THAPTHIM KROP Raudonųjų rubinų receptas: Tailando desertų brangakmenis (tub tim grob)

Šis Thapthim krop receptas, dar vadinamas tub tim grob arba raudonaisiais rubinais, yra tailandietiškų desertų brangenybės… išorėje kramtomos, o viduje traškios kaip dirbtinės granato sėklos. Šiuose mažuose, permatomuose, rubino raudonumo kubeliuose yra vandens kaštonai, padengti tapijokos miltais ir patiekiami kokosų piene su susmulkintu ledu arba su įvairiais vaisiais, kad pagamintumėte ché Thai. Išbandę suprasite fantastiškumą, kurį sukuria daugybė azijietiškų desertų tekstūra ir pakilimas. Štai paprastas raudonųjų rubinų receptas jūsų kitam Azijos skanėstui!
Kas yra raudonieji rubinai
Šie į rubiną panašūs brangakmeniai, tajų kalba vadinami „Tub Tim Grob“, yra pagaminti iš tapijokos krakmolo ir turi permatomą išvaizdą, primenantį brangiuosius brangakmenius.
Jie sukuria garsųjį tajų desertą, vadinamą Thapthimo kūnas tai raudoni rubinai, patiekiami su kokosų pienu ir ledu.
Jie atrodo šiek tiek kaip granatų sėklos, raudonos spalvos ir yra panašūs į bobą, kramtingą išorę su šiek tiek traškiu vidus.
Jų subtilus saldumas ir tekstūra puikiai kontrastuoja su kokosų pieno kremiškumu ir įvairių vaisių gaivumu, sukurdami skonių ir tekstūrų simfoniją.
Raudonuosius rubinus dažnai galite atpažinti mėgstamame azijietiškame ir vietnamietiškame deserte „Chè Thái“, kuriame yra harmoningas skonių ir tekstūrų derinys, kuris žavi pojūčius. Tradiciškai jame yra kokosų pieno, įvairių vaisių ir šių ikoniškų raudonųjų rubinų mišinys.
Šis lengvas Che Thai yra spalvingas ir lūpas dvelkiantis Vietnamo vaisių kokteilių desertas, kurio skonis, azijietiški vaisiai, tekstūra ir kokosų pienas! Įpilkite daug ledo ir mėgaukitės vienu geriausių desertinių gėrimų pasaulyje.
Peržiūrėkite šį receptą

Raudonųjų rubinų istorija (Tub Tim Grob) Thapthimo kūnas
Puikaus tailandietiško deserto, žinomo kaip „Tub Tim Grob“ arba raudonieji rubinai, ištakos siejamos su gyvybingu Tailando kulinariniu kraštovaizdžiu.
Pavadinimas „Tub Tim Grob“ tiesiogiai reiškia „traškius rubinus“, atspindinčius nuostabią šių mažų, permatomų, rubino raudonumo kubelių tekstūrą ir išvaizdą.
Nors tikslią „Kubilo Tim Grob“ kilmę gali būti sunku nustatyti, jo ilgalaikis populiarumas byloja apie jo kultūrinę reikšmę tajų virtuvėje.
Bėgant laikui Timo Grobo kubilo ruošimo menas buvo su meile perduodamas iš kartos į kartą, o įvairūs variantai ir asmeniniai prisilietimai papildė turtingą istoriją.
Šiandien šis ikoninis desertų priedas ir toliau žavi maisto entuziastus visame pasaulyje ir netgi išpopuliarėjo kiti kultūriniai išradimai kaip Vietname ché gėrimai.
Koks raudonųjų rubinų skonis?
Raudonieji rubinai yra švelnūs ir ne itin saldūs, o jų tekstūra yra kramtomoji, o centre yra šiek tiek traškių vandens kaštonų. Tai gražiai kontrastuoja su saldinto kokosų pieno kremiškumu.
Tapijoka padengti vandens kaštonai suteikia puikų skonį ir sustiprina bendrą deserto jutiminį potyrį.

