Šokoladinis meringue pyragas su Frangelico
Šokoladinis Meringue Tortas su Frangelico puikiai tinka ypatingam renginiui; šokoladinis pyragas sluoksniuojamas su iškeptais meringue ir glazūra, tada užpilamas skrudintais lazdyno riešutais; nuostabi saldi ypatingo patiekalo pabaiga.
Pirmą kartą originalią šio dacquoise WAY versiją gaminau dar 2009 m. Tai buvo receptas ant žurnalo „Bon Appetit“ viršelio kaip šokoladinis pipirmėčių pyragas (nuotrauka gėdinga, bet pyragas vis tiek dieviškas!). Kad ir kaip man patiko pipirmėčių pyragas, nusprendžiau padaryti naują variantą, o rezultatas – šokoladinis meringue pyragas su Frangelico, ir turiu pripažinti, jis yra mano mėgstamiausias!
Niekada negaminu nė vienos šio pyrago versijos, neprisimindamas savo įkvėpimo Abby Dodge, kūrybingos ir talentingos kepėjos ir draugės.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
„Peppermint Cake“ straipsnis žurnale „Bon Apetit“ buvo pokalbio „Twitter“ su Abby pradžia, nes ji buvo nurodyta kaip kepėja už pyrago, ir ji ir aš greitai susidraugavome… ji bus pirmasis asmuo, palaikantis tai, ko kiti kepėjai nekenčia; ji skatina jus panaudoti jos receptus kaip įkvėpimą daryti ką nors savo.
Kurį laiką buvau aršus jos sukurto serialo „#baketogether“ dalyvis. Grupė mūsų imdavosi jos pasiūlymo, bėgdavo su juo ir iškepdavo ką nors, ką skelbdavome savo tinklaraščiuose. Buvo smagu ir aš išbandžiau daug naujų dalykų, įskaitant šį šokoladinį meringue pyragą su Frangelico! Po tų pastangų prieš kelerius metus šis fantastiškas receptas ilgus metus gulėjo archyvuose; atostogų sezonas atrodė tobulas perdarymui.
Džiaugiuosi galėdamas sujungti du mėgstamiausius skonius – šokoladą ir lazdyno riešutus, kad gaučiau rafinuotą variantą, kuris puikiai tiktų bet kokioms šventėms, ne tik žiemos. Taip pat galiu įsivaizduoti šį šokoladinį meringue pyragą su Frangelico Velykoms.
Neleiskite, kad recepto ilgis jus apgautų. Svarbiausias sėkmės komponentas yra laikas. Jį sudaro keli žingsniai, bet nieko nėra sunku; Aš tiesiog siūlau tau skirti dvi dienas ir neskubėti. Kiekvienas atskiras žingsnis yra lengvas, bet atlygis yra nuostabus… Niekada nesu gavęs tokio įvertinimo už desertą kaip šis. Tai nuostabiai atrodantis pyragas, bet skonis ir tekstūra taip pat yra išskirtiniai.
Kuo galutinis rezultatas toks ypatingas? Plonus tobulo šokoladinio biskvito pyrago sluoksnius suvilgykite paprastu Frangelico sirupu ir sluoksniuokite iškeptas meringues, o visi sluoksniai pertepkite pasakišku pienišku šokoladu ir Frangelico ganache.
Nors vadinamas ganache, susipynęs tarp pyrago ir meringue, jis turi išskirtinio fudge pojūtį ir skonį. Šiai šokoladinio meringue pyrago su Frangelico versijai, kuri yra lazdyno riešutų likeris, apibarsčiau skrudintais lazdyno riešutais. Įsivaizduokite tai kaip puikią gražių Kalėdų ar Naujųjų metų vakarienės su draugais pabaigą.
Kai galvojau, kaip tiksliai jį surinkti, negalėjau nepagalvoti apie nuostabius saldainius, kuriuos paprastai perku tik per šventes, kartais tiesiog įdedu porą į dovanų krepšelius, kuriuos gaminu kiekvieną atostogų sezoną. Pasakiški Ferrero Rocher lazdyno riešutų ir pieniško šokolado saldainiai, suvynioti į auksinę foliją.
Tarsi taip norėjau, neseniai iš King Arthur Flour įsigijau keletą nuostabių auksinių cukraus kristalų. Pakankamai didelis, kad iš tikrųjų padarytų poveikį, jei būtų pridėtas prie sausainių ar pyrago, ir aš maniau, kad blizgantys aukso kristalai būtų šio deserto „vyšna ant torto“, todėl jis puikiai tiks ir ypatingai progai su draugais ir šeima.
