Taigi LENGVAS OBUOLIŲ TEŠLAS – atrodysite kaip ekspertas!
Šis paprastas obuolių sluoksniuotos tešlos receptas yra greitas, paprastas ir be galo pritaikomas! Taip pat labai gerai dvelkia lūpomis su „Granny Smith“ obuoliais, pagamintais į lipnų ir saldų obuolių pyrago įdarą. Atsineškite juos į kitą susitikimą ir atrodysite kaip desertų ekspertas, vertas pasidalinti šiuo skanėstu. Tai yra obuolių pyrago sluoksniuotos tešlos desertas, suteikiantis tradicinių cinamone keptų obuolių aromatą, skonį ir pojūtį sviestinėje, dribsnioje plutelėje tiesiai į jūsų namus. Pridedami žingsnis po žingsnio vaizdai.
Kas yra obuolių sluoksniuota tešla
Paprasčiau tariant, sviestiniai, dribsniai ir sodrūs sluoksniuotos tešlos sluoksniai apgaubia gražiausią ir tobulai pagamintą obuolių pyrago įdarą, sukuriantį rankoje laikomą svajingą desertą.
Obuolių pyrago įdaras suvyniotas į vieną iš geriausių žmogui žinomų plutos rūšių, o rezultatas – auksinis skanėstas su saldžių ir aitrų obuolių viduriu ir tikslios tekstūros padažu, geresniu nei parduotuvėje.
Trumpa sluoksniuotos tešlos ir obuolių desertų istorija
Sluoksniuota tešla, arba sluoksniuotos tešlosturi šaknis prancūzų virtuvė bet greičiausiai kilęs iš Artimųjų Rytų sluoksniuotos tešlos technikos, atneštos į Europą per kryžiaus žygius. Iki XVII amžiaus atsirado moderni sluoksniuotos tešlos versija, kurią ištobulino prancūzų šefai, tokie kaip Claude'as Lorraine'askuriam dažnai priskiriamas jo išradimas.
Obuoliai jau seniai buvo pagrindinis Europos kepinių ingredientas, pavyzdžiui, desertuose štrudelis ir pyragaičiai parodo jų universalumą. Obuolių derinimas su sluoksniuota tešla tapo natūralia kepimo tradicijų raida, ypač kai sluoksniuota tešla išplito visoje Europoje.
Ikoniniai patiekalai, tokie kaip prancūziški Tarte Tatin ir austrų Obuolių štrudelis paruošite pagrindą šiandieniniams paprastesniems ir greitesniems obuolių sluoksniuotos tešlos gaminiams.
Kalbant apie azijietišką desertą, įtaką padarė daugelis prancūziškų receptų ir metodų. Taigi jie mėgsta arbatos laiką ir dribsnius, papuoštus vaisiais, ir labai dažnai daugelyje Azijos kavinių ir kepyklų galima rasti pyragaičių su obuoliais, obuolių apyvartomis ir daugybe kitų obuolių sluoksniuotos tešlos skanėstų.
Vienas iš mano mėgstamiausių yra Paris Baguette, kuris yra mano vietinėje Korėjos bakalėjos parduotuvėje… ir jie turi vieną iš geriausių obuolių sluoksniuotos tešlos pasirinkimų! Ten visada gaunu įvairių vaisių ir obuolių desertų.
Dabar, dėka parduotuvėje įsigytos sluoksniuotos tešlos, kiekvienas gali per mažiau nei 30 minučių sukurti desertą, atspindintį šimtmečių kulinarijos istoriją!
Kaip obuolių pyragas susijungia su Azijos virtuve
Nors obuolių pyragas yra garsus vakarietiškas, jis turi netikėtų ryšių su Azijos kulinarijos tradicijomis dėl ingredientų, metodų ir skonių. Maža to, obuolių pyragas yra universalus! Įprasta pamatyti obuolių pyragą per Padėkos dieną ir bet kurios filipiniečių ir daugelio kitų Azijos kultūrų šventes. Kalbant apie obuolių pyragus, tai visada laukiama!
