Pomidorų Uttapam | Svogūnų pomidorai Uttapam
Labai guodžiantis ir sotus, nepamirštant, skanus patiekalas taip pat yra uttapamas. Tai tik jūsų geri pikantiški blynai su priedais ir yra populiarus Pietų Indijos virtuvės pusryčių pasirinkimas. Šiame įraše pasidalinau asmeniniu mėgstamu receptu „Tomato Uttapam“. Taip pat vadinami svogūnų pomidorų utapamu, jie taip pat yra maistingi ir lengvai pagaminami. Be glitimo ir veganiškas receptas.
Apie Tomato Uttapam
Turite šiek tiek dosa tešlos likučių ir tikrai nenorite valgyti daugiau dosų? Štai ką iš tikrųjų galite su juo padaryti. Šis pomidorų uttapamo receptas yra vienas iš paprasčiausių būdų, kaip sunaudoti likusią tešlą ir paversti ją kažkuo taip pat sveiku ir skanu.
Net aš dažniausiai gaminu Uttapam namuose su likusia Idli Batter arba Dosa Batter. Kalbant apie utapamus, man primena mano mamą, kuri visada teikia pirmenybę jiems, o ne dosoms.
Vietoj įprastų dosų ji mėgsta gaminti utapamus sau. Kadangi abu gali būti iš tos pačios tešlos, jūs turite galimybę pasirinkti.
Naudodami šį svogūnų pomidorų Uttapam receptą, kurį pasidalinau čia, galite tiesiog pritaikyti įprastą receptą.
Be dosa tešlos, smulkiai pjaustytų pomidorų ir smulkiai pjaustytų svogūnų, šiam pomidorų uttapamo receptui reikia tik smulkiai pjaustytų kalendros lapelių, aliejaus utapams virti ir maltų prieskonių mišinio. Tai gali būti Sambar Masala arba Idli Podi arba net pav bhaji masala.
Asmeniškai man patinka ir utapamai, ir dosos. Pagrindinis skirtumas tarp jų ir dosų yra tas, kad jie yra šiek tiek storesni nei dosos, o kartais, jei tada netinkamai iškepsite, vidus lieka šiek tiek neapkepęs. Kepkite juos ant mažos arba vidutinės ugnies.
Kaip ir šis svogūnų pomidorų uttapamas, yra įvairių utapamų veislių, kurias tikrai galite išbandyti. Kai kurie iš jų yra:
Kaip ir dosa, šį pomidorų utapamą taip pat galite derinti su skaniu kokosiniu čatniu ir sambaru ir paversti jį puikiais pusryčiais, priešpiečiais ar net pietumis.
Žingsnis po žingsnio vadovas
Kaip pasigaminti pomidorų utapamą
1. Pirmiausia pasigaminkite dosa tešlą. Šiame dosa įraše paaiškinau, kaip pasigaminti naminę Dosa tešlą. Taip pat galite naudoti likusią idli arba dosa tešlą.
Dubenyje sumaišykite susmulkintus svogūnus, pomidorus, žaliuosius čili ir kalendros lapus.
Įkaitinkite ketaus keptuvę arba groteles arba nepridegančią tawa. Jei naudojate nepridegančią tawa, tada jo nereikia tepti aliejumi. Keptuvei galite patepti aliejumi.
Paimkite 1 kaušelį uttapamo tešlos ir paskleiskite jį apskritimu ant tawa, panašiai kaip darytumėte dosą. Tik tešlos kiekis bus didesnis nei įprastai naudotumėte dozei. Utapamas turi būti šiek tiek storas.
2. Ant uttapamo užpilkite svogūnų, pomidorų ir čili mišinio. Ant daržovių ir uttapamo pabarstykite Pav Bhaji Masala arba sambar masala arba idli podi (sausų čatnio miltelių, skirtų idli ir dosai) ir žiupsnelį druskos.
Daržoves užspauskite ant nevirtos tešlos, kad jos priliptų. Šonus ir viršų pašlakstykite šiek tiek aliejaus.
3. Kai pagrindas gerai iškeps ir auksinės spalvos, apverskite ir iškeptą pusę patepkite aliejumi.
Svogūnų-pomidorų pusė dabar ruošiasi. Apverskite uttapamą, kai ši pusė taip pat iškeps, o svogūnai, pomidorai bus šviesiai rudi arba auksiniai.
4. Dar kartą apverskite, jei matote, kad pirmoji pusė neapkepusi ar apskrudusi.
Kai jis bus traškus ir iškeps iš abiejų pusių, patiekite svogūnų pomidorų uttapam karštą su sambaru ir kokoso čatniu.