Jis nuostabus, nuostabaus skonio ir puikiai tinka vakarėliui. Kaip apie šokoladinį meringue pyragą su Frangelico pusryčiams kitą dieną po vakarėlio (o taip, aš padariau!). Be galo lengva ir nuostabiai modifikuojama. Kaip migdolai? Naudokite Amaretto ir skrudintus migdolus. Mėgstate pekano riešutus? Išbandykite burboną ir skrudintus riešutus. Tik norėčiau, kad turėčiau laiko juos visus pagaminti!
PIN IT! „Šokoladinis meringue pyragas su Frangelico“
Šokoladinis meringue pyragas su Frangelico
Iš biskvito, likerio, keptos meringue ir šokoladinio ganašo sluoksnių gaunamas gražus ir skanus pyragas.
Lazdyno riešutų pastai
- ½ puodelis lazdyno riešutai skrudinta
- ½ didelis kiaušinio baltymas
- ¼ puodelis cukraus pudros
- ¼ šaukštelis lazdyno riešutų likeris Naudojau Frangelico
Dėl Torto
- ½ puodelis universalūs miltai
- ¼ puodelis kakavos milteliai natūralus nesaldintas
- ½ šaukštelis kepimo milteliai
- Suspauskite druskos
- 2 didelis kiaušiniai
- 2 didelis kiaušinių tryniai
- 2 uncijų Lazdyno riešutų pasta
- ½ puodelis cukraus
- ½ šaukštelis vanilės ekstraktas
- ½ puodelis lazdyno riešutai susmulkinti, paskrudinti
Meringue sluoksniams
- 1 puodelis cukraus pudros
- ⅓ puodelis super smulkaus cukraus Į Cuisinart minutei įdėjau įprasto cukraus
- 1 Suspauskite druskos
- 3 didelis kiaušinių baltymai kambario temperatūros
- ½ šaukštelis kremas iš totorių
- ½ šaukštelis vanilės ekstraktas
- 1 Valgomasis šaukštas Frangelico
Frangelico glazūrai
- ½ puodelis vandens
- ½ puodelis cukraus
- 1 Valgomasis šaukštas Frangelico likeris
Sviestinio kremo glaistui (jei ne papuošimai)
- 24 uncijų pieniškas šokoladas kapotų arba pieniško šokolado drožlių
- 1 ½ puodeliai riebi grietinėlė
- 8 uncijų nesūdyto sviesto supjaustyti į 8 dalis
- 3 Valgomasis šaukštas lengvas kukurūzų sirupas
- 1 šaukštelis gryno vanilės ekstrakto
- 1 ½ Valgomasis šaukštas Frangelico
- Suspauskite stalo druskos
Sviestinio kremo glaistui (jei norite papildomai apačios ir (arba) viršutinio krašto:
- 30 uncijų pieniškas šokoladas kapotų arba pieniško šokolado drožlių
- 2 puodeliai riebi grietinėlė
- 10 uncija nesūdyto sviesto supjaustyti į 10 dalių
- ¼ puodelis lengvas kukurūzų sirupas
- 1 ½ šaukštelis gryno vanilės ekstrakto
- 2 Valgomasis šaukštas Frangelico
- Suspauskite stalo druskos
Tortui pagaminti
-
Padėkite lentyną orkaitės centre ir įkaitinkite iki 350 ° F.
-
Lengvai patepkite sviestu 13x9x1 colio kepimo skardos dugną ir šonus. Keptuvės dugną išklokite kepimo popieriumi.
-
Šonus lengvai pabarstykite miltais.
-
Į vidutinį dubenį išsijokite 1/2 puodelio miltų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
-
Naudodami elektrinį plaktuvą, kitame vidutiniame dubenyje išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius iki blyškios ir putos, maždaug 2 minutes. Įpilkite cukraus ir vanilės; plakite, kol mišinys sutirštės ir, pakėlus plaktuvus, susidarys juostelė, apie 3 minutes.
-
Švelniai įmaišykite lazdyno riešutų pasta.
-
Miltų mišinį persijokite ant kiaušinių mišinio ir švelniai supilkite gumine mentele, kol susimaišys.
-
Perkelkite tešlą į kepimo skardą; tolygiai paskirstykite kraštus.
-
Kepkite, kol švelniai palietus viršus atšoks, o į centrą įkištas testeris išeis švarus, maždaug 15 minučių.
-
Perkelkite kepimo skardą ant grotelių ir atvėsinkite pyragą 20 minučių. Mažu peiliu apeikite pyrago šonus, kad atsilaisvintumėte.
-
Apverskite pyragą ant pergamentu iškloto darbinio paviršiaus; švelniai nulupkite pergamentą. Visiškai atvėsinkite.