Azijos kilmės prieskoniai
Cinamonas, muskato riešutas ir gvazdikėliai obuolių pyrage atsirado Azijakur jie šimtmečius buvo neatsiejami tiek prie saldžių, tiek prie pikantiškų patiekalų. Šie šilti prieskoniai taip pat yra ryškūs Azijietiški desertaikaip prieskoninėmis bandelėmis ir arbatomis.
Panašios technikos
Obuolių pyrago dribsnių pluta atspindi technologijas Azijos pyragaičiaipatinka Kinijos mėnulio pyragaičiai arba Japoniškas melionas. Apyvartos ir kepti obuolių pyragai yra panašūs į obuoliais įdaryti spring rolls/lumpia panašus į turoną, ir saldžios bandelės dažnai matomas azijietiškuose kepiniuose.
Obuoliai Azijoje
Kaip didžiausias pasaulyje obuolių gamintojas, Kinija į šiuolaikinius receptus integravo obuolius, tuo tarpu Japoniški Fuji obuoliai yra žinomi visame pasaulyje. „Apple“ pagrindu veikia kaip cukruotų obuolių arba obuolių mochi parodyti, kad vaisius populiarėja Azijos virtuvėje.
„Fusion“ desertai
Fusion įgauna obuolių pyragą, pvz matcha obuolių pyragas, imbiero įdarasarba obuolių sezamo pyragaičiaiderina tradicinius skonius su azijietiškais posūkiais ir sukuria harmoningą kultūrų derinį.
Obuolių pyrago saldaus, aštraus ir prieskonių skonių balansas skamba visame pasaulyje, parodydamas, kaip šis klasikinis desertas atspindi pasaulinius kulinarinius ryšius, įskaitant Azijos įtaką.
Kaip sulankstyti obuolių sluoksniuotą tešlą įvairių stilių desertams
- Kvadratai apyvartoms: Sulenkite į trikampius.
- Rankiniai pyragaičiai: sulenkite į ilgus stačiakampius.
- Stačiakampiai atviriems kepiniams: Šaukšto įdaras centre.
- Visas lakštas tortui: Dekoratyviai išdėliokite obuolių skilteles.
Ingredientai
Dėl obuolių užpildymo:
Kepiniui:
- 2 lakštai parduotuvėje pirktos sluoksniuotos tešlos, atšildytos
- 1 kiaušinis, sumuštas (kiaušinių plovimui)
- 1 šaukštas vandens (sumaišyti su kiaušiniu kiaušinių plovimui)
- miltai – dulkėms
Įranga
- Pergamentinis popierius
- Kočėlas
- Aštrus peilis arba picos pjaustytuvas
- Kepimo skarda
- Šakutė (kepiniams sandarinti)
- Šepetėlis (kiaušinių plovimui)
- Maišymo dubuo (bet kokiems priedams)
- Matavimo šaukštai (tiksliam ingredientų matavimui)
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Paruoškite obuolių užpildą
- Įsitikinkite, kad obuolių pyrago įdaras yra atvėsęs ir paruoštas kepiniui.
Paruoškite sluoksniuotą tešlą
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (200 ° C). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Šiek tiek iškočiokite, kad būtų vienodas storis.
- Sluoksniuotą tešlą supjaustykite norima forma. Iš vieno lapo lengvai galima padaryti kelis kvadratus.
Surinkite kepinius
- Aptepkite tešlos šonus kiaušinio plakiniu.
- Šaukštu uždėkite atvėsintą obuolių įdarą ant tešlos, palikdami 1 colio kraštelį atviram stiliui.
- Sulenkite tešlą ir sutrinkite kraštus šakute.
- Padėkite ant kepimo popieriaus, kuris yra ant kepimo skardos.
Užšaldykite ir paruoškite pyragus
- Įdėkite obuolių sluoksniuotus pyragus į šaldiklį. Užšaldykite 15 minučių.
- Jei reikia, kepinių viršuje padarykite dvi mažas skylutes.
- Viršus aptepkite kiaušinio plakiniu. Dabar jie yra paruošti kepti.
Kepkite pyragus
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 18–20 minučių arba tol, kol pyragaičiai išsipūs ir taps auksinės spalvos. Išimkite, kai tik jie atrodys auksiniai, nes kitaip tešlos pluta perkeps ir išdžius. Kelias minutes atvėsinkite ant pakeltos grotelės.