Raudonųjų rubinų ingredientai
Nors raudonieji rubinai gali atrodyti sudėtingi, jų paruošimas nuo nulio yra paprastas procesas, reikalaujantis minimalių ingredientų ir pastangų.
Štai paprastas žingsnis po žingsnio vadovas, kaip namuose sukurti šiuos nuostabius brangakmenius:
- 1 puodelis vandens kaštonų, nuluptų ir supjaustytų mažais kubeliais
- 1-2 lašai raudonų maistinių dažų (nebūtina) arba burokėlių sulčių
- 1 valgomasis šaukštas tapijokos miltų
- 1 puodelis vandens
- 1/2 stiklinės cukraus
Instrukcijos
Paruoškite vandens kaštonus:
- Vandens kaštonus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Įsitikinkite, kad jie yra vienodo dydžio.
Rubinų dažymas:
- Dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus vandens kaštonus su keliais lašais raudonų maistinių dažų. Sumaišykite juos, kol pasidarys tolygiai padengtas. Leiskite jiems sėdėti keletą minučių, kad sugertų spalvą.
Padengimas tapijokos miltais:
- Gausiai pabarstykite tapijokos miltus ant vandens kaštonų ir maišykite, kol jie tolygiai pasidengs. Atidėkite į šalį.
- Norėdami pašalinti miltelių perteklių, naudokite tinklinį sietelį.
Rubinų virimas:
- Puode užvirinkite vandenį ir cukrų. Kai cukrus ištirps, suberkite padengtus vandens kaštonus.
- Virkite švelniai, kol vandens kaštonai išplauks į paviršių ir taps permatomi, maždaug 5–7 minutes.
- Iškepusius vandens kaštonus išimkite iš puodo ir nuplaukite šaltu vandeniu. Tai sustabdo virimo procesą ir neleidžia jiems sulipti.

Kaip patiekti raudonuosius rubinus
- Mėgaukitės raudonaisiais rubinais paprastu tailandietišku desertu (tub tim grob), Thapthim krop, kuriame yra saldinto kokosų pieno.
- Sujaudinkite minią įspūdingu che Thai puodu, pabarstytu raudonais rubinais.
- Pridėkite raudonų rubinų prie filipiniečių halo-halo.
- Palengvinkite tai pabarstydami raudonais rubinais ant svajingo mango kokoso kokteilio, kad pajustumėte tekstūros pojūtį.
Raudoni rubinai yra daugiau nei tik garnyras; jie yra brangakmeniai, sudarantys tokį populiarumą Thapthimo kūnasir Che Thai karūna su ryškia spalva ir išskirtiniu skoniu.
Įvaldę raudonųjų rubinų kūrimo meną nuo nulio, atrakinsite raktą į malonų deserto potyrį, kuris jus lydės.

- 1 puodelis vandens kaštonai nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais
- 1-2 lašai raudonų maistinių dažų pasirinktinai arba burokėlių sultys
- 1 šaukštas tapijokos miltai
- 1 puodelis vandens
- ½ puodelis cukraus
Paruoškite vandens kaštonus:
Rubinų dažymas:
-
Dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus vandens kaštonus su keliais lašais raudonų maistinių dažų. Sumaišykite juos, kol pasidarys tolygiai padengtas. Leiskite jiems sėdėti keletą minučių, kad sugertų spalvą.
1-2 lašai raudonų maistinių dažų
Padengimas tapijokos miltais:
-
Pabarstykite tapijokos miltus ant spalvotų vandens kaštonų ir maišykite, kol jie tolygiai pasidengs. Atidėkite į šalį.
1 valgomasis šaukštas tapijokos miltų
-
Norėdami pašalinti miltelių perteklių, naudokite tinklinį sietelį.
Rubinų virimas:
-
Puode užvirinkite vandenį ir cukrų. Kai cukrus ištirps, suberkite padengtus vandens kaštonus.
1 puodelis vandens, ½ stiklinės cukraus
-
Virkite švelniai, kol vandens kaštonai išplauks į paviršių ir taps permatomi, maždaug 5–7 minutes.
-
Iškepusius vandens kaštonus išimkite iš puodo ir nuplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą ir nesuliptų.
Mitybos faktai
Raudoni rubinai (Tim Grob vonia) Thapthim krop Kubilas Tim Grob
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.