derliaus sezonas

Ūkininkai renkasi arbatos lapus nuo pavasario iki rudens, atsižvelgiant į klimatą ir regioną. Kuo ankstesnis derlius, tuo geresnis aromatas, skonis ir maistinės medžiagos. Tai yra trys pagrindinės arbatos kategorijos, paremtos derliaus seansais:

  • Shincha (新茶): Arbatos lapai švenčiami kaip pirmasis metų pasirinkimas, nuimtas balandžio pradžioje; skaniausia iškart po derliaus nuėmimo
  • Ichibancha (一番茶): Pirmieji arbatos lapai, įskaitant „Shincha“, nuimtas pavasarį (balandžio ir gegužės mėn.); Geriausias skonis, aromatas ir maistinės medžiagos
  • Nibancha (Nibancha): Antrosios arbatos lapai, surinkti vasarą (birželio ir liepos mėn.)
  • Sanbancha (Sanbancha) ir Yonbancha (四番茶): Trečiosios ir ketvirtos praplaukimo pasėliai tik tam tikruose augančiuose regionuose

3. Augantis regionas

Japoniškos žaliosios arbatos charakteristikos taip pat formuoja ūkių vietas. Kai kurie regionai garsėja savo klimatu, auginimo sąlygomis ir ilgomis arbatos gamybos tradicijomis. Keletas garsių yra:

4. Veislės tipas

Japonija auga šimtai Camellia sinensis veislės. Kai kurios įprastos japonų veislės yra:

  • Yabukita (Yabukita): Dauguma Sencha kyla iš šios veislės
  • Benifuuki (Benifuuki)
  • Fushun (Fushun), Kanayamidori („Kanaya Greenery“), Meiryoku (Meiroku), Saemidori (Saemidori) ir Okumidori (Okumidori): Kitos įprastos veislės
Žalioji arbata 2 keraminiais arbatinukais ant medinio stalo

Garuoja vs skrudinant japoniškus arbatos lapus

Kai arbatos lapai bus nuimami, gamintojai garins arba keps japoniškus arbatos lapus.

1. Garuoja

Daugelis japoniškų arbatos lapų yra garuoti. Norint nustatyti tinkamą temperatūrą ir garinimo laiką, kuris trunka vos 10–60 sekundžių, reikia didelės kompetencijos. Panaudotas įgūdis daro didelę įtaką gatavo produkto skoniui ir aromatas.

Yra trys garumo lygiai:

  • Asamushi (Seklus garuose): lengvai garinamas 10–30 sekundžių
  • futsu (Mushi) (Normalus (garuose)): paprastai garinamas 30 sekundžių
  • Fukamushi (Giliai garuose): giliai garuose 60 sekundžių
Japonijos žaliosios arbatos veislės - Fukamushi Sencha
Fukamushi Sencha

2. Skrudinimas

„Hojicha“ yra vienintelė skrudintos japoniškos žaliosios arbatos veislė. Šį palyginti naują procesą 1920 m. Netyčia atrado „Kioto“ arbatos prekybininkas, kuris skrudino anglies skrudintą likusią arbatą iš paskutinio derliaus.

Skrudinimas sukuria šias savybes:

  • sumažėjęs kofeinas turinys
  • rausvai rudos spalvos spalva
  • saldesnis, šiek tiek dūminis skonis
  • Mažiau kartumo ir sutraukimas
Japoniškos žaliosios arbatos veislės - Hojicha
Hojicha

Žalioji arbata paprastai vadinama O-cha pateikė japonai. Tačiau tikrasis žodis visų tipų ar žaliosios arbatos yra Ryokucha (Žalioji arbata, Ryokucha) su Ryoku Reiškia „žalia“ ir cha Reiškia „arbata“.

Žemiau yra labiausiai paplitę japoniškos žaliosios arbatos rūšys, unikalios jų savybės ir kaip jomis mėgautis.

1. Sencha Chacha: Kasdienis mėgstamiausias

Japoniškos žaliosios arbatos veislės - „Sencha“

Sencha yra populiariausia Japonijos žalioji arbata, žinoma dėl ryškaus ir gaivinančio skonio. Su gerai subalansuotu rūgštingumo ir saldumo deriniu „Sencha“ yra puikus pasirinkimas kasdieniam malonumui.

Arbatos gamintojai nuima jauniausius arbatos lapus, o po to garuos, susukite ir išdžiovinkite, kad gautų „Sencha“. „Sencha“ yra šviesos, normalios ir giliai garuojančio lygio.

2. Gyokuro: prabangus pasirinkimas

Japonijos žaliosios arbatos veislės - Gyokuro

Gyokurodar žinomas kaip Jade Dew, laikomas aukščiausios kokybės žalioji arbata. Šie arbatos lapai yra auginami pavėsyje paskutines 20–30 dienų iki Lėtinkite augalo augimą ir išsivystys aukštesnį chlorofilo kiekį. Tai prisideda prie koncentruoto, turtingo skonio Gyokuro.

Šią arbatą galite lengvai atpažinti pagal gilius, tamsiai žalius lapus ir neprilygstamas umami ir aromatas. Kai kurie skonį apibūdina kaip saldų su subtiliu, į jūros dumbliais panašiu užrašu. Tai skanu patiekiama karšta ar šalta. Arbatos žinovams ir tiems, kurie mėgaujasi turtingais, sudėtingais skoniais, „Gyokuro“ gali būti jūsų pasirinkimas.