Pastabos
Šie patarimai padės jums pasigaminti tobulą obuolių sluoksniuotą tešlą.
- Pasirinkite tinkamus obuolius: Norėdami gauti geriausią skonį, rinkitės šviežius „Granny Smith“ obuolius, kurie yra saldūs ir aštrūs.
- Atvėsinkite pyragą: Laikydami sluoksniuotą tešlą šaltai, ji geriau išsipūs orkaitėje. Jei dirbdami su juo pasidaro per šilta, kelioms minutėms įdėkite į šaldiklį.
- Net Storis: Sluoksniuotą tešlą iškočiodami stenkitės, kad jos storis būtų vienodas, kad iškeptumėte vienodai. Per storas kai kuriose vietose gali sukelti nepakankamai iškeptų dėmių, o per plonas gali nudegti.
- Neperpildykite: Pildami obuolių įdarą, palikite pakankamai kraštų aplink kepinio kraštus. Tai padės užsandarinti kepinius ir išvengti bet kokio nutekėjimo kepimo metu, BET atminkite, kad įdaras susitraukia, todėl pakanka.
- Tinkamai užsandarinkite: Šakute suspauskite tešlos kraštus, kad įdaras užsifiksuotų viduje. Tai taip pat sukuria dekoratyvinį kraštą! Eksperimentuokite su įvairių tipų sandarikliais.
- Kiaušinių plovimas: Norėdami gauti gražią auksinę spalvą, prieš kepdami kepinius užtepkite kiaušinio plovikliu (išplaktu kiaušiniu, sumaišytu su vandeniu).
- Kibimo skylės: Taip kepimo metu tešla nesuplyšta, antraip bus netvarka!
- Stebėkite orkaitę: Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės. Pradėkite tikrinti kepinius likus kelioms minutėms iki rekomenduojamo laiko, kad neperkeptumėte.
- Leiskite jiems atvėsti: Išėmę kepinius iš orkaitės leiskite keletą minučių atvėsti. Tai palengvina įdaro rinkinį, išlaiko juos traškius ir palengvina tvarkymą.
- Eksperimentuokite su skoniais: Muskato riešutas, imbieras, karamelė ar net šlakelis burbono gali pagerinti skonio profilį!
Pridėti priedų ir variantų
Užpildymo priedai:
- 2 šaukštai kapotų pekano riešutų arba graikinių riešutų traškumui
- 2 šaukštai razinų arba džiovintų spanguolių saldumui
- Pabarstykite malto imbiero arba kardamono unikaliam prieskoniui.
Priedai:
- Cukraus pudra – klasikinei apdailai
- Karamelės arba šokolado lašeliai dekadancijai
- Patiekimui plakta grietinėle arba kaušelis vanilinių ledų
Visi recepto variantai:
- Keptos obuolių sluoksniuotos tešlos desertas
Įkaitinkite aliejų
- Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite maždaug 2 colius aliejaus iki 350 °F (175 °C). Temperatūrai palaikyti naudokite termometrą.
Kepkite pyragus
- Kepkite pyragus dalimis, retkarčiais apversdami, 2–3 minutes arba tol, kol išsipūs ir taps auksinės rudos spalvos.
- Išimkite kiaurasamčiu ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir padėkite ant grotelių.
- Obuolių-grietinėlės sūrio pyragaičiai
Po obuolių įdaru paskleiskite ploną sluoksnį saldinto kreminio sūrio (4 uncijos grietinėlės sūrio sumaišykite su 2 šaukštais cukraus pudros ir 1/2 šaukštelio vanilės). - Obuolių-migdolų pyragas
Obuolių įdarą pabarstykite pjaustytais migdolais, o iškepus apšlakstykite medumi. - Cinamono ritinėlio stiliaus obuolių pyragas
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite, tolygiai paskleiskite obuolių įdarą, sandariai susukite, supjaustykite apskritimais ir kepkite spiraliniams kepiniams. - Pikantiškas-saldus pyragas
Į įdarą įpilkite tarkuoto aštraus čederio arba trupinto mėlynojo sūrio, kad skonis būtų rafinuotas.