Taip pat galite patiekti su čatniu arba paprasta saldinta ar paprasta varške. Patiekite karštus, kad jų skonis būtų geriausias.
Pakartokite pomidorų uttapamo gaminimą partijomis su likusia tešla.
Ekspertų patarimai
- Tešlos konsistencija: Įsitikinkite, kad uttapamo tešla yra tinkamos konsistencijos, tai yra, nei per tiršta, nei per plona. Jis turėtų būti pilamas, bet ne skystas.
- Užpilų paruošimas: Užpilui smulkiai supjaustykite svogūnus ir pomidorus. Taip pat galite pridėti šiek tiek susmulkintų žaliųjų čili arba kalendros lapų, kad pagerintumėte skonį.
- Tawa pašildymas: Prieš pildami tešlą, gerai įkaitinkite tawa arba keptuvę. Karšta tawa užtikrina, kad uttapamas būtų tolygiai iškepęs ir įgaus gražią auksinę spalvą.
- Tawa tepimas: Prieš pildami tešlą, tawa lengvai patepkite aliejumi. Tai apsaugo nuo prilipimo ir padeda gauti traškią tekstūrą.
- Šio recepto variantai: Taip pat galite pridėti tarkuoto sūrio, kapotų pipirų ar kitų pasirinktų daržovių, kad sukurtumėte skirtingus uttapamo variantus.
Daugiau Pietų Indijos receptų, kuriuos reikia išbandyti!
Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.
Pomidorų Uttapam | Svogūnų pomidorai Uttapam
Pomidorų Uttapam yra Pietų Indijos pusryčiai arba užkandis, gaminamas iš dosa arba idli tešlos, svogūnų, pomidorų, žolelių ir prieskonių. Taip pat vadinami svogūnų pomidorų utapamu, jie taip pat yra maistingi ir lengvai pagaminami. Be glitimo ir veganiškas receptas.
Paruošimo laikas 10 minučių
Virimo laikas 30 minučių
Bendras laikas 40 minučių
Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti
Pirmiausia pagaminkite dosa tešlą. Taip pat galite naudoti likusią dosa tešlą.
Dubenyje sumaišykite susmulkintus svogūnus, pomidorus, žaliuosius čili, kalendras.
- Įkaitinkite kepsninę arba nepridegančią tavą arba kepsninę. Paimkite 1 kaušelį tešlos ir apskritimu paskleiskite ant keptuvės, panašiai kaip darytumėte dosą. Tik tešlos kiekis bus didesnis nei įprastai naudotumėte dozei. Utapamas turi būti storas.
Ant uttapamo užpilkite svogūnų, pomidorų ir čili mišinio. Mentele ant tešlos užspauskite užpilo ingredientus, kad jie priliptų prie tešlos.
Pabarstykite šiek tiek pav bhaji masala arba sambar masala arba idli podi ir druskos ant daržovių ir uttapamo.
Utapamo šonus ir viršų apšlakstykite aliejumi.
Mentele apverskite, kai pagrindas iškeps ir įgaus auksinę spalvą. Iškepusią pusę ištepkite šiek tiek aliejaus.
Svogūnų pomidorų pusė iškeps. Apverskite, kai ši pusė taip pat iškeps ir daržovės šiek tiek karamelizuosis.
Dar kartą apverskite, jei matote, kad pirmoji pusė nėra iškepusi ar apskrudusi.
- Kai pomidoras Uttapam bus traškus ir iškepęs iš abiejų pusių, patiekite karštą su sambaru ir kokoso čatniu. Taip pat galite patiekti su varškės čatniu arba paprasta saldinta ar paprasta varške.
Patiekite karštus, kad jų skonis būtų geriausias.
- Virkite ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies. Jie virti užtrunka šiek tiek daugiau laiko nei dosa, nes yra stori.
- Įsitikinkite, kad uttapam gerai iškepa. Tešla turi būti tinkamai iškepusi minkštos, purios tekstūros. Utapamo centre arba šonuose neturėtų būti žalios ar nepakankamai iškeptos tešlos. Norėdami užtikrinti, kad pomidorų uttapamas būtų gerai iškepęs, virkite ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies ir venkite virti ant didelės ugnies.
- Jei norite, šiuos utapamus taip pat galite gaminti svieste arba ghi.
Šis svogūnų pomidorų uttapamas iš archyvo pirmą kartą buvo paskelbtas 2010 m. gegužės mėn. Jis buvo atnaujintas ir pakartotinai paskelbtas 2024 m. birželio mėn.
Source link