„Iskrambol“ (Filipinų ledo peštynės) desertų receptas ir vadovas

„Iskrambol“ (Filipinų ledo peštynės) desertas yra rausvas, nostalgiškas ir gatvės maisto patiekalas, kurį myli ir vaikai, ir suaugusieji. Šis saldus ir kreminis gatvės maistas yra vaikų prisiminimų kuokštelis, kurį patiekia gatvės pardavėjai Filipinų gatvėse, puodelyje ir užpildytas pieno milteliais, šokolado sirupu ir spalvingais purkštuvais. Naršykite viską, ką reikia žinoti apie šį žavų saulėtos dienos desertą namuose.
Kas yra ISKRAMBOL?
Iskrambol (iš angliško žodžio „Scramble“) yra filipiniečių nuskustas ledo desertas, pagamintas maišant susmulkintą ledą su kondensuotu pienu, išgarintu pienu ir dirbtiniais kvapiais (paprastai bananais ar vanile).
Šiame ledo skandalo recepte parodysiu, kaip naudoti natūralią alternatyvą bananų esencijai.
Tada jis užpildytas pienu, sirupu ir kitais saldžiais patiekalais, tokiais kaip zefyrai ir purkštukai. Tradiciškai jį parduoda gatvės pardavėjai, kurie maišo ir patiekia šviežius iš didelio konteinerio.
Iskrambol yra tarsi filipiniečių Azijos saulėgrąžos! Negalite padėti šypsotis su šia linksmų ir gražių saldžių patiekalų puodeliu.
Kodėl jums patiks šis receptas
- Lengva padaryti tik su keliais ingredientais
- Biudžetas draugiškas Vis dėlto nepaprastai skanu ir įdomus desertas
- Pritaikomas su įvairiais saldžiais patiekalais
- Nostalgiškas filipiniečių vaikystės gydymas
- „Instagram“ vertas nuotraukų su parašu rožine atspalviu ir saldžiais puošmenomis

Ingredientai
Ledo bazei:
- 4 puodeliai sutraiškytas ledas
- ½ puodelio išgarinto pieno
- ¼ puodelio kondensuoto pieno
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- 2 lašai raudonos arba rausvos spalvos maisto dažai – arba šiek tiek burokėlių sulčių, kad gautumėte natūralią alternatyvą
- Bananų ekstraktas arba susimaišykite ketvirtadalyje prinokusio banano
Paplartims:
- 1 šaukštas pieno miltelių
- Šokolado sirupas ar traškučiai
- Vaivorykštės purškalai
- Zefyrai
- Nata de coco arba sago perlai (neprivaloma)
Įranga, reikalinga „Iskrambol“ gamybai
Norint sėkmingai paruošti „Iskrambol“, jums reikės šios įrangos:
- Maišytuvas ar maisto perdirbėjas – Susmulkinti susmulkintą ledą su kitais ingredientais, kad būtų lygi ir liekna tekstūra.
- Matuojant puodelius ir šaukštus – Norėdami tiksliai išmatuoti savo ledo bazės ir užpilo ingredientus.
- Šaukštelis ar šaukštas – Norėdami patiekti „Iskrambol“ į puodelius ar dubenėlius.
- Puodeliai ar maži dubenys – Už deserto patiekimą. Galite naudoti plastikinius puodelius ar mažus desertų dubenėlius.
- Šiaudai (neprivaloma) – Norėdami gauti autentišką gatvės maisto patirtį, patiekite su šiaudeliu kartu su šaukštu.
Instrukcijos
- Sumaišykite ledo bazę – Maišytuve ar maisto kombaine sumaišykite susmulkintą ledą, išgarintą pieną, kondensuotą pieną, bananų esmę ar bananą, vanilės ekstraktą ir maisto dažymą. Sumaišykite iki vientisos ir putlios.
- Patiekite iškart – Įtraukite mišinį į puodelius ar mažus dubenėlius.
- Pridėkite antpilą – Gausiai pabarstykite pieną pieną ant viršaus, lašinkite šokolado sirupu ar traškučiais ir įpilkite vaivorykštės pabarstymų. Taip pat galite įtraukti mini zefyras, „Nata de Coco“ ar „Sago“ perlus, kad gautumėte papildomos tekstūros.
- Mėgaukitės – Patiekite su šaukštu ir šiaudeliu, kaip ir tradicinė gatvės maisto versija!
Patarimai geriausiam „Iskrambol“
- Norėdami pasiekti puikią, lygią tekstūrą, panašią į nusiskuto ledą, naudokite didelio galingumo trintuvą.
- Sureguliuokite saldumą, pridėdami daugiau ar mažiau kondensuotą pieną pagal jūsų pasirinkimą.
- Jei norite storesnės konsistencijos, sumažinkite išgarinto pieno kiekį.
- Eksperimentuokite su skirtingais skoniais, tokiais kaip „Ube“ ar „Chocolate“, kad būtų išskirtinis.