Kaip tarnauti
- Klasika: Pabarstykite milteliniu cukrumi, kad būtų elegantiškas ir paprastas pateikimas arba toks, koks yra!
- Dekadentas: Prieš patiekdami kepinius apšlakstykite šiltu karamelės arba šokolado padažu.
- Madoje: Šiltus kepinius derinkite su kaušeliu vanilinių ar cinamono ledų.
- Verta priešpiečių: Patiekite su šlakeliu plaktos grietinėlės ir šlakeliu klevų sirupo kartu su kava ar arbata.
Šis receptas sujungia šimtmečių senumo sluoksniuotos tešlos žavesį ir šiuolaikinio maisto gaminimo paprastumą. Parduotuvėje pirkta sluoksniuotos tešlos gaminiai atlaiko visus sunkumus, o universalus obuolių įdaras leidžia eksperimentuoti su skoniais. Nesvarbu, ar gaminate kasdienį skanėstą, ar nepakartojamą desertą, šis receptas pasitarnaus kiekvieną kartą.
Ar gaminote šį obuolių sluoksniuotos tešlos receptą? Koks tavo mėgstamiausias variantas? Pasidalinkite toliau pateiktuose komentaruose! 🍎🥐
-
Pergamentinis popierius
-
Kočėlas
-
Aštrus peilis arba picos pjaustytuvas
-
kepimo skarda
-
šakutė (kepiniams sandarinti)
-
Šepetys (kiaušinių plovimui)
-
maišymo dubuo (bet kokiems priedams)
-
Matavimo šaukštai (tiksliems ingredientų matavimams)
Kepiniui:
- 2 lakštų parduotuvėje pirkta sluoksniuota tešla atšildytas
- 1 kiaušinis plakta (kiaušinių plovimui)
- 1 a.š vandens sumaišyti su kiaušiniu kiaušinių plovimui
- miltai – dulkėms
Paruoškite obuolių užpildą
-
Įsitikinkite, kad obuolių pyrago įdaras yra atvėsęs ir paruoštas kepiniui.
naminis kepamas ir lengvas obuolių pyrago įdaras, arba konservuotų obuolių pyrago įdaru
Paruoškite sluoksniuotą tešlą
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (200 ° C). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
-
Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Šiek tiek iškočiokite, kad būtų vienodas storis.
2 lakštai parduotuvėje pirktos sluoksniuotos tešlos, miltai – dulkėms
-
Sluoksniuotą tešlą supjaustykite norima forma. Iš vieno lapo lengvai galima padaryti kelis kvadratus.
Surinkite kepinius
-
Aptepkite tešlos šonus kiaušinio plakiniu.
1 kiaušinis, 1 valgomasis šaukštas vandens
-
Šaukštu uždėkite atvėsintą obuolių įdarą ant tešlos, palikdami 1 colio kraštelį atviram stiliui.
-
Tešlą užlenkite, įdaro nespauskite, bet užspauskite tešlos jungties vidurį ir kraštus. Tada sutrinkite kraštus šakute.
-
Padėkite ant kepimo popieriaus, kuris yra ant kepimo skardos. Jei reikia, naudokite mentelę, kad niekas nesulūžtų.
Užšaldykite ir paruoškite pyragus
-
Įdėkite obuolių sluoksniuotus pyragus į šaldiklį. Užšaldykite 15 minučių.
-
Jei reikia, kepinių viršuje išdarykite dvi mažas skylutes. Tada aptepkite viršūnes kiaušinio plovimu. Dabar jie yra paruošti kepti.
Kepkite pyragus
-
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 18–20 minučių arba tol, kol pyragaičiai išsipūs ir taps auksinės spalvos. Išimkite, kai tik jie atrodys auksiniai, nes kitaip tešlos pluta perkeps ir išdžius. Atvėsinkite ant grotelių ir patiekite.
- Kvadratai apyvartoms: sulenkite į trikampius.
- Rankiniai pyragaičiai: sulenkite į ilgus stačiakampius.
- Stačiakampiai atviriems kepiniams: šaukštu įdaras centre.
- Visas lakštas tortui: dekoratyviai išdėliokite obuolių skilteles.
Mitybos faktai
LENGVAS OBUOLIŲ TEŠNAS
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.