Keptos krevetės su šukutėmis – mano kinų namų virtuvė

Krevetėse gausu baltymų, ir jūs galite juos virti paprastais ar sudėtingais būdais. Virkite tiesiai į vandenį, o po to suvalgyti su padažu yra lengviausias būdas. Giliai keptos krevetės ir skanus rezultatas yra sudėtingesnis. Šiam keptoms krevetėms su skalūnų receptu aš naudoju WOK (arba keptuvę), užpildytą maždaug 1/3 karšto aliejaus, kad giliai keptumėte krevetes. Tai yra paprasčiau, nei namuose naudoti gilią keptuvę ir ypač dirbs su WOK. Naudojant tešlą šiame recepte, keptos krevetės padengia lengvomis, plutos plutele, tolygiai padengtu lazdelėmis. Karštas aliejus stimuliuoja žaliųjų svogūnų aromatą ir skonį, o lengvoji tešla užsandarina krevetes, išlaikant jas drėgną viduje.
Vaizdo kreditas: Chen Jing mano Kinijos namų virtuvėje, 2025 m.
Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš pridedant krevetes, įsitikinkite, kad aliejus pasiekia tinkamą temperatūrą. Priešingu atveju krevečių tekstūra bus bloga, o kremo pastos ant krevečių paviršiaus bus minkšta. Gatavas šio recepto produktas turėtų būti kvapnus ir traškus, ne riebus, o ne kietas. Jei atsargiai, kad aliejus būtų pakankamai karštas, gamindami keptas krevetes su lazdelėmis, paragausite skanių keptų krevečių su žaliųjų svogūnų skoniu.

Keptos krevetės su šukutėmis
Krevetėse gausu baltymų, ir jūs galite juos virti paprastais ar sudėtingais būdais. Virkite tiesiai į vandenį, o po to suvalgyti su padažu yra lengviausias būdas. Šiam receptui naudoju gilų kepimą. Su žaliaisiais svogūnais po giliai kepimo žalieji svogūnai uždengs krevetės paviršių, o karštas aliejus padidins žaliųjų svogūnų aromatą. Jūs paragausite skanių keptų krevečių su žaliųjų svogūnų skoniu. Jei norite tai padaryti gerai, įsitikinkite, kad jūsų alyvos temperatūra pasiekia reikiamą temperatūrą. Priešingu atveju krevečių tekstūra bus bloga, o kremo pastos ant krevečių paviršiaus bus minkšta. Baigtas šio recepto rezultatas turėtų būti kvapnus ir traškus.
Tešla
- 3 Žalieji svogūnai (smulkiai susmulkinti)
- 50 ml Kukurūzų krakmolas 3 šaukštai + 1 šaukštelis
- 5 ml Šaltas aliejus
- 2 Kiaušiniai
Paruoškite ingredientus ir nuplaukite.
Krevetės, palikdami uodegą. Norėdami supjaustyti krevetės nugarą ir nuimkite veną, naudokite peilį. Į dubenį sudėkite krevetes ir įpilkite virimo vyno, sojos padažo, austrių padažo, druskos ir baltųjų pipirų į krevetes, gerai išmaišykite ir marinuokite 10–15 minučių.
300 g krevečių, 3 ml virimo vyno, 5 ml lengvojo sojos padažo, 3 ml austrių padažas, 1 ml žemės baltųjų pipirų, 1 ml druskos
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus.
3 žali svogūnai (smulkiai susmulkinti)
Įpilkite kiaušinius į maišymo dubenį, įpilkite pjaustytų žalių svogūnų, kukurūzų krakmolo ir 5 ml šalto aliejaus. Gerai išmaišykite.
2 kiaušiniai, 50 ml kukurūzų krakmolo, 5 ml šalto aliejaus
Užpildykite savo WOK arba keptuvę maždaug 1/3 virtuvės aliejumi ir įkaitinkite jį iki 160 ° C (320 ℉). Krevetes padenkite krakmolu ir kiaušinių mišiniu.
aliejus giliai kepimui
Kepkite krevetes karštame aliejuje 2–3 minutes per vidutinę ugnį. Išimkite krevetes iš aliejaus ir leiskite jiems nutekėti.
Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
Kalorijos: 274KcalAngliavandeniai: 15gBaltymas: 36gRiebumas: 7gSočiųjų riebalų: 2gPolinesočiųjų riebalų: 2gMononesočiųjų riebalų: 3gTrans riebalai: 0,03gCholesterolis: 405mgNatris: 661mgKalis: 513mgPluoštas: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 417IuVitaminas C: 3mgKalcis: 136mgGeležis: 2mg
Daugiau straipsnių apie tešlą, gilų kepimą ir sausai draskančias krevetes
Ar jums patinka mano kinų namų virtuvė?
Mums patinka dalintis su jumis šiais autentiškais namų receptais. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašau papasakoti savo draugams apie mus!
Sužinokite daugiau apie mano kinų namų virtuvę mūsų puslapyje.
Palikite komentarą arba užsiprenumeruokite mūsų informacinį biuletenį.
Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų originalius vaizdo įrašus, apsilankykite mano kinų namų virtuvėje „YouTube“ ir „Rumble“.
