Batata Poha (Aloo Poha) » Dassanos daržovių receptai

Batata Poha (Aloo Poha) » Dassanos daržovių receptai

Bulvė, aloo ar batata – viena iš tų daržovių, kuriomis tikrai negalime atsigerti! Taigi, matote mūsų pačių mėgstamą poha arba pohe receptą iš Maharaštrijos virtuvės, jame taip pat yra bulvių, iš kurių gaunama skani Batata Poha. Aloo Poha pas mane gana įprastas pusryčių receptas. Tai greitai, lengvai ir maistingas patiekalas. Dar geriau, kad receptas taip pat yra veganiškas. Jūs iš tikrųjų galite įtraukti jį į savo sveikatos dietą.

batata poha ant baltos lėkštės su citrinos skiltele dešinėje ir šaukštu kairėje pusėje.

Apie Batata Poha

Turite savo įprastą Maharaštrijos stiliaus Poha receptą ir viskas, ką turite padaryti, kad jį paverstumėte nuostabia Batata Poha, tai pridėti bulvių (maratų kalba žinoma kaip batata).

Likusi paruošimo būdo dalis išlieka tokia pati. Tiesą sakant, jums nereikia daug nuveikti.

Čia aš paskelbiau savo mamos versiją, kaip gaminti šį Aloo Poha receptą. Aš turėjau pohas daugelyje vietų Mumbajuje. Bet man patinka poha, kaip ją gamina mano mama.

Jos „Aloo Poha“ gaminimo receptas yra per geras. Taigi, aš irgi vadovaujuosi jos receptu tik gamindama poha savo namuose.

Šis Batata Poha receptas šiek tiek skiriasi nuo įprasto to paties gaminimo varianto, tai yra, vietoj virtų bulvių, pirmiausia kepu arba troškinu batatą ar bulves.

Tai suteikia pohai traškios tekstūros ir skrudintų žemės riešutų traškumo.

Puikios keptos bulvės kartu su kitais traškiais elementais, tokiais kaip žemės riešutai, svogūnai ir prieskoniai, daro šį Aloo Poha petardų patiekalą gomuriui.

Jis taip paguodžia ir teikia pasitenkinimo tuo pačiu metu, kad galbūt norėsite jį paversti ir pietų ar vakarienės patiekalu.

Taip pat kartais įdedu tarkuoto šviežio kokoso. Bet tai visiškai neprivaloma. Jei turite kokoso, gerai ir gerai, o jei neturite kokoso, tada patiekalas bus toks pat puikus. Trumpai tariant, šis poha receptas yra puikus ir be kokoso.

Žingsnis po žingsnio vadovas

Kaip pasigaminti Batata Poha

Skrudinti žemės riešutai

1. Įkaitinkite keptuvę ir suberkite 2 šaukštus žemės riešutų.

žemės riešutų dedama į karštą keptuvę, kad gamintų aloo poha. žemės riešutų dedama į karštą keptuvę, kad gamintų aloo poha.

2. Skrudinkite žemės riešutus ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol jie taps traškūs, ir atidėkite į šalį.

žemės riešutų skrudinimas aloo pohai. žemės riešutų skrudinimas aloo pohai.

Paruoškite Poha mišinį

3. Pasirinkite 1½ puodelio poha ir du kartus arba tris kartus nuplaukite švariu tekančiu vandeniu. Norėdami jį nuplauti, naudokite sietelį. Įsitikinkite, kad jo per daug neskalaujate, nes kitaip jis sulūžtų ir taps purus.

Skalaujant poha sugeria pakankamai vandens ir ji tampa minkšta. Poha turi tapti minkšta, bet išlikti nepažeista, vientisa ir atskira.

Jei poha netampa minkšta, ant koštuve esančio poha užlašinkite kelis lašus vandens.

suplotų ryžių skalavimas aloo poha gamybai. suplotų ryžių skalavimas aloo poha gamybai.

4. Pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir druskos pagal poreikį.

ciberžolės milteliai, cukrus ir druska, dedami į nuplautus suplotus ryžius, gaminant aloo poha. ciberžolės milteliai, cukrus ir druska, dedami į nuplautus suplotus ryžius, gaminant aloo poha.

5. Švelniai išmaišykite rankomis.

sudedamosios dalys sumaišytos.sudedamosios dalys sumaišytos.

Troškinkite bulves

6. Keptuvėje arba kadai įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.

kaitinant aliejų keptuvėje.kaitinant aliejų keptuvėje.

7. Į keptuvę įdėkite 1 didelę bulvę, nuluptą ir supjaustytą ½ colio mažais kubeliais.

į keptuvę dedama pjaustytų bulvių.į keptuvę dedama pjaustytų bulvių.

8. Troškinkite bulves iki šviesiai auksinės ir traškios.

troškinti bulves.troškinti bulves.

9. Išimkite juos kiaurasamčiu ir palikite nuošalyje.

troškintos bulvės ir skrudinti žemės riešutai plieninėje lėkštėje.troškintos bulvės ir skrudinti žemės riešutai plieninėje lėkštėje.

Pagardinkite prieskonius, svogūnus ir žaliąsias čili

10. Toje pačioje keptuvėje arba kadai sumažinkite ugnį. Tada į karštą aliejų įpilkite 1 arbatinį šaukštelį garstyčių sėklų. Kai jie išsibarstys, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį kmynų sėklų.

garstyčių sėklos ir kmynų sėklos supilamos į karštą aliejų keptuvėje.garstyčių sėklos ir kmynų sėklos supilamos į karštą aliejų keptuvėje.

11. Leiskite kmynų sėkloms pakeisti spalvą ir sutraškėti.

pakepinti kmynų sėklas.pakepinti kmynų sėklas.

12. Tada suberkite apie ½ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų.

Smulkiai pjaustytų svogūnų dedama į keptuvę batata poha gamybai. Smulkiai pjaustytų svogūnų dedama į keptuvę batata poha gamybai.

13. Pakepinkite svogūnus, kol jie taps skaidrūs ir suminkštės.

troškinti svogūnus batata pohai. troškinti svogūnus batata pohai.

14. Dabar įdėkite 7–8 kario lapelius, 1 arbatinį šaukštelį smulkintų žaliųjų čili pipirų, patroškinkite pusę minutės.

kario lapai ir kapotos žalios čili, dedami į svogūnus, gamindami batata poha. kario lapai ir kapotos žalios čili, dedami į svogūnus, gamindami batata poha.

15. Suberkite skrudintus žemės riešutus ir gerai išmaišykite.

skrudinti žemės riešutai, dedami į svogūnų mišinį batata poha gamybai. skrudinti žemės riešutai, dedami į svogūnų mišinį batata poha gamybai.

Padarykite Batata Poha

16. Supilkite paruoštą poha mišinį.

paruošto poha mišinio, pridedamo prie svogūnų mišinio. paruošto poha mišinio, pridedamo prie svogūnų mišinio.

17. Švelniai, bet labai gerai išmaišykite, kol viskas susimaišys tolygiai.

maišant poha mišinį su svogūnų mišiniu. maišant poha mišinį su svogūnų mišiniu.

18. Tada sudėkite troškintas bulves. Vėlgi, švelniai sumaišykite su likusiu mišiniu. Patikrinkite skonį ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos arba cukraus.

troškintos bulvės, dedamos į poha mišinį batata poha gamybai. troškintos bulvės, dedamos į poha mišinį batata poha gamybai.

19. Keptuvę sandariai uždenkite dangčiu ir troškinkite poha minutę ar dvi ant silpnos ugnies. Šis metodas minkština poha.

Išjunkite ugnį ir laikykite keptuvę uždengtą dar 4–5 minutes.

virta batata poha uždengtoje keptuvėje. virta batata poha uždengtoje keptuvėje.

20. Nuimkite dangtelį. Batata poha paruošta patiekti dabar. Pohą taip pat galite papuošti smulkintais kalendros lapeliais ir tarkuotu šviežiu kokosu.

virta batata poha. virta batata poha.