3. Genmaicha: švelnus ir riešutų mišinys

Japonijos žaliosios arbatos veislės - Genmaicha

Genmaicha (rudos ryžių arbata) yra skrudintų rudųjų ryžių mišinys su „Sencha“ arba „Bancha“ (žr. Žemiau). Jis pasižymi švelniu skoniu su nedideliu saldumu ir beveik popkorno skoniu.

Ši arbata iš pradžių buvo žinoma kaip „Liaudies arbata“, nes gamintojai ryžius naudojo kaip užpildą, kad Genmaicha taptų prieinamesnis. Dabar visi tuo mėgaujasi dėl savo riešutų aromato ir mažesnio kofeino kiekio.

4. Hojicha: skrudinta arbata

Japoniškos žaliosios arbatos veislės - Hojicha

Hojicha (skrudinta arbata) išsiskiria su rausvai rudos spalvos ir savitu skrudinto skoniu. Arbatos gamintojai skrudina Hojicha ant stiprios ugnies, užuot garindami kaip kitos žalios arbatos. Rezultatas yra skanus, karamelyje panašus saldumas su dūmų užuomina ir mažai kartumo.

Skrudinimas taip pat sumažina Hojicha kofeino kiekį, todėl tai yra puikus pasirinkimas vakare. Nesvarbu, ar patiekiami karštai, ar kaip šaltas alaus hojicha, dėl mažo sutraukimo jis švelnus skrandyje. Jis taip pat yra miltelių pavidalo, naudojamas Hojicha lattes, kokteiliams ir desertams gaminti.

5. Bancha: ekonominė arbata

Japoniškos žaliosios arbatos veislės - Bancha

Bancha Kyla iš labiau subrendusių, šiurkštesnių lapų, kuriuos augintojai derliaus nufotografuoja vėliau sezono metu. Šie didesni lapai tampa arčiau kotelio ir džiovinimo metu nesisuka į puikią adatos formą.

Arbatos gamintojai taip pat naudoja „Bancha“ kurdami Hojicha ir Genmaicha. Tai laikoma žemesnės kokybės arbata ir yra pigesnė nei „Sencha“. Nepaisant to, jo lengvas kūnas ir subtilus saldumas tampa populiariu pasirinkimu pradedančiųjų arbatos gėrėjams.

6. Kukuki: šakelių arbata

Japoniškos žaliosios arbatos veislės - Kukicha

Kukuki (茎茶) arba „Šakpų arbata“ gaminama iš stiebų, šakelių ir arbatos augalo lapų. Skirtingai nuo tradicinių žaliųjų arbatų, pagamintų iš jaunesnių lapų, „Kukicha“ yra pagaminta iš įvairių arbatos gamyklos dalių, suteikiančios jai švelnų ir švelnų skonio profilį.

Jo skonis dažnai apibūdinamas kaip riešutas, sumedėjęs ir subtiliai saldus, gaivinančios kokybės ir minimalios sutraukimo.

7. Konacha: arbatos iš Sencha miltelių

Žinoma kaip suši restoranų arbata, Konacha (rožinė arbata) yra pagamintas iš mažesnių, sulaužytų lapų ir arbatos dulkių, kurios lieka apdoroję aukštesnės klasės arbatas, tokias kaip „Sencha“.

Nors jis pagamintas iš mažesnių, mažiau rafinuotų arbatos gamyklos dalių, „Konacha“ siūlo drąsų, tvirtą skonį, turintį nedidelį sutraukimą ir turtingą umami. Jis greitai virsta ir turi ryškią žalią spalvą.

8. Matcha: smulkiai sumalami žaliosios arbatos milteliai

„Matcha ippod“

Matcha (Matcha) yra miltelių pavidalo žaliosios arbatos rūšis. Jis pasižymi ryškia žalios spalvos, saldaus ir švelnaus skonio ir padidėjusio kofeino kiekio. Tradiciškai išplakite vandeniu japonų arbatos ceremonijoje, „Matcha“ milteliai dabar yra populiarūs visame pasaulyje, kad galėtų mėgautis gėrimais ir saldumynais. Sužinokite daugiau apie šiuos smulkiai maltus žaliosios arbatos miltelius mūsų „Matcha“ puslapyje.


Parduokite arbatos dirbinius „JoC Groodes“

Japoniškų arbatos gaminių katas

Jei ieškote gražaus Arbačių, puodelių, arbatos caddy ar „matcha“ dubenėlio apsilankykite mūsų internetinėje parduotuvėje, JOC prekėse! Mes nešiojame platų arbatos dirbinių asortimentąIr Buttandas, todėl bijome, kad mes bijome, ir mes naudotume keletą ten, kur radome.


Gerti žaliąją arbatą: kasdienis ritualas

Kiekvienas japoniškos žaliosios arbatos tipas turi savo istoriją, skonį ir vietą kasdieniame gyvenime. Asmeniškai aš sužinojau, kad arbatos pasirinkimas priklauso nuo akimirkos. „Genmaicha“ puodelis yra mano jaukių šeimos vakarų, o „Matcha“ jaučiasi kaip maža šventė, kai aš ją išplakiu.

Aš raginu jus tyrinėti šias arbatas savo tempu, eksperimentuojant su alaus gaminimo metodais, kad surastumėte tobulą taurę. Žalioji arbata yra ne tik gėrimas; Tai ritualas, jaukumas ir ryšys su japonų kultūra, kuri, tikiuosi, jums patiks tiek, kiek aš.

Kiek japoniškos žaliosios arbatos rūšių bandėte? Ar turite kokių nors mėgstamiausių? Praneškite man komentaruose – norėčiau išgirsti apie jūsų patirtį!

2 raudonas arbatinukas ir plokštelės ant marmuro stalo



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -