Kinijos grybų salotos – mano kinų namų virtuvė

Norėdami gauti vasaros šaltas salotas ar paprastai sveiką mitybą, pabandykite gaminti šias paprastas kinų grybų salotas. Tai mažai angliavandenių vegetariškas patiekalas, kuriame yra daug vitamino A, kalio ir kalcio.
Vaizdo kreditas: Chen Jing mano Kinijos namų virtuvėje, 2025 m.
Galite naudoti bet kokius įprastus grybus. Šioms Kinijos grybų salotoms aš nusipirkau grybų kombinuotą paketą, kurį sudaro jūros gėrybių grybai (海鲜菇, hǎixiān gū), baltųjų nefrito grybų (dar žinomų baltųjų gaudyklių) ir karaliaus austrių grybų (杏鲍菇 xìng bào gū). Plaunant ir apdoroję šiuos grybus, mes juos sumaišome ir užpildome specialiai pagamintu padažu. Prašau mėgaukitės šiomis skaniomis grybų salotomis.
Norėdami gaminti padažą šioms grybų salotoms, aš naudojau šviežius tailandietiškus čili paprikas. Juos lengviau rasti JAV maisto produktuose didesnėse grandinėse ir Azijos maisto gamintojuose. Tailando čili ir „Xiaomila“ čili yra labai panašios skonio ir šilumos. Svarbus dalykas yra šviežio čili tekstūra.
Jei nerandate šviežių tailandietiškų čili pipirų, galite užsisakyti džiovintų „Xiaomila“ čili internete ir jas rehidratuoti.

Kinijos grybų salotos
Norėdami gauti vasaros šaltas salotas ar paprastai sveiką mitybą, pabandykite gaminti šias paprastas kinų grybų salotas. Galite naudoti bet kokius įprastus grybus. Šiam receptui gavau grybų derinį, kurį sudarė jūros gėrybių grybai (海鲜菇, hǎixiān gū), balti nefrito grybai (dar žinomi kaip „White Shimeji“) ir karaliaus austrių grybai (杏鲍菇 xìng bào gū). Plaunant ir apdoroję šiuos grybus, mes juos sumaišome ir užpildome specialiai pagamintu padažu. Prašau mėgaukitės šiomis skaniomis grybų salotomis.
Paruoškite ingredientus.
Susmulkinkite česnaką, čili pipirus, žalią svogūną ir kalendrą.
4 švieži Tailando čili, 6 skiltelės česnakai, 1 krūva kalendra, 1 žalias svogūnas (susmulkintas)
Nuplaukite grybus ir per ilgai supjaustykite grybus į dalis. Supjaustykite karaliaus austrių grybus.
200 g šviežių grybų derinio paketas
Į puodą įpilkite vandens, užvirkite ir įpilkite grybų. Virkite ant vidutinės ugnies 2 minutes.
Nuimkite grybus nuo ugnies ir nusausinkite. Perkelkite į patiekimo dubenį.
Paruoškite padažą
Į WOK įpilkite 20 ml aliejaus (4 TSP) ant silpnos ugnies ir įpilkite Sičuano pipirų. Kai kvepiate pipirų kukurūzus, išimkite juos iš aliejaus, palikdami skonio aliejų Woke. Išmeskite Sičuano pipirų kukurūzus. Tada įpilkite česnako ir čili pipirų.
4 švieži Tailando čili, 6 skiltelės česnakai, 1 g Sichuano pipirų, 20 ml aliejaus
Pakepinkite iki kvapo, tada pagardinkite druska, austrių padažu, sojos padažu ir pagaliau įpilkite žaliųjų svogūnų ir kalendros. Gerai išmaišykite, kad sujungtumėte.
1 žalias svogūnas (susmulkintas), 1 ml druskos, 5 ml austrių padažas, 10 ml lengvojo sojos padažo, 1 krūva kalendra
Supilkite padažą ant grybų ir patiekite.
Kalorijos: 141KcalAngliavandeniai: 12gBaltymas: 4gRiebumas: 10gSočiųjų riebalų: 1gPolinesočiųjų riebalų: 3gMononesočiųjų riebalų: 6gTrans riebalai: 0,04gNatris: 592mgKalis: 395mgPluoštas: 3gCukrus: 3gVitaminas A: 131IuVitaminas C: 19mgKalcis: 29mgGeležis: 1mg
Išbandykite keletą kitų mūsų Kinijos grybų receptų
Ar jums patinka mano kinų namų virtuvė?
Mums patinka dalintis su jumis šiais autentiškais namų receptais. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašau papasakoti savo draugams apie mus!
Sužinokite daugiau apie mano kinų namų virtuvę mūsų puslapyje.
Palikite komentarą arba užsiprenumeruokite mūsų informacinį biuletenį.
Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų originalius vaizdo įrašus, apsilankykite mano kinų namų virtuvėje „YouTube“ ir „Rumble“.
