Jautienos kepti ryžiai – mano Kinijos namų virtuvė
Kepti ryžiai yra skanus būdas naudoti likusius ryžius. Tiesą sakant, geriausi rezultatai gaunami naudojant šaltus, likusius ryžius nuo praėjusios nakties vakarienės. Jautienoje gausu baltymų ir skonio, gaunant skanius keptus ryžius. Šį patiekalą lengva gaminti namuose. Po to, kai dalis paprastų ryžių vėl iškeps su kai kuriais ingredientais, galite įsigyti naujų ir skanių keptų ryžių.

Vaizdo kreditas: Chen Jing mano Kinijos namų virtuvėje, 2025 m.
Šiame recepte naudojami jautienos ir likučiai ryžiai bei dar vienas svarbus ingredientas – kiaušiniai, kurių būtina keptiems ryžiams. Kai kurie žmonės mėgsta prie keptų ryžių pridėti sniego žirnių ar pupelių daigų, ir tai yra geri, sveiki ingredientai. Šiam receptui aš panaudojau nedidelį kiekį susmulkintų „Napa“ kopūstų ir susmulkintų čili paprikų. Šiame recepte aš panaudojau daug 500 g ryžių, kurių pakanka 3 žmonėms. Jei norite atlikti vieną porciją, atitinkamai sumažinkite kiekius.

Jautienos kepti ryžiai
Paruoškite ingredientus.
Minkykitės jautienos.
200 g jautienos
Susmulkinkite kopūstus ir supjaustykite žalią svogūną.
100 g napa kopūstų, maži, 2 žali svogūnai (susmulkinti)
Įtraukite kiaušinius į dubenį ir šiek tiek plakite.
2 kiaušiniai
Įpilkite 10 ml (2 TSP) aliejų į wok, įpilkite jautienos ir paruduokite, kol jautiena išlaisvins savo drėgmę, o skystis išgarinamas, tada įpilkite baltųjų pipirų ir virimo vyną. Išpilkite ir atidėkite
200 g jautienos, 3 ml virimo vyno, 25 ml kepimo aliejaus, 1 ml žemės baltųjų pipirų
Į keptuvę įpilkite 15 ml (1 šaukšto) aliejaus, įpilkite kiaušinio skysčio ir supilkite kopūstus po kiaušinio skysčio sukietėję.
25 ml virimo aliejaus
Maišant kepti. Po to, kai kopūstai yra minkšti, pagardinkite jį su 3ML (⅗ TSP) druska ir 10 ml (2 TSP) susmulkintu čili pipirų padažu. Maišykite tolygiai.
3 ml druskos, 10 ml pjaustytų pipirų padažo
Įpilkite ryžių ir 20 ml (4 TSP) lengvojo sojos padažo, tada maišykite, kol spalva bus lygi. Tada įpilkite jautienos ir pjaustytų žalių svogūnų. Maišykite tolygiai.
500 g virtų baltųjų ryžių, 2 žali svogūnai (susmulkinti), 20 ml lengvojo sojos padažo, 200 g jautienos
Perkelkite į dubenį ir patiekite.
Kalorijos: 512KcalAngliavandeniai: 50gBaltymas: 21gRiebumas: 25gSočiųjų riebalų: 7gPolinesočiųjų riebalų: 3gMononesočiųjų riebalų: 12gTrans riebalai: 1gCholesterolis: 156mgNatris: 936mgKalis: 401mgPluoštas: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 364IuVitaminas C: 14mgKalcis: 79mgGeležis: 3mg
Išbandykite keletą kitų mūsų skanių keptų ryžių receptų
Ar jums patinka mano kinų namų virtuvė?
Mums patinka dalintis su jumis šiais autentiškais namų receptais. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašau papasakoti savo draugams apie mus!
Sužinokite daugiau apie mano kinų namų virtuvę mūsų puslapyje.
Palikite komentarą arba užsiprenumeruokite mūsų informacinį biuletenį.
Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų originalius vaizdo įrašus, apsilankykite mano kinų namų virtuvėje „YouTube“ ir „Rumble“.
