Karantino virtuvė // Mie Ayam
Tuo metu, kai namų gaminimas vaidina svarbų vaidmenį mūsų kasdieniame gyvenime, „Ubud“ maisto festivalis, kurį pristatė „ABC“, pradėjo naują seriją „Karantino virtuvė“. Šioje serijoje parodysime paprastus receptus, kuriuos galėsite sekti namuose, kuriuose bus mūsų pačių festivalio komanda. Tikimės, kad ši vaizdo įrašų serija gali suteikti puikių jūsų namų ruošimo papildymų.
Beveik visi indoneziečiai žino ir mėgsta Mie Ayam, dubenį karšto patiekalo, kurį atnešė kinų palikuonys Indonezijoje. Ubude Janet Deneefe mėgsta gaminti Mie Ayam savo šeimai ir tarnauti šaltą naktį. Sultinys, pritvirtintas nuo imbiero, žvaigždės anyžiaus ir „Xiao Xing“ vyno, yra toks pilnas skonio, kad norėtumėte jame permesti „Mie Ayam“.
Mie Ayam
Ingredientai:
200 GR kiaušinių makaronų, virti karštu vandeniu ir įtempti
300 gr vištienos šlaunys
500 ml vandens
3 stiebai pavasarinį svogūną, supjaustytas gabalėliais
5 česnako skiltelės
50 GR imbiero, sutriuškintas
3 PCS žvaigždžių anyžius
50 gr vandens špinatai (arba kitos lapinės žalios daržovės), supjaustytos apytiksliai
3 šaukštai xiao xing vynas
Sojos padažas
Saldus sojos padažas
Sezamo aliejus
Druska
Pipirai
Pavasario svogūną, supjaustytas plonai
Metodai:
1. Dideliame puode virkite vandenį ant vidutinės ugnies ir įpilkite spyruoklinio svogūno, česnako, žvaigždės anyžiaus ir pipirų. Po 5 minučių įpilkite vištienos šlaunies ir virkite 10 minučių, kol iškeps.
2. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais, tada atidėkite. Tuo tarpu sultinio virkite.
3. Nuvilkite prieskonius nuo atsargų, tada į sultinį įpilkite vandens špinatų ir druskos ir keletą minučių blanšiokite. Įpilkite virtų makaronų ir virkite 2 minutes.
4. Į dubenį įdėkite makaronų ir daržovių, tada ant makaronų viršaus įpilkite vištienos. Užbaikite pabarstykite pavasario svogūną.
5. Atskirai patiekite sultinį mažesniame dubenyje arba įpilkite tiesiai prie makaronų. Geriausiai patiekiama dar karštai.