-
Naudodami dantytą peilį, perpjaukite pyragą per pusę išilgai, kiekviena pusė turi būti 12 × 4 colių stačiakampio; jei reikia, apdailinkite.
Padarykite meringue sluoksnius
-
Padėkite lentyną orkaitės centre ir įkaitinkite iki 175 °F. Tamsiu rašikliu arba pieštuku nubrėžkite du 12 × 4 colių stačiakampius ant pergamentinio popieriaus lapo; apverskite pergamentą (išryškės stačiakampiai) ir padėkite ant didelės kepimo skardos. Nubrėžkite vieną 12 × 4 colių stačiakampį ant antrojo pergamentinio popieriaus lapo; apverskite pergamentą ir padėkite ant antrosios kepimo skardos.
-
Į vidutinį dubenį išsijokite cukraus pudrą, labai smulkų cukrų ir druską.
-
Sumaišykite kiaušinių baltymus ir grietinėlę tartaro dideliame dubenyje su tvirtu maišytuvu su vieliniu plaktuvu; plakite vidutiniu-mažu greičiu iki putų.
-
Padidinkite greitį iki vidutinio ir plakite, kol susidarys minkštos smailės.
-
Padidinkite greitį iki didelio; palaipsniui supilkite cukraus mišinį ir plakite iki standžių ir blizgių smailių, maždaug 3 minutes.
-
Suplakite vanilę ir Frangelico.
-
Meringue po lygiai padalinkite į paruoštus stačiakampius ant pergamento (apie 1 1/3 puodelio kiekvienam); tolygiai paskleiskite meringue per nubrėžtas linijas.
-
Kepkite meringues, kol išdžius ir taps traškūs, bet neparudę, apie 3 valandas. Išjunkite orkaitę ir leiskite meringui visiškai atvėsti orkaitėje. Atsargiai išimkite bezės stačiakampius iš pergamento.
Padarykite sviestinį kremą
-
Vidutiniame puode užvirkite grietinėlę, sviestą ir kukurūzų sirupą. Nuimkite nuo ugnies. Įpilkite šokolado; plakite iki vientisos masės.
-
Supilkite vanilę ir druską. Leiskite stovėti kambario temperatūroje, kol pakankamai storas, kad pasiskirstytų, nuo 1 valandos iki 1 1/2 valandos.
Paruoškite Frangelico sirupą
Surinkite tortą
-
Perpilkite 1/2 puodelio sviestinio kremo į konditerinį maišelį su vidutine žvaigždute; rezervas vamzdynų rozetėms.
-
Nuvalykite visus trupinius nuo meringue sluoksnių ir pyrago sluoksnių. Į 15 colių ilgio stačiakampio lėkštės vidurį padėkite keletą nedidelių sviestinio kremo gabalėlių.
-
Padėkite 1 meringue sluoksnį, viršutine puse į viršų, ant sviestinio kremo ant lėkštės, pritvirtinkite prie lėkštės.
-
Naudodami nedidelę kompensuojamą mentele, paskleiskite 2/3 puodelio sviestinio kremo ant meringu.
-
Ant viršaus uždėkite 1 torto sluoksnį, viršutine puse žemyn, švelniai paspauskite, kad priliptų. Pyrago sluoksnį aptepkite 1/3 puodelio Frangelico sirupo (torto sluoksnis bus labai drėgnas). Torto sluoksnį ištepkite 1/2 puodelio sviestinio kremo.
-
Ant viršaus uždėkite antrąjį meringue sluoksnį, viršutine puse į viršų. Užtepkite 1/2 puodelio sviestinio kremo.
-
Ant sviestinio kremo pabarstykite 1/4 puodelio skrudintų lazdyno riešutų.
-
Uždenkite antruoju pyrago sluoksniu, viršutine puse žemyn. Sutepkite 1/3 puodelio Frangelico sirupo ir ištepkite sluoksnį 1/2 puodelio sviestinio kremo.
-
Viršuje uždėkite trečią meringue sluoksnį, apačią plokščia puse į viršų. Torto viršų ir šonus ištepkite plonu sviestinio kremo sluoksniu.
-
Užpildykite konditerijos maišelį su vidutine žvaigždute su likusiu ganašu. Aplink torto apačią ir (arba) viršų sudėkite mažas rozetes.
-
Užbaikite pyragą likusiu 1/4 puodelio skrudintų lazdyno riešutų ir, jei norite, maisto blizgučiais.
-
Tortą atvėsinkite mažiausiai 6 valandas.
Į pasiruošimo laiką įeina torto surinkimas.
Mitybos faktai
Šokoladinis meringue pyragas su Frangelico
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.