Kuo skiriasi? • Tik viena kulinarijos knyga

Kuo skiriasi? • Tik viena kulinarijos knyga


Atraskite Pagrindiniai skirtumai tarp ponzu ir sojos padažojų unikalūs skoniai ir naudojimas bei kaip juos naudoti japonų virtuvėje.

Ponzu ir Aš esu padažas yra esminiai pagardai japonų virtuvėje, kiekvienas pasiūlymas Unikali skoniai ir naudojimas.

Atrask jų Pagrindiniai skirtumaiAr Atskiri skonio profiliaiir geriausi būdai Įtraukite juos į japonų gaminimą.

Jei jums patinka gaminti padažus nuo nulio, išbandykite naminį „Nami“ „Ponzu“ padažą ir „Yuzu Ponzu“ receptus!


Kas yra sojos padažas?

Sojos padažas | Paprasti japonų receptai, esantys tik viename kulinarijoje.com

Aš esu padažas, arba Shoyu (Sojos padažas) japonų kalba yra a esminisAr universalus pagarda Japonijos gaminimo metu. Pagaminta iš fermentuotų sojų pupelių, kviečių, vandens ir druskos, jis prideda gylisAr Umamiir spalva į indus, neperkraunant jų.

Pagalvokite apie sojos padažą kaip būtiną kaip druską – jis sustiprina skoniusAr Sezonų ingredientaiir gali būti naudojamas abu Virimas ir kaip a Laimėjimas prie stalo. Japonijos virtuvė tiesiog nėra išsami be jos!

Svarbu: Japonijos sojos padažas skiriasi nuo kitų veislių. Sužinokite daugiau mūsų japoniško sojos padažo puslapyje.


Kas yra ponzu padažas?

Umajimura yuzu no mura ponzu I Lasy Japonijos receptai svetainėje „JustoneCookbook.com“

„Ponzu“, dar žinomas kaip japoniškos citrusinių vaisių panardinimo padažas, yra aštrus ir švelnus sojos padažo pusbrolias, gaivus citrusinių vaisių pridėjimas. Iš pirmo skonio iškart pastebėsite Ryškus, citrusinis saldumas Tai apibūdina padažą.

Iš pradžių „Ponzu“ buvo pagamintas su citrusinių vaisių sultimis (tokiomis kaip Yuzu, Sudachi arba Kabosu) ir daugybę ryžių acto, be sojos padažo.

Šiandien Ponzu paprastai nurodo Ponzu Shoyuvariantas, pagamintas derinant japoniškus citrusinių vaisių sultis, sojos padažą, cukrų ar mirin, katsuobushi (džiovintus bonito dribsnius) ir „Kombu“.

Dėl išskirtinio citrusinių vaisių skonio Ponzu dažnai naudojamas kaip a apdailos padažas, marinatas, panardintas padažas ar salotų padažasatnešdamas gaivinantį smūgį į daugelį patiekalų.


Pagrindiniai skirtumai

Skonio profilis

  • Tiek „Ponzu“, tiek sojos padažas prideda umami prie patiekalų, tačiau jų skoniai skiriasi intensyvumu ir sudėtingumu.
  • Sojos padažas yra susijęs su turtingu, pikantišku umamiu, o pirmasis skonis smogė liežuviui kaip aštriu ir sūrus.
  • „Ponzu“ pristato lengvesnį, gaivų skonį su citrusiniu būdu.

Ingredientai

  • Sojos padažas pagamintas iš paprastų ingredientų: sojų pupelių, kviečių ir druskos.
  • „Ponzu“ pagerina skonį su citrusinių vaisių sultimis ir dažnai apima acto ar dashi užuominą, kad būtų papildomas gylis.

Šilumos atsparumas

  • Sojos padažas yra išskirtinai gerai šiluma, todėl jis idealiai tinka virti bet kuriame etape.
  • Dėl citrusinių sulčių bazės „Ponzu“ yra mažiau atsparūs šilumai. Norint išsaugoti savo skonį, geriausia pridėti „Ponzu“ pačiame virimo gale arba patiekti jį per ingredientus nekepant.

Kada naudoti

Geriausias sojos padažo naudojimas

Japoniškoje virtuvėje sojos padažas yra universalus MVP, suteikiantis esminį umamio skonio pagrindą. Kaip ir druska, tai neįtikėtinai universaluspuikiai tinka MarinadaiAr Maišytos ir bulvytėsAr sriubos ir troškinami patiekalaikur prideda turtingą umami. Tai veikia kaip panardinantis padažas Sushi, a prieskoniai ryžių patiekalams, daržovėms ir kiaušiniams bei pagrindui pikantiški ir saldūs glazūros Mėsa ir daržovėms.

Čia yra keletas klasikinių pavyzdžių, kaip NAMI savo receptuose naudoja sojos padažą. Mes nerekomenduojame pakeisti šių patiekalų „Ponzu“, nes jo stiprus citrusinių vaisių skonis priblošktų ir drastiškai pakeistų galutinį skonį.


Geriausias „Ponzu“ naudojimas

Ponzu šviečia kaip a apdailos prisilietimas arba panardinantis padažaspateikiant gaivinantį citrusinių vaisių sprogimą.

Jo Zesties skonis Puikiai tinka žuvims, jūros gėrybėms, sashimi, carpaccio, tempura ir koldūnams. Mes taip pat mėgstame maišyti „Ponzu“ su sezamo aliejumi, kad sukurtume salotų, keptos mėsos, žuvies ir daržovių vinaigretę.

Čia yra keletas būdų, kaip Nami naudoja ponzu:


Ar galiu pakeisti vieną kitam?

Jei receptas reikalauja sojos padažolaikykitės sojos padažo, nes naudoti „Ponzu“ gali pakeisti autentišką skonį. Tačiau, atsižvelgiant į patiekalą, sojos padažo pakeitimas „Ponzu“ gali veikti tokiems receptams kaip salotų padažai – tiesiog naudokitės savo sprendimu!

Priešingai, jei turite tik sojos padažą ir Receptas reikalauja „Ponzu“galite greitai pakeisti sumaišydami citrusinių vaisių sulčių (citrinos, kalkių ar oranžinės spalvos) purslą su sojos padažu ir ryžių actu.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -