SUPER LENGVAS MANGO pudingas | Rice Life Foodie

Šis mangų pudingo receptas yra labai paprastas, nereikia viryklės! Jums tereikia virtuvės kombaino ir dubenėlio. tai viskas! Visa tai natūralu, sveikiau, nes yra naminis, ir lengviausias kreminio mango pudingo desertas! Net vaikai norės visa tai valgyti.
Kas yra Mango pudingas
Mango pudingas yra populiarus desertas, pagamintas iš prinokusių mangų, cukraus ir su želatina arba agaro agaru, skirtas veganiškam variantui.
Jis yra švelnios, kreminės tekstūros ir saldaus, tropinio skonio, išryškinantis natūralų skaniai prinokusių aukso geltonumo mangų skonį.
Patiekite atšaldytą ir papuoškite šviežiais mangais, vaisiais, kokoso riešutu arba plakta grietinėle.
Mango pudingas ypač mėgstamas daugelyje Azijos virtuvių ir mėgstamas dėl gaivaus skonio bei paruošimo paprastumo.

Ingredientai
- 2 geltoni mangai – Manilos mangai, auksiniai mangai, Ataulfo mangai
- 1 puodelis išgarinto pieno – veganiškam variantui taip pat galite naudoti kokosų pieną
- 3 šaukštai cukraus
- 3 šaukšteliai želatinos
- 1 valgomasis šaukštas šalto vandens – želatinai pražydinti
- šviežias mangas užpilui
Įranga
- maisto kombainas
- matavimo taurė
- pudingo puodeliai
Mango pudingo gaminimo instrukcijos
- Paruoškite želatiną:
- Matavimo puodelyje sumaišykite 3 arbatinius šaukštelius želatinos su 1 šaukštu ŠALTO vandens. Palikite keletą minučių, kad žydėtų. Žydi, kai konsistencija panašesnė į obuolių padažą.
- Sumaišykite mangus:
- Geltonuosius mangus nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite mango gabalėlius į virtuvinį kombainą ir plakite iki vientisos masės.
- Sumaišykite ingredientus:
- Į sumaišytą mangą įpilkite 1 puodelį išgarinto pieno (arba kokoso pieno, jei pasirinksite veganišką variantą) ir 3–4 šaukštus cukraus. Dar kartą maišykite, kol mišinys gerai susimaišys ir taps kreminis.
- Ištirpinkite želatiną:
- Mikrobangų krosnelėje įkaitinkite du šaukštus vandens, kad vanduo būtų labai šiltas (bet ne per karštas ar verdantis), ir įpilkite į pražydusį želatinos mišinį apie 15-20 sekundžių, kol želatina visiškai ištirps. Įsitikinkite, kad jis NĖRA verdantis; mes tiesiog norime, kad jis ištirptų. Jei vanduo bus per karštas, želatina sugadins.
- Sumaišykite su želatina:
- Į virtuvinio kombaino mangų mišinį supilkite ištirpintą želatiną. Sumaišykite tik trumpai, kad viskas susimaišytų tolygiai.
- Supilstyti į puodelius:
- Padalinkite mangų pudingo mišinį į pudingo puodelius ar dubenėlius, užpildydami juos maždaug tris ketvirtadalius.
- Atsipalaidavimas:
- Įdėkite puodelius į šaldytuvą ir palikite atvėsti mažiausiai 4 valandas arba kol sustings.
- Patiekti:
- Kai sustings, išimkite iš šaldytuvo. Papuoškite šviežiais mango griežinėliais, kitais vaisiais, kokoso riešutais arba plakta grietinėle, kad gautumėte ypatingą pojūtį. Mėgaukitės skaniu mangų pudingu!
Pastabos
- Mango veislė: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite saldžius, prinokusius mangus, tokius kaip Ataulfo, Honey arba Alphonso. Konservuotų mangų tyrė taip pat gali būti naudinga, jei šviežių mangų nėra.
- Želatinos paruošimas: Pirmiausia želatiną praplaukite šaltame vandenyje, tada ištirpinkite šiltame vandenyje.
- Saldumo reguliavimas: Sureguliuokite cukraus kiekį atsižvelgdami į natūralų mangų saldumą.
- Kremiškumas: Viso riebumo kokosų pienas arba riebi grietinėlė išeis sodresnį pudingą, tačiau galite naudoti migdolų pieną arba avižų pieną, kad pasirinktumėte lengvesnį, be pieno pasirinkimą.
- Nustatymo agentas: Želatina dažniausiai naudojama mangų pudingui sustingti. Veganiškam variantui pakeiskite jį agaru-agaru (kiekį reguliuokite pagal poreikį, nes agaras stingsta tvirčiau).

Priedai
- Chia sėklos: Prieš sustingdami įmaišykite chia sėklas, kad gautumėte papildomos tekstūros ir maistinių medžiagų.
- Vaisių gabaliukai: Pridėkite nedidelių šviežių mangų, kivių ar uogų gabalėlių, kad gautumėte gaivumo pliūpsnį.
- Prieskoniai: Šlakelis kardamono arba vanilės ekstrakto pagerina skonio profilį.
- Kokosas: Susmulkintus kokosus arba skrudintus kokoso drožles galima įmaišyti arba naudoti kaip užpilą.
Variacijos
- Sluoksniuotas pudingas: Alternatyvūs mango pudingo sluoksniai su kokosų kremu, kondensuotu pienu arba plakta grietinėle stiklinėje, kad būtų vizualiai patrauklus desertas ir gausūs skoniai.
- Mango-Sago pudingas: Sulenkite virtus sago arba tapijokos perlus, kad gautumėte kramtomąją tekstūrą.
- Mango želė: Padarykite tvirtesnį pudingą naudodami papildomą kietėjimo priemonę ir supjaustykite kubeliais, kad smagiai pasuktumėte.
- Fusion skonis: Įpilkite šlakelį pasifloros vaisių tyrės arba ličių, kad gautumėte atogrąžų mišinį.
- Priedai: Užtepkite ai-yu želė, želė žole, longan, pandan želė, kondensuotu kokoso pienu arba granola, kad gautumėte įvairaus skonio.

Kaip tarnauti
- Atskiros porcijos: Patiekite mažuose ramekinuose, stikliniuose indeliuose ar desertų dubenėliuose.
- Priedai:
- Švieži mango kubeliai
- Plakta grietinėlė arba kokosų grietinėlė
- Susmulkintos pistacijos, migdolai arba anakardžiai
- Mėtų lapeliai papuošimui
- Atšaldyta: Prieš patiekdami įsitikinkite, kad pudingas yra gerai atšaldytas bent 4 valandas.
- Akompanimentai: Derinkite su traškiais sausainiais arba lengvais sausainiais, kad gautumėte papildomos tekstūros.
- Desertų lėkštė: Įtraukite jį į atogrąžų desertą, užteptą su kitais vaisiais, pavyzdžiui, ananasais, papajos ir makadamijų sausainiais.

- 2 geltonieji mangai – Manilos mangai auksiniai mangai, Ataulfo mangai
- 1 puodelis išgarintas pienas – veganiškai galite naudoti ir kokosų pieną
- 3 a.š cukraus
- 3 šaukštelis želatinos
- 1 a.š šaltas vanduo – želatinai pražydinti
- šviežių mangų užpilui
Paruoškite želatiną:
Matavimo puodelyje sumaišykite 3 arbatinius šaukštelius želatinos su 1 šaukštu ŠALTO vandens. Palikite keletą minučių, kad žydėtų. Žydi, kai konsistencija panašesnė į obuolių padažą.
3 šaukštelių želatinos, 1 valgomasis šaukštas šalto vandens – kad želatina pražydėtų
Sumaišykite mangus:
Geltonuosius mangus nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite mango gabalėlius į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
2 geltoni mangai – Manilos mangai
Sumaišykite ingredientus:
Į sumaišytą mangą įpilkite 1 puodelį išgarinto pieno (arba kokoso pieno, jei pasirinksite veganišką variantą) ir 3–4 šaukštus cukraus. Dar kartą maišykite, kol mišinys gerai susimaišys ir taps kreminis.
1 puodelis išgarinto pieno – veganiškai galite naudoti ir kokosų pieną, 3 šaukštai cukraus
Patiekti:
Kai sustings, išimkite iš šaldytuvo. Papuoškite šviežiais mango griežinėliais, kitais vaisiais, kokoso riešutais arba plakta grietinėle, kad gautumėte ypatingą pojūtį. Mėgaukitės skaniu mangų pudingu!
šviežių mangų užpilui
- Mango veislė: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite saldžius, prinokusius mangus, tokius kaip Ataulfo, Honey arba Alphonso. Konservuotų mangų tyrė taip pat gali būti naudinga, jei šviežių mangų nėra.
- Želatinos paruošimas: Pirmiausia želatiną praplaukite šaltame vandenyje, tada ištirpinkite šiltame vandenyje.
- Saldumo reguliavimas: Sureguliuokite cukraus kiekį atsižvelgdami į natūralų mangų saldumą.
- Kremiškumas: Viso riebumo kokosų pienas arba riebi grietinėlė išeis sodresnį pudingą, tačiau galite naudoti migdolų pieną arba avižų pieną, kad pasirinktumėte lengvesnį, be pieno pasirinkimą.
- Nustatymo agentas: Želatina dažniausiai naudojama mangų pudingui sustingti. Veganiškam variantui pakeiskite jį agaru-agaru (kiekį reguliuokite pagal poreikį, nes agaras stingsta tvirčiau).
Mitybos faktai
Lengvas mango pudingas
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Source link