21. Patiekite Batata Poha su smulkintais citrinos gabalėliais. Prieš valgant, ant poha turi būti išspaustos citrinos sultys.

Arba galite atlikti šį metodą. Kai poha bus pagaminta, ant pohos apšlakstykite apie 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Sumaišykite jį su poha, tada papuoškite kokoso ir kalendros lapeliais.

batata poha ant plieninės plokštelės su citrinos skiltele. batata poha ant plieninės plokštelės su citrinos skiltele.

22. Patiekdami papuoškite šviežiai pabarstykite smulkintais kalendros lapeliais. Patiekite Batata Poha karštą arba šiltą.

„batata poha“ patiekiama ant baltos lėkštės su citrinos skiltele kairėje pusėje ir šaukštu – dešinėje. „batata poha“ patiekiama ant baltos lėkštės su citrinos skiltele kairėje pusėje ir šaukštu – dešinėje.

Ekspertų patarimai

  1. Poha įvairovė: Šiam receptui naudokite storą arba vidutinio tirštumo poha (suplotus ryžius). Plona poha verdant pasidaro puri. Taip pat galite naudoti rudųjų ryžių poha arba raudoną poha.
  2. Tinkamai nuplaukite poha: Kiaurasamčiu nuplaukite poha tekančiu vandeniu. Taip pašalinsite papildomą krakmolą. Švelniai mėtykite jį pirštais, kad užtikrintumėte tolygų skalavimą, nepažeidžiant pohos.
  3. Bulvių paruošimas: Nulupkite ir supjaustykite bulves mažais kubeliais. Galite juos virti arba tiesiogiai troškinti keptuvėje, kol jie bus švelniai auksiniai ir iškeps.
  4. Sezonas dešinėje: Pagardinkite prieskonius, įpildami druskos, cukraus ir (arba) citrinos sulčių pagal savo skonį. Gerai išmaišius, skoniai patiekale pasiskirsto tolygiai.
  5. Garnyro parinktys: Papuoškite poha šviežiais kalendros lapeliais, kokoso drožlėmis ar net smulkiai pjaustytais svogūnais, kad padidintumėte skonį ir tekstūrą.

Daugiau panašių receptų, kuriuos reikia išbandyti!

Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.

aloo poha receptas, batata poha receptasaloo poha receptas, batata poha receptas

Batata Poha (Aloo Poha)

Batata Poha arba Aloo Poha receptas yra lengvai pagaminamas ir populiarus Maharaštros virtuvės pusryčių patiekalas, pagamintas iš suplotų ryžių, bulvių (batata arba aloo), svogūnų, žemės riešutų, žolelių ir prieskonių. Tai greitas, lengvas ir maistingas patiekalas, taip pat veganiškas ir be glitimo.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 20 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti

Pasiruošimas

  • Įkaitinkite keptuvę ir suberkite žemės riešutus.

  • Skrudinkite žemės riešutus ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol jie taps traškūs. Skrudintus žemės riešutus atidėkite į šalį.

  • Iš visų akmenų ar šiukšlių pirmiausia pasirinkite poha. Du kartus arba tris kartus nuplaukite poha švariu tekančiu vandeniu.

  • Pohai išskalauti naudokite sietelį. Poha laikykite sietelyje ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

  • Įsitikinkite, kad poha dribsnių per daug neplaukite, nes kitaip jie sulūžtų ir taps purūs. Skalaujant poha sugeria pakankamai vandens ir poha dribsniai tampa minkšti.
  • Poha turi tapti minkšta, bet išlikti nepažeista, vientisa ir atskira. Jei poha netampa minkšta, ant koštuve esančio poha užlašinkite kelis lašus vandens.

  • Į poha pabarstykite ciberžolės miltelius, cukrų ir druską (pagal poreikį). Švelniai sumaišykite švariais pirštais.

Gaminame batata poha

  • Keptuvėje arba kadai įkaitinkite aliejų. Sudėkite bulvių kubelius.