Variacijos ir užpilai
Nors klasikinis „Iskrambol“ yra bananų skonio su šokolado sirupu, galite eksperimentuoti su kitomis versijomis:
- Ube Iskrambol – Naudokite „Ube“ ekstraktą ir viršuje su „Ube Halaya“.
- Milo Iskrambol – Įmaišykite „Milo“ miltelius į ledo bazę, kad gautumėte šokoladinį skonį.
- Sūrio iskrambol -Viršuje su tarkuotu sūriu, kad būtų saldus išaugantis kontrastas.
„Iskrambol“ yra ne tik desertas – tai filipiniečių kultūros gabalas, kuris su kiekvienu įkandimu sugrąžina vaikystės džiaugsmą. Naudodami šį lengvą naminį receptą, galite atkurti ikonišką gatvės maisto patirtį jūsų virtuvėje.
Nesvarbu, ar trokštate kažko saldaus, ar supažindinate su filipiniečių skanėstais draugams ir šeimai, „Iskrambol“ yra laimė taurėje ir kitokio pobūdžio Azijos saulėgrąžose, kurios niekada nenuvilia!
Išbandykite šį receptą ir praneškite mums, kaip tai pasirodo! Kokius užpilus mėgstate savo „Iskrambol“? Dalykitės savo kūriniais žemiau esančiuose komentaruose! Prašome pasidalyti, pavyzdžiui, prispausti ir pateikti žvaigždes recepto kortelėje. Ačiū už meilę!

Matuojant puodelius ir šaukštus
Šaukštelis ar šaukštas Už „Iskrambol“ patiekimą į puodelius ar dubenėlius.
Puodeliai ar maži dubenys Už tarnavimą desertui. Galite naudoti plastikinius puodelius ar mažus desertų dubenėlius.
Šiaudai (neprivaloma) Norėdami gauti autentišką gatvės maisto patirtį, patiekite su šiaudeliu kartu su šaukštu.
Ledo bazei:
- 4 puodeliai Susmulkintas ledas
- ½ puodelis Garintas pienas
- ¼ puodelis kondensuotas pienas
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 2 Nukrenta raudonos ar rausvos spalvos maisto dažymas – arba šiek tiek burokėlių sulčių, kad gautumėte natūralią alternatyvą
- Bananų ekstraktas arba susimaišykite ketvirtadalyje prinokusio banano
Paplartims:
- 1 kasas pienas milteliai
- Šokolado sirupas ar traškučiai
- gimė de coco ar tapijokos perlai
- zefyrai
- Purklės
Sumaišykite ledo bazę – į maišytuvą ar virtuvės kombainą, sumaišykite susmulkintą ledą, išgarintą pieną, kondensuotą pieną, bananų esenciją ar bananą, vanilės ekstraktą ir maisto dažus. Sumaišykite iki vientisos ir putlios.
4 puodeliai sutraiškytas ledas, ½ puodelio išgarinto pieno, ¼ puodelio kondensuoto pieno, 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas, 2 lašai raudonos ar rausvos spalvos maisto dažai – arba šiek tiek burokėlių sulčių, kad gautumėte natūralią alternatyvą, Bananų ekstraktas arba susimaišykite ketvirtadalyje prinokusio banano
Patiekite nedelsdami – supilkite mišinį į puodelius ar mažus dubenėlius.
Įpilkite antpilnių – gausiai pabarstykite pieną pieną ant viršaus, lašinkite šokolado sirupu ar traškučiais ir įpilkite vaivorykštės pabarstymų. Taip pat galite įtraukti mini zefyras, „Nata de Coco“ ar „Sago“ perlus, kad gautumėte papildomos tekstūros.
1 šaukštas pieno miltelių, Šokolado sirupas ar traškučiai, gimė de coco ar tapijokos perlai, zefyrai, Purklės
Mėgaukitės – patiekite su šaukštu ir šiaudeliu, kaip ir tradicinė gatvės maisto versija!
Mitybos faktai
Iskrambol filipinų ledo peštynės desertas
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.