  • Troškinkite bulves dažnai maišydami, kol bulvės suminkštės ir atrodys šviesiai auksinės spalvos bei traškios.

  • Iškepusias bulves išimkite kiaurasamčiu ir atidėkite į šalį.

  • Toje pačioje keptuvėje arba kadai į karštą aliejų suberkite garstyčių sėklas.

  • Kai jie išsibarstys, suberkite kmynų sėklas. Leiskite kmynų sėkloms pakeisti spalvą ir traškėti.

  • Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus.

  • Pakepinkite svogūnus, kol jie taps skaidrūs ir suminkštės.

  • Dabar sudėkite kario lapus ir susmulkintus žalius čili. Troškinkite pusę minutės.

  • Sudėkite skrudintus žemės riešutus ir gerai išmaišykite.

  • Sudėkite paruoštą poha. Švelniai, bet labai gerai išmaišykite, kol viskas susimaišys tolygiai.

  • Tada sudėkite troškintas bulves. Vėl švelniai sumaišykite su likusiu mišiniu.

  • Keptuvę sandariai uždenkite dangčiu ir minutę ar dvi ant silpnos ugnies troškinkite „Batata Poha“.

  • Šis metodas minkština poha. Išjunkite ugnį ir dar 4–5 minutes palaikykite keptuvę uždengę dangtį.

  • Nuimkite dangtį ir papuoškite smulkintais kalendros lapeliais bei tarkuotu šviežiu kokosu.

  • Patiekite Aloo Poha karštą su smulkintais citrinos skilteles. Prieš valgant, ant poha turi būti išspaustos citrinos sultys.

  • Arba, kai „Batata Poha“ bus paruošta, pabarstykite maždaug 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Sumaišykite jį su poha, tada papuoškite kokoso ir kalendros lapeliais.

  • Patiekite Batata Poha karštą arba šiltą, papuoštą kalendros lapeliais. Jei norite, taip pat galite pabarstyti šiek tiek sau.

  • Pridėti cukraus yra neprivaloma. Galite visiškai jo praleisti, jei nemėgstate šiek tiek saldaus skonio savo „Aloo Poha“.
  • Jei norite aštresnio skonio, įdėkite daugiau žalių čili.
  • Tarkuotą kokosą galima visiškai praleisti iš recepto.
  • Taip pat galite bulves virti arba garinti, o ne kepti keptuvėje.
  • Receptas gali būti pagamintas su rudųjų ryžių poha ir raudonųjų ryžių poha. Jei kuri nors iš šių poha veislių nesuminkštėja po skalavimo vandenyje, pamirkykite jas vandenyje keletą minučių, kol suminkštės.

Mitybos faktai

Batata Poha (Aloo Poha)

Kiekis vienai porcijai

Kalorijos 547 Kalorijos iš riebalų 135

% dienos vertė*

Riebalai 15g23 %

Sotieji riebalai 3g19 %

Polinesočiųjų riebalų 1 g

Mononesočiųjų riebalų 10 g

Natrio 449 mg20 %

Kalis 466 mg13 %

Angliavandeniai 92g31 %

Skaidulos 5g21 %

Cukrus 5g6 %

Baltymai 10g20 %

Vitaminas A 52 TV1 %

Vitaminas B1 (tiaminas) 0,1 mg7 %

Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,1 mg6 %

Vitaminas B3 (niacinas) 11 mg55 %

Vitaminas B6 0,4 mg20 %

Vitaminas C 45 mg55 %

Vitaminas E 4 mg27 %

Vitaminas K 2 µg2 %

Kalcis 62 mg6 %

Vitaminas B9 (folio rūgštis) 110 µg28 %

Geležis 2 mg11 %

Magnis 60 mg15 %

Fosforas 187 mg19 %

Cinkas 2 mg13 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Ši „Batata Poha“ iš archyvo pirmą kartą buvo paskelbta 2010 m. liepos mėn. Ji buvo atnaujinta ir iš naujo paskelbta 2024 m. birželio mėn.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -